Október 26 -án 19:30 körül az éter szkennelése közben a 145,700 Mhz -en (gondolom a békéscsabai átjátszó lehetett) hallottam egy rádiós műsort. Volt benne hírek, rádiós iskola stb. Talán 24 évfolyam x. szám volt. Megosztott volt a figyelmem, így csak részben hallottam. Miféle adás volt ez, és mikor lesz legközelebb? Keresgéltem róla a neten, de nem leltem. Ha van egy link, azt is megköszönöm.
Egész délután kerestem googleval de google szerint a 135,430(ha levonom a többi adónál lévő 8Hz eltérész, 540,008, itt meg 135,438 amit jelez) nem amatőr sáv de olyan nagy térerővel van itt valami digitális,hogy eszméletlen és mikor jön rá a modulácíó akkor elég nagy sávszélességben van.
googleval semmit nem találok.
Mi lehet ez?
Felvegyem hangra mit vételezek az segítene vagy van tipp?
A két hallgató kimenet egyenértékű, én egy 8 ohmos hangszóróval terhelem.
A pontmátrix a hangolást segíti, alatta a kapcsoló pedig el is végzi.
A termosztát áramköre független a főkapcsolótól, és 3-5 perc múlva kapcsol ki. Utána csak pislantani kellene a lednek olykor. Bekapcsolásnál az enyém is így viselkedik, az említett gerjedést hibának vél(t)em, és nálam is display hiba van.
Bizony nem jegyzi meg az utolsó állapotot/frekvenciát.
-termosztát ledje nem akar égni, csak néha pislan egyet. (Nem emlékszem,hogy ha ég akkor stabil a hőfok vagy ha elalszik de bizonytalan a visszajelzés)
-kikapcsolás után 10megán a0 és 100Hz ként kapcsol be (Nem jegyzi meg az utolsó állást?)
-tápmodulban valami kontakhibás,mert egyszer elment a freki kijelző és üzemmód kijelző de vissza jött utána megint elment :(
-belseje nagyon poros így hihető,hogy nem volt 5éve javítva
Amire még nem jöttem rá(Tudom olvasam végig a manuált)
-műszer összes állása mikor mit jelez
-pontmátrixos kijelző és a kapcsoló alatta mire jó
Sajnos az akkoriban rendelkezésre álló alkatrészek megbízhatósága nem volt túl nagy. A rengeteg alkatrész miatt valami mindig rossz tud lenni benne.
DE !
Türelmes munkával és megfelelő műszerezettséggel, szaktudással ki lehet cserélgetni benne nagyon sok mindent és akkor kiváló rádióvá válik.
Mert egyébként amikor működik, akkor nagyon szuper készülék!
Az 1250-51 vevő agyonüthetetlen. Azonban mára már túlhaladott, nagy és nehéz. 15eFt. körül látom néha.
A REV-251 nagyszerű receiver, amatőr célra több mint elég. 1 Hz frekipontosság. Sajnos nem olyan megbízható, bonyolult, és nehezebben javítható mint a csöves elődök. SSB üzemben nincs sávszélesség-választék. 50eFt. alatt még nem láttam. Létezik REV-400 is, de ehhez még nem volt szerencsém.
A R&S több vevője is felbukkanhat. Az EK-07 már túl öregecske, magamnak egy EK-070 -et szeretnék leginkább.
Elég gyakori még az NDK EKD-300 és 500 vevője. Azt mondják, hogy REV-251 kategória, kicsivel olcsóbban, de sok spec. alkatrész van benne.
Próbálgattam még a szovjet R-326M (digikijelzős-félvezetős) rádiót. Ezt sok előnye ellenére senkinek nem ajánlanám, nagyon rossz a "nagyjel tűrése".
Rendben, semmi gond, csak segíteni próbáltam. (Gondolom a szállítás a legfőbb probléma, abban viszont tényleg nem tudok segíteni.) Én azt tapasztaltam, hogy ha nagyon akarok valamit, az előbb utóbb úgyis összejön. Sok szerencsét, biztos megtalálod, amire vágysz...
Azt hittem te is megtaláltad a linket, az eladó minősítése meg mind1, jártam már úgy,hogy 1000+ pozitívnál átvágtak és 10 alatti tranzakciónál kellemesen meglepődtem milyen becsületes volt a másik fél. Leütéssel nem lenne a gond a szállítás a gond ezért nem reagáltam részletesen a HSZ -re.