Ezt meg abszolút egy tök értelmetlen lépésnek tartottam már akkor is, mivel országos szinten is, ha már az elmúlt 1-2 évet nézzük, már abban a helyzetben is sokkal kevesebb Rába Premier/Contact maradt fent állományban, mint amennyi fiatal 2XX/ Classic. Életkorban ugyanott van a kettő, szóval ezt még ezzel az indokkal sem lehetett volna kimagyarázni. Alkatrész is sokkal több lett volna az Ikarusokhoz, ráadásul úgy, hogy azok a győriek, a széria legfiatalabb darabjai voltak, ilyen 2002-es évjáratokkal. Sokkal jobban használhatóbbak lettek volna, mint a Rábák. Pár éven belül, (2 év) meg úgyis repültek volna, ahogyan majd most a csuklós Credo Econellek által fognak is.
Értelek, de szerintem még így is nagyobbat huppannak azok, akiknek most a 60 km-es tatabányain a 3 ajtós BKK-s MAN-non kell utazniuk, mint anno azok, akik a rövid elővárosira CLU-721-et fogták ki
Átlagéletkor a legfontosabb a cégnél nyilván, de hogy azt milyen formában tudják kivitelezni, az már magasan le van ..va a központ részéről.
Azoknak az öreg 280-as kocsiknak nagyon rövid fordájuk volt. Volt olyan, ami 2 elővárosi kört csinált, meg egy sárisápi kört és 14:30kor ment haza meg hasonlók.
GRY topiktárs gyűjteményét vissza tudnod nézni 2016 tájékáról. Ettől függetlenül, valóban szükség lenne csuklósra ész nélkül ki lett vágva minden, aztán megy tatabányain(60 km) a helyis 3 ajtós MAN csúcsban.
Elővárosin is indokolt lenne csúcsban a csuklós.
Közben láttam Isubus tt. 1 hónapja összeszedte a listát, próbáltam korrigálni.
MAN A21 Lion's City NL283: MRP-060, MRP-061, MRP-063, MRP-091, MRZ-371, MRZ-391 + MRP-072,MRP-075,MRP-083,MRP-095(tehát további 4db,így gondolom ismét távozik 4 régebbi)
MAN A23 Lion's City NG363: SRD-361, SRD-362, SRD-363, SRD-364
"Ott lett volna egy halom győri fiatalabb HZE, IAA is. Egyet nem hoztak belőlük át ide."
Hát igen, az logikus lett volna. De jött két szép, "megbízható" Premier Zalából 50km-es járatra, fűtés nélkül, 50 literes fogyasztással. Itt nem a logika döntött soha sem.
Én nekem leginkább az magas, hogy a csuklósokat úgy kitaposták innét, hogy 1 helyére nem érkezett pótlás, csak szóló részéről. Ugyanaz, mint Egernél. Régen 15 db csuklós busz mozgott helyköziben, most meg 6.
Kisvárosok helyi járatain nem kell túlgondolni a 2 ajtós legyen vagy 3 ajtós dolgot.
Mindegy.
Más a funkciója egy nagyvárosi belvárosi vonalon közlekedő szóló busznak és más egy olyannak, mely 25.000 fős lakosságú kisvárosban jár, ahol a lakosság 70-80% (vagy több ?) egyéni eszközzel közlekedik a városban.
Ehhez se használják a maradék agyukat a cégnél. Hogyha Egom elővárosira akarnak újszerű buszt bevetni, akkor ott van az a maradék aggloban lévő kettő ajtós busz is még.
Ha nem tévedek csupán 3 helyis MAN van Esztergomban, a 061, 371, 391. Az igaz, hogy beforognak rendszeresen a 3 ajtós buszok is helyire, így ezáltal logikus (lenne már), csakhogy ezek valahogy néha bekerülnek egy Egom- Tatabányára is mondjuk. De még így is a legnagyobb kabaré, hogy Pesten meg ott maradt 22-esezni a helyközis kivitelű. De értem én, fel kell venni a versenyt valahogy ebben is a VT Arrivával.
Nem az a probléma hogy néha beugrik egy-egy járatra olyan, ami nem oda való. Hanem hogy fixen oda osztják be. A TAS is folyamatosan járt Keszthelyre, amíg az LZR-253 Győrbe járt, vagy az SWW-275 fordásan falujáró. Egy csere megoldotta volna a problémát.
Ezeket a MAN-okat olyan fordára tenném mint FJJ-412, FKA-767, HFF-937, KRM-924, KRC-328, KNT-347 még Ácson volt, SXD-326, JZW-114, HSX-278, ex-HHF-667 vagy Esztergom környékén ugyan ilyen rövid járat. Aki ismeri ezen buszok fordáit, tudja mire gondolok, tehát ezek simán elmennek helyi járatnak is.
Kiváncsi lennék ha a Volánnál dolgoznék mi lenne a válaszuk erre...
Az itten a probléma, hogy volt egy illető, mi emberek közt, aki feltalált egy olyat, hogy "online netes nyomkövető -és járműkövető" rendszer. Ez önmagában egy hasznos dolog lenne, de nem az.
1- mert akiknek tervezték 10/9 nem ez alapján tervezi meg utazását.
2- mert akik ezt nézik 10/9 olyan, aki nem azért nézi amiért valójában tervezték a rendszert.
3- azok szívnak a leginkább emiatt, akik épp a sok hülye "kiszolgálásért" dolgoznak. =Miért vágta le azt a kanyart stb. stb.
Topiktársunk is biztos ránézett az Utashura is látta mozogni az agglos MAN-t Sopron-Szombathely közt, meg a csuklós G-s MAN-t győri 22A-n.
Ilyenből következtetést kár is levonni. Tanulmányokat folytatni meg főleg nem.
Így van az az SRD-s beszerzés még 2021-ben az állami helyközis csuklós flotta megújítása érdekében lett kiírva, .. de az ország számos pontján csinálják azt utóbbi időben, hogy helyközi fordáról beforgatnak helyibe csuklósokat. Jellemzően a reggeli és délutáni csúcsidőkben. Ugyanez Sopron helyi, tavaly 9 db agglos MAN. Igen, köszönjük szépen, de ugyanakkor az nincs megtiltva, hogy helyis üzem ne segítse ki a helyközit. Tehát a papír papír gyakorlat gyakorlat.
Sajnos Bontóvár Rájuk. De nem Dorog és nem Is Tokodon Bontják öket szét. Messzire viszik öket pest Megy és azon Tul. Én így Tudom De Nyugodtan Javítsatok.
Jól látom, hogy a dorogi garázs halálsorából eltűnt a 280-as? A 260-asra milyen sors vár? Van mellette egy Credo is, ő egyelőre még nem vált ki érzelmeket, de gondolom ő is megy a bontóba. Hol vágják szét az ex-Vérteses kocsikat? Tokodon?