Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.02 0 0 300
Képek, szöveg nélkül:-)))
Előzmény: norbi145 (297)
Gashpy Creative Commons License 2007.01.02 0 0 299
Utaztál már az M7-en Siófokra?
A jobb oldalon a kaposvári vonal keresztezésénél (az ipartelepen) egy jó kispénzű ötlet van (de láttam már máshol is ilyet). Sajnos fényképem nincs, ezért megpróbálom leírni:
A gabonatároló silókra (2x4 db) üdítőitalreklámok vannak festve (nem a CC, hanem a PC termékei). Az egész úgy néz ki, mint egy-egy üdítősdoboz.
Ez adta az ötletet: üres 0.33 l dobozokat ügyesen összeforgatva (hogy a vonalkód ne látszódjék), a tetejükre egy-egy kúpot fabrikálva és azokat festett szívószálakkal összekötve egész jó és érdekes épületet lehet szvsz összehozni.

Persze lehet kedvenc malátaszörpünket is népszerűsíteni... :-)

Előzmény: sikumegalifter (291)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.02 0 0 298
BeTTina-nál Halberstadtban már van, 53Euro. Szvsz. inkább Kühn, a Piko Taurusai alapján.
MÁS:

Uplink!
Sajna nem, és ma nem is tudtam beszélni velük, karácsonykor meg bezártak, elvileg máig...:-((

hamel!
Valami nagy gáz van a forgóvázakkal, vagy az egyikkel. Szedd szét, és alaposan pucold ki, csúszó kerék nem lehet egy ekkora tömegű mozdony alatt! Vagy: csíkos-műhely, ha nem boldogulsz.:-)
Előzmény: szvoby-tt (295)
norbi145 Creative Commons License 2007.01.02 0 0 297
A mozdonyokA kocsik
norbi145 Creative Commons License 2007.01.02 0 0 296
Üdvözletem a megszálottaknak!
Újjév tiszteletére, egyszuszra végigolvastam a topikot! Nagyon érdekes volt.
Amiért ide merészkedtem az az, hogy "örököltem" egy pár drágaszágot, TT méretben.
Mivel elég régiek(szerintem legalább 20 év fölöttiek) eldni nem akarom, inkább kezdenék vele valami okosságot. Sajnos, csak négy mozdonyom van és egy pár kocsim. Nuku sin, nuku trafó. Először is ezeket kellene beszereznem, aztán jöhetne a többi. Ha esetleg használt, fölösleges készlete van a fentiekből, akkor némi pénzmag ellenében szívesen veszem (félre ne értse senki, nem ingyen kérem, hanem korrekt áron). Emil elérhetőségem ratvain@t-online.hu (Nyíregyháza mellett lakom).
Kicsit később felteszem a képeket is csak át kell konvertálni, met túl nagyok...
szvoby-tt Creative Commons License 2007.01.02 0 0 295
A jelzőtorony Auhagen gyártmányú, 13310 a száma a katalógus szerint TT-s méretben. Modellkitnél talán kapható.

Valakinek van már tapasztalata Piko TT Herkulessel? Az ÖBB-s festésű eléggé csábít, tudni mikor lesz?
Előzmény: sikumegalifter (292)
sikumegalifter Creative Commons License 2007.01.02 0 0 294
De kár érte jol néz ki köszi a képet lehet hogy épitek saját kezüleg,na abbol igaz nem sok minden lesz
Előzmény: Törölt nick (293)
sikumegalifter Creative Commons License 2007.01.02 0 0 292
Még egy ilyen is érdekelne
sikumegalifter Creative Commons License 2007.01.02 0 0 291
Sziasztok tt-ben valami ilyesmit lehet venni,vagy épiteni
hamel Creative Commons License 2007.01.02 0 0 290
Amit Uplink kolléga leírt, én is megtapasztaltam, javítottam is.  De rosszabb az, hogy a forgóvázban csak a két belső tengely szedi az áramot. a legbelső meg nem hajtott tengely és úgy vettem észre, csak ritkán forog rendesen. Többnyire finoman csúszik, vagy fennakad és nem ér a sínhez. Ilyenkor csak a középső tengely szedi az áramot. Amióta PWM tápot használok, sokat élvezkedtem a szép lassú menetekkel. Ilyenkor néha megakad a gép, ahol a pályán fekszint hiba, vagy szakaszhatár, kitérő van. Nagyobb sebességnél átlendül. Csak a Szergej csinálja, más gép nem. Olyan, mintha a nem hajtott időnként lebegő tengelyü kerékpár lenne az oka az egésznek.
Előzmény: Törölt nick (287)
Uplink Creative Commons License 2007.01.02 0 0 289

Csikos Úr,

A posta Tranéktól megérkezett-e már?

Két újabb Tillig Nohab várja sorsa digitálisra fordulását...

:)))

Előzmény: Törölt nick (287)
Uplink Creative Commons License 2007.01.02 0 0 288

Ááááh szintén zenész...

Az árambetáp annyira szarul lett megkonstruálva, hogy az én Szergejemmel is ez volt a baj..

Amennyire én látom a következő a probléma:

A két forgózsámoly 1-1 csappal lehet úgy ahogy rögzíteni, ezért a zsámolyok "lógnak" kissé; a forgózsámolyokon van két-két rézlap, melyek végei hajlítottak és a géptest - szintén réz - érintkezőihez érnek hozzá elméletileg...Na ha valaki mondjuk 3x szétszedi a gépet, akkor ezek a sz@r rézlapkák behajolnak és máris nem érintkeznek....

Kicsit érzéssel ki kell egyenesíteni a rézlapkákat és probléma eltűnik...

Előzmény: hamel (286)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.02 0 0 287
Még nem! Mi a baj vele?
Előzmény: hamel (286)
hamel Creative Commons License 2007.01.02 0 0 286
Uraim, a Tillig Szergejnél áramszedési problémákkal találkoztatok-e, van valami tuti megoldás?
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.02 0 0 285
Szia!
Kössz a segítséget, a mint BeTTina írta a képen H0 modellek vannak.
Előzmény: MV.hu (284)
MV.hu Creative Commons License 2007.01.02 0 0 284
Sziasztok!
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.01 0 0 283
Kis ízelítő, sajna képek nélkül, mert a Tűzróka nem másolja be, BeTTina-ék legújabb hírlevele:

TT- Neukonstruktion
ICE 3 vierteilig in TT!

(Bild zeigt HO- Modell)
26-47005
ICE 3 von Piko in TT
Auslieferung ab Quartal IV 2007
unser Preis:
nur 109.99 Euro
---------------------------------------------------

(Bild zeigt HO- Modell)
26-47417
BR 182 Taurus EVB in TT
unser Preis:
nur 54,99 €

26-47417.8
BR 182 Taurus EVB digital
unser Preis:
nur 84,99 €

(Bild zeigt HO- Modell)
26-47418
BR 182 Taurus RAG in TT
unser Preis:
nur 54,99 €

26-47418.8
BR 182 Taurus RAG digital
unser Preis:
nur 84,99 €

(Bild zeigt HO- Modell)
26-47580
Herkules Diesellok ÖBB in TT
unser Preis:
nur 52,99 €

26-47580.8
Herkules Diesellok ÖBB digital
unser Preis:
nur 84,99 €

(Bild zeigt HO- Modell)
26-47582
Herkules Diesellok LTE European Bulls in TT
unser Preis:
nur 52,99 €

26-47582.8
Herkules Diesellok LTE European Bulls
digital
unser Preis:
nur 84,99 €

(Bild zeigt HO- Modell)
26-47583
Herkules Diesellok Pressnitzbahn in TT
unser Preis:
nur 52,99 €

26-47583.8
Herkules Diesellok Pressnitzbahn digital
unser Preis:
nur 84,99 €

(Bild zeigt HO- Modell)
26-47581 sofort lieferbar !
Herkules ER20 "Simens-Dispolok"
unser Preis:
nur 52,99 €

26-47581.8
Herkules ER20 "Simens-Dispolok" digital
unser Preis:
nur 84,99 €

TT- Modelle von Kres

215-77241
LVT 772 der DB Ep. IV bzw. V grün- mint
unser Preis:
nur 129,99 €

215-17232
LVT VT2.09 und Beiwagen VS 2.08 DR III
unser Preis:
nur 149,99 €
--------------------------------------------------
HarciSün Creative Commons License 2007.01.01 0 0 282

"Én anno rendeltem tőlük, csak éppen sosem érkezett meg..."

Jaja, sajnos ezzel én is így jártam. Több mint egy év után már én sem remélem hogy becsönget a postás a rendelésemmel...

(Amikor 1 éve karácsony előtt rendeltem hötyögött valamit a tulaj arról hogy némi jogi problémájuk akadt - valami adóhatósági gond rémlik -de erre nem esküszöm meg... Utána tűntek el a TT-s dolgok is bár nem hiszem hogy sok köze lenne egymáshoz a kettőnek - mindenesetre sajnálom hogy ez a lehtőség is megszűnt)

Előzmény: Uplink (278)
alfalf Creative Commons License 2007.01.01 0 0 281
Igazán köszönjük ezt kis történelmi áttekintést! :)
Előzmény: Törölt nick (280)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.01 0 0 280
Elször is BUÉK!

A történet a röviden a következő:

Valamikor még az 50-es években a Zeuke&Weghwerth cég 0-ás méretű modelleket gyártott (Lásd börze topicon tt-modell kolléga árul ilyen múzeumi ritkaságokat.). Valamikor annak az évtizednek a végén gondoltak egy merészet, és Otto Zeuke vezetésével 1:120 méretűre kicsinyített modelleket is kezdetek gyártani. (Mellékszál: H0m méretű keskeny nyomközűt is.) Németország nyugati felében a ROKAL gyártott ilyen méretű modelleket, de hamar be is fejezték. Megjegyzés: a ROKAL modellek nem igazán passzolnak a szabványos TT mérethez, mivel az űrszelvényük nagyobb. Az NEM a Zeuke TT rendszerét szabványosította. Nagyon sok modell került ki ebbl az üzemből, sok kooperációs modell is született: pl. a NoHAB is, és a Gützolddal az E11/E42, valamint az E499 villanygépek. Igazi nagy tömegtermelésre a kis Zeuke üzem nem volt képes, meg vadabb idők is kezdtek fújni, 1972-ben a Zeuke-t államosították, ekkor lett belőle VEB (népi tulajdonú) Berliner TT Bahnen, rövidítve BTTB. Habá létezett angliban és az USA-ban is ilyen méret, igazából csak Európa keleti felében terjedt el a méretünk. A BTTB már igazi tömegtermelést csinált, sok jó, de sok barkács megoldással, de szvsz. még mindig nem sűlyedtek olyan mélyre, mint pl. a PIKO a H0 méretű CSD "Gorilla" villanygéppel, az egy agyrém konstrukció. Az NDK életének a végén kezdtek új dolgokkal is foglalkozni, ekkor jelent meg közös alapon a BR119-es, és a BR250-es mozdony, valamint elkezdték a BR01-est, és az Eilzugwagen tervezését is. A két német állam egyesülése után az állami tulajdon megszűnt, rövid igeig újra Zeuke név alatt futott a dolog, de nagyon izzadság szagúan ment a bolt, csődhelyzetbe került az egykori NDK modellipara. Hans-Jürgen Tillig vezette cég került előre, miután elkezdte felvásárolni a csőd felé hajló gyárakat. Mivel igazából sín sem volt, a régi TT-s kalapsín nem igazán megoldás a soki nyugati sínrendszer mellett, a Pilz-zel kezdte. Később sorra került a MaTTra (csak ekkor lett tulajdoos benne), majd a BTTB maradéka, a Zeuke, stb, stb. A modelleket többé-kevésbé áttervezték, látványosan a két utolsó BTTB modellt a BR119, és a BR250-t. Befejezték a BR01-et, az Eilzugwagen-ket, és meg is érkeztünk a mához. A Tillig a legnagyobb, legszélesebb választékot kínáló gyár, TT méretben. Jelentősebb versenytrsai (nem teljes a lista, és van, akivel kooperál is!!!)
- Beckmann-TT
- JAGO
- pmt
- Kühn
- Gützold
- Modellbahnmanufaktur Sebnitz (habár ez is a Tillig család tualjdonában van, a hajdani JATT fém modellei készülnek itt.)

A TT-re máig megmaradt az, hogy akinek kisebb helye van, az rendes modellüzemet tud csinálni, és a legnagyobb DR választékot ebben a hobbiban.
Előzmény: Gashpy (275)
dijoTTa Creative Commons License 2007.01.01 0 0 279

B.Ú.É.K

minden kedves TTopikolónak

Uplink Creative Commons License 2006.12.31 0 0 278

Én anno rendeltem tőlük, csak éppen sosem érkezett meg...

Gondolom így kb 2 évvel a rendelés után már nem nagyon kellene abban reménykednem, hogy megkapom...

A vasútmodellezés topikban rendszeresen írnak valami német siteről, ahonnan lehet gyártatni matricát.... Több  ívet kellene rendelni és akkor talán megérné..

Előzmény: HarciSün (277)
HarciSün Creative Commons License 2006.12.30 0 0 277

Régebben mintha lett volna a Byg modellnél, de már nem láttam jóideje... (ahogy valamiért a műgyanta kaszniaik is eltüntek)

Mindenesetre engem is érdekelne Bhv vagonra való (passz hogy hol lehet szerezni)

Előzmény: J.B.07 (276)
J.B.07 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 276
Azt szeretném megtudni , hol lehet, lehet-e egyátalán, szerezni, venni,.... TT méretű MÁV-os matricákat (feliratokat logot stb) köszi a segítséget

Attila
Gashpy Creative Commons License 2006.12.30 0 0 275
Azt tudom, hogy H-J T a MaTTra tulajdonosa vette meg először a Pilzet, majd a "VEB Fabrik" utódot.
Ezt a Roco dolgot a katalógusból vettem (pl http://as.rumia.edu.pl/tt/kat/katalogi.asp?poz=75&kat=2001) ahol azt írják: "Die Weichenantriebe (Kooperation mit Fa. ROCO) sind endabgeschaltet) De lehet, hogy ez csak a mágneses állítóműre vonatkozott (mármint a kooperáció)? Nincs külön feltüntetve...
Előzmény: Törölt nick (272)
Gashpy Creative Commons License 2006.12.30 0 0 274
Például itt van egy rövid:
http://www.fortunecity.com/underworld/genesis/605/TT_1_h.htm
Előzmény: alfalf (273)
alfalf Creative Commons License 2006.12.30 0 0 273

Valaki leírná a TT történetét, történelmét ? Föltenném a honlapomra is, ha hozzájárul a "szerző"...

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.29 0 0 272
"A mostani asztal alá szerelhető állító kockák (amik mellé a katalógusban egy érmét tesznek) tudomásom szerint Rocoval közös fejlesztés. motorosak, véglekapcsoltak."

Nem, ez nem ROCO-s, ez a régi PILZ mai reinkarnációja. Az egész Tillig story a hajdani PILZ megvásárlásával indult.
Előzmény: Gashpy (271)
Gashpy Creative Commons License 2006.12.29 0 0 271
Nem a megbízhatóságot, az impulzust kérdőjeleztem meg. Azon meg nem csodálkozom, hogy a középső csatlakozót kapcsolta hol az egyik, hol a másik szálra, mert így volt eredetileg kitalálva. Btw detto ugyanezt csinálja a Zeuke is... (de most 2xra olvasva látom, hogy te is ezt írtad :-) )
Anno izzóra dolgozták ki, nem LEDre. Polarizálásra legfeljebb egy párhuzamosan kapcsolt relét tudnék elképzelni.
A gyári elképzelés az alábbi volt:

Viszont: Mivel ezek az állítóművek már véglekapcsoltak (átállás után a kapcsolófeszejt leveszik a tekercsről), a visszajelzők elvileg használhatók más el. eszközök kapcsolására és mindez időben eltolva kicsit, ami a terhelési gondokon is segíthet. vagy nem?

A mostani asztal alá szerelhető állító kockák (amik mellé a katalógusban egy érmét tesznek) tudomásom szerint Rocoval közös fejlesztés. motorosak, véglekapcsoltak. A belsejét is szokták mutatni a katalógusban (kapcs. rajz) Ezek helyett szoktak valamit emlegetni a Conrad electronicstól, ami árban kedvezőbb.
Előzmény: HarciSün (266)
dijoTTa Creative Commons License 2006.12.29 0 0 270
Ismerem és nagyrabecsülöm a cikked, már kb. 2 éve felzárkózzTTam rá, de khm ez a sok Z egy kicsit gyanús. Tréfán kívül, én azt probáltam tudatni a  kézügyességgel kevésbé megáldott nagyérdeművel, hogy létezik jó pénzért megoldás a házilagos kurzkuplung-osításra. Ez ugyebár nem a kispénzű topik, tehát ilyesmi is szóbakerülhet, persze nem vagyok peho ügynök és nem is árasztom el megrendeléseimmel, de tetszik, amit csinál és már van, amit ki is próbáltam.
Előzmény: Törölt nick (268)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!