Keresés

Részletes keresés

Shangri-La Creative Commons License 2024.07.16 0 3 8534

Sok-sok évvel ezelőtt, amikor még hébe-hóba néztem tévét két sportágat néztem: snooker és curling. :D

Előzmény: Nyaky Z. (8528)
MrJones512 Creative Commons License 2024.07.16 -1 1 8533

He????

Előzmény: búvár-halász (8498)
MrJones512 Creative Commons License 2024.07.16 -1 2 8532

Nobozmeg... még a v3gén kiderül, hogy van egy rakat virtuál-luksógorod? :)

Előzmény: Nyaky Z. (8496)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.07.16 0 1 8531

Dehogy. Nézz utána, az ötvenes években hány ugazolt focista volt nálunk. Tévé még sehol. Jó, akkoriban világszínvonalú volt a focink, de más sportágakban sen voltunk rosszak.

Egyszerűen a foci ugyanazzal a bájjal rendelkezik, mint az F1. Kicsit mindenki ért hozzá, tudja csinálni és elhihető, hogy egy egyszerű sport. (ezért volt régen oly populáris a kerékpársport is) 

Előzmény: Törölt nick (8529)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.16 0 1 8530

Hát, azt nem tudhatjuk, hogy mi megy a háttérben, de igazából nekünk mindegy is, nem? :)

Előzmény: búvár-halász (8522)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.16 0 2 8529

Egyszerű: ezeket közvetítette mindig is a tévé, és tömegek szokták meg, hogy ezeket nézik, mert az apjuk meg a nagyapjuk is nézte. Plusz rangadók idején a csapból is ez folyik, Németországban a híradó is simán elmarad vagy csúszik, ha meccshosszabbítás van. :)

És ezen már a sportcsatornák se változtatnak érdemben.

Előzmény: Nyaky Z. (8528)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.07.16 -1 1 8528

Sportbiznisz meg  néplélektan, topiknyitó olvtársnak:

Mostanság, EB idején, meg átigazolási időszakban, a focit izélgetik, hogy minek bele annyi pénz, főleg minek bele annyi adópengő. Nem csak nálunk téma, gyakorlatilag minden európai országban ugyanez a helyzet. Minden nemzet fociellenesei a hazájuk sikersportágaival példálóznak.  Közben ott a Forma1 kontra rali párhuzam. Tudom jól, sokkal emberközpintúbb, tehetségmérőbb sportág a rali, mégis az F1 ültet, szögez százmilliókat képernyőhöz, égeti a szponzori (így vásárlói)  és adópénzeket kiméletlenül. A Forma1-re épült versenypályák kihasználsága naptár szerint pár százalékos (töredéke a focistadionokénak, képzeld Dzsonszi :--)) ), a polgári életben egyre kevesebb hasznát látjuk a formaegyes fejlesztéseknek. Ahogy ugye a foci is egyre inkább elveszti grundfocihúzó jellegét, a srácok a fejlett nyugaton rohamosan csökkenő arányben választják szabadidős sporttevékenységnek a labdarúgást. 

Szerinted miért lehet mégis trónon e két sportág?

Nyaky Z. Creative Commons License 2024.07.16 -1 1 8527

Naaaaaa, van olyan felhasználóm, amin ködösítés nélkül írok. Arról nem (én) tehetek, hogy nem látod azokat a beírásokat :--D

Előzmény: búvár-halász (8523)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.15 0 3 8526

Biztosíthatlak, az előbbi. Aki ismer, megerősíti. De a baj az, hogy nem emlékszem, hogy valamivel megbántottalak volna. Bár biztosan volt ilyen, mert azért foglalkoztat a dolog. De biztosíthatlak, hogy ha volt is, nem volt szándékos. Senkit nem szeretek megbántani.

Előzmény: búvár-halász (8525)
búvár-halász Creative Commons License 2024.07.15 0 3 8525

Annyi a történet, hogy egyelőre nem tudom eldönteni, hogy te egy naiv természettudományos ember vagy vagy esetleg egyfajta Svejk, aki pontosan tudja, hogy mikor, kinek, és miért szól be. Tényleg nincs jelentősége, töröm rajta a fejem, de semmi extra, nem kell túlagyalni, nem is bántásnak volt szánva eredendően sem.

Előzmény: In Lak'ech (8524)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.15 0 2 8524

Mit miért csinálok????

Előzmény: búvár-halász (8519)
búvár-halász Creative Commons License 2024.07.15 0 2 8523

Szerintem nem, mármint nem ez a célja, imádja az érthetetlen- rejtélyest adni, mint ugye Nyaky úr is. Ezek személyiségjegyek, vannak, oszt' kész.

Előzmény: Törölt nick (8521)
búvár-halász Creative Commons License 2024.07.15 0 2 8522

Az a baj, hogy ez egy annyira véres kés, amit nem tudunk, hogy ki szúrt bele kibe, hogy én inkább csak figyelek már. Azt észrevetted, hogy februárt 17 óta mindketten szénné pereléssel és börtönnel fenyegetik egymást és közben nem is történik jogilag semmi, vagy csak lassan őrölnek ennyire a jogik kerekek? Szerintem mindketten megunták és belefáradtak, ez a szubjektív véleményem, közben persze lehet, hogy megy az ádáz polgári és esetlegesen büntető pereskedés is, csak hosszabb kifutási idővel. Mivel a maceratúrát nyilván irritálná az, ha én ebbe jobban belemennék, így ezt én ennyiben hagyom. Minden oldalról jöttek a végtelen fenyegetések ezekben az ügyekben, erre itt ülök a 40 fokban ( klíma miatt 25-26) és egyelőre semmi. Remélem ennyi belefért a maceratúrának is, majd Svejk megjegyzi, hogy ritka szervilis hozzászólás volt.:)

Előzmény: Törölt nick (8520)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.15 0 2 8521

Amúgy én se tudom, ki az a fórumi Aragorn vagy a román besúgó (aki amúgy erdélyi magyar, amikor a szavazatuk kell a Fideszre, akkor gondolom, nem románozza a többit, de esetleg írhatná úgy is, hogy bozgor besúgó, azzal még rádobhatna egy lapáttal). A többi utalást se értem, csak a mondanivalóját vettem le. Még az is lehet, hogy igaza van, és tényleg nagyon bántó volt, ami történt vele. De mi köze ehhez a Szőrmentén csapatának? Miért kell ilyen faszságokkal széttrollkodni a topikot? Az az érzésem, hogy Béla be akarja záratni, és azért provokál itt, hátha sikerül megidézni ehhez egy "indokot".

Előzmény: búvár-halász (8518)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.15 0 2 8520

Én sem tudom, kik ezek, és hidd el, elsőre meglehetősen keresetlen szavakkal reagáltam Bélának a hitvány kis célozgatására. :) Abban pont így leírtam, hogy a fórum Ókorában megesett sérelmeit tárgyalja le ott, ahol megesett, és azokkal, akik jelen voltak az adott eseményen. Párhuzamokat meg én is tudok vonni vadidegenek és az ő viselkedése közt. ;P

Széljegyzetben: az is elég sumák, hogy itt Vitóra célozgat meg az informátorára, akiről van egy tippem. Eleve az, hogy a kirootolt Vito nem tudja megvédeni magát, becstelenné teszi a hozzászólást, de a tetejében pedig ócska kis provokáció, hiszen ha Vito beolvasna a fórumra (amit nem tesz, mert klasszisokkal jobb elfoglaltsága van a fórumozásnál éppenséggel) ez pontosan alkalmas lenne triggerelésére, és mind tudjuk, hogy mi következne utána. Aljas és sunyi húzás szvsz. De gondolom, kell a feszültség, a borzongás, mert még nem ülte le a polfórumos minirootját.

Előzmény: búvár-halász (8518)
búvár-halász Creative Commons License 2024.07.15 0 2 8519

Szerintem te lehet, hogy Svejk vagy, a derék katona, és ezeket direkt csinálod. Ezen még gondolkodnom kell.:)

Előzmény: In Lak'ech (8508)
búvár-halász Creative Commons License 2024.07.15 0 2 8518

Nekem még így sem tiszta. Nem tudom, ki Aragorn, sem a román besúgót, sem a többi utalást nem értem. Lehet, hogy ez így egy jó intellektussal valamelyest visszafejthető, de nekem nem, túl sok szereplőt nem ismerek vagy nem vélek felfedezni, nem értem, tele van rejtélyekkel ( a Béla mondja is, hogy direkt). azt a részét nem bohóckodnám el, hogy van falkában támadás, az egy nem gyenge játék, nyilván nem volt még részed ilyenben, ezért azt gondolod, hogy ez is egy régi -nem igaz- fórummítosz, miközben az. De alapvetően ez nem az én bizniszem.

Előzmény: Törölt nick (8494)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.15 -1 1 8517

Nosztalgiázol? :)

Én is. Nekem pl. most erre forintocska jutott eszembe, ahogy beírt valami ordas marhaságot, majd amikor árkot röhögtek köré, nekiállt falkázni és régi sérelmeket felemlegetni. De ő legalább többnyire azokon kérte számon, akik kigúnyolták. :)

Előzmény: Lelkis Béla (8515)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2024.07.15 -3 2 8516

én láttam miket írt be, itt vagy az anoff-ban meg is jegyeztem, hogy van, ahonnét semmlyen visszaút nincs (ami ritka, de azért van)

Előzmény: Lelkis Béla (8515)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.15 -3 1 8515

~20 ember fórumozó tudta akkor. Hozzáteszem, hogy utána is megmaradt a falkaszellem. Te is láttad Aragornt zokogni a haciendán, én vigasztaltam, hogy ne vegye a lelkére.

Azóta egyébként már Vito is kiművelődött. Na EZ a bájos a sztoriban. Neked erős gyomrod van, de olyanokat írt be, hogy még te is elhánynád magadat. Az izgalmas benne az, hogy az általa tudott részletek azt is leredukálják kb. 1 személyre, aki az információs csatornája volt.

Mindig elválik a szar a májtól. Mindig. Én csak egy hosszúlépést kérek.:-)

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (8514)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2024.07.15 -3 1 8514

bocs, de ha arról van szó, amire gondolok, abból kívülről semmi sem látszódott, és max. az tudott róla - utólag !!!! - akinek elmondtad

Előzmény: Lelkis Béla (8512)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.15 -1 3 8513

Ha egy bolygón három ember, vagy annál több létezik, van falkaszellem. Ezen nincs mit csodálkoznod. A falkaszellem akkor fáj, ha ellenünk van.

Előzmény: Lelkis Béla (8512)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.15 -2 1 8512

Béla egy igen régi (~15 éves) konfliktus kifelé látszódó részét osztotta meg veled, a lényeg benne a falka. Igen, itt is (vagy nem is csak IS, hanem aztán itt igazán) vannak falkák, akik széttépnek ha ebben az örömüket lelhetik. A román besúgó (ha él még egyáltalán) nem tudta, hogy nem okoz bántást, fájdalmat, de ez nem rajta múlott, ő úgy gondolta, hogy KO-t visz be.

Vannak itt akik értik amit írtam, benne voltak, pontosan tudják, miről beszéltem, s emiatt az egészben a legárulkodóbb a CSÖND ami szinte hallhatóan van jelen.

Előzmény: búvár-halász (8489)
búvár-halász Creative Commons License 2024.07.15 0 2 8511

Kösz a jelzést. Akkor éljen a paranoia.:)

Előzmény: Törölt nick (8510)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.14 0 1 8510

Szerintemezt most benézted: https://forum.index.hu/Article/jumpTree?a=167436533&t=9254048

Valami Snétberger Giziről volt szó, nem rólad. :)

Előzmény: búvár-halász (8507)
búvár-halász Creative Commons License 2024.07.14 0 3 8509

Szerintem te vagy itt a legkevésbé ilyen szempontból öntudatos savazó, mindig be tudsz szólni, és még az is lehet, hogy nem is tudsz róla. Óriási.

Előzmény: In Lak'ech (8508)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.14 0 2 8508

Akkor tényleg az, amire gondoltam.

Az pedig, hogy jól döntött-e, majd az idő megmondja. De még mindig pozitív tulajdonságnak tartom, ha van valakinek önálló véleménye, és nem opportunista.

Előzmény: búvár-halász (8507)
búvár-halász Creative Commons License 2024.07.14 0 3 8507

De az, Jones kivonul innen, ha még a beszólásokat is mellőzi a jövőben, azt megköszönöm neki. Így döntött, ez az ő útja, Hümérrel tart, mindenkinek lelke rajta, nekem is.

Előzmény: In Lak'ech (8504)
Anyóca99 Creative Commons License 2024.07.14 0 1 8506

Te legalább tudsz valamire gondolni ... én egy árva szót sem értek ebből . (de azért ettől még jól alszom ... remélem)

Előzmény: In Lak'ech (8504)
búvár-halász Creative Commons License 2024.07.14 0 3 8505

Én elhiszem, hogy a discordon toltok valami igazság-szeletet, és ebből táplálkoztok. Lelketek rajta, ahogy az enyém is s saját narratívámon. Mondjuk ezt nem gondoltam volna, bár voltak erős jelei ennek is, és akkor én itt ezt a részt befejeztem.

Előzmény: búvár-halász (8498)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!