Fotó nem fontos. Csak egy Teljes pályaszámot és betűjelet küldjél légyszi az államvasúti időkből, amikor még egy cég volt a MÁV és nem cargo meg start. És kéne a pályaszámhoz tartozó szín is. Fehérek voltak ezek vagy világosszürkék?
Télen sem szünetel a makói hagyma szállítása. A hagymát hűtő vagonokba rakják, de a jég helyett faszenes kályhák melegítik azokat. Ezekben a napokban összesen 60 vagon hagyma exportálását kezdték meg Ausztriába, Svájcba és Németországba.
1965-ben a kiváló minőségű, romlandó élelmiszerek hazai és export szállítására több mint 1 000 vízjéggel és szárazjéggel hűthető, speciális vagonunk van. Ezen belül kb. 200 régebbi hűtő vagont elsősorban tej és sör belföldi szállítására használunk.
Ehhez egy kicsit erősebb kapcsolatok szükségesek... Az ilyen látogatások programja kötött, kb. 1 óra, vetítés, körbevisznek városnéző kisvonattal, be viszenk egy Hűtőtoronyba, giprsz raktárba és mehet mindenki isten hírével. Fotózás csak egy ponton megengedett, máshol nuku...
Nem tudod esetleg (vagy bárki más), hogy a visontai kocsik közelről történő megnézéséhez engedélyt kérni? A Te szakterületedhez valamivel közelebb van, mint az enyémhez...
(Lovász Gyuri felajánlotta, hogy ha kiderítem, akkor lemehetnénk oda beütött pályaszámokat keresgélni, kapargatni.)
A "szigetelt raktárkocsi"-ról úgy tudom jégszállító volt. A kék csík "MÁV-kék" volt. De eddig úgy tudtam Hkks kocsi volt, nem Ihs. Esetleg tudnád az Ihs számát?