Keresés

Részletes keresés

sa77 Creative Commons License 2009.09.10 0 0 193

Hétvégén megcsinálom, megigérem. És decemberben újra megyek ki, kint töltöm az ünnepeket. a jegy már megvan, alig várom.

 

Előzmény: csaba08 (192)
csaba08 Creative Commons License 2009.09.10 0 0 192

Szia!

 

Én megmondtam.... :)))

Kaphatunk majd fényképes élménybeszámolót Észak-Ciprusról?

Merre jártatok, miket láttatok?

 

Köszi!

 

Csabi

Előzmény: sa77 (191)
sa77 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 191

Sziasztok!

 

É-Ciprus meseszép. 3 hetet voltunk kint Cipruson, 5 napot szántunk É-Ciprusra az utolsó hétből. Többet kellett volna.

meleka Creative Commons License 2009.08.14 0 0 190

Ezt a fajta terkepet en is ismerem. En valami reszletesebbre gondoltam, amin utcak stb is rajta vannak. Tudod vannak azok a hajtogato terkepek..

Jo utat! :)

Előzmény: csello9 (186)
csello9 Creative Commons License 2009.08.14 0 0 189

Egy nagy es ket kicsit adagert fizettunk osszesen 12 lirat :)

Az a vicc, hogy kinn elunk, es baromi sok mindent nem lattunk meg. Van olyan turista aki 2 het alatt tobbet latott, mint en idaig egesz Ciprusbol. Sebaj, raerunk, szepen lassan, mindenhova eljutunk :)

Varom az egyutt fagyizast :)

Előzmény: csaba08 (188)
csaba08 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 188

Szia Csello!

 

Te kint élsz. eddig még nem is ismertétek a török fagyit??????

Örülök, hogy tudtam újat mutatni, mondani Neked.

No igen, az a kis tréfás mutatvány minden pénzt megér...

Most mennyiért mérik adagját?

Anno 500 török líra volt, de még a régi lírában!

 

Mézzel készül, ezért nem olvad, és ezért tudnak mutatványozni vele.

Jó lenne együtt fagyizni Veled és Angélával.

 

Üdv: Csabi

Előzmény: csello9 (187)
csello9 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 187

Csabi,

 

A torok fagyit Girne kikotojeben megkostoltuk, isteni :) Fozott vanilia es csoki fagyi, es a bacsi kulon mutatvannyal adta oda, jo, hogy felhivtad ra a figyelmnunket, koszi, en is mindenkinek ajanlom ! :)

Előzmény: pöttön (185)
csello9 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 186

Eszak Ciprusi Terkep :

 

http://www.cyprus44.com/map/north-cyprus-road-map.jpg

 

Ha tudod, nyomtasd ki szinesben, jo nagyban.

Előzmény: meleka (169)
pöttön Creative Commons License 2009.08.13 0 0 185
Szia Csabi,

sajnos Salamisban nem voltunk. Oda nem vittek el minket. Jobb lett volna kocsival magunk menni török részen is, csak én tartottam tőle, hogy bérelt autót átvinni stb... de nem kéne, sokan mentek át. :-)
Török fagyit nem kóstoltuk, pedig most már emlékszem írtad is régebben. Elfelejtettem... :-(

Viszont..... vettünk Negro nevű kekszet. Olyan pilóta keksz szerű csomagolásban van (csak kicsit rövidebb rúd), fekete alapon fehér betűkkel. No az isteni... Kóstoljátok meg legközelebb. :-)

Szép napot mindenkinek!

És köszönöm az ötleteket, amit a fórumból gyűjtöttem. :-)
pöttön Creative Commons License 2009.08.13 0 0 184
az előző képeken:
1. török Nicosiában
2. Famagusta kísértetvárosrésze

Itt a következő képek:
1. Famagusta strand




Famagustában



Famagusta városrész


Kyrenia kikötőben
pöttön Creative Commons License 2009.08.13 0 0 183
török NicosiábanFamagusta kísértetváros

most talán
meleka Creative Commons License 2009.08.12 0 0 182

Szia Cselloka!

 

Igazabol szerintem az Eszaki reszen kameraba nem lehet belefutni, mert mindenhol 5-6 jelzotabla jelzi, hogy kamera van, es hogy mennyivel kell menni.

Meg ha berelt autoval vagyunk is, azert erdemes a sebesseghatarokat betartani, mert autoberleskor felveszik az adatokat, es be lehet azonositani, hogy ki vezette abban az idopontban a kocsit. Arrol nem is beszelve, hogy nagyon sok helyen mernek a rendorok mindket oldalon, amit ugye  nem jelez tabla :)), es helyszini birsagot kell fizetni. (A ferjemet a gorogok megbuntettek a multheten, 6km/h -val tobbel ment a megengedettnel, es a birsag 44 euro, szoval tessek figyelni.)

A biztonsagi ov mindenhol kotelezo.

Persze, hogy nem kaptal eurorol bizonylatot :), mivel az nem hivatalos fizetoeszkoz a torok oldalon, de ettol fuggetlenul mindehol elfogadjak.

 

Hadd osszak meg veletek egy - ket uti kepet a torok oldalrol:     

- autopalyan keresztezodes, amibe pont a belso, tehat a gyorsabb savbol lehet kanyarodni

- autopalyan korforgalom, ahol szinten a gyorsab es forgalmasabb savoknak kell elsobbseget adni a korforgalomban kanyarodoknak

- zebra az autopalyan, ketto is, ahol tabla jelzi, hogy lassits le 50-re (ez az abszolut kedvencem, gondolhatjatok hanyan lassitanak)

- Nicosiaban par korforgalomban lampak iranyitjak a forgalmat, es ez a normalis europai agynak felfoghatatlan, mert elso ranezesre nem lehet lekovetni, hogy melyik lampa szol neked, ezert ki is van irva, h a hozzad legkozelebbeso lampat kell nezni.

- ha beersz egy ilyen lampas korforgalomba, es balra rogton az elso leagazasnal akarsz kikanyarodni (ugye itt forditva van a kozlekedes, szoval balra esik az elso kijarat), akkor ezt egy PIROSAN villogo nyil jelzi neked, hogy ezt megteheted (a turistak rendszeresen megallnak egy - egy ilyen nem kicsit felreertheto jelzesnel, de vegulis a mogottuk feltornyosulo es egyre idegesebben dudalo helyi autosereg hatasara felve elindulnak).

 

Puszikallak csello es meg hivlak a heten!!!

 

ui: koszi, hogy irtad mennyi a max sebesseg hatar a torok autopalyan, mert sehol nincs kiirva, es nekem meg senki sem tudta megmondani :DDDDDDDD

 

 

Előzmény: csello9 (180)
csaba08 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 181
Szia Pöttön!


Nagyon jó érzés, hogy azt írod igazam van és Titeket is sokkal jobban magával ragadott Észak-Ciprus, mint dél.
Fáj is a szívem, mikor azokat a helyeket emlegeted, ahol én magam is jártam.
Én voltam fent a Szent Hilarionban, kár kihagyni!!!
Famagustán senkit se visznek a kihalt városrészhez. Azt úgy szokták megoldani, hogy ott a csodás 5*-os Palm Beach Hotel, oda kivisznek a teraszára és onnét pont oda látsz a lezárt Holtvárosi területre. Képek mellékelve. :)))
De gondolom a városba megnéztétek Lala Mustafa Pasa mecsetjét, esetleg sétáltatok az erőd falain.
Voltatok a Salamisi romoknál is?
Kyrenia kikötőjében kóstoltátok a török fagyit?

Üdv: Csabi

Famagusta - Halott város 01Famagusta - Halott város 02
Előzmény: pöttön (176)
csello9 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 180
Egy par szot hadd irjak a kozlekedes, illetve a rendori igazoltatas kulonbsegerol Eszak illeve Del Cipruson.

Az autopalyan 100 a megengedett sebesseg, mindket oldalon. Az eszaki reszen, lepten – nyomon kamerakkal mernek, sot kiraknak 65-os tablat (teljesen egyenes autopalya szakaszon Nicosia-Girne) majd kamera, majd feloldo tabla. Ebbe altalaban sokat belefutnak, majd ha eszakon laksz jon a kedves meglepetes level a postaladadba, ha pedig nem, akkor amikor legkozelebb probalsz a hataron belepni eszakra, kapod a kedves osszeget, amit vagy rogton kifizetsz, vagy nem teheted be a labad.

Aki csak turistaskodik, tehat berelt autoval kozlekedik, nem igazan erdekes, hiszen az auto tulajdonosa kapja a buntetest, jopar hettel kesobb, szoval en ezen nem izgatnam magam, gondolom belekalkulalja a berlesi dijba, hogy egy-egy autojara jon bunti. Azert persze, senkit se biztatok arra, hogy szaguldozzon.

Ezzel szemben delen, nekem az szimpatikus, hogy kamera egyaltalan nincsen. A rendorauto ott villog a leallosavban, es azokat akik a belso savban 130 folott mennek, helyben lekaszalja, utanamegy, levillogja, rogton fizetsz. Nem meglepetes.

A ciprusi gorog rendorok egyszer elkaptak mert egyiranyu utcaba behajtottam, a vegen ott vartak, eloadtam a hulye turistat, jaj, nem lattam, siman elengedtek.

Sajnos mi eszakon deli rendszamu autoval kozlekedtunk, ami nem kozkedvelt, es miutan a torok rendor minden papirunkat rendben talalta, azert buntetett meg minket, mert nem volt bekotve a biztonsagi ov. 100 TL volt, amit a hataron kellett fizetni. Szoval erdemes a biztonsagi oveket mindig becsatolni ! Ehhez kulon tortenet tartozik, mert persze nem volt nalunk 100 TL, ezert elhajtottunk a gyalogos hatarhoz, ahol atsetaltam a deli oldalra, Bank of Cyprus ATM-bol kivettem a penzt, visszasetaltam eszakra, majd a kocsival elmentunk az autos hatarhoz ahol aztan kifizettuk a buntetest. (Elfogadta az Eurot, de a penztarbizonylatra azt irta 100 TL-t adtunk)

Előzmény: BonLaci (178)
csello9 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 179

Szia Potton !

 

Orulok, hogy tetszett Eszak Ciprus, vagyunk itt egyparan ugyanezen a velemenyen. :)

 

Szent Hillarion erodjebe, csak telen szabad felmaszni, mi januarban voltunk, de akkor is leizzadtunk ! Gyonyoru onnan a kilatas :) Nyaron ongyilkossag a paras meleg miatt...

Előzmény: pöttön (176)
BonLaci Creative Commons License 2009.08.12 0 0 178
na mégegyszer:))))
Előzmény: pöttön (177)
pöttön Creative Commons License 2009.08.12 0 0 177
a KÉPEK
pöttön Creative Commons License 2009.08.12 0 0 176
Sziasztok!

Csabinak igaza van, Észak-Ciprus sokkal szebb, mint a görög. Nekem nagyon-nagyon tetszett! Mi ugyan Ayia-Napan voltunk, de kétszer is elmentünk a török részre.
Először autóval Nicosiába majd onnan gyalog a török részre. A gyalogos határátlépés szerintem nagyon "feelinges" volt, ott az a pár méter határsáv, ami senki földje, az épületek omladoznak, a falakon golyó nyomok.

Itt, török Nicosiában rögtön a határátlépés után vettünk (ingyen adták) egy Nicosia térképet és ott van egy ajánlott útvonal. A városban az aszfaltra kék csík van festve, az mutatja az utat. :-) Eltévedni nem lehet. Mondjuk azért látszik a különbség a 2 városrész közt. A török olyan, mintha időben visszamentünk volna 20 évet. De feelinges volt nagyon.

Egy másik alkalommal meg a helyi Eman Travel utazási irodával mentünk É-Ciprusra kirándulni. Az első állomás Famagusta volt. Rövid séta a városban, sajnálom, hogy a tengerpartra, a lezárt részre nem vittek el. Illetve a buszból megmutatták, de jó lett volna sétálni a parton, és saját szemmel látni a félig romos szállodákat. (húgomék képeit csatolom erről)
Aztán utána irány a Bellapais apátság, ami nekem nagyon-nagyon tetszett. :-) ez valami gyönyörű volt, az a sok zöld az apátság területén annyira üdítő volt. :-) És az apátság is nagyon tetszett.

Utána következett Kyrenia a csodálatos kikötőjével, a hangulatos utcákkal. :-) Szerintem ide érdemes elmenni.

Ha én még egyszer mennék Ciprusra, biztos, hogy török Ciprusra mennék, és megnézném pl Szent Hilarion erődjét is. :-) És még sok mást.

Szép napot!


BonLaci Creative Commons License 2009.08.11 0 0 175
köszi!
felvettem velük kapcsolatot, igaz a kérdéseimre még nem válaszoltak.
Előzmény: csello9 (174)
csello9 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 174

Hello !

 

Arra figyelj, hogy az ar amit itt megad, az angol fontban lesz ! (Hiszen az eszak cipruson elo angolok, nem foglalkoznak az euroval, ok az angol fontot valtjak torok lirara) Manapsag majdnem 1-1, de azert az angol font meg mindig egy kicsit erosebb mint az euro.

Pl. azt irja 45 GBP akkor az kb. 53 euronak felel meg.

Előzmény: BonLaci (173)
BonLaci Creative Commons License 2009.08.10 0 0 173
Szia!

Ez jónak tűnik! Köszönöm!

Üdv. Laci
Előzmény: csello9 (172)
csello9 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 172

Szia Laci !

 

 

Beleolvasgattam Eszak Cipruson elo angolok forumaba.

 

Larnaca Airport Shuttle Eszak Ciprusra :

 

e-mail Ismail. They do excellent hire rates and a good deal on Airport transfers.

Ismail

aone.rentacar@yahoo.com.tr

Tel: +905428523006

Fax: +903928155003

Bellapais Road Ozankoy Girne

 

We always use http://www.birdrentacar.com very reliable, very competitive rates on car hire they can also arrange pick up from Larnaca. everything they do is a pleasure not a chore.

 

http://www.birdrentacar.com/index.php?option=com_artforms&formid=1&Itemid=99999

udv

Csello

Előzmény: BonLaci (163)
csello9 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 171
nahát :))))
Előzmény: meleka (169)
BonLaci Creative Commons License 2009.08.07 0 0 170
lám lám:))))))))
Előzmény: meleka (169)
meleka Creative Commons License 2009.08.07 0 0 169

Kepzeld el, hogy az en legnagyobb meglepetesemre is, VAN Eszak - Ciprusrol GPS terkep!

A barataink jottek latogatoba mult heten a deli reszrol, es kiprobaltuk a GPS-t az eszaki oldalon. Oke, persze nem talalja meg a kis utcakat, meg kulonben is allandoan epitkeznek meg fejlesztenek valamit, szoval azt nyomonkovetni, de be lehet allitani, hogy nagyjabol merre akarsz menni.

 

Egyebkent en Eszak - Ciprusrol meg nem talaltam papir terkepet, ami reszletesen minden utcat mutatott volna, meg minden kis falucskat..

Előzmény: csello9 (166)
BonLaci Creative Commons License 2009.08.07 0 0 168

Szia!

tavaly szeptemberben. nagyon jó volt, jövöre visszamegyünk:)

 

Üdv. laci

Előzmény: csaba08 (165)
csello9 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 167

Ez jo volt. Igen, en a 70-es evekben szulettem. :)

 

Előzmény: csaba08 (161)
csello9 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 166

Ez nagyon tetszett Csabi !

 

Nem, itt Cipruson, a GPS egyaltalan nem elterjedt, mondhatni egyet se lattam. Pedig a deli reszen a jomoduak igen jo autokkal kozlekednek (BMW, Merci es Audi) vadi ujak szaladgalnak az utakon.

 

Ha van GPS akkor is csak a Cipusi Koztarsasagrol (deli, gorogok lakta, EU-s resz). Eszak Ciprusrol tuti nincs ! Szerintem teljesen jo a hagyomanyos terkep, melyeken az utak fel vannak tuntetve, hiszen olyan kicsi orszag nem lehet nagyon eltevedni, de ha megis eltevednetek a helyiek nagyon segitokeszek az utmutatasban. :)

Előzmény: csaba08 (160)
csaba08 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 165
Szia,

Mikor jártál Tenerifén?
Mi szept.18-án megyünk párommal.

Csabi
Előzmény: BonLaci (163)
BonLaci Creative Commons License 2009.08.06 0 0 164
és mit mondjak én 50-es években született:)
Előzmény: csaba08 (161)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!