Az irodalom alapján egy váltóállítómű működése közben 0,8 A-t vesz fel. A trafó teljesítménye alapján meghatározható, mennyi az egy gombnyomással egyszerre működtethető váltók száma. Ha ettől többet raksz egy gombra, akkor fordul elő, hogy nem működnek megfelelőképpen. (bár lehet, hogy nem ez a helyzet van nálad, mert nem gondolom, hogy az _összes_ eszközt _egyszerre_ működteted.)
Az első részt most nem értem, késő van. Hány váltót akarsz _egyszerre_ üzemeltetni? 3-4 a maximum.
A második:
Szvsz mindkét megoldás megfelelő. A sinek elvágása nincs igazából helyhez kötve, ezért talán többcélúan alkalmazható, mint a vágánycsatlakozásokba tett tüskék. Itt figyelni kell, hogy a két elválasztott vágány ne csúszhasson össze. A BTTB erre a közepén kis orrokkal rendelkező plasztikcsatlakozókat gyártott, ami a fém csatlakozók helyére volt betehető.
Mi lehet a probléma akkor, ha a váltó önmagába, ha csak a trafóval próbálom, akkor jól működik, de ha be van kötve a többi váltóval a kapcsolópultba, sokszor csak egyik irányba, vagy egyik irányba sem vált, de van hogy 4-5-ször egymás után teljesen jó. Már próbáltam másik pultot is, de ugyan ezt csinálta. Ezek régi váltók, de soha sem voltak használva, új állapotban vannak. ( Annyi infó még, hogy a + szál egy vezeték, azon vannak sorba kötve a váltók. Lehet hogy ez a gond ? )
Másik kérdésem, hogy ha két külön áramkör lesz, két külön trafóval irányítva, akkor hogy érdemes a két kört külön választani egymástól ? Vágjam át a sín mind két oldalát, vagy az illesztésnél rakjak műanyag tüskéket ? Hogy érdemes ezt megoldani ?
A Dragon cég 1:144 - ben gyárt német harcjárműveket. Bár ez elég nagy eltérés az 1:120 - tól, de egyelőre nincs jobb. Azt hiszem a Vaterán árult Tigrisek is ilyenek lehetnek. http://www.dragon-models.com/html/modelnews.html
Köszi szépen a segítséget! Aztán közben magam is találtam egy helyet a Kálvin tértől nem messze, úgyhogy ez szerencsére megoldódott :) Már csak a munka oroszlán része van hátra... :)
Még eléggé laikus vagyok a modellezéshez, de nagyon fontos kérdésem lenne a tervezés alatt lévő terepasztalomhoz kapcsolódóan: Létezik-e flexibilis TT-s sín, és ha igen, hol tudnám beszerezni Budapesten? Köszi a segítséget előre is!!!
A D3 javításon nálam lévő NoHAB a tisztítás előtt, a próbatisztított felületekkel kontrasztban (sajnos egy korábbi "leégés" miatt deformálódott a teteje):