Keresés

Részletes keresés

Wormie Creative Commons License 2004.08.17 0 0 559

Sütőben már én is sütöttem, de ez a lángrózsán sütés sokkal gyorsabbnak tűnik. NEm elhanyagolandó szempont. :-)

Előzmény: stefiadri (558)
stefiadri Creative Commons License 2004.08.17 0 0 558
Én a sütő rácsán szoktam sütni, alufóliával kicsit körbefogom pont azért, hogy ha folyna a leve márpedig szokott, a fólia felfogja.
Előzmény: Zitka (554)
Sundibundi Creative Commons License 2004.08.16 0 0 557

Én sütöttem lángelosztón, nekem semmi nem égett rá.

Nem kellett utána pucolni, csak a paprikát :)

kutykurutty Creative Commons License 2004.08.16 0 0 556
En emlekeim szerint sutoben sutottem, amikor egyszer ajvart kotyvasztottam :)
mervina Creative Commons License 2004.08.16 0 0 555

Kedves lanina!!!

KÖSZÖNÖM!!!!!!! :)))))

Előzmény: lanina (552)
Zitka Creative Commons License 2004.08.16 0 0 554

Sziasztok!

Próbálta már valamelyikőtök ilyen módon sütni a kalif. paprikát? Nem lesz túl dzsuvás :-) a gáztűzhely rácsa, meg maga a gázrózsa?  Más receptjeim is vannak sült paprikával, és láttam, hogy a Jamie Oliver is csak rácsapta a meztelen gázra...

A biztonság kedvéért ma beszaladtam egy 100 ft-os boltba, és vettem egy vaslemezből készült lángelosztót. Legfeljebb kidobom, ha túlságosan ráégne a paprika... Vagy ezzel nem lesz az igazi?

Előzmény: kismanó (553)
kismanó Creative Commons License 2004.08.16 0 0 553
Most vasárnapi

MUSTÁROS CSIRKEFALATOK ZÖLDBORSÓVAL

Hozzávalók:

1 csirkemellfilé (kb. 35 deka)
só és frissen őrölt bors
1 evőkanál liszt
1 evőkanál puha vaj
1 + esetleg még 1 evőkanál olaj
1 csokor újhagyma
2 evőkanál száraz fehér bor
1½ deci tejszín
½ deci víz
½ marhahúsleves-kocka
1 púpos evőkanál mustár
½ zacskó mirelit zöldborsó (22 ½ deka)
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A csirkemellfilét 3x3 centis kockákra vágom, majd megsózom és megborsozom. A húsfalatokat ezek után összeforgatom a liszttel, aztán megsütöm.

Ehhez előveszek egy 25 centi átmérőjű, mélyebb serpenyőt, és először gyengéden összeolvasztom benne a vajat az olajjal. Amikor ez megtörtént, erős és mérsékelt közé tekerem a tűzhely gombját, aztán a vaj-olaj keverékben 8 perc alatt omlósra sütöm a csirkekockákat. A falatokat szűrőlapáttal kiszedem, és félreteszem.

A csirkesütés után felkarikázom az újhagymák fehér szárát, majd belekukkantok a serpenyőbe. Ha túl száraz, teszek bele még kevés olajat, aztán kevergetve gyenge tűzön megfonnyasztom benne a hagymakarikákat.

A puha hagyma alatt ezt követően egy pillanatra erősebbre tekerem a lángot, és beleöntöm a serpenyőbe a fehér bort. Miután véget a rövid sistergés véget ért, beleöntöm a tejszínt meg a vizet is, majd gyorsan belemorzsolom a leveskocka-felet és belekanalazom a mustárt. Az egészet kevergetve összeforralom, aztán mérsékelem a tűz erejét, és a mustáros mártásba beleszórom a fagyos zöldborsót.

A zöldborsónak úgy 10 perc kell, hogy kevergetve puhára főljön, és ezután visszapakolom az edénybe a megsütött csirkekockákat. Tempósan átmelegítem őket, majd egy ellenőrző kóstolással kiderítem, mennyi só és frissen őrölt bors kell még a mustáros falatokhoz. Tálalás előtt megszórom apróra vágott petrezselyemmel, aztán ehetünk is. És hogy mi illik hozzá? Szerintem főtt szélesmetélt, amit aztán érdemes kevés olvasztott vajjal és frissen őrölt borssal összeforgatni.

2 bőséges adag lesz belőle.

SÜLTPAPRIKA-KRÉMES PIZZA

Hozzávalók:

Ami a dobozban volt:
2 piros kaliforniai paprika
pizzatészta
20 dkg füstölt sajt

A kamrapolcról:
Fokhagyma
Olívaolaj
Oregano

Elkészítés:

Lángelosztó lapon megsütjük a paprikákat. Mikor már minden oldaluk szenes egy nylon zacskóba rakjuk 5-10 percre, hogy a saját gőzében megpuhulva, könnyebben lehúzhassuk a megégett héját.

Miután megpucoltuk a paprikákat, eltávolítjuk a magházukat, majd éles késsel felaprítjuk a piros húst. Mikor kész, hozzászórunk 1-2 gerezd apróra vágott fokhagymát, meghintjük egy kevés sóval és 3-4 csipet oreganóval. Az így kapott illatos halmot újra elkezdjük aprítani, hogy a pépesítés közben jobban összeérhessenek az ízek.

Az így befűszerezett paprikát beletesszük egy keverőtálba és 1-2 kanálnyi olívaolajjal kikeverjük.

A kiterített pizzatésztára egyenletesen eloszlatva rákenjük a paprikakrémet és jó vastagon megszórjuk az előzőleg lereszelt füstölt sajttal.

A 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

MEDITERRÁN PARADICSOMREGGELI

Hozzávalók:

5 deci Paradicsomlé
1 deci ásványvíz
½ teáskanál morzsolt oregáno
bors
durvára tört pirított fenyőmag
apróra vágott bazsalikom

Elkészítés:

Beletöltöm a paradicsomlevet a turmixba, hozzáöntöm az ásványvizet, tekerek rá egy kis borsot, és megszórom egy csipet morzsolt oregánóval.

Az egészet jól összeturmixolom és 2 üvegpohárba töltöm. A tetejüket pedig, apróra tölt pirított fenyőmaggal és apróra vágott bazsalikommal díszítem.

PÖTTYÖS CSOKIKEKSZEK

Hozzávalók:

15 deka liszt
2½ deka cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
15 deka puha vaj
15 deka cukor
1 evőkanál neszkávé
1 doboz csokis tortadara (8 deka)
2-3 teáskanálnyi nagy szemű díszítő cukor

Elkészítés:

A tésztához egy nagyobb tálban összekeverem a lisztet a szódabikarbónával, aztán a szódabikarbónás liszthez teaszűrőn át hozzáadom a kakaóport. Ezután egy másik tálban robotgéppel összehabosítom a puha vajat a cukorral és az 1 evőkanálnyi meleg vízben feloldott kávéporral. Jöhet a tészta összeállítása. A kávés-cukros vajba átszórom a kakaóporos-szódabikarbónás lisztet, belehintettem a csokis tortadarát, és a tésztát gyorsan összegyúrom. Miután összeállt, 30 centi hosszú és 5 centi vastag hurkát formálok belőle, és folpackba csomagolva beteszem minimum 2 órára a hűtőbe.

Sütéskor bekapcsolom a sütőt 175 C-ra (gázsütőn 4-es fokozat), és előveszek 3 tepsit. Mindháromba sütőpapírt teszek, majd kiszedem a hűtőből a tésztahurkát. Éles késsel kb. ½ centi vastag korongokat szelek belőle, majd a korongokat egymástól jó kétujjnyira elhelyezem a tepsiken. Mindegyik tallért megszórom kevés díszítő cukorral, és ha a sütő már forró, beteszem az egyik tepsit.

A tallérok 10 perc alatt megsülnek, és hiába puhák még ilyenkor, higgyenek nekem, készen vannak. Ahogy kihűlnek, megkeményednek majd. Az első adag után mehet a második, majd a harmadik tepsi is a sütőbe. És csak egyetlen lényeges szabályt tartok be közben: mielőtt a sütiket tálra rendezném, mindig megvárom, hogy kihűljenek, mert melegen törékenyek.

Kb. 50 tallér lesz belőle.

lanina Creative Commons License 2004.08.16 0 0 552
gesztenyés muffin  

10 dkg etcsoki
25 dkg gesztenyepure
10 dkg puha vaj
2 evokanal rum
2 ek sargabaracklekvar
5 dkg cukor
3 tojás
1 csipet so
5 dkg liszt
1 teaskanal sitőpor

a tetejere tejszinhab es orolt fahej

175fokos suto

etcsokit felolvasztani goz folott, ha kihult akkor osszekeverni a vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral, meg a tojasok sargajaval, a gesztenyevel
aztan a tojas feherjebol a soval habot verni es a a sutoporral osszekevert liszttel meg a gesztenyes keverekkel osszekeverni.
eloszor csak a hab negyedevel a gesztenyes masszahoz, majd a tobbivel + a liszttel
30-35 perc alatt megsulnek
ha kihultek a tetejere tejszinhabot tesz a Judit

Előzmény: mervina (549)
chupi Creative Commons License 2004.08.14 0 0 551

Valaki kipróbálta már a citromos kókuszfagyit? Mert én igen, úgy készítettem, ahogyan a TV műsorban láttam, és katasztrofálisan pocsék lett. Aztán megírta a Nők Lapjában is, és ott még hozzátesz 3 dl felvert tejszínt a citromos-kókuszos trutymóhoz, amit a videón nem említett, pedig sorsfordító lépés. Való ez?

Egyébként egy csomó eltérés van a tévés meg az írott receptek között, pl. a paprikás-zöldborsós frittatát a tévében mascarponét, az újságban juhtúró és tejföl keverékével löttyinti meg. Most hirtelen más nem jut eszembe, de sok ilyen eltérés van.

kreativtucsok Creative Commons License 2004.08.14 0 0 550
itt ebben a topicban kb. 2x le van irva a recept
az egyiket en irtam be a NL-bol

csak 550 hozzaszolast kell vegig bongeszned :-(
probald meg a keresovel
Előzmény: mervina (549)
mervina Creative Commons License 2004.08.14 0 0 549
Sziasztok! Nem tudom, melyik adásban, talán 1-2 hete, készített Judit gesztenyés muffint. A honlapján, sem a stahlkonyhaja.hu-n nem találtam a receptet, hiába kérdeztem a vendégkönyvben, nem válaszolt :((( Megvan valakinek? Köszi!!!!! :)))))) Üdv Mervina
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.06 0 0 548

Wokból nem tudsz elég óriásit venni! :-)))

Van erre egyébként spéci topik itt, tedd fel inkább ott a kérdést, hogy ne offoljunk. :-)

Előzmény: Hunyor (547)
Hunyor Creative Commons License 2004.08.06 0 0 547
Ha má említettétek a wokot érdekelne, hogy mily éremes venni és mekkorát? Mi áltaában 2-3 személyre főzünk. Szóval nem akarunk óriásit.
Előzmény: Törölt nick (546)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.05 0 0 546
Nekem a wokom is öntöttvas, meg van serpenyőm is, sőt lábasom is fedővel, csak pozitívan tudok róluk nyilatkozni. A súlyával meg hősiesen megküzdünk, ennyiti igazán megér! :-)
Előzmény: stefiadri (544)
nemisbéka Creative Commons License 2004.08.05 0 0 545
Nem, nem negatív, az egy tény, hogy dögnehezek súlyra, legalábbis teflonhoz képest. Elvileg nekem egy vas wokom van, gyakorlatilag ezen is lehetett valami bevonat, mert kopik le róla. Amíg nem kopott, halálra meg voltam vele elégedve, semmi nem égett le benne. Én is gondolkodok azon, hogy veszek ilyen öntöttvasat, mert a tököm tele van a teflonos óvatoskodással, meg azzal, hogy az x idő után így vagy úgy, de sérül.
Előzmény: stefiadri (544)
stefiadri Creative Commons License 2004.08.05 0 0 544
Kösz a tájékoztatást! Te használsz ilyet? Mert ha jól értelmeztem válaszod, nem igen ajánlod........
Előzmény: nemisbéka (543)
nemisbéka Creative Commons License 2004.08.05 0 0 543
Öntöttvas serpenyőket szvsz bármelyik vasedényben lehet kapni, most hirtelen a Szt. István körúti jut eszembe, olyan 2500 Ft-tól indul felfelé az ára, mindenféle méretben és típusban van, dögnehéz :).
Előzmény: stefiadri (542)
stefiadri Creative Commons License 2004.08.05 0 0 542

Sziasztok!

Szoktam nézni a Stahlt, bár a rengeteg tésztakaja nem az én műfajom......

Lenne egy kérdésem: sokféle kajánál kiemeli (hirtelen sültek, lepirított cuccok) hogy VAS serpenyőt használjunk, a pörzsanyagok kialakulása ill. azok ételbe oldása (alkohollal) miatt. Hát hol keressek én, esetleg milyen márkájú vas serpenyőt????

Ha valaki vasserpenyő vásárlásában tudna tanácsot adni.........

Kösz

kismanó Creative Commons License 2004.08.02 0 0 541
Itt a vasárnapi

KOLBÁSZKRÉMES CSIRKECOMBOK

Hozzávalók:

15 deka puha parasztkolbász
1 duci gerezd fokhagyma
5 deka puha vaj
8 csirke-felsőcomb (egyenként 10-12 dekás darabok!)
só és frissen őrölt bors
1+ 1 evőkanálnyi olaj
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

Bekapcsolom a sütőt 200 C-ra (gázsütőn 6-os fokozat) és amíg melegszik, összeállítom a házi kolbászkrémet.

Lehúzom a kolbászról a bőrét –vagy ha nagyon puha, akkor csak egyszerűen az ujjammal kinyomkodom belőle-, és a kolbász belsejét beleteszem egy kis tálba. Aprólyukú reszelőn át hozzáreszelem a megpucolt fokhagyma-gerezdet, aztán az illatos húsmasszát összekeverem a puha vajjal.

A csirkecombokat alul-felül megsózom és megborsozom, majd ujjammal meglazítom tetejükön a bőrt, és betömködöm alájuk a kolbászos krémet.

Utána előveszek egy akkora sütőtálat, amelyben elférnek egymás mellett a töltött csirkecombok, és a tál alján szétmasszírozok 1 evőkanálnyi olajat. Szép sorban belepakolom a húsdarabokat, tetejüket megkenem 1 evőkanálnyi olajjal, és miután letakartam a tálat alufóliával, beteszem a forró sütőbe. 25 percig fólia alatt, 5 percig pedig nélküle pirítom ropogósra a pecsenyéket.

Miközben a csirkecombok megsülnek, apróra vágom a petrezselymet, aztán alaposan meghintem vele a parasztlagzi hangulatát idéző csirkevacsorát.

4 adag lesz belőle.

TONHALAS MAKARÓNISALÁTA

Hozzávalók:

Ami a dobozban volt:
2 db tonhalkonzerv
Fél zacskó makaróni
1 doboz tejföl

Hozzávaló még:
2 db tojás
mustár
olaj
1 fej vöröshagyma

Elkészítés:

Első lépésként megfőzzük a makaróni tésztát. Amíg a tészta puhul, elkészítjük a krémet.

Egy nagy habüstben hamis majonéz alapot készítünk 2 tojássárgájához hozzáadunk egy evőkanálnyi mustárt, majd olajat csurgatunk hozzá, miközben kézi habverőnk segítségével folyamatosan kevergetjük a keveréket.

Ha elkészültünk a sárga krémünkkel, beleöntjük a tejfölt, hozzákanalazunk 1 konzervnyi tonhalat és ha van otthon, nagyon ízletes hozzá egy kevéske aprított bazsalikom levél is. Amíg teljesen megfő a tészta, szeletekre vágunk 1 fej vöröshagymát. Megsózzuk és pár perc után kinyomkodjuk belőle a levét. Ha kész, ezt is hozzáadjuk a mártáshoz.

A makarónit leszűrjük, és pár percnyi hűlés után – amikor már nem forró a tészta -, belekeverjük a mártásba, majd 1 órára félretesszük pihenni, hogy a tészta teljesen átvegye a mártás ínycsiklandozó ízét.

Tálalásnál villa segítségével kis halmokat készítünk a tésztából és a tetejükre a megmaradt halkonzervből púpozunk.

NAPFÉNY-REGGELI MŰZLISZELET-MORZSÁVAL

Hozzávalók:

5 deci A, C, és E vitaminban gazdag gyümölcslé
2 deci tej
2 evőkanál méz
½ kikapargatott vaníliarúd
1 kis műzliszelet

Elkészítés:

Első lépésként beleöntöm a gyümölcslevet a turmixba, hozzácsurgatom a tejet, és belekanalazom a mézet.

Vágódeszkán hosszában félbevágom a vaníliarudat, és éles késsel kikapargatom a belsejét, majd ezt is a turmixba teszem.

Mindeszek összeturmixolása után kitöltöm a frissítő reggeli italt 2 üvegpohárba. Z egész megkoronázásaként a mozsaramban apróra török egy fél müzliszeletet, és egy-egy nagy csipetet az italok tetejére szórok belőle.

TARKABARKA PALACSINTATORTA

Hozzávalók:

Hozzávaló:
különböző ízű fagyik
3 evőkanál színes tortadara

A palacsintatésztához:
6 deka vaj
20 deka joghurt (kb. 2 kis pohárnyi)
5 deci tej
2 teáskanál vaníliaroma
2 tojás
2 evőkanál cukor
2 pici csipetnyi só
30 deka liszt
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál szódabikarbóna
1 citrom

a sütéshez 3 deka olvasztott vaj

Elkészítés:

A palacsinta tésztájába kerülő vajat felolvasztom a mikróban, és megvárom, hogy langyosra hűljön. Ezután összeállítom a tésztát a turmixgépemben, mert esküszöm rá, hogy ebben a legegyszerűbb. Így ugyanis sohasem lesz csomós.

Tehát fogom a turmixgépem, és mivel egyszerre csak a fele mennyiségű tészta fér bele, mindegyik hozzávalónak beleteszem a felét. Sorrendben: 3 deka olvasztott vajat, 10 deka joghurtot, 2 ½ deci tejet, 1 teáskanál vaníliaromát, 1 tojást, 1 evőkanál cukrot, 1 csipetnyi sót, 15 deka lisztet, 1 teáskanál sütőport és 1 teáskanál szódabikarbónát. Ezután belereszelem a citrom héjának is a felét, majd megnyomom a gombot. Hagyom, hadd dolgozzon a gép, és közben csupán egyszer-kétszer állítom le, hogy fakanállal felkeverjem a szépen alakuló masszát. Amikor kész, átöntöm egy nagyobb tálba, és nekifogok még egyszer a turmixolásnak. Ha a második menettel megvagyok, az újabb tészta-adagot összekeverem az előzővel, és elkezdem a sütést.

Előveszem a 17 centi átmérőjű palacsintasütőmet, kikenem kevés olvasztott vajjal, és merőkanálnyi adagokban a szokásos módon sorra megsütöm a vastag palacsintákat. A serpenyőt minden újabb palacsintánál kikenem olvasztott vajjal, mert teflonbevonat ide vagy oda, a leragadt palacsintánál kevés dolog bosszantóbb. (A palacsinták néhány órával korábban is elkészíthetők.)

Miután megsütöttem a palacsintákat –kb. 16 darab lesz így-, előszedem a fagyasztóból a fagyis dobozokat. Minél többféle maradékot találok, annál jobb. Megvárom, hogy kenhető állagúra felengedjenek, majd sorra megkenem velük az egymásra rétegzett palacsintákat. Ilyenkor ügyelek arra, hogy a különböző ízű fagyirétegek egymástól minél távolabb kerüljenek. Végül az utolsó fagyiréteget meghintem színes tortadarával, és már tálalom is a tarkabarka, jókedvű végeredményt.

dalia Creative Commons License 2004.07.30 0 0 540
én meg juhtúróval csináltam meg a napogban, azzal is nagyon finom!
Előzmény: pdia (525)
nemisbéka Creative Commons License 2004.07.29 0 0 539
Szerintem vegyél bármilyet, ami árban neked elfogadható. Lehet, hogy nyaral, meg ilyenek.
Előzmény: Hermione17 (538)
Hermione17 Creative Commons License 2004.07.28 0 0 538

Nem strapálja magát a válaszokkal, vagy 5X megérdeklődtem, milyen típusú kecskesajtot használ, semmilyen formában /reklám elkerülésére privát üzenetben/ sem kaptam választ.

Ha valaki próbálgatta már a kecskesajtos receptjeit és talált jó alapanyagot hozzá, annak örömmel venném tapasztalatait. Köszönöm előre is.

Előzmény: _Coco_ (531)
Sundibundi Creative Commons License 2004.07.26 0 0 537

Köszi!

Akkor a tied recept sacc/kb olyan mint az enyém. CSak nekem

az elejétől benne van a cukor, így később nem kell vele pancsolni.

Előzmény: szepyke (535)
szepyke Creative Commons License 2004.07.26 0 0 536
bemáolok ide a Browniest, lehet, hogy már megtettem, de legyen meg inkább kétszer, mint egyszer sem... Brownies: 1 teáskanálnyi puha vaja forma kikenéséhez, 10 deka étcsokoládé, 10 deka liszt, 10 deka cukor, 2 deka cukrozatlan kakaópor, ½ teáskanál sütőpor, 2 teáskanál neszkávé, 2 nagy tojás, szűk 1 deci semleges ízű olaj, 1 marék dióbél, vagy mandula A sütőt 175 C-ra melegíteni. (gázsütőnél 4-es fokozat) A tortaformát kikenni az egy teáskanálnyi puha vajjal. (24 cm átmérőjű tortaforma) Az étcsokit apró darabokra vágni, és egy keverőtálba szórni. Hozzá mehet a liszt, a cukor, a kakaópor, meg a sütőpor. Egy kisebb tálba feloldani a neszkávét egy evőkanálnyi langyos vízben, hozzáütni a tojásokat, belecsorgatni az olajat, és kézi habverővel simára keverni az egészet. A sűrű, tojásos-kávés-olajos masszát fakanállal összedolgozni a kakaós-sütőporos-csokidarabkás liszttel, aztán a kész tésztát a kivajazott tortaformába simítani. Egyenletesen elosztani rajta a dióbelet, vagy a mandulát, vagy ami éppen otthon van, (mogyoró) és az egészet 18-20 percig sütni. 6 adag lesz belőle! Ha az idő lejárt de a torta még „ragad” (tűpróba), akkor sem szabad tovább sütni, hanem ki kell venni a sütőből. Miközben hűl, a benne lévő hő még dolgozik, és készre süti!!!!!!
Előzmény: szepyke (535)
szepyke Creative Commons License 2004.07.26 0 0 535
valami olyasmi, hogy megmosod a zölddiót, aztán felnegyedeled, egy edénybe teszed olyan 10-15 szemhez egy liternyi törköly pálinka kell, de én vodkát öntöttem rá egy hónapig meleg helyen tárolni, hetente megkeverni, közben szörnyülködni, hogy fúj, de gusztustalan, aztán a hónap letelte után cukorral felfőzni, a többire nem emlékszem, de kell bele fahéj, meg ilyesmik ha pontosan kell, megnézem, és behozom,mert jelenteg az edény tetején csücsül, mint használati utasítás....
Előzmény: Sundibundi (530)
fünfi Creative Commons License 2004.07.24 0 0 534
Szia, én úgy hallottam, az új könyvön dolgoznak gőzerővel, nyilván ezért nem kaptál választ !
kreativtucsok Creative Commons License 2004.07.23 0 0 533
akkor nekem szerencsem volt
egyszer irtam, hogy nem az a recept van kint a honlapon, mint ami a tv-musorba megy

valaszolt egy munkatarsa es elkuldte csatolva az aheti osszes receptet

gondolom, most mindenki szabin van :-)
chupi Creative Commons License 2004.07.23 0 0 532

Ritkán szokott válaszolni a kérdésekre, és nem mindenkiére. Én már vagy ötször írtam, először tavaly. Azóta is várok...

_Coco_ Creative Commons License 2004.07.23 0 0 531

Lehet hogy kicsit off:

Két hete írtam kérdést a www.stahl.hu -n a Juditnak, de se kép se hang, nem frissült a lap.  Elment üdülni, vagy tényleg ilyen ritkát nézi a mail-jeit ???  Tapasztalat ?

Sundibundi Creative Commons License 2004.07.23 0 0 530

Kiváncsi lennék a zölddió receptedre.

Én pálinkából szoktam csinálni ősi családi recept alapján.

Tényleg félelmetesen néz ki, de csak addig amíg el nem készül.(és meg nem isszuk)

Az enyém már egy hónapja csücsül az üvegben. :))

Előzmény: szepyke (526)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!