Keresés

Részletes keresés

rorest73 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 13850

Ja és még annyi hogy nem kirbyvel kitakarítani ám előttem mert rájövök:)

Előzmény: Norbyd (13847)
rorest73 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 13849

Kedves Norby. A lux nekem bevált és én sem ügynöktől hanem barátoktól hallottam,hogy jó.Ha  csak 10%-kal jobb a kirby mintegy másik de 5x annyiba kerül én ha kibírom fizetni akkor is a kirbyt veszem /vettem/ meg,de nem azért mert drágább hanem azért mert szimplán jobb.Más piára,játékgépre,cigarettára költi a plusszt vagy bármi mellőzhető dologra én pedig erre.  Kár is vesztegetni az időt szerintem. Ahelyett,hogy egy újabb szócséplésbe mennénk tesztejünk a való életben.Ha attól "félsz" hogy én beégek a nyilvános teszten annál nagyobb kedvem van menni főleg úgy ha a többi "elvtársad"is ott lesz (apuci,cila,tomika stb...) további szép estét :)

ásítósmacska Creative Commons License 2015.02.09 0 0 13848

:-)

Norbyd Creative Commons License 2015.02.09 0 0 13847

Üdv! Én nem leszek rövid:) Ismerem a lux légszűrőt kipróbáltam, (a zepterest is)de az árához képest nem győzött meg. (1 hónapig volt nálam, külön külön) Nekem egy Daikin MC707 típusú gépem van ami nem rendelkezik HEPA besorolással, mivel más elven működik..  Itt az általunk fontos megemlítést érdemlő por  szűrését, megkötését árammal oldották meg. Egyébként szűri  a poratka ürülékénél kisebb részecskéket ( ez 0.0003 mikron ami ma  egy HEPA14 szűréssel rendelkező gép tudja Kb, ha jól olvastam a tanúsítványt)  hatástalanítja,  megköti a bacilusokat,  vírusokat,  formaldehideket,  dohányfüstöt, autó kipuffogó gázt, penészeket, gombákat stb. Az egyik fontos szűrése a por megkötése. A gép az egyik benne lévő nagyfeszültségű fém rácson gyakorlatilag megköti úgy, hogy  a por, pollen és egyéb  szilárd szennyeződések feltöltődnek, az elektrosztatikus gyűjtő meg mágnesként magához vonza ezeket. (ez a 8 szűrési mechanizmusból csak az egyik szűrője  a készüléknek, ami a szilárd  részecskék megfogására van benne, bár ez 2 az egyben szűrés, ezen kívül még van 7 :)  Rendelkezik 2 különböző tanúsítvánnyal, az egyik  a Brit Allergia Alapítvány (BAF) igazolásával, a másik pedig TÜF Nord Testing Laboratory hathatós szakvéleményével, igazolásával.  Ja, mire ezt a gépet megvettem, kb  1,5 évet rágódtam rajta, folyamatosan jobbat kerestem, és kipróbáltam zeptereket, Luxokat, Nilfiskeket,  Air-o-swiss-eket (ez svájci) Persze használtam egy Boneco 1355 légmosót még, hogy legyen egy folyamatosan otthon.

Porszívó: A dyson 2 db szűrője van, az egyik a  hepa 13 minősítésű  (mosható szűrővel) rendelkező szűrő, meg egy kb  akkora méretű hengeres motor szűrővel, mint az autóm légszűrője. (kb mint egy közepes poroltó)

Amikor takarítok, az egyébként elég érzékeny légszűrőm vissza jelzője nem mozdul meg, és nem taknyolok, nem viszket a szemem, semmi.

Mielőtt megvettem, én hónapokig társalogtam ezen a fórumon (ez 5 évvel ezelőtt volt) akkor  J1ellenor-ként voltam itt), Hogy mi lehet jó allergiásnak, és mi lehet tartós annyira, ami minket is kibír.

Mi a 6-7 év alatt kb 7 porszívót nyírtunk ki amiből elegünk lett, meg szintén utáltuk  a kb 1,5 éves samu, vagy Bosch be nem szerezhető porzsákját is, a csodálatosan csökkenő szívóerővel együtt.  Innen jöttek a minimum kritériumok, hogy allergiásnak is alkalmas legyen, nem lehet zsákos, mert ki tudja meddig van hozzá, és eleve  egy takarítást sem bírtak ki a régiek, így  még az, hogy a 150 nm-t nem lehetett normálisan kitakarítani, mert harmat gyengék voltak  a gépek a végére, úgy tele volt retekkel, (így égett le vagy 4 porszívónk is) a dyson tartályos, és nem csökken a szívó ereje, teljesen tele lévő tartálynál sem,  családi háznál kimegyek a kukához, kiborítom, és kész. Egy hónapban max egyszer mosom a tartályt, a hepát fél évente kb.  5 év alatt az össz költségem a13.000-ft os hengeres motor szűrő volt, és semmi más. Nem esik le a teljesítmény állító gomb, mert nincs, nem szakad ki a zsák a gépben egy kis törmelék felszedésénél, mert nincs(fater mindig farag, fúr, forgácsol, zörög valamit, és ezek után kap a dyson)  Elismerem, hogy panelban ez nem ilyen egyszerű, de ezt már párszor régebben le is írtam itt, viszont ez engem nem érdekel :) Nincs szükségem csili-vili kiegészítőkre, mert nekem ez a gép így jó, ahogy van (lehet motoros kefét hozzá venni, de feleslegesen  erős lenne a gép, amit ki is próbáltam. Még így sem tudom felemelni a szőnyegről, úgy hogy ne szedné azt fel magával, ilyenkor is kinyomjuk a kis sörtés részét, ami mindegyik gépen van.  Amig volt szőnyeg, tökéletesen takarította, ahogy a matracot is. Én egyébként kivágtam hetente egyszer a hidegbe, és 3-szor át porszívóztam, mint ahogy az ágyneműt is, és kész.   Volt egy nyamvadt négylábú bent, ami csak arra ment, hogy miként tud engem felidegesíteni, miután az udvarról behozott a szőrén, és a lábaival, egy kisebb kiskertnyi retket, és az után is jól vizsgázott a gép, mint ahogy a 2 igen komoly ház átalakításon, felújításon is ahol is kapott törmeléket, törmelékport, apró fém reszelékeket, és mindent ami ilyenkor van.  Kandalló hamut nap mint nap kap a gép lent, az alagsorban ahol faterék befűtenek én a tetőtérben vagyok ilyenkor.  Leszarom mit kap, ezért vettem, és eddig ez vizsgázott a legjobban, pusztán azzal, hogy nem taknyolok, nem használok orr sprayt, amitől vérzik az orrom hónapokig, és amim szintén fontos, hogy mindent kibírt eddig.  Nekem a 90 ezres dyson csak port szív, és a kényes orrom szerint is  megfelelően  szűr, és nekem ez kell. Ez az én véleményem, ami szépen lassan  szubjektívvé vált,  viszont másoknak segítség lehet,   amit már 5 év tapasztalattal  egészítettem ki, és  még nem esik még a kognitív disszonancia hatálya alá :D

Erre meg, hogy

"Atkára,szőnyegre szerintem 2015-ben legális európai forgalomban lévő porszívók közül nincs jobb a kirbynél"

annyit írnék, hogy igen, szerinted nincs jobb, mivel nem tudod, hogy melyik gép miként, és hogy teljesít, csak egy videóból, és leírásból :)  A géped jó, ez nem kérdés,  ezzel nem szállok vitába, gyakorlatilag az összes ilyen árú gép nagyon jó, de egyik sem ér annyit amennyiért adják, mint ahogy egyetlen egy MLM-ben árult termék sem, másnak van szintén ilyen jó gépe fele, vagy negyed ennyiért, amihez adott esetben társul pár év tapasztalat is. Lehet, hogy kicsit szubjektív, de tapasztalat, és nem marketing.  Egyébként ha  a találkát megejtenénk, az neked volna rossz, mert rá jönnél, hogy igazunk van ami után tökön szúrnád magad a géped ára miatt :D Elnézést a hosszú regéért :)

Tiszteletem mindenkinek :)

Előzmény: rorest73 (13834)
rorest73 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 13846

Tomi. A hepa temaban valóban neked van igazad ami a számokat illeti. Gondolom ha eddig is legalabb h-11 es porszivom lett volna nem lennenek ilyen erősek a tüneteim sem. gyanitom nemsokára a kirbyhez is lesz foghato legalább h13-as szűrő mivel erre halad a Világ. Annyira voltam személyeskedő veled mint te velem . Hidd el 95% -kal meg mindig szívesebben vettem meg ezt mint a 99,95%-os bármi mást mert láttam dolgozni mindkettőt  .engem kIrby győzött meg es mivel van egy H13-as légtisztítóm igy engem elsősorban a szivóerő érdekelt es a demon látottak nemcsak a legszűres.Küldjel linket másik gépről ami hasonló mértékben atkatlanit mint a Kirby.

Előzmény: tomtyi (13843)
gaga1 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 13845

Na kedves anyos kiuritette az eldobhato porzsakot es visszatette a gepbe. Azota vilagit a telitettseg kijelzoje. 😊 Mondtam neki hogy ezt nem kell kiuriteni mert eldobhato. De mire hazaertem buszken kozolte,hogy sikerult kiuriteni es milyen sok kosz volt benne. Anyam borogass😊

stevemegane Creative Commons License 2015.02.09 0 0 13844

Sziasztok!

Egy kis tanácsra lenne szükségem.

Olyan porszívót keresek, ami alkalmas hagyományos porszívózásra (autó takarítás), de emellett lehet használni elektromos kisgépekhez csatlakoztatva többek között forgács és fűrészpor elszívásra is.

Találtam többet is, de mindegyikhez csak méregdrága papírporzsák van, ami nem túl gazdaságos. A textilporzsákos jobb lenne

Van egy karcher tartályos porszívóm, ami állítólag megfelel a célnak porzsák nélkül is, de a valóság az, hogy porzsák nélkül a finom por azonnal eltömíti a hengeres szűrőjét.

Tudtok tippet adni, hogy milyen típus lehet megfelelő a célra?

40.000Ft-ba bele kellene férnem.

Köszönöm.

Előzmény: stevemegane (13831)
tomtyi Creative Commons License 2015.02.09 0 0 13843

Én neked nem ígértem semmit. Leírtam, milyen feltételekkel vagyok kíváncsi a porszívód működésére. Azt nem mondtam, én odamegyek. Ezen kívül engem más nem érdekel.

Innen indultunk:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=133684794&t=9056946

Láthatóan azt sem tudod, mi a különbség a 99,5% és a 95% között. Így az általad írt 99,95% és az előzőek között sem.

Azon kívül érvek hiányában marad a személyeskedés. Hát, ez is jelez valamit.

@ásítósmacska

Jaja, ez megvan. ;) Vicces, hogy ugyanazt szajkózza sokadjára, még csak meg sem értve, mi a baj. Neki a fentiek nem számítanak, bár allergiás. Mondjuk nagy eséllyel Mac-et is csak azért vett, mert az olyan kúl.

Előzmény: rorest73 (13839)
rorest73 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 13842

Neked is annyit mondok mint tomasznak. Nézzük meg ki mit alál a másik gép után a szőnyegedben vagy az ágymatracodban . A többi csak szájtépés:) Ha annyira biztos vagy benne hogy a körbi csak túlárazott valami akkor mérjük össze a te jól árazott gépeddel és utána kezdjünk itt okoskodni,mert addig úgysem győzzük meg a másikat szerintem.

Ne legyetek már olyanok ,mint a politikusok,hogy csak duma van tett semmi. Én vállalom a megmérettetést a gyakorlatban is nemcsak a klaviatúra felett.

Előzmény: ásítósmacska (13840)
Zeki_ Creative Commons License 2015.02.09 0 0 13841

Anyám borogass, kinek, hol imádkozzak, hogy végre abbahagyjátok egymás csesztetését?

Van akinek körbije van és örül mint majom a farkának, van akinek miele és szintén.

Örüljön mindenki az új gépének, használja hibátlanul jó sokáig! Mindegy mennyibe került!

Aki nem tud örülni az én vagyok, a drága de legalább fos samsunggal.

ásítósmacska Creative Commons License 2015.02.09 0 0 13840

Annyira vicces, hogy a döntésedet igazát továbbra is a gyártó saját marketingdumájával akarod bizonyítani

:)))

Az MLM topikban lehet ilyeneket tucatszám olvasni. :) Megveszik az 5x-ös árú terméket (a hasonló minőségű, boltihoz képest), és aztán brossúraízűen mantrázzák, hogy mennyire megéri ilyen áron is....

:-D

Előzmény: tomtyi (13838)
rorest73 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 13839

Baj lehet a fejedben tomcsííí! Nem 5perc porszívózás után jön ki az egész hanem többszöri után.Hülyeségeket meg ne írjál amikor ott a hepa11-es szűrő.Nem haburálni kell hanem összemérni a tehetségtelen kirby-t a tehetséges porszívóddal:) el ne felejdsd mit ígértél:))

Előzmény: tomtyi (13838)
tomtyi Creative Commons License 2015.02.09 0 0 13838

Annyira vicces, hogy a döntésedet igazát továbbra is a gyártó saját marketingdumájával akarod bizonyítani. Elhiszem, hogy te is ezek alapján nyaltad be, de ez még mindig csak neked bír bizonyító erővel. Pl. nincs kontrollporszívó. Mert ez nem teszt, hanem direkt marketing. Itt nem az a cél, hogy bizonyítsanak, hanem hogy elkápráztassanak, becsapjanak. A te dolgod.

A Potemával kapcsolatban ez az érvényes használati mód?
mattress-cleaning-horizontal.jpg

Kiszívja, de egyből a képedbe nyomja az atkamorzsalékot és ürüléket. Egészségedre.

Az IBR -- Matratzenreinigung videó nekem arról szólt, hogy a brutális, mindent, még a Föld magját is kiszívó porszívód után még egyszer ugyanazzal a porszívóval átmennek ugyanazon a matracon, és jelentős APRÓ MÉRETŰ POR kerül elő a porzsákból.

A második videó szintén céges marketinganyag. Mit bizonyít?

„annak elő a farbával és vállalom a megmérettetést a valóságban is”

OK. Elsőre kezdjük azzal, hogy csak úgy használhatod a porszívódat, ha a biztosan tiszta levegőjű szobádban a porszívózás idejére kikapcsolod a légszűrőt, majd a porszívózás után iszol egy teát, amit a másodszor kiszívott porból főzöl. Persze odakészítve a megfelelő mennyiségű antihisztamint vagy amilyen erős, allergiás reakciót azonnal csökkentő szert csak akarsz.

A hasonlataimnak láthatóan nem értetted meg a lényegét. Ezek után felesleges a további eszmecsere. Írhatsz, de választ ne várj!

Előzmény: rorest73 (13837)
rorest73 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 13837

még egy kis olvasnivaló arról a mihaszna gépről http://potema.hu/pag/09_partner.htm

Előzmény: tomtyi (13824)
rorest73 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 13836

ezeket nézegessed mielőtt belefekszel az ágyadba https://www.youtube.com/watch?v=cCiMTSGoEUM

https://www.youtube.com/watch?v=bu3cOrySnk4

Jó éjt tomi:)

Előzmény: tomtyi (13824)
rorest73 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 13835

hiányoztál már cilu:) néha használd a Magyar értelmező szótárt

Előzmény: ásítósmacska (13828)
rorest73 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 13834

Üdv. Próbálok rövid lenni:

-november óta használom az AC6-os Lux légtisztítót / hepa13/

-idén február óta van kirby sentria II porszívóm  /hepa11/

Nekem az allergiám miatt fontos az atkátlanítás,portalanítás és ezért lett kirby. Sok hozzáértő kommentet  olvastam az elmúlt néhány hétben amiből inkább azok száma volt jelentős akiknél ez a gép a "pénzkidobáskategóriájába " esik ezért itt ezen a fórumon nem lehet erről a márkáról reális képet kapni.Persze tudom a kommentek alapján itt minden 2. ember megtudná venni a drága "túlárazott" gépeket is csak nem ad érte ennyit :))

Szóval beszéltem vállalkozókkal akik ezzel a márkával dolgoznak már némelyik több mint 20 éve ,egy másik már 10 éve stb... Külföldi fórumokon is csak az ügynököket szidják nem a gépet .

Személy szerint én sem kedvelem a porzsák nélküli porszívókat ezért is nem vennék dysont.

Atkára,szőnyegre szerintem 2015-ben legális európai forgalomban lévő porszívók közül nincs jobb a kirbynél. Aki azt mondja van annak elő a farbával és vállalom a megmérettetést a valóságban is. csak ha ilyenre sor kerülne kérem a végeredményt ITT. a fórumon is megosztani.

Előzmény: Norbyd (13822)
rorest73 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 13833

Hát sokat gondolkodtál ezen a sok okosságon. :) Nembaj lényeg ,hogy boldog vagy a jelen porszívóddal és én is az enyémmel a többi meg nem érdekel senkit valójában. Amúgy elég szarok szerintem a hasonlataid búza,kukorica ,Rijeka... mivan..?:))

Előzmény: tomtyi (13823)
ásítósmacska Creative Commons License 2015.02.08 0 0 13832

vámpírt. :)

Előzmény: Norbyd (13830)
stevemegane Creative Commons License 2015.02.08 0 0 13831

Sziasztok!

Egy kis tanácsra lenne szükségem.

Olyan porszívót keresek, ami alkalmas hagyományos porszívózásra (autó takarítás), de emellett lehet használni elektromos kisgépekhez csatlakoztatva többek között forgács és fűrészpor elszívásra is.

Találtam többet is, de mindegyikhez csak méregdrága papírporzsák van, ami nem túl gazdaságos. A textilporzsákos jobb lenne

Van egy karcher tartályos porszívóm, ami állítólag megfelel a célnak porzsák nélkül is, de a valóság az, hogy porzsák nélkül a finom por azonnal eltömíti a hengeres szűrőjét.

Tudtok tippet adni, hogy milyen típus lehet megfelelő a célra?

40.000Ft-ba bele kellene férnem.

Köszönöm.

Norbyd Creative Commons License 2015.02.08 0 0 13830

Üdv!  Ez jó volt:) Te mit használsz?

Előzmény: ásítósmacska (13828)
Norbyd Creative Commons License 2015.02.08 0 0 13829

Így álltam hozzá én is, kipróbáltam, utána olvastam, és most így kicsit több mint 5év távlatából, tapasztalatából írom, hogy bevállt. Igen, bátran ajánlom bárkinek. Nekem a zsákosokkal volt sok gondom, és meguntam.

Előzmény: Nelson71 (13825)
ásítósmacska Creative Commons License 2015.02.08 0 0 13828

Nagyon vicces, hogy tovább folytatódik a kognitív disszonancia elnyomása.. Csak most már más termékkel kapcsolatban.

LOL

tomtyi Creative Commons License 2015.02.08 0 0 13827

Ugyan nem vagyok allergiás, de azért leírom a véleményemet. Allergiával foglalkozó oldalakon -- nekem úgy tűnt -- messze többségben vannak azok az írások, amelyek a porzsákosokat ajánlják, a porzsák nélkülieket meg nagy általánosságban kifejezetten nem. Persze, van kivétel.

Előzmény: Nelson71 (13825)
apci500 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 13826

A piacon lévő porszívók nagy részét meg sem tudod mozdítani a szőnyegen ha teljes szívóerővel használod. Miben jobb az új kedvenced? Erősebben nem szívhat, mert akkor nem tudod mozgatni. Egyébként mi lett a Kobolddal?

Maszatolás helyett mi a matracokat is poroljuk, sőt amikor mínuszok vannak reggel kinn felejtem őket. Az atka 112%-kal jobban elpusztul a -10 fokban mint a gyenge vákuumban. És ezek tények, az index fórum is megírta! 

A hiteddel én feladtam a vitát. Példádnak a homeopátiás (gyógy?)szereket hoznám fel. Azoktól sem 'gyógyulna' meg senki, ha valós értékükért vagyis 10 Ft-ért adnák őket. De 3000-ért? Na az már más, akkor csak jó lehet! És tényleg, már nem is tüsszögök!

Kívánok szerencsés kilábalást a kórságodból!

Előzmény: rorest73 (13820)
Nelson71 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 13825

Tőled, mint allergiástól kérdezem: hogy lehet allergiásnak ajánlani porzsák nélküli porszívót? Eleve tisztításnál - ürítéskor - minden szabály megdől. Aztán a poros dzsuvát mosogatni még külön... Csak mert a ciklonos Samu porszívómnál tudom, a legkevésbbé sem higiénikus és allergia-barát megoldás...

Előzmény: Norbyd (13822)
tomtyi Creative Commons License 2015.02.08 0 0 13824

Valami zavar van a fejedben. Én egy szóval nem említettem autós példát, így kiselőadást sem tarthattam róla.

„Viszont a koszt az egyik kiszívja a másik meg bent hagyja a javat”

Erre azért nincs bizonyítékod, ezt a maszlagot csak te szoptad be, mert valamivel racionalizálni kellett az irracionális döntésedet.

Tényleg, az új gépet vásárlók életfogytig kapnak füldugót is a Kirby mellé? Vagy már annyira komoly a cucc, hogy a Kirby által keltett, halláskárosodás határát súroló zajt stúdió minőségű zárt fejhallgatón keresztül ellenfázisú hanghullámok fülbe juttatásával semlegesítik?

Norbyd

Pár napja kapta meg a porszívót, sok tapasztalata nincs, főleg nem allergiára való hatás tekintetében. Még csak a marketingdumáig és a szőnyegfeltépésig jutott.

Előzmény: rorest73 (13821)
tomtyi Creative Commons License 2015.02.08 0 0 13823

Csak nem akartad észrevenni, hogy direkt nem reagálok a szokásosan irreleváns, és jelen esetben ráadásul tök szar autós példára.

De ha már autóst hoztál: nem a gyorsulás a jó példa, hanem inkább az üzemanyag mennyiség és fogyasztás. Ha x távolságra el akarsz jutni, de ha meggebedsz is, csak x-200 km-ig van benyád, akkor az utolsó 200 km-en vagy tolod a kocsidat és tényleg belegebedsz: az alkalmatlan porszívóddal próbálkozol az allergének ellen, vagy segítséget kérsz: elvontatnak, elvisznek benzinért: más, erre képes porszívót használsz, vagy veszel bele egy rendes HEPA szűrő zsákot. Ez persze nehéz, hiszen a Kirby nem gyárt ilyet.

Másik példa.

Egy pár barátom visz egy jelentős gabona export-import céget. Koper, Rijeka kikötőiből vagonokon hozzák a szójagranulátumot, vissza meg ugyanígy viszik a kukoricát és a búzát. A MÁV bizonyos veszteség szerződésbe foglalásával szállítja a terményeket. Szerinted ha választhatnának, az 5% vagy az 0,05% veszteséget választanák. Éves szinten 30 milliárd forint a bevételük. Neked számítana csak a szállítás miatt 14.850.000.000 Ft-nyi különbség? Ha nem, akkor az sem számít, ha most átutalod nekem, ugye? Adhatom a számlaszámomat?

Előzmény: rorest73 (13821)
Norbyd Creative Commons License 2015.02.08 0 0 13822

Üdv! Neked milyen géped van, meg vagy vele elégedve?  Egyébként  én  személy szerint nem értek egyet veled, és ezt mint allergiás írom. A szőnyegek takarítása tüneti kezelésnek számít, és én nem kezelgetni akarom, hanem megszüntetni, ezért kivágtam a francba őket. A betegséget sem kezelgetni, gyógyítani kell, hanem megelőzni, mivel olcsóbb, hatékonyabb és nem kísérletezel az egészségeddel az már más, ha megtörtént a gond. Szóval, ha nincs szőnyegem, és olyan problémás tényező a lakásban, ami kiváltja ezt, akkor nem kell 1 max 2 naponta olyan takarítást csinálnom, hogy ne hatalmasodjon el a házi por allergiám. Mert azért valljuk be, naponta szellőztet az ember, és pest megyében nem hegyi levegőt szolgálnak fel nekünk sajna, így akár hogy takarítasz porolódik minden, nekem meg nincs időm, sem kedvem állandóan napi 1 órát takarítani. (Csináltam hidd el, többek között ekkor vettem a dyson-t is, aminél is rájöttem milyen a jó porszívó, és mik azok a dolgok, amit az én élet körülményeim javítására mellőznöm kell.) Az, hogy van egy jó géped még kevés. ... Atka mentes ágynemű, matracok, szőnyeg likvidálás, és egy nagyon komoly légszűrő beszerzése volt nálam a sorrend, a porszívó után. Nagyon fontos megjegyeznem, hogy amikor beszereztem a dysont(hepa 13 szűrés, és no porzsák) csökkentek, majd eltűntek az allergiás reakcióim(pedig elég komoly volt) pedig még a szőnyegek a helyükön voltak, de napi 1 órát takarítottam ezért.  Mióta kidobáltam a szőnyegeket, ugyan ezt a minőségi takarítást  2 naponta kell véghez vinnem mert elég nedvesen át törölni a lakást  Egy héten max egyszer kell nagy takarítást csinálnom.  Szóval ha nem szeretnéd magad szívatni, kivágod a szőnyeget, és nem azért mert nincs gép ami nem tudja takarítani,(nekem is tökéletesen takarít a dyson,) hanem azért mert javítod, és csökkented a takarításra szánt időt, és ezzel olyan költséget takarítasz meg, ami abszolút felesleges kiadás, mind áram, mind időben. Én is 90ért vettem porszívót, és nem azt néztem, melyik a legolcsóbb, de vannak dolgok, amit feleslegesnek gondolok, így nem is fizettem érte. Mi a dysont össze engedtük egy komoly  Lux géppel, és nem volt különbség a két gép minőségbeli takarítása között, itt jött a maszlag, hogy az jó vasalásra, meg illatosításra, meg egyéb ökörségre. Én meg mondtam, hogy nekem egy erős komoly szűréssel rendelkező megbízható gépre van szükségem, amit a dyson tud. Semmi mást nem tud, csak ennyit. Nincs állítóka rajta, nincs 20 led a telítettség miatt, nincs sallang, és fele akkora teljesítménnyel, szív ugyan olyan erősen. A dyson szűrése tudom, hogy  hibátlan mert egy orvosi eszköznek is hitelesített géppel szűröm a légteret, amit műtőkben is használnak. Szóval annak az érzékelője meg sem pittyen, ha porszívózok. Mennyit porszívózol hetente, mekkora teret takarítasz? Nem tudom jól olvastam-e de pont most készülsz egy új gépet beszerezni. Majd írj róla véleményt! kíváncsi vagyok rá:)

Előzmény: rorest73 (13820)
rorest73 Creative Commons License 2015.02.07 0 0 13821

Talán tanulmányoznod kellene pontosan mennyi a különbség a hepa11 es hepa13 közt. Ha eddig netán el tudnal jutni nem kellene kiselőadast tartanod arról hogy mi a különbség egy olyan autó közt ami mint korábban írtam 4,8 masodperc alatt gyorsul 100-ra vagy kerek 5 masodpercalatt? Számtanilag van gyakorlatban meg meg sem érzed ha bent ülsz. Ha valaki a hepa 13- as szűrőnél nem prüszköl megnyugtatlak a hepa11 nel sem fog. Viszont a koszt az egyik kiszívja a másik meg bent hagyja a javat

Előzmény: tomtyi (13814)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!