Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
"Memtest ... újra fut, mert egyszer már volt 100%."
1. Többféle tesztet csinál egymás után (mer'hogy nem mindegy, hogyan vannak egymás mellett a bitek; egyébként a badblocks is ezt teszi, ha írni is engedgyük: 0101, 0000, 1111, stb.)
2. Mindenképpen sokáig kell futtatni, legalább 2-3 teljes ciklusig, de legjobb otthagyni éjjelre. Rövidebb teszt nem releváns.
"javasolt két dolgot is, amit még nem próbáltam ki: A Redo-t és a Clonezillát"
Az OK, hogy javasolta, csak éppen hiába esel neki akármilyen hipiszupi progival, ha a sima olvasástól fejreáll a cucc, nem? :-O
Márpedig azt tette. És gyanítom, hogy a win-backup nem az 'üres' helyeket próbálta óvasni, mint egy 'buta' imidzselő, hanem a hasznos tartalmat, ergo nem tudc használható mentést csinyáni semmivel!
Max. egyes fájlokat menthetc meg, ha van köztük fontos.
"Ebből a Redo egyszerűnek néz ki, azt meg is próbálom"
Nem kapnék szívgörcsöt, másnál jól viselem az ellenkezőjét is. Csak ott ne legyen kupi, ahol nekem kell rendet csinálnom.
Memtest fut a CD-ről. De nem értem, mert azt írja: "Test completed, no errors found, press esc to exit" vagy valami hasonlót, de ugyanakkor még mindig fut (egyenként tesztelné a memóriákat, és az elsővel van kész?) Vagyis újra fut, mert egyszer már volt 100%.
Most már értem azt is, hogy mi baja Dokynak. Valóban javasolt két dolgot is, amit még nem próbáltam ki: A Redo-t és a Clonezillát. Ebből a Redo egyszerűnek néz ki, azt meg is próbálom. Figyelmetlen voltam (no meg éppen elég a Windows-zal birkóznom). Még ma este akartam volna, de ez a Memtest nem tűnik rövid projektnek, és hát valamikor aludni is kell... A következő szabadnapom a szerda (félig-meddig, mert van egy jelenésem a sebészeten kora délután).
Az SSD-re nem pazarolnék több időt, mint mondjátok, feltehetően ócskavas.
Most minden viccen kívül, azt képzeld el, hogy a munkahelyen (labor) én vagyok az, aki rettegésben tartja a NÉMETEKET (!) a rendmániájával. Tudom, hogy durva. Emiatt költöztem el a szülői házból is.
> Hagyd a francba a rendcert, nem éri meg a küzdést. Csak az adataidat mentcsd le róla, ha vannak rajta.
Nincs rajta semmi adat, csak az a százmillió program. Már beletörődtem az újrainstallba is. Meg hogy megint nem lesz gépem, míg nem veszek egy új SSD-t. Most már csak azon aggódom, hogy visszaadja a csóka a pénzemet.
És nem tudom, erőltessem-e ezt az SSD dolgot. Szívem szerint borzasztóan szeretném, mert elképesztő felhasználói élményt ad. A működő része, mármint. Csendes és hihetetlenül gyors.
Csak most már kezdek félni.
Na (sóhaj) még megpróbálom a programokat elmenteni legalább (Acronissal például). A Windózt még újrainstallálom, nem az tart napokig. Hanem a sok nyavalyás program.
Ebből következően köszönöm a tanácsokat, de arról a gépről már nem áll módomban további teszteket lefuttatni ezen az SSD-n.
Reményvesztetten lehoztam ide a régi helyére, beraktam, és csodák csodája elindult rajta a Windows.
Most elmentem a legfontosabb fájlokat USB-re, és írtam az eladónak, hogy money back-et kérek. Remélem, nem lesz gond vele.
> Ja és most is futtatnék a gépeden memetestet vagy vmit, így ssd nélkül. Mer' az még nem tiszta, hogy az mitül esett hanyatt.
Oprendszer híján hogyan kell aztat?
>(Ne etesd a trollt. És nyugi.)
Nem tűnik trollnak, mert segíteni akar :-) Csak most némi nemfigyelés forgott fenn, és nekem február 11. óta nincs számítógépem, most meg 4 napja ezzel a szarral bajlódom egyre reménytelenebbül (inklusive hétvége), akkor érzékenyen reagálok az ilyesmi megmondásra :-)
A köv problémával állok szembe. Játék közben, (heti 1 alkalommal próbálkoznék vele) a gépem lefagy, vagy újraindul.
Megnéztem az eseménynaplókat és ezt találtam, ebből mire lehet következtetni? Az elmúlt 1 évben nem volt gond, kb 3 héte cseréltem tápot mert az előző ventije kicsit hangos volt, amióta ez van benne játék közben meghal a gép, korábban nem volt gond.