Ott az ha beállítod 18 fokra, kinti 10 fokig tudja majd befűteni. Utána 0 fok környékén 20 percet fűt, 10 percet leolvaszt. És egész nap megy, maximumon, és 10 vagy15 fokot talán tud csinálni.
És leeszi a gatyádat, naponta 1-2000 Forintért.
Kevés oda, de nagyon. Nem ok nélkül mondták az 5kwosat.
Még egyszer köszönöm a segítségedet, probléma megoldva, úgy tűnik, hogy tényleg router probléma volt.
Azért furcsa állat ez a wifi.:-) Dél körül még egyszer ellenőriztem az appokat, és meglepve láttam, hogy a Ledvance Smart+ app látja az okoskonnektorokat (ezt tegnap este nem is néztem), ráadásul az emeleten is, ahol tegnap kihúztam a jelerősítőt. Hazaérve ellenőriztem, és működtek. Amúgy a router jelét fogták a telefonok is, de azt írták, hogy jelerősség kiváló, internet nincs. Hívtam a 1270-et, a routeren a legfrissebb szoftver van, indítsam újra. Megtettem, onnan kezdve volt a wifin internet.
Beüzemeltem az új jelerősítőt, majd elkezdtem visszapakolni a klimákat a Gree appba. Diadal. Négy évig nem volt ilyen teljes leszakadás, újabb négy évben kiegyeznék.:-)
Kevés az áramfogyasztásunk, tehát van rezsicsökkentés. Tehát ha napi 24 órában menne a klíma alapállapotban (nem turbo), akkor az naponta durván 600 ft lenne, havonta pedig 17 ezer? Ez egyáltalán nem hangzik rosszul. Persze nagy meleg nem lenne, főleg az emeleten. De nem is szeretjük a nagy meleget. 18 fok már bőven elég nekünk.
Azt most hirtelen nem tudom, hogy a folyamatos használat beleférne-e a rezsicsökkentésbe.
Nem fillérre pontos árat kérdeztem, csak egy kb. értéket.
A kinti hőmérséklet változó, a napokban 2 és 21 fok közt.
A ház hőszigeteletlen.
A légköbméter nehezen meghatározható. 5 szobás, emeletes, 130 nm-es ház, de csak az alsó szinten van klíma a nappaliban. Az viszont nem zárt helyiség, az egyik oldalon nincs fala, így a lépcsőn keresztül az egész házzal, az emelettel is összeköttetésben van.
Mekkora légköbméterre és milyen hőszigeteltségű helyiségben, milyen külső hőmérséklet mellett? Körülbelül olyat kérdeztél, hogy mennyit eszik egy autó 100 km-en. Attól fügőően, hogy milyen autó, 3 és 16 liter között valahol...
Nem, a ház körül csak nagyon gyenge wifi jelek észlelhetőek, A router beállításai rendben vannak, újra is indítottam, a WPS is rendben van. Pontosabban úgy tűnik, hogy minden rendben van.:-)
Közben eszembe jutott, hogy volt már egyszer egy ilyen eset talán tavaly nyáron, amikor napközben ránéztem, és nem látta az app a klimákat. Mire hazaértem, már minden rendben volt. Ahogy utólag megnéztem a Play-t, napközben volt egy szoftver frissítés, valszeg az oldotta meg. Ez esetben ez nem játszik.
Kb. 10-12, nem minden megy állandóan. Érdekes, hogy nem egyszerre ment el minden, de késő este már semmi nem látta a routert, ami a szervizmenü szerint rendben üzemelt.
Közben egyesével azért időzítettem a klimákat reggelre, de így kicsit macerás, az appon sokkal egyszerűbb, mivel többféle program van.
Maga a router nem túl régi, tavasszal kaptam a One-tól újat a régi UPC-s helyett, de azért ránézetek velük délután. Valszeg tényleg ott lesz a probléma.
Köszönöm szépen. Valszeg igazad lesz, mert közben leszakadt minden róla. Délután kezdem a szolgáltatónál egy router szoftver frissítéssel, meg beüzemelek egy új jelerősítőt, mert az már gyengélkedett, és az emeleten nem mindig volt jel.
Sok helyen látom hogy a vak világba sugároznak a klíma AP-k. Ha az utcán sétálva akarom a sajátomat bekapcsolni, felajánl még párat ami hatótávon belül van.
Aztán a sinclair pl 12345678 jelszóval simán felenged és tudom irányítani a szomszédét.
De van ami már külön pin kódot kér.
Foglalják a wifi csatornákat, feleslegesen ha a tulaj nem használja a wifit.
Sajnos a Gree alkalmazás, és a kínai háttere nem túl üzembiztos, és nem lehet tudni, mikor mi a baja. Próbálkozni kell, alkalmazást letörölni telefonról, adatait törölni, újra belépni, beltérin wifi reset.
Van egy helyem, 1 évig cseszekedett, és azóta évek óta jó. Érthetetlen.
De a tied inkább router probléma gyanúsan, reset neki. Megnézni, látja-e, nem-e tilt.....
Egy kis segítséget kérek Gree applikáció ügyben. Ma reggelre hideg házban ébredtünk, mert egyik klima sem kapcsolt be hajnalban. Nem volt időm foglalkozni vele, ezért most nézem, hogy egyiket sem látja az applikáció. Próbáltam visszaállítani, de mindegyiknél az van, hogy a routerhez csatlakozás közben 69 %-nál megáll egy ideig, majd kiírja, hogy nem sikerült csatlakoztatni. A házban jó a hálózat, mert mindegy egyéb wifis eszköz működik. Néha-néha elfőfordult már, hogy egy-egy klima leszakadt a wifiről, de soha nem volt gond a visszaállítással. Volt olyan, hogy ki kellett húzni a hálózatból a készüléket, és csak úgy sikerült visszaállítani, de most ez sem segít. Legfeljebb a távirányítókkal egyesével beállítom majd a reggeli programot, jó kis macera lesz, jobb lenne, ha működne az app.