Keresés

Részletes keresés

bupsam Creative Commons License 2018.05.10 0 0 28901

Szia!
Alapesetben én is így gondolom, de azért írtam ide, hogy hátha olvasgat itt egy ablakos is, aki azt mondja, h meg lehet csinálni ezt is, és nem kell új ablak. 

Előzmény: zsigusz83 (28900)
zsigusz83 Creative Commons License 2018.05.10 0 1 28900

Szia

Nem vagyok ablakos, de lajikusként:

Nézd meg alul azt a 3 zsanért utánna nézz meg egy bukó nyíló ablak zsanérjait (biztos van otthon ilyen ablakod) hogyan és hol helyezkednek el a zsanérok, ha ez meg van, nem lesz több kérdésed és kérsz ajánlatot egy új ide való ablakról ;)

Előzmény: bupsam (28899)
bupsam Creative Commons License 2018.05.10 0 0 28899

Sziasztok!
Van egy kis problémám, és a segítségeteket szeretném kérni. A lakásunknak van egy erkélye, ami be lett építve. A műanyag ablak csak bukóra nyílik. Mivel ez a tetőtér, és nyáron elég meleg van, szeretnénk klímát beépíteni. A klímás azt mondta, hogy az erkélyre is nyugodtan mehet a kültéri, ha meg tudom oldani, hogy ne csak bukóra, hanem nyílóra is lehessen nyitni az ablakot.
A kérdésem az lenne, hogy át lehet-e alakíttatni az ablakot, hogy bukó/nyíló legyen, vagy egy teljesen új ablakot kellene oda szereltetnem. 
A válaszokat és a konstruktív hozzászólásokat köszönöm.
Üdv, Tamás

Így néz ki most az ablak:

http://keptarhely.eu/view.php?file=20180510v00nzil1j.jpeg

fizzika Creative Commons License 2018.05.10 0 0 28898

Nem ördöngösség a RAL szalagos beépítés. Youtube-on találsz videókat. Én is ezek alapján csináltam.

Aki mer, az nyer. Sok ember nem veszi a fáradságot, és meg sem próbálja.

Csak a szakember. Ecserin vett okj-s bizonyítvánnyal. Tisztelet az itt lévőknek és a kivételeknek.

Előzmény: BaziJoe1968 (28897)
BaziJoe1968 Creative Commons License 2018.05.10 0 0 28897

Szia! Szintén saját magam építeni be az ablakokat. Csak egész karton ral szallagot kaptam volna a környéken.

Felhivtam a Soudal megyei képviselőjét, kijött tanácsot adott, marha jó anyagokkal fogom megcsinálni. Ja meg is vehettem jó áron. Le a kalappal előttük!

Előzmény: Fiddy (28892)
kiss_atti Creative Commons License 2018.05.09 0 0 28896

~28000 Ft egy kartonnal (12 flakon).

--

Van annak,

aki nem issza el ...

:-))

Előzmény: zsigusz83 (28895)
zsigusz83 Creative Commons License 2018.05.09 0 0 28895

Sajnos igazad van a legtöbben ilyenek, de azért maradtak kivételek csak meg kell találni...

Már én is szemeztem ezzel a technológiával, de a naggyon nem éri meg kategória kivéve, ha a passzív-ház minősítés a cél. A mi házunkra (nincs 30 m2 ablakfelület) több mint 150000 Ft lenne csak az anyagköltség (én rendelem az anyagokat) így egyértelmű volt, hogy inkább valamilyen zárt cellás fúlyható hab lesz a tuti nálunk. Én a MapePUR Roof Foam M -et választottam, mert zárt cellás habot képez és elég jó a hanggátlása is, ez ~28000 Ft egy kartonnal (12 flakon).

Előzmény: Fiddy (28894)
Fiddy Creative Commons License 2018.05.09 0 0 28894

Időm lenne vele bíbelődni, senki se úgy csinálja, hogy egybol tudta.

Miért nem hívok a ablakosokat? Megmondom oszinten nem bizok mar senkiben. Voltak itt már sokan más munkával kapcsolatban, mindenki csak kapkod stb... És itt nem a sajnalom a pénzt ablakosokra meg rendes szakemberekrol van szó...

Mindenki egy nap alatt akar hirtelen meggazdagodni.. másnapra ha marad 2db ablak már nem eri meg visszajönni ezért gyorsan összekcsapjak az egészet. Ilyenekről.

Előzmény: ganser (28893)
ganser Creative Commons License 2018.05.09 0 0 28893

ral szalagos házilagosan?

Bátor ember vagy.

De inkább botor.

A vakbeled nem akarod megműteni?

Előzmény: Fiddy (28892)
Fiddy Creative Commons License 2018.05.08 0 0 28892

Sziasztok.

Ablak beépítésnél melyik a jobb megoldás a 2 verzió közül.

Első: a kívül belül ral szalagos,

másodiknak pedig a illbruck tp 652 duzzadó szalagot néztem.

Árban drágábbra jött ki a a duzzadó szalag, de ér is annyit? Saját magunk építjük majd be :)

Az ablak hevestherm balance 85

ganser Creative Commons License 2018.05.07 0 0 28891

normális.

Előzmény: quckyy (28890)
quckyy Creative Commons License 2018.05.07 0 0 28890

Sziasztok,

olyan kérdésem lenne, hogy a műanyag ablaknál ha megpróbálom becsukni és a helyére nyomom a szárnyat, akkor kb. 10cm-t visszanyílik ha nem fordítom el a kilincset az normális e vagy beállítási hiba?

cdz Creative Commons License 2018.05.06 0 0 28889

Sziasztok!

IV. kerületi kétszobás panellakásban szeretném a nyílászárókat műanyagra cseréltetni. Segítséget szeretnék kérni, tud-e valaki ajánlani a kerületben vagy vonzáskörzetében megbízható céget?

Előre is köszönöm szépen a segítséget.

pirellit Creative Commons License 2018.05.05 0 0 28888

Ajánlatot 2 napra küldtek (közel 1M-es,szállítással,szereléssel,párkányokkal, redőnyökkel).

Most helyszíni felmérésre várok,elmondásuk szerint kb. 3 hét mire sorra kerülök.

Utána 3-5 hét a szállítási határidő.

Előzmény: spiler0078 (28870)
Kiwictor Creative Commons License 2018.05.03 0 0 28887

Ha Baja még oké, akkor Gombár Ablakcentrum. Aluplast profilokkal dolgoznak, talán van McFizethető Áron nevű munkatársuk... :)

Előzmény: sudarz (28886)
sudarz Creative Commons License 2018.05.02 0 0 28886

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, tud-e valaki ajánlani Pécs/Baranya Megyében (vagy olyan távolságra, ahonnan még megéri eljönni) megbízható műanyag ablak gyártó és/vagy beépítő céget és/vagy profilt.
Itt-ott elég nagy méretekről ill. háromszög alakzatokról van szó, úgyhogy inkább sarkalatosnak érzem a megfelelő statikai teherbírást, mint a nagy hőszigetelő képességet. Ha nem szükséges a merevséghez a beépítési mélység, akkor részemről egy 70 mm körüli is megfelel kétrétegű üvegezéssel.

Természetesen az ár is meghatározó, főleg, hogy sok az alakos üveg.

Ettől függetlenül minőséget szeretnék venni, inkább a hőszigetelő képesség rovására.

Természetesen elkezdtem utánajárni már a dolognak, de nagyon vegyesek a beérkezett információk. :)
ETO Kft., Abai Ablak, TT-ablak, Thermo Ablak Kft.? Valamelyik cégről vélemény?
Gealan s8000 iq, Fenstherm brill, Inoutic Arcade? Valamelyik profilról vélemény?

Előre is nagyon köszönöm a segítséget.

BaziJoe1968 Creative Commons License 2018.05.02 0 0 28885

Austrotherm XPS top P extrudált van. Az vajon jó lehet?

Melyik a legjobb anyag ablak köré?

Azért kérdezem mert az ablakrögzítő fülek felcsavarozásánál félek benyomodik.

Valaki hozzáértő?

Előre is köszönöm!

Előzmény: VaZoLa (28883)
RQB Creative Commons License 2018.05.02 0 0 28884

Köszönöm! Fenstherm is 4-16-4-16-4, az is 76mm, csak nem középtömítéses. 

Előzmény: fizzika (28880)
VaZoLa Creative Commons License 2018.05.02 0 0 28883

csak megjegyzem, hogy sokszor a lábazati Xps-nek titulált szigetelés is valójában lábazati Eps...

(pl. Expert Fix)

Előzmény: BaziJoe1968 (28882)
BaziJoe1968 Creative Commons License 2018.05.02 0 0 28882

Sziasztok!

Szerintetek az ablakok köré megfelelő a lábazati xps-ből vágott bélelés vagy keményebb anyag kell?

warning198 Creative Commons License 2018.05.01 0 0 28881

Sziasztok,

ismét segítségért fordulok hozzátok. Műanyag színes nyílászáróról mivel lehet a legkönnyebben eltávolítani a diszperziós festéket? Bő 1 hete fejezték be a munkát a festők és sajnos több helyen össze van kenve a keret és több helyen a szárnyak egyes részei.

fizzika Creative Commons License 2018.04.30 0 0 28880

Szerintem, hangsúlyozom, szerintem a 76MD jobb. Nem mondom, hogy a másik nem működhet, de ha nem sürgős jobb a Kömmerling. A Fensterm-es ablakba milyen üveget ajánlottak? Nem 4-12-4-12-4 rétegrendűt? A Kömmerling simán 4-16-4-16-4 lehet.

Előzmény: RQB (28861)
Jóstikácska Creative Commons License 2018.04.30 0 0 28879

Sziasztok!

Új építésű könnyűszerkezetes ház nyílászáróit szeretnénk lefixálni. 3 profil/ajánlat marad a végére. Melyiket tudnátok ajánlani? 3 rétegű üveg, kb 100ezer Ft a az eltérés soronként - 1 milla körüli összértéknél redőnnyel.  Nem a legolcsóbbat, hanem a legjobbat keressük ár/érték arányban a 3 közül. Van-e eltérés a gyártás helye szerint (Ha itt gyártják mehet, ha ott, nem ajánlott)?

Ár szerinti csökkenő sorrend: 

Gealan S-9000 melegperemes GU vasalattal

Salamander 82 mm-es Roto vasalattal

Rehau Synego 80 (mindkét oldalon Low-E bevonattal) Roto vasalattal (Füzesabonyban gyártják)

Köszönjük a segítséget!

ganser Creative Commons License 2018.04.30 0 0 28878

Az ilyen kisméretű bukó-nyílók ezt csinálják.

Nem a tömítés miatt van,színtiszta fizika.

Nem tudsz vele mit csinálni.

Előzmény: cillu (28877)
cillu Creative Commons License 2018.04.29 0 0 28877

Sziasztok!

Kisebb méretű, 64 x 54 cm bukó - nyíló szellőző ablakom, bukó állásban nem áll meg, az alsó gumi tömítés lassan, kb. fél állásba mindig visszatolja.

Kérdezni szeretném, fórumtársaimtól, hogy ennek mi lehet az oka, van e állítási lehetőségem, hogy bukó nyitásnál a nyílásszög nagyobb legyen?

A többi ablakomnál, bukó nyitás esetén a nyílásszög nagyobb és végállásnál enyhén kattanva rögzül.

A választ előre is köszönöm!

Üdv.

VaZoLa Creative Commons License 2018.04.28 0 0 28876

Sziasztok,

én meg egyszerű építtető/vevő lennék.

Házban ablaknyílás méretek megvannak, leadtam az ajánlatkérést az internormnak...

találkoztunk velük construmán, átbeszéltük alaprajzon is, hogy mi is kellene.

Azóta is várjuk az ajánlatot.

Egy ismerős kb. 5 éve építkezett, 2x rájuk is telefonánlt, ígérték az ajánlatot....azóta is várhatja....

Hát nem tudom....lehet én is így járok, mint anno ők.

Egyébként egyszerű userként már most olyan kérdésekben kellene dönteni, hogy kettéáll a fülem.

Persze, hogy mindenre azt mondtam, hogy a legolcsóbb, legjobb legyen, mert fogalmam sincs, hogy mi a jó.

Nem én vagyok az ablak expert, hanem ők...

Nyilván megpróbáltuk megkérdezni, hogy akkor ennek mi lenne az előnye, annak mi lenne stb, de ugye ilyenkor a kereskedő részéről inkább a ködösítés megy, hogy hát ez is jó, meg az is jó, csak pénztárca kérdése....de persze a drágább az ajánlott kategória...

Sokmindennek utána jár az ember mikor építkezésbe fog, de persze hogy az árnyékolás, szúnyogháló a legutolsók közt van a sorban, a bútorokkal és konkrét burkolat mintázással stb. egyetemben.

Sokmindent pl. én nem is értek, hogy miért arra fejlődött/torzult el a nyílászáró ipar.

PL. hogy miért nem lehet szélesebb ablaktokot gyártani, hogy homlokzatra lehessen csavarozni az ablakokat. Ha már egyszer tény, hogy hőszigetelés szempontból az a legjobb megoldás, nem a hagyományos, nyílásba építés.

Miért kell beépíteni/elrejteni a redőnytokokat, miért nem lehet egyszerűen a homlokzati szigetelésen kívülről az ablaknyílás előtt?

Miért nincs meg már a redőnynek az a funkciója ami régen természetes volt, hogy ha annyira húzom csak fel, hogy a lamellák egymástól eltávolodjanak, akkor ott épp megfelelő beszűrődő fényt lehet kapni. Most annyira picik a lamellák közti lyuggatások, hogy azon lótúrónyi fény sem jöhet be...

Miért nem lehet az újabb redőnyök alját kibillenteni már, hogy a szellőzést lehúzott redőny mellett is meg lehessen ejteni?...

És persze hogy mitől lett a redőny ezzel a sok funkcióvesztéssel együtt is mostanra ilyen rohadt drága....:)

De nem panaszkodom, úgyis olyan lesz, ami kapható, és annyiért, amennyiért kapható.

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (28875)
JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2018.04.27 0 0 28875

Ennyi!

És ahogy látom, egyre többen járják ezt az utat.

Nagyon nincs is más választás lassan.

Előzmény: kiss_atti (28874)
kiss_atti Creative Commons License 2018.04.27 0 0 28874

Egyébként meg a kereskedést megszüntettem

--

Én 2016 január 02.-án

hagytam fel a lakossági értékesítéssel, és zártam be Szentendrét. Pontosan olyan okokból, amiket említettél.

Vannak ajánlatkérések, vannak üzletkötéseim, de csak úgy, hogy nekem is "megérje". 

Aki kifizeti, profi kiszolgálást kap.

Egyébként meg 14-16 emberrel építünk alut, csak itthon.

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (28873)
JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2018.04.27 0 0 28873

Atti, Ganser!

:) Sehol sem jobb a helyzet úgy látom.

Hála Istennek, valami Isteni csoda folytán, Januárban találtam még 1 beépítőt a csapatomba, illetve egy másik csapat is jelentkezett, szóval most ebből a szempontból jól elvagyok, de most úgy néz ki, lenne arrafelé pár munkám, kb 3000m2-nyi bontás beépítés, de nekünk az messze van, ottalvósra meg nagy akar senki menni, szóval valamit ki kell találnom.

Na de ez legyen a legnagyobb bajom ugyebár.

Egyébként meg a kereskedést megszüntettem! Belefáradtam az állandó "gatya letolásba"! Elegem lett a legolcsóbbat akarom, de legyen a legjobb és még ezt is tegyük már bele, meg a 2 szúnyogháló még csak belefér ajándékba című sztorikba. Belefáradtam, hogy a legolcsóbban várja mindenki a legprofibb minőséget, és nagyítóval keresi az esetleges hibákat, és követel még azután is engedményt, mert pl. a Cosmofen egy helyen 0,5mm-el vastagabb, és ez esztétikailag őt zavarja....... persze, ez már inkább csak kekeckedés, de úgy látom, egyre többen próbálnak valami olyan kis hibát találni, ami az amúgy is földig alkudott áron felül, még egy kis pénz hagy a zsebében. Gusztustalan! Belefáradtam, hogy fenntartok egy szép bemutatótermet, azért, hogy aztán az emberek elmenjenek a gyártókhoz, akik zokszó nélkül kiszolgálják őket! Hát akkor mi a sz*rnak tartsak fenn irodát, raktárat, minek fizessem magam után a járulékot, rezsit stb stb??

A lengyelek nyomulnak befelé, tolják még lejjebb az árakat, 10-20%-al a Magyar gyártók!! alatt vannak árban, minőségben meg ugyanaz! A magyar gyártók 90%-a ugyanazt az olcsósított sz*rt gyártja, csak marketingben hangzik el, hogy ez jobb meg bla bla. Kb. 50db ablakot alakítottunk át házilag, és tapasztalatból mondom, ugyanaz a szar a magyar is, mint a lengyel! Aki meg itthon normálisat gyárt, azt meg nem fizetni meg senki! Pedig akad 1-2 lelkiismeretes gyártó, csak azokat szinte senki sem ismeri. Azok Német, Osztrák és Svájci piacra gyártanak! Itt a környékünkön is van egy ilyen, és nem a Fenstherm, nem a Szuromi, nem a Marshall és nem a Berg! Alig ismeri őket valaki, pedig olyan minőséget gyártanak, Veka-ból, Maco-ból és Interpain üvegből, hogy megszólal. Meg sem közelíti őket az előbb felsorolt gyártók egyike sem!

Na mindegy, kipanaszkodtam magam.

Jelenleg egy építőipari cégnél vagyok Projektvezető. Biztos állás, jól kialkudott fizetés, ami minden hónapban megjelenik a számlámon, és negyed annyi stressz. Ráadásul az ablakokat én hozom a projektekhez, így még egy ki bevétel üti a markom. Mellette van 2 csapatom, akik folyamatosan dolgoznak, egy gyártó projektjeinél építjük az ablakokat, és ők is egész évre adnak munkát! Szóval ilyen jól már régen éreztem magam, örülök hogy így alakult, és sikerül kilépnem ebből a lassan összeomló nyílászáró piacból.

ganser Creative Commons License 2018.04.27 0 0 28872

Keress nekem is Ricsi....Én fizetnék többet is!

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (28867)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!