Keresés

Részletes keresés

endrepp Creative Commons License 2022.09.22 -1 0 183500

Akkor alkottál egy mechanikai csodát vagy sokat edzel, de az is lehet, hogy keveset főzöl. :)

Előzmény: Meister (183499)
Meister Creative Commons License 2022.09.22 0 2 183499

Jelentem, nem érzem, hogy nagyobb nyomaték kéne a keveréshez. 😃

Előzmény: Meister (183496)
rézműves1 Creative Commons License 2022.09.21 0 0 183498

Vigyázz, ha azok a csavarok nem rozsdamentesek, akkor az képes a cefrében belegyógyulni az anyába és akkor csak flexel tudod levenni...

Előzmény: Meister (183496)
Meister Creative Commons License 2022.09.21 0 0 183497

KKöszönöm, csavarokkal megoldottam most.

Kipróbálom holnap, hogy segít-e a szilvánál.

Mondjuk, most nem 35 fokban fogom főzni, lehet, hogy a hidegebb sisak is segít. 

Előzmény: rézműves1 (183490)
Meister Creative Commons License 2022.09.21 0 0 183496

Előzmény: Meister (183495)
Meister Creative Commons License 2022.09.21 0 0 183495

Ez lett. 

Előzmény: Vapor53.898 (183485)
endrepp Creative Commons License 2022.09.21 0 0 183494

Ha a motor vagy a hajtómű nem bírja, az a megsokszorozódott nyomaték igény miatt lesz, nem a változatlanul lassú, a kézi keverés szintjén lévő sebesség miatt. ;)

Előzmény: rézműves1 (183493)
rézműves1 Creative Commons License 2022.09.21 0 0 183493

Talán az ilyen "fenék-sikálós" keverőnél, nem túl nagy a fordulat és így nem lesz gond...:):)

Előzmény: endrepp (183492)
endrepp Creative Commons License 2022.09.21 0 0 183492

Tekintélyes a felület, akármi hajtja a tengelyt, meg fogja érezni a fejlesztést. :)

Előzmény: rézműves1 (183491)
rézműves1 Creative Commons License 2022.09.21 0 0 183491

Igen... lehet, hogy "habtörőként" nagyobb fordulat kellene...de egy nagyobb fordulathoz meg lehet, hogy a lapát felülete túl nagy...

Előzmény: endrepp (183489)
rézműves1 Creative Commons License 2022.09.21 0 0 183490

 ..."hozd el és én ráforrasz(t)om neked."... 

Előzmény: rézműves1 (183487)
endrepp Creative Commons License 2022.09.21 -1 0 183489

Arra viszont nem fogadnék, hogy ez a felhabzást megoldja, de lehet, nem próbáltam, keverésbe besegít, az biztos.

Előzmény: Meister (183484)
endrepp Creative Commons License 2022.09.21 0 0 183488

Tedd rá ez egészet a gázzsámolyra, ami alulról melegíti, felülről pedig a pisztollyal, mindezt huzat mentes, védett helyen.

Nagyon sok hő kell ehhez vagy oxigénes aparát. A Rothenberger forrasztó anyagát árulják a gépész boltok, azzal lehet jobban jársz, ivóvízhez is használható.

Előzmény: Meister (183484)
rézműves1 Creative Commons License 2022.09.21 0 0 183487

De ha már megvetted a pálcát, hozd el és én ráforraszom neked...ha megnézed azt a kis sárgaréz hüvelyt, ugyanilyen 40%-os ezüsttel van a két keverőlapát ráforrasztva. 2-mm-es nútba van beeresztve...sosem törik le.

Előzmény: Meister (183484)
rézműves1 Creative Commons License 2022.09.21 0 0 183486

Ezeknek a bevonatos pálcáknak 650-700°C a munkahőmérséklete, de a rézlemez is nagyon "lopja" a hőt: Tudom, mert én is ilyet használok, úgyhogy ezt csak oxigénes pisztollyal lehet eredményesen használni. De a bilincses módszer is jó lehet, ha a két fél (szembe fordított) bilinccsel, mint egy szendvicset, közrefogod a lemezt és legalább 5-centi hosszan lágyforrasszal rögzíted. A lemezen két ilyen bilincspár, már kellő szilárdságot fog adni, pláne, ha a bilincseket kicsit vastagabb lemezből vágod. Ha készen vagy a forrasztással, akkor csak leveszed a tengelyről a fogaskereket és a kész lapátot ráhúzod a tengelyre. Ott rögzíted ahol akarod, mert csak bilincsenként egy kb. 3-as fúróval átfúrod a tengellyel együtt és egy-egy rozsdamentes (ez fontos) sas-szeggel könnyedén rögzíted...

Előzmény: Meister (183484)
Vapor53.898 Creative Commons License 2022.09.21 0 1 183485

Próbáld megoldani forrasztás nélkül, szegeccsel, biliccsel ilyesmikkel. Vagy bilics és ólommentes lágyforrasszal, úgy talan bírni fogja. 

Ha maradnál a keményforrasztásnál és a pb-nél, akkor szerintem csak úgy fog működni, ha a munkadarabot forrasztás előtt/alatt felmelegíted/hőn tartod egy masik hőforrással. Pl a kerti szalonnasütőnél alágyújtasz, vagy rárakod egy gázzsámolyra, ha nem félsz tőle. 

Vagy keresel egy szakit, akinek van lánghegesztője, vagy awi-ja, amit úgy is használhat, mintha lánghegesztő volna, így keményforrasztani is tud vele

Előzmény: Meister (183484)
Meister Creative Commons License 2022.09.20 0 0 183484

Tudom, ez itt már határeset, de vettem Ag40Sn forrasztóanyagot, hogy a habtörőt ráforrasszam a des-re, de sim propán-bután melegítővel nem tudom megolvasztani. 

Milyen forrasztóanyagot lehet használni, ami könnyebben olvad, és nincs ólom vagy kadmium benne?

Poliziotto Creative Commons License 2022.09.18 0 2 183483
Poliziotto Creative Commons License 2022.09.18 0 0 183482
naivkezdo Creative Commons License 2022.09.18 0 0 183481

Naigen:)

Előzmény: endrepp (183480)
endrepp Creative Commons License 2022.09.17 -1 1 183480

A maradék cukros anyag tetején tenyészik a drabban hagyott hordóban és ez alakítja ki a végső aromáját, spéci, megértem a rajongásod. :)

Előzmény: naivkezdo (183479)
naivkezdo Creative Commons License 2022.09.17 0 0 183479

Sajnos nem tudom, sosem készítettem, csak kóstoltam, sokszor.

Amúgy én nagy rajongója vagyok.

Előzmény: endrepp (183477)
Meister Creative Commons License 2022.09.17 0 0 183478

Köszönöm, megnyugtattatok. Mert végül ma sem tudtam nekiállni, itt a hegyen akkora szél van, elvinné az alszeszt. Sajnos még nincs meg a "nyárikonyhám".

endrepp Creative Commons License 2022.09.17 -1 1 183477

Ezt az egy képet találtam, ez ennyi lenne vastagságban?

Szilva, amikor csak lé van, 2hónaposan lesz kb ilyen nálam.

 

Előzmény: naivkezdo (183475)
endrepp Creative Commons License 2022.09.17 -1 0 183476

Akkor van. :)

Előzmény: naivkezdo (183475)
naivkezdo Creative Commons License 2022.09.17 -1 0 183475

Nincs hagyománya?

Szamorodni?:)

Előzmény: endrepp (183471)
naivkezdo Creative Commons License 2022.09.17 0 0 183474

De, kialakulhat simán és semmi baj vele.

Előzmény: Tucso69 (183470)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2022.09.17 -3 2 183473

Anno én jártam úgy, hogy fehér por szerűség keletkezett a cefre tetején. Felhívtam a Kokofermet, és közölték velem, az élesztő (elhalt) ami az oxigén miatt keletkezett. Általában ha nem kap a cefre oxigént akkor a hordó alján szokott lenni. Közölték, hogy nem befolyásolja a pálinka minőségét. Amióta kotyogozok, és nem kevergetem a cefrét, és nem nyitogatom a hordót nincs ilyen.

endrepp Creative Commons License 2022.09.17 0 1 183472

Ezen még jobban látszik:

 

Előzmény: endrepp (183471)
endrepp Creative Commons License 2022.09.17 0 1 183471

Szia!

Az a borász tudja mit csinál, áztatás alatt nem hiszem, hogy kénezni kellene, de majd megemlítem neki. :)

Borászatban élesztőhártyának hívják, amikor teljesen összeáll a fehér lepel (sous voile) és ez alatt készül a termék, vannak borok, ahol ezt szándékosan hozzák létre. Nálunk ennek nincs hagyománya, de nem okoz borhibát, ha megjelenik, a képen egy üveg oldalú boroshordó van. A penész a bor tetején nem fehér, hanem fekete, zöld, kék, az már állítólag gond. Én ennyit tudok erről, nekem a spontán erjesztett szilva már az elején fehéredik, ha sokáig megy hidegen, akkor a lé tetején kialakul a hártya.

Az jó kérdés, hogy cukor nélkül hogy, két féle módon tud az élesztő szaporodni, ivaros, ivartalan, nem tudom pontosan ez hogy történik és az se biztos, hogy nem volt ott cukor, amikor elszaporodott.

 

 

 

 

 

Előzmény: Tucso69 (183470)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!