Keresés

Részletes keresés

Fabiodiv Creative Commons License 2007.04.27 0 0 303
Oszt merre epul a haz? :-)

Praktikus trukk, beírni a baratunkba, hogy villanyszereles+varos/falu vagy villanyszerelo+v/f
Rogton kidob 1-2 ertelmes talalatot is.

A korrekt szerelo segit szempontokat adni muszaki tartalom megalkotasahoz, igy osszehasonlithatoak lesznek (?) az ajanlatok. Ne valaszd a legolcsobbat, az a gazdagook kivaltsaga:-)

Fabio
Előzmény: fenyoerdo (298)
DkGrinder Creative Commons License 2007.04.27 0 0 302
Szívesen  :-)
Előzmény: fenyoerdo (300)
Davidovics P. Creative Commons License 2007.04.27 0 0 301
Sok időt megspórolsz, ha előre összeírod, milyen igényeid vannak. Ezt a listát egy jólelkű osztotta meg még januárban (köszönet érte), és benne van minden ami egy normális embernek kellhet :)
Előzmény: fenyoerdo (300)
fenyoerdo Creative Commons License 2007.04.27 0 0 300
Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat DKGrinder!
Előzmény: DkGrinder (299)
DkGrinder Creative Commons License 2007.04.27 0 0 299
Én mindig a helyszíni felmérést javasolom  mert hiába van egy alap elképzelés az épületről az először építkezők a kiállások felét kihagyják (termosztát, riasztó klíma internet gépészet....) a mi cégünk 2000 Ft+Áfás Rezsiórabérrel dolgozik ez reális e vagy nem azt döntse el más, mi ennyiért tudunk minőségi munkát nyújtani
Fontos amikor villanyszerelőt választasz ne válaszd a legolcsóbbat .kérj tételes árajánlatot ne hasra ütöttet ,
mert meg lehet szerelni egy családi házat 3 kismegszakítóval 500 m vezetékkel is de 20-40 áramkörrel több 1000m vezetékkel is,
A HIBÁK MÁR CSAK AKKOR JÖNNEK KI AMIKOR KIFIZETTED A MUNKÁT!
Jó építkezést :-)
Előzmény: fenyoerdo (298)
fenyoerdo Creative Commons License 2007.04.27 0 0 298

Sziasztok!

Most szeretnék kérni árajánlatokat a családi házunk teljes villanyszerelésére. Két kérdésem van ehhez. Egyrészt, hogy milyen információkra van szüksége egy villanyszerelőnek, hogy árajánlatot tudjon adni (jelenleg oda tudom adni a kész építészeti alaprajzokat pontos méretekkel, helyiséglistát pontos négyzetméterekkel, az elektromos közmű telekre való bekötésének helyszínrajzát, és azt, hogy 3x16A áramunk lesz, és a majdani fogyasztókészülékeinket is nagyjából ismerem). Másrészt, hogy kb. mennyi a reális normaára a villanyszerelésnek? Ellenőrizni szeretném majd az árajánlatokat, de nem tudom mi képezi egyáltalán a számítás alapján. Az, hogy hány darab világítótestet, konnektort, elosztót kell beszerelni, vagy valami átalány a négyzetméterre számolva? Minden segítség jól jönne!

Köszi előre is!

Lacivill Creative Commons License 2007.04.27 0 0 297

Huha jót kérdeztél:)

Mi kell oda antenna, konektor, és 5 hangszoró csövezése, falban?

Kérdés milyen hangkábel kell ocsó 2*4-es elég, vagy iránycsatolt?

Munkadíjra tippelnék egy 30-ast.

Előzmény: DkGrinder (295)
Fabiodiv Creative Commons License 2007.04.27 0 0 296
egy 5x5 helységben vszeg egy profi fülhallgató ára, + 1 dugaljé...
Előzmény: DkGrinder (295)
DkGrinder Creative Commons License 2007.04.27 0 0 295
és pl. egy 5x5 ös helységben mennyi az az egy összeg :-)
Előzmény: Lacivill (294)
Lacivill Creative Commons License 2007.04.26 0 0 294

Ha tuti, hogy mit akar akkor egyösszegben

Előzmény: DkGrinder (293)
DkGrinder Creative Commons License 2007.04.25 0 0 293
házimozi kiépítést, hogy számoljátok  fix összeg, vagy méterre ?
fodorlaci Creative Commons License 2007.04.17 0 0 292
Kíváncsi vagyok mi lesz azokkal, akik fusiból, feketemunkából élnek, mert a munka törvénykönyvének április elsejei változása, hogy bármilyen szerződést is írnak, a generálkivitelező, fővállalkozó is felelős azért, ha az alvállalkozók feketén dolgoztatnak. Habár a magyar találékony nép, biztos kitalálnak valamit... :D
Előzmény: Snakeins (290)
fodorlaci Creative Commons License 2007.04.17 0 0 291

szerintük olcsóbb.

Mi azért alapítottuk a céget a társammal, mert én vagyonvédelemmel foglalkozom, és akkor még nem lehetett a vállalkozóiba a vagyonvédelmen kívül mást beiratni az úgynevezett profiltisztaság miatt. Az okmányiroda még megteszi, de a rendőrségen kapásból visszadobják, nem adják meg az engedélyt. Így nekem megvan az egyéni vállalkozás, és mellette megy a cégünk. A költségek ugyanazok. Ők szerintem nem vallanak be mindent, megy a fusimunka, stb. Nekünk az utóbbi évben volt négy munkaügyi ellenőrzésünk, mert elég frekventált helyeken dolgoztunk, rendszeres volt. Ha elötte meg is fordult volna a fejünkben a feketemunka, ezek után biztos nem.

Persze van, hogy az ember kényszerből olcsón vállal munkát, de nem hiszem, hogy hosszútávon kifizetődő. Mi is voltunk olyan helyzetben, hogy hamar végeztünk, és a következő munka csúszott, nem is keveset, akkor azt az időt azért ki kellett tölteni.

Előzmény: Lacivill (289)
Snakeins Creative Commons License 2007.04.17 0 0 290
Szerintem éppen hogy nem vállalkozók - fusizók, akik nem fizetnek semmilyen adót, járulékot, és rutinjuk sincs átgondolni, éppen mekkora fába vágják a fejszéjüket, többnyire (bár biztosan vannak kivételek) nem tartják be a szabványokat, az optimális áramkörszámot, vezetékméreteket, sorolhatnám.
Persze, hiszen jóformán semmi felelősség rajtuk, szinte lehetetlen számonkérni, vagy akár elérni őket, ha kiderülnek a sumákolások.
Előzmény: Lacivill (289)
Lacivill Creative Commons License 2007.04.17 0 0 289

Nem igazán értem, hogy mért lehetne olcsóbb 4 egyéni vállalkozó, mint egy 4 fős cég.

Én EV vagyok és fizetgetem a dupla minimálbér után saját magamnak a dolgokat, szóval nem kevés.

Visszatérve a rezsióradíjra biztos, hogy 1200 alatt már KO,..........

Előzmény: fodorlaci (286)
Fabiodiv Creative Commons License 2007.04.17 0 0 288
Azért külön utálom az ilyen „ólcsóéJánosokat”, mert a lehetetlen helyzetükbe bele van programozva a balhé, azt 1-2 eset után mindenki (megrendelők) ellenségnek nézi az embert. A munkámra fordított energiám nagy része az ilyen előítéletek leküzdésére megy el.
Én cumizok, Ők meg jól tönkremennek…
Kinek jó ez? :-((
A megrendelő is ott van a fütyi végén, neki sem jó.

Üdv: Tom

Az igazi gáz, hogy sokan tényleg rá vannak szorulva a mind a munkára, mind az ilyen az árra.
Fabiodiv Creative Commons License 2007.04.17 0 0 287
Sztem mindenki maga szabja meg az árát...

Sztem nem lehet megcsinálni a munkát ennél kevesebb pénzből hosszútávon. 1-2 munkát esetleg, de eljön az a pillanat, amikor szerszámot kell használni, és helyt kell állni vmi garanciában. aszt ezt mibül teszi a gyalogos majd?:-(((

Sztem az ilyen ár átverés. Átverés, mert akár némán, de átveri a megrendelőt azzal, hogy lehetetlent vállal.
Sztem.

Üdv: Tom

fodorlaci Creative Commons License 2007.04.16 0 0 286

:D

Ők úgy működnek, hogy négyen összeálltak, négy egyéni vállalkozó, saját maguknak dolgozgatnak.

Igen, ennyi egy normális villanyszerelő munkadíja. Persze lehet olyanokat is találni, akik kevesebbel is beérik, de akkor tudomásul kell venni, hogy ott a tudás sem tökéletes, vagy nem is akarja, hogy tökéletes legyen :D "megcsinálom, amit mondanak, ha nem mondanak semmit, akkor pihenek"

Előzmény: Fabiodiv (285)
Fabiodiv Creative Commons License 2007.04.16 0 0 285
Az ilyen szerintem körömmel kaparja ki a hornyot, és csövet + rábeszéli, hogy ne essen ki a falból. :-(

Én az embereknek fizetek e körül.

Tom

Sztem aki ma 2.000-Ft alatt vállal tisztán csak munkát, az NAGYON csal, vagy hazudik. Vagy mindkettő.
Előzmény: fodorlaci (278)
fodorlaci Creative Commons License 2007.04.16 0 0 284
Ne ár szerint válassz tényleg. Ha teheted, akkor nézd meg egy-két munkáját, vagy beszélni előző megrendelőivel. És meg kell kérdezni jót-rosszat. És szerintem érdemes összehasonlítan, hogy ki mit ajánl, mert lehet, hogy az egyik azért drágább, mert jobb, drágább, esetleg több eszközt tervez be.
Előzmény: Davidovics P. (282)
gróf Drakula Creative Commons License 2007.04.16 0 0 283
Hosszú távon szerinten nem lehet alternatíva, hogy így működjön valaki.
Előzmény: fodorlaci (281)
Davidovics P. Creative Commons License 2007.04.16 0 0 282
Ha minden jól megy, én innen fogok választani. És nem az ár lesz az elsődleges szempont... Olyan szakit keresek majd, aki szereti a munkáját.
Előzmény: gróf Drakula (277)
fodorlaci Creative Commons License 2007.04.16 0 0 281
Nem, de vannak nagyon hülyék is... Mert az rendben, hogy övé a munka, de vége az tuti mínusz. Persze, ha csak feketén dolgoztat, akkor talán megél belőle. De akkor csak megél, egyik napról a másikra.
Előzmény: gróf Drakula (279)
konaking Creative Commons License 2007.04.16 0 0 280
Mint Fodor Laci is írta, itt lenn a sötét délen, jó ha 1200-1300-ért meg van a munka. Épp az este csináltam egy ajánlatott, most gyorsan megnéztem, hogy négyzetméterre, hogy jött ki. Kb. 3000 ft, ebben benne van a szerelvényezés és a lámpa elhelyezése anyag nélkül, meg az elosztó is fivel.  

Előzmény: DkGrinder (271)
gróf Drakula Creative Commons License 2007.04.16 0 0 279
Ennyire erőss lenne az árverseny felétek?
Előzmény: fodorlaci (278)
fodorlaci Creative Commons License 2007.04.16 0 0 278
Ma hallottam, hogy van itt környékünkön egy csapat, akik 800-850 Ft-ért vállalnak munkát. Ha ez nekik önköltségi ár... mert szerintem ez nagyon alatta van
Előzmény: gróf Drakula (277)
gróf Drakula Creative Commons License 2007.04.16 0 0 277
Sajnos lassan az élet és az építőipar minden területére igaz, hogy sokan gyakorlatilag önköltségi áron vállalnak munkát, csak hogy ők legyenek a befutók.
Előzmény: fodorlaci (275)
fodorlaci Creative Commons License 2007.04.16 0 0 276
Igen, a kőműves a gyenge pontja. Az egyik társasház építtetője hívott csütörtök reggel, hogy hétfőn betonoznak, azonnal rakjuk le a csöveket. Két hét múlva még semmi beton, de szinte minden cső megroppantva, kiszakítva, szétrugdosva. Ahol elkezdtek szigetelni, kátránypapírral, ott az összes csövet megégették, elégették. Nem semmi munka volt kijavítani...
Előzmény: Fabiodiv (274)
fodorlaci Creative Commons License 2007.04.16 0 0 275
kb óránként 1200-1300 + Áfa összegből ki lehet jönni, de akkor semmi nyereség, és ha romlik valami, vagy hirtelen közbejön valami váratlan kiadás, akkor azt már nem fedezi. De ez tényleg csak arra jó, hogy fennmaradjon az ember, ilyen esetben az anyagon lehet valamit keresni. Déldunántúlon van, hogy ez is sok, mert mindig vannak, akik csak azért elvállalják, hogy az övék legyen. 13 lakásos társasház, két lépcsőház, ezt 4000+Áfa, anyaggal vállalták el. 19 dugalj négy B16-ra, a lámpák egy B16-ra, és van még egy tűzhely... Kültéri dugalj Fi-relé nélkül... Mert az a pár ezer forint ennyit számított, mert ennyi volt a keret...
Előzmény: gróf Drakula (270)
Fabiodiv Creative Commons License 2007.04.16 0 0 274
Profi munka sztem, csak kultur szakipari embereket igenyel a kivitelezes.
Sztem a legjobb helyen van cucc, csak elje tul a komuvest.

Tom

Előzmény: trilla414 (273)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!