Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2005.01.26 0 0 662
Igen, ez az! :-) Ha U-alakúnak tekinted a piacot, akkor az "aljában" van a magos-aszaltgyümölcsös stand. Elvileg minden nap nyitva van, a rendes nyitvatartási időben. 103-as v. 14-es busszal egy megálló hivatali helyiségeidtől. :-) Vagy fitness-program keretében 6-8 perc séta. :-)
Előzmény: Kanbéka (661)
Kanbéka Creative Commons License 2005.01.26 0 0 661
Zitkám, ez a kelenföldi kispiac az, ahova annak idején jártunk? És mikor szok ott lenni a bácsi? Mert nagyon felizgatott ez a szárított paradics.
Előzmény: Zitka (642)
kockasfulunyul Creative Commons License 2005.01.25 0 0 660

Szia,

most jöttem kedvenc húsboltomból, ahol lehet kapni olasz durumtésztát is paradicsomos és spenótos ízesítésű 3 színű, van sokfajta, direkt neked megnéztem, van olyan csomag amiben szivek vannak, van karácsonyi (csomagok, csillag, karácsonyfa), van macis, van közlekedős (autó, motor, vonat), van űrhajós, van állatkertes (zsiráf, teknős, elefánt).  Én sokat vettem már és finom is amellett, hogy jól néz ki. :-) Ja, a bolt: a Szent István parknál van, a Csanády utca és a park sarkán, ahol a 76-os troli befordul.

Előzmény: Törölt nick (659)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.24 0 0 659
Köszönöm az infot, maci formájú jó, hír a  éves kisfiamnak.... a többit megoldom...
Előzmény: Zitka (658)
Zitka Creative Commons License 2005.01.24 0 0 658

Itthoni "jobb helyre" gondoltam. A spéci dolgokat én is kintről hozom, de min. Bécsből. Ma megnéztem a tescoban a tészta kínálatot. Van néhány színes  tészta (eredeti olasz gyártmány, tojásos), még maci formájú is :-))), de szívet nem láttam.

Előzmény: Törölt nick (656)
nemisbéka Creative Commons License 2005.01.24 0 0 657
Megjelent egy szakácskönyv, az Ízek és Dallamok sorozatban Spagettik és Operák címmel. Tele van gusztábbnál gusztább olasz kajákkal (nem csak spagettik :) ) és jó kis opera CD van mellékelve. Nekem a sorozatból a Mediterrán Kalandozás van meg és az is nagyon királyság.
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.24 0 0 656

No comment...  Nem hiszem h jobb helyeken vásárolok, max, néha az eredeti helyen szerzem be az alapanyagot, Sirmione pl.. Persze, bátorkodom saját magam is kotyvasztani pl... paradicsomos tésztát  vagy spenótos palacsintát (dehát ez már nem az igazi) dehát az eredeti jobb, talán az emlékek miatt... S ezért keresem az eredetihez hasonló ízeket. Biztos gyerekes vagyok, hiszen a sajátjaim, igencsak örültek a betűs tésztának. Én meg a különböző alakzatnak örülnék. Pl. így "valentájn déjhez" közeledve. Persze a Gnocchit nem helyettesíti semmi.

Előzmény: Zitka (655)
Zitka Creative Commons License 2005.01.24 0 0 655

Lehet, hogy Te jobb helyekre jársz bevásárolni :-), mert én most láttam először az Auchanban, épp pakolták ki. A nagyon mini,  levesbe való farfallinet és vermicellit már régóta itthon veszem, de ezt a "közepes" méretűt még sosem láttam itthon.

Színes tészták: tapasztalatom szerint a gyári színes tésztáknak valóban semmi ízük. A nagycsarnokbeli Ázsia boltban is lehet kapni spenótport, meg paradicsomport, céklaport - gondolom, ilyennel színezik a nagyüzemi tésztákat. Ha finomat akarsz készíteni, érdemes házilag nekiállni, és friss tésztát gyúrni. Nem olyan bonyolult, csak rá kell szánni az időt.

Előzmény: Törölt nick (651)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.23 0 0 654
Az olasz házikészítésüben spenót van, már bocs... Te akkor még nem ilyeneket.
Előzmény: carbonara (652)
Szilikon Creative Commons License 2005.01.23 0 0 653
Tudom, hogy szentségtörés pesto-nak nevezni, de nagyon hatásos:
Olivaolaj, dió, petrezselyem, fokhagyma összedarálva. Decis edénykékben tárolom légmentesen lezárva, egy a hűtőben, többi a fagyasztóban. Egy adag elég 1 kg. tésztához.

carbonara Creative Commons License 2005.01.23 0 0 652
Ezekröl a szines tésztákról valaki csukott szemmel is megmondja, hogy spenót vagy paradicsom van benne ? Szerintem csak esztétikai élvezet a több szín, de ízre semmi különbség.
Előzmény: Törölt nick (651)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.23 0 0 651
Ezek a minitészták már régóta forgalomban vannak  Mo-n, ezzel szemben amit én hiányolok az különböző formájú, színű tészták.  pl., a paradicsommal készített szív minta stb... Nagyon sajnálom h amikor kint voltam nem nemvettem. Itt csak a csavart tészta kapható. Tescoban is csak metélt ill. spagetti van spenóttal, mindenestre ezutóbbiból nagyon finom 4 sajtos tésztát rittyentettünk össze.  Gondolom ezek házi készítésük, mindenesetre kint a legtöbb vinotékában lehetett kapni. Ha valaki mégis tud Olaszországon kívül valamilyen fellelési helyett, az szóljon!  
Előzmény: Zitka (649)
H_G Creative Commons License 2005.01.21 0 0 650
Az olívában eltett aszalt paradicsomból (BTW: legfinomabb a görög!) remek kőrözöttszerűséget lehet csinálni. Fele tehén-, fele juhtúró átnyomkodva, a paradicsom elkaparva és a levéből egy kevés, fokhagyma, őrölt kömény, estleg pici szardellapaszta és tejföl-joghurt keverékkel (Görögországban csak joghurttal :) hígítod a megfelelő állagúra.

Előzmény: Törölt nick (646)
Zitka Creative Commons License 2005.01.21 0 0 649

Nézzétek csak, mit láttam ma az Auchanban:

http://it.primopiatto.barilla.com/ilmondodellapasta/lapastabarilla/piccolini/htm/index.htm

Nagyon aranyos mini-tészták, egyelőre masnit vettem tésztasalátához.

konczeyb Creative Commons License 2005.01.14 0 0 648
Nekem még a paradicsom sem kell a kenyérre. Isteni finom, ha csak befokhagymázza a kenyeret az ember, egy kis szárított bazslikom és meglocsolja egy kis szűz olivaolajjal. Ilyen téli ínséges időkben én már ezzel is kiegyezem :)
Előzmény: Zitka (647)
Zitka Creative Commons License 2005.01.13 0 0 647
Cic már elmondta a lényeget :-), kb. így fogom én is felhasználni. Általában ötletszerűen főzök olasz kaját (is), most kipróbálásként vettem 10 dekát,  nyakon öntöm egy kis olívaolajjal, teszek bele fokhagymát, meg bazsalikomot.  Finom lesz pirítósra. Mondjuk illúzióim nincsenek, biztosan nem lesz uolyan ízű, mint az olasz San Marzano paradicsom...  A kenyér jó ötlet, ki fogom próbálni. Nem vagyok nagy kenyérsütő, de épp ideje elkezdeni! :-)  Szószokba is finom lesz.
Előzmény: konczeyb (645)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.13 0 0 646
Zitka biztos el tud majd látni profi tanácsokkal is, én a következőkbe szoktam használni: salátába, saját sütésű kenyérbe, előételként felszolgált kis pirítósfalatkák pestoval vékonyan megkenve, rá picikére kockázott aszalt paradicsom (+parmezán). Hirtelen ezek jutnak eszembe.
Előzmény: konczeyb (645)
konczeyb Creative Commons License 2005.01.13 0 0 645

ok, és még a felhasználásról mondanál két szót?

Be kell előtte áztatni, vagy csak á la nature szokták beletenni a kajákba, vagy bele kell főzni? Bocs, ha láma.

Előzmény: Törölt nick (644)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.13 0 0 644
száraz helyen is jó sokáig eláll, de nyakon öntheted olívaolajjal is; nekem mindkét formában van
Előzmény: konczeyb (643)
konczeyb Creative Commons License 2005.01.12 0 0 643

hali,

mennyi ideig lehet eltartani es milyen formaban?

Előzmény: Zitka (642)
Zitka Creative Commons License 2005.01.12 0 0 642

Több, mint egy hónapja nem jártunk erre, ez tarthatatlan! :-)

Friss info: a kelenföldi kispiacon a magos-aszaltgyümölcsös bácsinál újabban lehet kapni aszalt paradicsomot. Nagyon megörültem! :-) 1200ft/kg, szerintem egy családi adag sugoba max. 10-15 dkg elég.

nemisbéka Creative Commons License 2004.12.09 0 0 641
A gyerek csak ne okoskodjon, tömje a fejét a kajával és legyen hálás nemis valaminek :))). És hogy még jobban bonyolítsuk a dolgot: nemisebihal :))).
Előzmény: stefiadri (639)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.09 0 0 640
:-DDDDDD
Előzmény: stefiadri (639)
stefiadri Creative Commons License 2004.12.09 0 0 639

Na ugye hogy volt értelme emlegetni!

Családról annyit, hogy: mi az anya hogy nemis béka? Ha azt mondod nem is az akkor miért nem mondod meg hogy mi? Ebihal akkor? :-)))))))))

Előzmény: nemisbéka (638)
nemisbéka Creative Commons License 2004.12.09 0 0 638

És egyébként vicces, de tényleg csuklottam tegnap, valamikor fél 7-7 között :))).

Előzmény: stefiadri (635)
nemisbéka Creative Commons License 2004.12.09 0 0 637
Ööö, de remélem nem hangosan emlegettél :). Még a végén hülyének nézett volna a család, ahogy nemisbékáról sikoltozol :))).
nemisbéka Creative Commons License 2004.12.09 0 0 636
:))) Hízik a májam, gyorsan innom kell valami töményet az egyensúly végett :))). Na ugye, hogy nem macerás meg ilyenek? :) Örülök, hogy sikerült, büszke vagyok rád, hogy hallgattál az okos kis nemisbékára :)))).
stefiadri Creative Commons License 2004.12.09 0 0 635

Nemisbéka!

Ugye csuklottál tegnap! Biztosan éles volt a sikoly, és ugye jó volt lebegni?! Merthogy az egekig emeltelek :-))))))))))))))))))

Köszi a bíztatást és az ötletet. Soha többet nem veszek olyan "friss" hűtött lapokat!

Barillo jó! Nemisbéka mégjobb :-))))))))))))))))))

Előzmény: nemisbéka (607)
cartmanrulez Creative Commons License 2004.12.08 0 0 634
Üdv!
Ha még lehet a kérdésre válaszolni, akkor megtenném.
Régebben főztük a tésztalapokat, és nem tettünk a rétegek közé besamelt.
Ma besamellel és főzés nélkül csináltuk (bolonyajis volt a húsos szósz, plusz rengeteg kakukkfű).
A régi változat remek volt, az 'új' fenomenális! Ezentúl így készítjük.
Előzmény: Bacu (609)
Kanbéka Creative Commons License 2004.12.07 0 0 633
nem minden topiktárs figyelmét kerüli el a nemis! Az igazi, rendes békák nagyon is odafigyelnek a különbségre!:)
Előzmény: nemisbéka (632)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!