Valahogy én is igy csináltam, csak kihagytam a kontraszt emelést, és a rácsok mentén a kijelölés határai nem lettek pontosak, igy a maszkolást nagyon sok helyen kézzel módosítanom kellett. Ezt a filmet most csináltad ?
Köszönöm a tanácsot és az ötletet, talán legjobb visszamenni napsütéses időben.
Megpróbáltam amit javasoltál, igaz nekem ráment több mint két órám mire megcsináltam, és nem is vagyok vele teljesen elégedett az eredménnyel.
Sajnos nemcsak az ég volt világos és fakó, hanem az épületek is. Ezek valószinüleg a hővédő füstszinű üvegezés miatt is váltak szintelenné. Ugyan csináltam egy alexpós sorozatot is, de a színek azon sem lettek igaziak, és annak az összedolgozása nekem már nagyon sok időmbe telne, igy inkább egyszer megismétlem a fotózást.
Most látom hogy feltetettél egy filmet a módszerről, még nem néztem meg( mert épp most lettem kész) de nagyon kiváncsi vagyok rá. (látom mások is)
Az erkélyes képet kidobtam a kukába, azzal nincs mit kezdeni, de az uj változat
a müpá-ról a régi linken megnézhető. Jobb lett, vagy ez is kuka és ismétlés ?
Faternak a kezében láttam egyszer egy csavart, amit ő maga vágott menetileg. Azóta se árulta el, hogy hogy vette a metszőt. Da ha elárulja akkor én is vevő lennék rá, mindig kell valamit barkácsolni..
obit a fotopesttől vettem, nem tudom most mennyi, de nem lehet sokkal tobb mint 125
Kímélendő a gép állványmenetét, én állandóan rajta tartom a gyorscsere-talpat a gépen. Az egylábú és a háromlábú állványom is Manfrotto, a panorámafejre (és a Gorillapodra) pedig vettem egy Manfrotto 323 adaptert, így sosem kell a gép menetét gyilkolni.
Gondolom ezt más állványgyártó cuccaival is meg lehet csinálni, de azokat nem ismerem.
Nah jah :) Ezen én is el kezdtem kapásból agyalni, de aztán beugrott, h régen a volt robogóm karosszériajavításához vettem kétkomponenses ragasztót, ami ha megkötött kemény műanyag lett belőle. Szerintem az jó lenne hozzá :) A sima csavarral már én is próbálkoztam, mert más azt mondta, h jó, de aztán mégsem akartam új menetet vágni a gépembe :D
Hol láttad 125-ért? Még egy kérdés, szeretnék venni egy nagylátót, lehet Tokina 11-16 lesz belőle, a halszem csak a panoráma miatt kéne, de az is lehet, h ki tudnám váltani a halszemet a nagylátóval? Gondolom azért nehezebb dolgom lenne vele? Köszi
Aaa, PTguival egy bejegyzesben nem mernem emliteni... csak jovore nezve ... lehet tudnak ezek vmit! Microfosek tul nagyok, raallnak, aztan lehet lesz vmi belole ;)
Nem mondod, hogy Neked borús, felhős idő is szokott lenni:)) Kizárt dolog:) Valóban a nemfotózás a legjobb megoldás, ha meg nagyon muszáj, akkor csinálni kell szép kék eget. Nem ilyen trehányul, de ez 5 perc volt.
Te annyit jársz kirándulni, biztos van olyan panorámád, ahol túlnyomórészt ég van, ha nincs, kell ilyeneket begyűjteni. Napos ég, esti csillagos ég, meg hasonlók. A többi már csak egy kis technika.
A 40/60/x fokos precíz forgatás megoldásához szeretnék látni valami szép házi megoldást. (nodal ninjaról vannak szép robbantott képek de egyenlőre nem találok senkit aki legyártaná)