Érzésem szerint az outisok inkább mennek a Hajóállomás utca felé. Mert az sima, új, alig van rajta forgalom.
Továbbra is állítom, hogy álkifogások - egyszerűen soha nincs ott annyi gyalogos, akiket zavarna a kerékpáros forgalom. Máshol sokkal szűkebb helyen is megférnek egymással - még ha kompromisszumosan is. Lsd. az ovtárs által is említett Bem rkp.
"Mindazonáltal a kerékpárosklub javaslata nevetséges.
Ahhoz, hogy valóban lassú legyen a kerékpárosok tempója, "ki kell kényszeríteni" épített beavatkozásokkal, például olyan burkolat építésével, amin nehezebb menni."
Mennyire legyen lassú?
Ha nagyon lassú a cél(?), akkor a
- lépcső(k)
- mély, száraz homok
- laza murva vagy zúzott bazaltkő
burkolat tényleg nagyon tud lassítani.
De nem erről van szó.
Elég ha nem tüköraszfalt a outisok akkor is elhúznak onnan.
Nálunk még elég sok településen lehet kulacsot tölteni. A Balaton körül a vasútállomások is biztos víznyerő helyeknek számítanak a fagymentes hónapokban. Ha nagyon száraz a kulacs és a bringás, akkor temetőt kell keresni, bár egyszer ez sem segített. Polgárdiban elzárták a csapot. Egy hölgy mondta, hogy valaki onnan hordta a vizet...
Szlovákiában csak a temető, esetleg benzinkút marad víztöltésre. Egy kivételt azért tudok, Ógyallán, a sörgyártól nem messze van egy kék kút és finom a vize.
Szántódón a vasútállomástól nem messze a Gyulay Jenő útnál a Bubistro mellett anno (legalább 10 éve) kiépítésre került egy kerékpáros pihenő hely árnyékkal, padokkal és 3 ivókúttal. Ezek a kutak az évek során egyesével megszüntetésre kerültek, tavaly nyáron már csak egy működött, most hétvégén viszont amikor arra tekertem már egy sem. Szóval aki arra számít, hogy ott felfrissülhet az ne számítson erre!
- ennél sokkal szűkebb helyen is elférnek egymás mellett a gyalogosok és bicajosok. Városszerte. Persze akad nézeteltérés, de tiltásig nem jutottak sehol.
- érdekes módon a "felszabadított" rakparton ugyanez nem jelent gondot?
- nincs olyan tömeges gyalogsétáló ott, ami a tiltást indokolná.
- eleve úgy promózták, hogy a bpi bicikliutak legszebbik szakasza lesz...
- teljesen irreális, hogy többszáz méteren tolni kelljen a bicajt egy elvileg hivatalos bringaút közepén.
A költő kérdése: ha a kerékpárosklubnál olyan faszok "érdekképviselnek" akiknek ilyen csodás javaslatai vannak, akkor hogyan lehetne elvárni egy nem kerékpározótól, hogy megértsen bizonyos bringával kapcsolatos dolgokat? Pl. nem tolom, mert ha ilyen szándékom lenne, akkor talicskával érkeznék, vagy jönnék gyalog, vagy bérelnék rollert.
De most legalábbtudom, miért szarok az utak: hogy a kerékpárosok ne menjenek olyan gyorsan.
Tehát hiába írja elő kotmányhatározat, inkább kifogásokat keresnek. 🥴
Mindazonáltal a kerékpárosklub javaslata nevetséges.
Ahhoz, hogy valóban lassú legyen a kerékpárosok tempója, "ki kell kényszeríteni" épített beavatkozásokkal, például olyan burkolat építésével, amin nehezebb menni.
Ráadásul úgy tilos, hogy az a kerékpárút az új hídhoz.
Én már korábban is azt csináltam, h tisztelettudóan leszálltam a cerberusnál, majs 10_20 méter után visszapattantam a nyeregbe. Természetesen nem 50 kmh-val. De nyugisan körbetekertem a stadiont.
Találkozó: Batthyány tér Duna felőli oldala, a HÉV feljáró mellett
Program (Classic): szokásos útvonalon fel a HHH-ra, majd vissza (a szokásos útvonal aszfaltot jelöl, mégpedig Batthyány tér - rakpart kerékpárút - Kolossy tér - Szépvölgyi út - Fenyőgyöngye - HHH). Alternatív útvonalak egyénileg választhatók.
Program (Extra): Visszaúton Pálvölgyi-barlangnál opcionális büfézés, üdítő, miazmás.
Kötelező kiegészítők: lámpa előre, hátra!!
Ajánlott kiegészítők: bukó, pulóver, bundabugyi, stb.
Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"!
Értelmi szerző: robi
Szervező: esetleges, alapjáraton Pinyo(?)
259. Sijófoki Telihold Túra
Hely: Siófok
Dátum: 2025. július 10. (csütörtök)
Időpont: 21:10
Találkozó: a Víztorony melletti parkolóban
Program (Classic): végig aszfalton kirándulás a balatonvilágosi Panoráma kilátóhoz.
Program (Special): a balatonvilágosi Panoráma kilátó megközelítése autópályán (matrica kötelező!).
Program (Extrém): Közlekedés céljára a Balaton felületének igénybe vétele(vitorlások előnyben, de a dombra cipeléshez külső segítség nem vehető igénybe).
Azért a követési távolság be nem tartása és az a másik főszabály, hogy párhuzamos közlekedésű úton nem megyünk a másik mellett pont a lentebb említett kikerülhetetlenség miatt fontos lenne, de leszarják, mert mindig mindent leszarnak.