A magvetés nem nehéz, csak megfelelő körülményeket kell teremteni a magoknak a kedvező csírázásához. kb 20-25 c° állandó párás meleg környezet, ahol a magoncok szépen fejlődjenek, utána lehet a levegőhöz szoktatni a kicsi növényeket, ha ezt a Yucca shidigera-t gyógyítási célra szeretné használni, akkor érdemes lenne valahol egy nagyobb növényt beszerezni.
Tapasztalatom szerint a mesa gardenes magok rosszabbul keltek, mint az alplains-os magok, legalább is a nana esetében ez elég szembe tűnő. Nem beszélve az idei hűvös nyár szélsőséges csapadékosságától sem. ami végett kicsit magasabb volt a magoncpusztulás is.
Ha nem írnád, hogy most virágzik, a képek alapján tényleg tavaszi virágzásnak hinném, most Eleken vagyunk, látom, hogy itt is virágzik a sima gloriosa, ez a csapadékos nyár totál meg zavarta a töveket, remélem azért kinőtték magukat a növények, jól fognak telelni.
Sajnos 2 db kis jukkát elvesztettem.Nem gyökeresedett ki, elpusztult. Ha valakinek van fölösleges jukka eloifolia v.-ra, cserélnék más mediterrán növényre, vagy vennék. Mag is érdekelne.
Szia! Nálam kb 4 éve vannak kiültetve, és télen semmi csapadékvédelmet nem kaptak még. Volt , hogy hó borította be teljesen. Nálam a talaj homok, nyáron rendszeresen locsolom őket. A hideget idáig jól bírták, igaz -22-nél hó borította be , és az meg jól szigetelte. -18-nál volt hó takarása nélkül is, és bírták.
Üdv!Segitséget szeretnék kérni.A Ligur tengerpartról menekítettem ezeket a kis jukkákat, de nem tudom hogy mi az igazi fajtájuk. Mit birnának nálunk. Valójában ott az utcán nőnek és nagyon hasonlitanak a szobajukkára, törzsesek.