Valamit nem értek ebben az országban. Az E-bay-ről rendszeresen rendelek cuccokat, általában AZNAP feladják a rendelés leadása után, pedig a PAYPAL-lal csak egy-két nap után ér oda a pénz. (Mondjuk értesítőt egyből kapnak róla.) Egy kínai pendrive rendelésen kívül mindig megkaptam a cuccot, egyszer nem jött meg valami, akkor sem az eladó volt a humyó, valószínűleg eltünt a hiprtérben, de visszakaptam a pénzem. Az itteni kereskedők egy részétől kedvem lenne megkérdezni: Nem kell a pénzem? Ennyire jól megy az üzlet?
Egy-két éve nekem is volt kalandom egy magyar ferritekkel foglalkozó céggel. A HAGY utódjának mondta magát. Többszöri telefon váltás után kiderült, milyen fazékvasat tud adni az igényeimre. Kompromisszummal, de megfelelt. De NAGYON sürgős volt. A termék eredeti amcsi gyártójától kb 3 hét lett volna a beszerzés. No majd 2 hónap várás után, iszonyú égések után megrendeltem a jenkitől. Bejött, beépítettem. A gép már rég repült, mikor megjött a cucc. Odáig csak hitegetés, eltűnés, szivatás amúgy magyarosan. A dologhoz tartozik, hogy úgy rendeltem meg a hazait, hogy VAN RAKTÁRON, álllította az ipse.
Az akkori és a mostani események hasonlósága lehet a véletlen műve!
Lehet hogy már lerágott csont, de megosztanám veletek a tapasztalatokat. Ma sikerült végre telefonon elérni az NMHH-t Egy hete minden nap próbálom hívni őket, ma végre fel is vették. Szinte hihetetlen. Amit megtudtam:
- rádióamatőr ügyekkel foglalkozó emberke: Kiss Nándor
- telefonja: 06-1-468-0551
- a 2011.11.01 után beadott engedélyekre már NEM KELL illetékbélyeg = díjmentes
Mondjuk hambazárból pár packot(kondi,zener,tranyó,stb) akarok venni akkor már veszek minden létező toroidjukból 10-10darabot és meglesem melyik milyen sávon mit csinál.
The specifications for transformer T3 are: Primary - 4 turns each side of center tap, #12 THHN, solid or stranded wire is OK. Inductance is 450 uH. Secondary - 28 Turns #17 solid enameled wire. Inductance is 5.7 mH. Sample Port Winding - 2 turns #26 wire salvaged from CAT-5 cable. Core is Amidon type 193A-J, OD = 1.932", ID = 1.252" HT = 0.75".