Keresés

Részletes keresés

GIGAMATRAC (X) 2021.08.11 0 0 14423

Kedves Lingra4,

 

A Rotex márka esetén javaslom a Róbert Károly krt-i üzletet, Rotex márkaüzlet, hatalmas választék és az előző ajánlások közül több matrac is próbálható.

Továbbá a szomszédban is található egy másik matrac kereskedés, szintén a saját üzletünk és így több száz matrac próbálható illetve hasonlítható össze!

 

Várjuk Önt az üzletünkben:

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

 

Előzmény: lingar4 (14421)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.08.11 0 0 14422

Kedves Lingar4,

 

két év gari eléggé szokatlanul kevésnek tűnik. Milyen márka ez vagy melyik üzletből való? Egy 10 év értékcsökkenő csak-csak kijárna egy jobb matracnak. Ilyen esetben szerintem nem érdemes a járt utat elhagyni. Az ős Rottex matracok továbbra is elérhető, szinte minden régi tíus megtalálható a mai válsztékban is, amelyek 20 éve is elérhetők voltak, BK, BSC és szinte az összes zsákrugós típus is.

 

Üdvözlettel,

 

Pálikás László

Előzmény: lingar4 (14421)
lingar4 Creative Commons License 2021.08.10 -1 0 14421

Várom a tanácsotokat:2 éve és 4 hónapja vettünk egy boxspring ágyat a m...xben, azaz 4 hónapja lejárt a szavatossága. Igen hamar sikerült teknősre kifeküdni mindkettőnk oldalán (2 db 90x200 as box, ugyanekkora rugós matrac, közös topperrel). Mit lehet venni a matracok helyett? Az ágyat magát nem dobnánk ki, de valami középkategórás zsákrugós kemény matracot szeretnénk...

Sajátos helyzet, hogy egész életemben minden írni-és olvasnivalót az ágyban fekve, könyökölve végzek, a home office erre még rátett. Ráadásul a bezártság alatt rászoktunk az ágyból filmézésre, ami megintcsak nem megfelelelő az 5-7 zónás matracok világában. A régi epedás heverők mégis bírták a strapát mindenféle zónák nélkül sima bonellrugózással. Mit javasoltok? Az utóbbi 25 évben volt szerencsénk néhány fajtához, de még mindig a legjobb emlékek az első ős-Rottexről vannak, a vendegszobában még most is szolgálnak. A néhány évvel később vásároltak nyomukba se érhetnek...

Nem tudunk és nem is akarunk több százezer Ft-ot kiadni, mert meggyőződésünk, hogy egyik sem az öröklétnek szól, beérjük, ha 5-7 évig biztosítják az alvásminőségünket. Átlagos  magasságú-súlyú emberek vagyunk, nincs különösebb specialitásunk az említetteken kívül.

 

GIGAMATRAC (X) 2021.08.08 0 0 14420

Kedves  Tomo75,

 

A sok befutó közül egy említésre való széria: Evolution sorozat

Gyorskeresés - GigaMatrac Factory&Outlet. Matrac, ágykeret, ágyrács outlet

 

Bár vidéken nem biztos, hogy elérhető lesz, de egy erősen javasolt kategória, az ellenőrizhető gyártó, megfelelő garanciális háttér, az ár-érték arány miatt is.

 

Szoktam javasolni, hogy legyen gazdája a terméknek, bármilyen területről is legyen szó, vagy egy jó vélemény vagy bármilyen is, de legyen vélemény. Ilyen téren a választás a gyártó tekintetében már meg is lehet. A továbbiak pedig a kényelem kérdése, igen pl. jelen pillanatban jó, de mi lesz később, az előző bejegyzés nagyon elgondolkodtató, konkrétan, mekkora lesz a testsúly, ennek alapján megfelelő lesz-e a választott típus, kényelmes lesz-e, stb. 

 

Az üzleteink akár a hét végén is (telefonon is) állnaka  rendelkezésére.

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Előzmény: Tomo75 (14418)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.08.08 -1 0 14419

Kedves Tomo76,

 

egy tidédzser srácnak szerintem ca minden kényelmes. A terméket ugyan nem ismerem, de a H3 jelölés leginkább arra szokottutalni, hogy 80kg fölöttre javasolt. Ettől persze még lehet jó -csak jelzem. Amúgy most nőnek, gyarapodnak, erősödnek, szóval lehet egy jó befutó.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Tomo75 (14418)
Tomo75 Creative Commons License 2021.08.07 0 0 14418

Tinédzsereknek (60-70 kg testsúly) megfelelő ez a matrac?

https://matracdepo.hu/termekeink/matracok/taskarugos-matracok/pocket-h3-taskarugos-matrac/

Vidéki nagyvárosokban matracdepó üzletek érhetőek el. Kipróbálás során kényelmesnek tűnt a srácoknak.

GIGAMATRAC (X) 2021.08.05 0 0 14417

Kedves Matrackeresők!

 

Találják meg az Önöknek legmegfelelőbb matracot és fizessenek egészségpénztáron keresztül.A részletekről tudjanak meg többet oldalunkon vagy kérdezzék szaktanácsadó kollégáinkat!

 

 

Szép álmokat Mindenkinek!

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

GIGAMATRAC (X) 2021.08.02 0 0 14416

Kedves Laslow,

 

Nagyon szívesen!

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Előzmény: Laslow (14415)
Laslow Creative Commons License 2021.08.01 0 0 14415

Köszönöm a tájékoztatást. 

Előzmény: GIGAMATRAC (14414)
GIGAMATRAC (X) 2021.08.01 0 0 14414

Kedves Laslow,

 

Sajnos még nem, a Róbert Károly krt-on illetve a Max City-ben van lehetőség a mérésre.

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Előzmény: Laslow (14413)
Laslow Creative Commons License 2021.08.01 0 0 14413

Köszönöm a reagálást!

Kérdésem, hogy a Xsensor Reveal Technology elérhető a Soroksári üzletükben is? 

Előzmény: GIGAMATRAC (14412)
GIGAMATRAC (X) 2021.07.31 0 0 14412

Kedves Laslow,

 

A matrac választás, igen sok kérdést vet fel! Alapvetően a matrac árak esetén nagyon sok szempont alapján lehet választani, de természetesen amit a felhasználó szeretne: sokáig használni egy kényelmes és nem utolsó sorban kedvező (olcsó) árú matracot. 

 

Sajnos nem egyszerű a döntés, a kínálati oldal miatt sem. De nézzük a kínálatot:

Szeretnénk egy 100-120.000 ft körüli matracot, ebben a kategóriában már fogunk találni a szakkereskedésekben jó terhelhetőségű matracokat, amik akár 120-140 kg oldalankénti terhelést is kibírnak, a matrac szóra kattintva elérhetőek a Ceriflex márka matracai, amiről az előbb írtam Önnek.

Innen válik érdekessé, hogy melyik márkát válassza, vissza tudom-e vinni, illetve az Ön által felállított kritériumoknak megfeleljenek.

 

A választás előtt mindenképp tisztázni kell, hogy a matrac a súlyuknak megfelelő-e, pl., ezt a matrac adatok alapján vagy a kereskedésekben a kg/m3 (30 kg/m3 felett) arányok és a matrac vastagsága (20 cm vagy vastagabb) már enged következtetni. Amennyiben a matrac a testalkatunknak megfelelő, a kényelem fogja nagyban befolyásolni a választást, a test zónákra osztott matracok is egy adott kényelmet szolgálnak.

De több technikai újdonságot is fog találni a piacoon, köztük a Levital márka is érdekes lehet, mert itt a hab rugók adta lehetőség páratlan kényelmet tudnak adni, amennyiben...

 

Azért javaslom, hogy  tessék felkeresni néhány céget és próbáljon ki "egy-két" matracot, hogy a választás könnyebb legyen.

Még egy kis segítséget had adjak Önnek: Tanácsok - Matraccal kapcsolatos érdekességek, információk, matracos - Xsensor Reveal Technology - GigaMatrac Factory&Outlet. Matrac, ágykeret, ágyrács outlet

 

Összegezve egy IKEA által forgalmazott vagy a szakkereskedésekben található matracoknak vannak metszéspontjai, de bútor kereskedésnek része a matrac a "matracos" üzleteknek pedig ez a profilja. Ezért én mindenképp egy szakkereskedő felé tenném le a voksot, persze a szívem haza játszik: Gigamatrac felé, de általánosságban egy matracos céggel szerintem jobban fog járni, mint egy nagy áruház kínálata.

 

Remélem, hogy hamarosan találkozhatunk és személyesen is át tudjuk beszélni a lehetőségeket.

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Előzmény: Laslow (14411)
Laslow Creative Commons License 2021.07.30 0 0 14411

Sziasztok!

Le fogjuk cserélni hamarosan a 160*200-as Gumotex (vagy valami hasonló) matracunkat, mert egyrészt gödrös lett, másrészt fájó derékkal/háttal ébredek rajta, bár ez a párnától is függ. 

Olvasok itt mindenféle számomra ismeretlen márkanévről. Miért járnék rosszabbul, ha egyszerűen bemennék pl. egy IKEA boltba, és megvenném amit a legkényelmesebbnek érzek (és ami nagyságrendileg 100.000 Ft körül van)? Vásárlói véleményeket olvasva azt látom, hogy nem csak a több százezres, hanem az ilyen 80-120.000-es matracokról is az a vélemény, hogy tök jól alszik rajtuk a többség, megszűntek a hátfájdalmak. Ha meg nem jönne be mégsem, vannak ezek az x (hó)napig vissza lehet küldeni garanciák, és próbálok helyette egy másikat. Miért lenne rosszabb egy IKEA matrac mint egy kifejezetten matracgyártó cég terméke? Főleg, hogy tényleg csak akár hetek múlva fogom tudni megmondani, hogy igen, már nem fáj reggelente a hátam, vagy hogy maradt a hátfájás. Az IKEA biztosan visszaveszi ha nem jön be, más cég nem feltétlenül, vagy csak pár nap próbaidőt ad...

GIGAMATRAC (X) 2021.07.26 0 0 14410

Kedves Matrackeresők!

 

Az Isbir Viscomed ErgoPlas polimerrugós matrac hangtalan rugózását a matractestbe kézzel, egyesével elhelyezett polimer rugóknak köszönheti. Tegyen Ön is egy próbát, keresse az Isbir Viscomed ErgoPlas polimerrugós matracot üzleteinkben!

 

Szép álmokat Mindenkinek!

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Alváskultúra Creative Commons License 2021.07.18 0 0 14409

Szia,

 

a friss hó hang az szerintem inkább huzat és általában a mosható cippzáros huzatoknál fordulhat elő, ha vastagabb, merevebb poliészter száltöltetet használnak.

 

Üdv,

 

Pálinkás László

Előzmény: skee_81 (14408)
skee_81 Creative Commons License 2021.07.18 0 0 14408

Köszönöm! Közben rájöttem hogy a friss hó ropogására emlékeztet, tehát a szivacs vagy a hab vagy egyéb anyag ropog. több ilyet hallottunk a bemutató teremben direkt azt választottuk aminek nem volt ilyen “hangja”. De amit hoztak az sajnos ilyen. Remelem csak mert új.

kosz mégegyszer!

Előzmény: Alváskultúra (14407)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.07.18 0 0 14407

Szia Skee_81,

 

hát nem kellene egyhabmatracnak jelentős hangot adnia. Minden matracnak van valamennyi "hangj" mozgáskor, de ennek nem lenne szabad zavarónak lennie. Egy bonell- vagy zsákrugós matrac esetében ezt könnyebben el lehet képzelni.Egy pár napot érdemes lenne várni, hátha elmúlik. Már annak is kevés esélyt adnék, hogy egy habmatracnak zavaró hangja van, így valószínűleg annak sincs sokkal több esélye, hogy ez megszűnik. 

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: skee_81 (14406)
skee_81 Creative Commons License 2021.07.17 0 0 14406

Segítsetek! Vettünk egy poliéter habszivacs matracot (24cm). A bemutató teremben kipróbáltuk, a kényelem mellett azért is ezt választottuk mert ez a matrac nem recsegett. Az új matrac megérkezett kibontottuk és sajnos ahogy mozog rajta az ember (elég oldalra fordulni), meglehetősen kellemetlen recsegő nyekergő hangja van (a szivacsnak), a páromat nagyon zavarja. szeretném remélni hogy csak azért mert új és ez ahogy betörjük a matracot eltünik. Van erre vonatkozó tapasztalat? Köszönettel! 

GIGAMATRAC (X) 2021.07.09 0 0 14405

Kedves Matrackeresők!

 

A Ceriflex Classic Hard vákuummatracot most 50 %-os kedvezménnyel vásárolhatják meg üzleteinkben. Ne maradjanak le kiemelt akciónkról! Várjuk Önöket!

 

Szép álmokat Mindenkinek!

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

GIGAMATRAC (X) 2021.06.29 0 0 14404

 

 

Kedves Matrackeresők!

 

Ebben a nyári kánikulában szortimentünkben található, számtalan, „hűsítő” termékünkkel várjuk Önöket. Nézzenek be üzleteink egyikébe vagy keressenek minket online!

Kérdés esetén szaktanácsadó kollégáink állnak az Önök rendelkezésére személyesen, telefonon, emailen és chaten is!

 

Szép álmokat Mindenkinek!

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

GIGAMATRAC (X) 2021.06.24 0 0 14403

Kedves Matrackeresők!

 

A Gigamatrac kiemelt figyelmet fordít a matracokhoz tartozó kiegészítőkre is.Kínálatunkban a párnáktól a paplanokon át, egészen a speciális kiegészítőkig mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet! Látogasson el üzleteink egyikébe vagy keressen minket online!

Szaktanácsadó kollégáink állnak az Ön rendelkezésére személyesen, telefonon, emailen és chaten is!

 

Szép álmokat Mindenkinek!

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Vikusz1977 Creative Commons License 2021.06.22 0 0 14402

Kedves László!

Köszönöm, ezt a harmadik szivacsot akkor még átgondolom, hogyan is legyen, megfontolom az ötletet.

Köszönöm a segítséget, a szaktanácsokat!

Üdv,

Viktor

Előzmény: Alváskultúra (14398)
GIGAMATRAC (X) 2021.06.21 0 0 14401

Kedves MrB!

 

A standard méretű lepedők mind 200*220 méretűek.

A MaxCity-ben lévő bemutatótermünkben meg is tekinthetőek a 100% toll töltetű termékeink.

 

A Billerbeck márkánkból, külön kérhetőek a:

- nyári

- átmeneti

- téli

termékek.

 

Biztos vagyok benne, hogy meg fogja találni a megfelelőt.

 

Keressen bizalommal bennünket,

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Előzmény: Alváskultúra (14400)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.06.21 0 0 14400

Szia MrB,

 

sajna nem tudom, csak száltöltetű paplanokkal foglalkoztam idáig. Érdemes lenne a Billerbeck vagy a (szintén Billerbeck) Feelings márkák között körülnézni, elég nagy választék van. Annyi rémlik, hogy a 200 szélességhez talán 220 hossz is társul.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: _MrB_ (14399)
_MrB_ Creative Commons License 2021.06.20 0 0 14399

Kedves Laci!

 

200x220as méretben létezik (csuka fogta róka) olyan természetes töltetű nyári paplan, ami nem meleg-érzetű?

Alváskultúra Creative Commons License 2021.06.20 0 0 14398

Kedves Viktor,

 

ugye ez az egész móka a 4050-es réteggel a kényelem rovására fog mennyi, keményebb, feszesebb, rugalmatlanabb lesz az egész. Mindez ugye azért, hogy ücsörgésnél ne süppedjen mélyre. Persze ez is egy megolás, de ha már így nekiáll az ember, akkor én már inkább meghagynám a teljes matracot HR habnak és a két szélére betennék két 4050-es betétet. Kecske is jóllakik, káoszta is megmarad:-)

 

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Vikusz1977 (14397)
Vikusz1977 Creative Commons License 2021.06.17 0 0 14397

Kedves László!


Köszönöm  a gyors és precíz választ!

Igazság szerint a matrachuzat nem valószínű, hogy meg lesz véve, szóval akkor vágatok 2 db 91x201cm méretet, az biztosan passzos lesz az ágykeretbe.
És akkor tanácsa alapján maradok a 22 cm-es, vastagabb verziónál.

Ez a harmadik, ragasztott szivacs a következő miatt jött képbe.
A hozzátartozóm egy idősebb  hölgy, aki az ágy szélén is ücsörög néha (kb. 75 kg testsúllyal), mondjuk összesen fél órát naponta.
Ez ugye eleve megterheli a szivacsot extra módon. Illetve plusz probléma, hogy nehezen is kel fel, így fontos lenne, hogy ne lapuljon össze teljesen a szivacs ülő helyzetben alatta.
Ezért arra gondoltam, hogy alulra menne egy kemény N4050 normál hab (10cm) és arra 12 cm R4036 rugalmas hab a jobb komfort  miatt.
A hozzátartozóm eddig egy Aldis, szerintem elég kemény,  bruttó 17 centis “tucat matracot” használt, kicsit ennél puhábbat szeretne, de a magasság is fontos, hogy meglegyen a könnyebb felkelés érdekében.
Reményem  szerint a 12 centi R4036 alatt, 75 kilósan nem lesz zavaróan érezhető az N5040 keménysége, mert abba már nem, vagy csak “közvetetten” süllyed be a test, viszont ülésnél előnyös lenne, hogy van egy keményebb alapja, ami talán nem lapul annyira össze.

Üdv,
Viktor

Előzmény: Alváskultúra (14396)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.06.15 0 0 14396

Kedves Viktor,

 

szerintem sorban:

 

- el kellene dönteni, hogy lesz-e matrachuzat. Ha lesz, akkor két db 89*199cm méretűt vágatnék (persze rendes steppelt matrachuzatra gondolok...

- ha nem lesz, akkor lehet nyugodtan az ágy belmérete, biztos lehetsz benne, hogy (normál esetben) nem vágnak nagyobbat (nem azért mert sajnálják, hanem mert többe kerül:-)

- 20-22 cm között van 10%., ami elég sok. Feszesebb lesz, hosszabb élettartamú, jobban bírja a sima deszka alátámasztástű

- a 4036HR már egy feszes hab. Persze mindig van keményebb, profilozás nélkül a megadott testsúlynál szerintem feszesebb élesz, mint amit félkeménynek gondolna az ember

 

- a ragasztott szivacs esetében telibe lesz ragasztva (már ha egy rendes cég csinálja, nem pedig sufni-tuning

- légáteresztésben teljesen mindegy, hiszen a 10cm mélység régióba már semmi nem megy le, így nincs minek szellőznie sem (pára, atka, stb...)

 

Üdv,

 

Pálinkás László

 

Előzmény: Vikusz1977 (14395)
Vikusz1977 Creative Commons License 2021.06.15 0 0 14395

Sziasztok!

A hozzáértőktől, tapasztaltabbaktól kérdezném a következőket.

Egy közepes keménységű jó minőségű habszivacsot szeretnék vágatni  180 cm széles ágyba (próbálgattam matracokat pár helyen, mind kényelmesnek tűnt, nem tudtam dönteni, a mostaninál bármi jobb lesz, nincsenek extra igényeim e téren).
Matracvédőt veszek azért rá, talán valami huzatot is kap később.

Az R4036-ot néztem ki, és 20 vagy 22 cm vastagságra gondoltam.
Fenyő ágydeszkák lesznek alatta, megfelelő sűrűséggel.

A kérdésem, hogy  az R4036 kb. félkeménynek számít-e, illetve, hogy van-e értelme 22 centit vágatni  20 cm helyett, vagy nincs kényelmi szempontból és/vagy élettartam tekintetében érdemi  jelentősége.
A testsúlyom általában 75-80  nagyon max.85 kg.

További két kérdésem lenne.
 1.
Az ágyam belmérete 181 cm x 201 cm, tehát minimálisan nagyobb a szabványnál.
Két db kilencevenes szivacsot szeretnék bele.
Mekkora méretet vágassak?
91cmx201cm, hogy biztosan passzos legyen? Vagy maradjak a 90x200-nál, és egy picit úgyis nagyobbat vágnak majd?
A rést, a matrac ék használatát  szeretném elkerülni.

2.
Kellene vennem  egy, vastagságban összeragasztott (2x10cm) szivacsot is egy hozzátartozómnak (ugyanott, ahol a vágott szivacsot veszem).
Kérdésem, hogy a két szivacs összeragasztása miatt nem csökken-e le drasztikusan a szivacs szellőzése? Vagy ezt úgy szokták készíteni, hogy nem teljes felületen ragasztják össze a két szivacs réteget?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv,
Viktor

GIGAMATRAC (X) 2021.06.14 0 0 14394

Kedves Matrackeresők!

 

Vegyen részt Ön is a Gigamatrac Szaküzlet Facebook nyereményjátékán, ahol most 1 db 70*140 cm-es Gumotex BabyCare babamatracot sorsolunk ki a helyes választ beküldők között!Játékra fel!

 

Szép álmokat Mindenkinek!

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!