Magyarországon is kapható már a Nespresso kávérendszer, amely speciális gépekkel saját előre csomagolt kávékapszulákkal működik. Előnye, hogy gyorsan és egyszerűen lehet magas minőségű eszpresszó és hosszú kávékat főzni a segítségével. Jelenleg 12 féle kávéból lhet választani. Évente két alkalommal jelennek meg azok a "Prémium kávékeverékek", amelyek csak rövid ideig kaphatók. Ezek a kedvező évárati hatásokat kihasználva, az aktuálisan legjobb termőhelyek kávéiból készülnek. Ide várjuk azokaz a fórumozókat akik érdeklődnek a Nespresso kávégépek, kévék és receptek iránt.
"..ennyit és ilyen mennyiségű egyéb cuccot nem vásárol az, akinek elege van"
Èn úgy értettem, hogy Kármentö kollégának még nincs elege, csak az elsö néhány hatalmas vásárlás után már nagy kételyei vannak a rendszerrel kapcsolatban.
Én sokszor gondolok arra, hogy kéne nekem egy nyomógombos darálós. Viszont ha nem találom el elsőre a tuti gépet, akkor nem ennyire krémes, nem finom és akkor kidobott pénz.
"Úgye nem haragszol, hogy nem értek egyet Veled, de a cinizmusoddal sem"
Semmi probléma, ezért fórum a fórum!
Ami a sorbaálló tömegeket illeti... nekik sem kell velem egyetérteni. Az én véleményem csak egy. Èn is álltam sorba, de most már egyre inkább elhatalmasodott bennem a negatív érzés az egész körítéssel, marketing csomagolással kapcsolatban. Nyilván rendkívül sikeres termékröl van szó, a kávé finom, de a hatalmas bevételböl föleg az elképzelhetetlenül nagy mellékes költségeket finanszírozzak, amikhez nekem már nincs kedvem hozzájárulni.
A szép gépet, ahogy írtam, ajándékba kaptuk 1 éve, használtuk eleget. Aztán mikor 1-2 hónap után utánszámoltam a költségeknek (kapszulák ára), akkor kezdett elmenni a kedvem az egésztöl. Szerintem a kávé ára kb 5% lehet az egészben, a többi marketingköltség, és nekem ez az ellenszenves. Ha egy hónapi kapszulafogyasztásból megveszek 6 doboz Illy kávét, akkor az Illy mellett szavazok. Amit a sarki közértben is megkapok, igaz nincs "Illy-feelingem". De nem baj.
Úgye nem haragszol, hogy nem értek egyet Veled, de a cinizmusoddal sem. Sokunknak pedig így tetszik, ahogy van. Ha ez olyan ellenszenves, akkor miért is állnak az általad említett boltban olyan sokan?
...és még egy kérdés? Minek ruháztál be ennyire valamiből,ami ellenszenves? A főzőt akár el is adhattad volna. (Bocs)
"egyebkent meg nezd ugy, h van 2 embernek "munkaja". szoc.projekt"
Ennek örülök, kettövel kevesebb munkanélküli, bár munkájuk rendkivül idióta, majdnemhogy sajnálom öket. Meg persze azt is mondhatnám, hogy vigyétek lejjebb az árakat, cserébe én meg kinyitom magamnak az ajtót! :-)
Igaz, akkor a Nespresso marketingesei szerint nekem nem lenne "Nespresso-feeling"-em, ami szerintük alapvetöen kell nekem.
Nem is folytatom, de most már úgy látom, hogy az a barátunk, aki tavaly karácsonykor a gépet ajándékozta nekünk, nagyon "huncut" emberke volt..
Na mindegy, próbáljuk elfelejteni a gusztustalan "körítés"-t és igyunk egy finom capuccinót Livantoból! Egészségedre!
Az üzletben 2 hölgy fogad a földszinten, akiknek csak az a feladata, hogy köszönjenek é kinyissák nekem az ajtót!!! MINEK??"
ezen en mar anyaztam itt kicsit lejjebb eleget ...
egyebkent meg nezd ugy, h van 2 embernek "munkaja". szoc.projekt.
en Becsben lakom, az agyamra megy az az eszement csili-vili, schiki-miki ami legleglegelegansabb utcaban ( Graben) a "butik"ban megy. az nem is bolt, hanem butik ...
en mindig interneten rendelek, ritkan megyek be amikor ujdonsagot kostolni akarok es csak par doboz kell.
minden egyes alkalommal megfogadom, h na ide soha az eletbe többet. az agyamra megy!
"az agyamra megy az egesz cirkusz ami körülötte van! föleg az "eleterzes".
Hát ez az!!! Könyörgöm, mi abban az életérzés, hogy ha kávéra van szükségem , csaknem 1 órát utazok, hogy bejussak a belvárosba, ahol esélyem sincs a parkolásra, ahol a vásárlók pénzéböl felépitett pofátlanul csillogó üzletben jó sokáig állok sorba a kapszulákért? (Jelenleg Münchenben lakom, de gondolom Budapesten is ez a helyzet) Az üzletben 2 hölgy fogad a földszinten, akiknek csak az a feladata, hogy köszönjenek é kinyissák nekem az ajtót!!! MINEK??
Nekem semmiféle Nespresso-életérzésem nincs, nem érzem úgy, hogy egy exkluziv klubba tartozom (igaz, borzongok ennek lehetöségétöl is), egyszerüen hosszú távon már unom, hogy birkaként és fejös tehénként kezelnek.
" Összegezve, ha elromlana a viszonylag primitív technikájú gépem, nem vennék újat, az biztos. A Nespresso kávét kedvelem, de hozzá járó körítést nagyon-nagyon nem."
ezzel en is igy vagyok! söööt neha alig varom, h elromoljon mar!
az agyamra megy az egesz cirkusz ami körülötte van! föleg az "eleterzes".
en ajandekba kaptam, soha nem vettem volna.
a kave egyebkent kivetelesen nagyon finom. sokkal jobb, mint barmi amit eddig kostoltam.
Nagyjából egyetértek. Nekem kb 1 éve van Krups XN 7106 NESPRESSO® CitiZ und Milk gépem. A kávék minöségével és a választékkal meg vagyok elégedve a tiszta, gyors kávékészitést is szeretem. Az én gépem a tejet forróra habosítja és a tejhab egy capuccino elkészítéséhez szinte túl "kemény", olyannyira, hogy a tejhabosítót a program vége elött le szoktam kapcsolani, hogy lágy, krémszerü habot kapjak, ne betonjellegüt. Karácsonyi izesített kávékat nem veszek, nevetségesnek tartom, hogy egy kávé mandulaízü legyen. MINEK?
A Nespresso marketing és eladási stratégiáját nagyon nem szeretem, olyannyira, hogy ha személyesen veszem a kapszulákat, soha nem mondom meg az ügyfélszámomat, pedig mindig kérdezik. Utálom, hogy ellenörizni akarják, hogy mennyit, mit fogyasztok, mikor vizköves a gépem, stb.
Ami szintén borzalmas, az a kapszulák ára. Kiszámoltuk, hogy a mi családunk kávéfogyasztásánál (kb 4-5 kapszula naponta) a kapszulákra kiadott havi összegböl kb 6 doboz szemes Illy kávét vehetnénk. Ami egy rendkivül finom kávé és 6 dobozt jónéhyány hónapig iszogatnánk. Szóval a Nespresso viszonylag olcsó gépeivel beugratja az embereket, aztán a kapszulák áránál jön a feketeleves.
Összegezve, ha elromlana a viszonylag primitív technikájú gépem, nem vennék újat, az biztos. A Nespresso kávét kedvelem, de hozzá járó körítést nagyon-nagyon nem.
Szóval: nem vagyok kávé-őrült, a filteres vacaknál egy klasszissal jobb. Nekem az is ízlett :-)
Kapásból jött a futár (4-szer!!! és már röhögött), hozott össz-vissz 400 kapszulát, meg poharakat, csészéket, kapszulatartót és franckarikát. Most ott tartok, hogy kb. 8-féle Monin(?) szirupot halmoztam fel pörkölt mogyoróstól gesztenyésig, meg 3-féle ízű kakaót.
Ja, meg vettem egy Krups XL 2000 becenevű tejhabosítót.
Kétszer hívtak az elvtársak a központból, hogy elégedett vagyok-e? Mondtam, még nem tudom.
Aztán hívtak, hogy amennyiben gondom van, forduljak bizalommal...
És hívtak, hogy tudom-e, rendszeresen vízkőtleníteni kell a cuccot. Mert náluk van olyan csuda.
Vaze! Még van egy 12500 Ft-os levásárolható utalványom. Ha bemegyek ezek szétszednek ? Leitatnak?
Önéletrajzot iratattatnak?
Mellesleg most vettem egy kuktát is. És senki nem zaklat a Tefal-tól, hogy sikerült-e a csülkös bableves...
A gép egyébként messze nem csúcs. Langyos tejet köpköd. Ha nem köpköd, akkor sem forró a tej.
A kapszula választék végülis nem rossz. Még nem tudom, mit szeretünk. A három (már nem kapható) "karácsonyi" íz szerintem nem tartozik a kávé kategóriába.
Voltam olyan barom, hogy 50darabokat rendeltem. A vanília tökéletesen felejthető. A másik kettő ízét akkor érzem, ha nagyon odafigyelek. Na, erre jó a szirup...
Most kivárok. Hátha megszeretem, megszeretjük.
Ha nem, megy a gép a sok cuccal az üzletünkbe - a vásárlók örülni fognak az ingyen kávénak. (ott most is rendszeresítve van a kávé, csak tök egyszerű géppel.)
Olvasgattam a fórumot, de bocsi, reálisan nézve azért a nesspresso nem az az "életérzés", magyarul feeling, amelyet sugallni szeretne. Persze a Coca Colától sem leszünk boldogok. :-)