Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.09.13 0 2 40870

Fecske ingáknál is nagy öröm mikor lespórolják róla a vezérlőt aztán passzírozd fel a lépcsőn valahogy a bicajt.

Előzmény: extrémgörkoris (40869)
extrémgörkoris Creative Commons License 2021.09.13 0 2 40869

Bringákkal szemben még mindig sok indokolatlan félelem van

Jó lenne szólni az IC szerelvénnyel kiadott G10-esek jegyvizsgálóinak, hogy nem kéne lezárni az első-utolsó ajtókat...  Általános gyakorlat. 

Előzmény: Törölt nick (40865)
Szeptemberi Dusán Creative Commons License 2021.09.13 0 0 40868

A Tópart IC - személyvonat átszállás közös peronos Székesfehérváron?

V43 - 1157 Creative Commons License 2021.09.13 0 2 40867
Adamis Gusztáv Creative Commons License 2021.09.13 0 0 40866

Nem a Hullamot kell, gyorsitani, erre voltak a Tekergok

Előzmény: superconductor (40863)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.13 -2 3 40865

Bringákkal szemben még mindig sok indokolatlan félelem van, jajj csak ide fel ne hozd, mert úristen. Közben kulturáltabb helyeken pl. Prágában is, mindenhol viheted, metrón, villamoson is viszik, mozgólépcsőn felcipelve is. Nem harap, nem támad emberre. Nálunk meg még sok helyen a Kádár korban leragadt szemlélet van, hogy kutya, fényképező, kerékpár, laptop amire ugranak ,hogy azt azonnal vidd innen ki, itt ilyen sose volt és most se legyen. Laptopra már egyre kevesebb helyen már nem szokatlan dolog ha váróteremben, ügyfélváróban valaki előveszi és dolgozik rajta, ameddig az idejét rabolják.

Előzmény: Ashi Valkoinen (40864)
Ashi Valkoinen Creative Commons License 2021.09.13 0 0 40864

Mondjuk bringanak van rogzitoje, a tovabbi bringakat pedig egymashoz is lehet rogziteni, lakat mindenkinel van. Ritkan viszek bringat vonaton, de sosem volt meg gond ebbol a masik bringassal, osszezartuk a kintebb levo masodik/harmadik bringat a vonat rogzitojojevel lekotottel es semelyik bringa nem ment sehova fekezeskor.

Előzmény: extrémgörkoris (40840)
superconductor Creative Commons License 2021.09.13 -2 2 40863

Szerintem ennél jóval nagyobb sérelem a tapolcaiak számára, hogy nincs rendes gyorsvonatuk. Így ha lehet, akkor én is a hullámot "gyors"-ítanám, a kis megállókat meg intézzék a személyek.

Amik szezonban lehetnek közvetlenek is, mint egy meghosszabbított vízipók.

Előzmény: zjakabfi (40862)
zjakabfi Creative Commons License 2021.09.13 0 0 40862

Ezzel egyetertek, de látod mennyi kritikat kapott a 2×2 kismegálló kihagyása az órás ütemből...

Előzmény: General Specific (40859)
Adamis Gusztáv Creative Commons License 2021.09.13 0 0 40861

Se a Kek Hullam, se a szemely nem allt meg mindenhol. 😉

Előzmény: General Specific (40859)
Adamis Gusztáv Creative Commons License 2021.09.13 -1 2 40860

Az esetek tobbsegeben, mikor Szepezdfurdonel lent voltam a strandon, ures volt. De volt, h nem. Illetve masok irtak, h volt, h dugig. A Balaton-parton barmikor johet egy csoport, felszallnanak biciklivel, babakocsikkal, vagy epp azok, akik az egy oraval elobbi, de tobbet keso vonattal mentek volna. Ehhez a Bz+1 nem eleg flexibilis. Ha meg az a cel, h utasokat vonzzunk, nem eleg vonzo.

Előzmény: zjakabfi (40858)
General Specific Creative Commons License 2021.09.13 0 0 40859

De akkor a Kék Hulla vagy a Pók valamelyike ne álljon meg mindenhol Bf után...

Előzmény: Adamis Gusztáv (40857)
zjakabfi Creative Commons License 2021.09.12 -1 0 40858

Igen, ezt én is megfontolnám.

De nem azt írtad, hogy a Bz így is üres volt? Vagy azért volt üres, mert Bz?

Előzmény: Adamis Gusztáv (40857)
Adamis Gusztáv Creative Commons License 2021.09.12 -2 1 40857

Ez a nyari menetrend igy ebben a formaban betarthatatlan. Foszezonban a Bz+1 nevetseges. Ha mar ez a struktura, a Vizipokokat zavarhatnak tovabb Tapolcaig.

Előzmény: zjakabfi (40855)
5047 032 Creative Commons License 2021.09.12 -9 2 40856

Jó dolog a villamosítás, jöhet a folytatás! :-) 

Előzmény: zjakabfi (40855)
zjakabfi Creative Commons License 2021.09.12 0 0 40855

Megcsinálták.☺ 

Ezzel végervenyesen véget ért a nyári menetrend. 

Ki hogy értékeli? Mit kellene esetleg mashogy csinálni, hol kéne plusz kapacitás, hol van túlkínálat? Beváltak-e a baglyok? 

Előzmény: zjakabfi (40854)
zjakabfi Creative Commons License 2021.09.12 0 0 40854

Elengedik az utolsó Vizipókot Almádiig Kek Hullám keresztre? Utóbbi +12, még kapna 3 percet...

V43 - 1157 Creative Commons License 2021.09.12 0 0 40853

Ezt a csoportos utazást sajnos nem sikerül eltalálni. 19703-on a két erősítő kocsi le van zárva csoport részére, a maradék 3 már Badacsonytól kevés.

Törölt nick Creative Commons License 2021.09.10 -2 1 40852

Már sajnálom, hogy csak telefonos képeket csináltam tavaly a Tisza tó kerülésről, odafelé Füzesen a Csörgős inga helyett 3 részes Bz, nem volt gond rögtön feldobtam a középen lévő pótkocsi panoráma ablakához a bicajt, jöttek még sokan, aztán előkerült a kaller is, utasokat átterelte a két motorba biciklikket meg közös erővel raktuk fel a pótkocsi utasterébe. Szerencsére a többség Poroszlóig ment ott meg én a kaller meg még egy utastárs adogatta le a bicikliket, 3-4 perc késéssel megúsztuk. Tiszafüreden meg mindenki más leszállt.

Visszafelé szóló Desiro jött, na azon még kevesebb hely van bicajnak, de megoldottuk igaz ülések közé is ment a sok bicikli meg a wc-ben is volt szóval wc offolva lett füzesig. De végül cipőkanállal de mindenki felfért.

talpfa Creative Commons License 2021.09.09 -1 1 40851

Emlékeim szerint nem volt.

De azt tudom, hogy ámokfutás kezdődött a szabad helyekért.

A babakocsiknak, a mozgássérülteknek fenntartott helyektől kezdve, mindenhol bringások voltak.

Még az ülések között a terembe is betolták a bringákat, se föl se le, nem volt bőrönddel járkálás az tuti. :)

És ugye miden bringás külön fizetett pluszban a "szolgáltatásért", hogy legyen helye a bringájának a vonaton.

A következő gyorsra +1 órát várni, nem is volt érvényes rá az a bringás helyjegy, lehet fel se tudtunk volna rá szállni? Hivatalosan biztosan nem. Persze, hogy mindenki ideges volt. De végül is, lejutottunk. :)

Előzmény: extrémgörkoris (40850)
extrémgörkoris Creative Commons License 2021.09.09 0 0 40850

Még bringás halbi se volt?

Előzmény: talpfa (40849)
talpfa Creative Commons License 2021.09.09 0 1 40849

A kirakó diákmunkások jelenléte nemhogy pozitív, ha egyenesen szükség szerű, a balatoni és a Velencei tavat érintő járatok esetén, ahol nem Flirt meg KISS van.

Van néhány saját képem is :)

Ezen teljesen pozitív volt az utazás. :)

A legdurvább az volt, amikor 2 évvel ezelőtt valamelyik Balatoni gyorsra megvettem a bringás helyjegyet is, tutira mentem, elvileg erre a járatra annyi bringás helyjegyet adnak el, ahány bringa hivatalosan elfér. (Én kis naiv! :D )

Kelenföldön szálltam fel.

Bejön a vonat a peron mellé tiszta halbikból állt az egész szerelvény.

Egyébként voltunk még vagy 10-en bringások, tágra nyitott szemekkel sasoltunk, hol a kerékpár szállító kocsi (Dd-nek kellett volna hivatalosan rajta lennie).

Hát ezen nincs b.....g! Kalauzt körbeveszi a "bringás társadalom", kérdőre vonva, hol a kocsi?!?

Széttárt kezekkel mentegetőzött, hogy nagyon sajnálja, de erre a szerelvényre nem jutott kocsiiiiii!

És akkor ezt most hogyan....??

Egyébként a kocsi peronokon is bringások álltak, akik már a déliben lecsaptak, minden szabad helyre.

Én így oldottam meg, egyedül, nyugiban. Ide táboroztam le, szemfüles voltam: :D

Előzmény: kombi (40843)
5047 032 Creative Commons License 2021.09.09 0 2 40848

De pl.: így egyes térségekben? Igaz a képen szereplő járat csak szombatonként közlekedik és értelemszerűen nem minden megállóban lehet bicajt fel/le rakni. 

Előzmény: Törölt nick (40838)
nidsz Creative Commons License 2021.09.09 0 0 40847

Flirten én is mindig lekötöm a bicajt, mert a hirtelen fékezéskor-gyorsításkor egyszer majdnem megindult az enyém is.

Kellemetlen élményem a Tisza-tónál volt, ahol nem volt semmi segítségem, és a felmálházott bicajt kellett felkínlódjam a Bdt-re, Tiszafüreden fel, Balmazújvárosban meg le. Ehhez képest Daránypusztán a Bz-vel nem szokott gond lenni, pedig ott sem egyszerű. Ja meg ilyen szempontból örülök, hogy Flirt-ök vannak az Ab-Ud személyeken, régebben a halbis vonatra, Regölyben a külső ívről megintcsak kész kínlódás volt felszállni bicajjal.

Előzmény: talpfa (40841)
r1232 Creative Commons License 2021.09.09 -1 1 40846

gyanitom azok akik nem "igazi" mozdonyvezető képzésesek, csak motorvonatvezetők

Rosszul gyanítod.

Előzmény: extrémgörkoris (40840)
kombi Creative Commons License 2021.09.09 0 0 40845

Szoliban nem volt külön, de idén nyáron több alkalommal is megnapozattam a jószágot az ontopik vasútvonal mentén.. :)

Előzmény: Atis57 (40844)
Atis57 Creative Commons License 2021.09.09 0 1 40844

Szia!

ez tetszik;  A lovat meg kikötöm a helyére a biztonsági övvel.

S mikor viszed a lószoláriumba?

Előzmény: kombi (40843)
kombi Creative Commons License 2021.09.09 0 1 40843

A Start ebből a szempontból tényleg felemás: te felelsz a saját bringádért. Ugyanakkor pl. idén nyáron az északi parton közlekedő paklikocsik egy részében még az ablakok is le voltak hegesztve, nehogy szellőztetni lehessen, tehát a személyes felügyelet minimális feltételei sem állt fenn. 

De ezen nem akadok fel, hiszen lelakatolva az utcán is rendszeresen magára hagyom a bringát pl. bevásárlások idejére. Épp ezért mostanában lecuccolok, és felakasztom a gépet a kampóra, lelakatolom és keresek valamelyik kocsiban magamnak kényelmes helyet. A nyári, balatoni időszakban a kirakó srác jelenléte eleve adott egy pozitív légkört, felügyeletet. 

Halberstadtin és Desiron kampó nincs, ott nem árt. ha van egy erős , hosszú pók a bringa lengéseit csökkenteni. 

Flirten meg az a trükk, hogy ha megoldható, olyan helyet keresek, ahonnan közvetlen rálátás van a bicajra. A lovat meg kikötöm a helyére a biztonsági övvel. De nem ülök le közvetlenül a bringa mellé, így más bringa is odafér. Végső esetben pedig itt is ki lehet lakatolni a lovat az ajtó melletti  kapaszkodóhoz.  

Előzmény: talpfa (40842)
talpfa Creative Commons License 2021.09.09 0 0 40842

Hát ez benne van a "pakliban", ha nem rögzíti a lehajtható üléseknél a biztonsági övvel a bicót.

Vagy ha már nem lehet, akkor mindig ott maradok a bringámmal, fogom és próbálok úgy helyezkedni, hogy az egyik kezem, mindig a kapaszkodón van, a másik meg a bringán.

Ilyen "Flirtes fékezős negatív élményem" nekem is volt az 1-sen az idén, bringával a kezemben.

Mentünk vagy 140-el emlékeim szerint, amikor "hirtelen megálltunk" a peron mellett.

Szerencsére én is, meg a bringa is be volt "támasztva". :)

Előzmény: V43 - 1157 (40839)
talpfa Creative Commons License 2021.09.09 0 1 40841

OFF

Egyelőre az én bicóim is megúszták sérülés nélkül, de ezen a vonaton nem mindenki járt így.

"Balatoni bicikliszállítósokon vannak diákmunkások leszállsz, segít leadni és kész. Felszállásnál is feladom a bicót felmászok utána aztán kampóra fel." - Bocsi, tudom, hogy működik. :)

De van amikor már a diákmunkásnak sem sikerül leadni a bringát, segítség nélkül, a baj itt kezdődik.

Ja és nincs mindig diákmunkás.

Ferihegyig mentem, kérdezem az egyik diákmunkást - aki a Bdh-n volt végig - hogy segít e leadni a bicót majd Feihegyen.

Mondta, hogy Kökin leszáll, addig tartott neki a mai napi "műszak".

Időközben hátra jött másik diákmunkás is (mire kökire ért a vonat).

Kértem, hogy a köv. megállónál (ugye Ferihegy), segítsen leadni a bringát, gyorsan leugrok, bringa lead és kész is (én voltam egyedüli kerékpáros leszálló).

Mire Ő azt válaszolta, hogy: "neki vizet kell osztani, nem tud segíteni". (Megjegyzés: lerohadt a mozdonyunk -Traxx- Budafok környékén kb 1,5 óra ácsorgás után indultunk tovább, a kánikulában kökin kaptunk, osztottak ásványvizet)

Rutinosan gyorsan beszaladtam az utas térbe és kértem segítséget a "bicós kollégáktól", így megoldottuk a logisztikát.

De vannak nálunk "tapasztalatlanabb" kerékpárral utazók.

Vagy úgyis mondhatnám, hogy kevésbé előre látó utazók, akik igencsak meglepődhetnek vagy fent maradhatnak a vonaton, ha mondjuk 1 megállóval előtte bemennek a kerékpár szállító térbe és a köv megállónál le szeretnének szállni.

Ennyi, befejeztem.

Mindenkinek nyugodt, stresszmentes utazást kívánok a vonaton, a kerékpárral is. :)

ON

Előzmény: Törölt nick (40836)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!