Adjatok ötleteket mit lehetne még föltenni TT-vel kapcsolatban. Persze ami fönn van eddig, az sem teljes, de dolgozom rajta, csak idő nincs. A cél, hogy TT-vel kapcsolatban egy helyen sok információ legyen. Amikor belekezdtem "újra" a modellvasútazásba, napok mentek el arra, hogy megtaláljak dolgokat... Szerintem ez egy kis segítség lenne a kezdő TT-seknek. Úgy hogy várom az ötleteket, mivel lehetne bővíteni még az oldalt.
Akkor Neked is, meg Nekem is a régi változatú Szergej van, ill. az enyémet Taigatrommelnek becézik, lévén DR-es BR120. Ismerős ez a dolog, de _KERÉK NEM CSÚSZHAT A SÍNEN_ ehhez azért kicsit túl nehéz ez a mozdony (a Tillig majdnem legnagyobb tömegű gépe). Egyébként meg eléggé jó modell, ilyen gondom sose' volt, ha a nem hajtott keék csúszik menetben, ott egy komoly méretű, de banális gond van.
Lemez sineken használom, analóg az asztal. Mondtam is, hogy van egy - két fekszint hiba, elég változatos a terep. Azonban eddig minden mozdony simán elment, még a régi NDK termékek is. A pályahibát eddíg a Piko Taurussal indikáltam, ahol a kocsi leakadt róla, ott a bibi. Sajnos mindíg a legeldugottabb helyeken :-((. A Taurus erre érzékeny, mert a kupplung nem a forgóvázban van, hanem a főkeretben. Ez a Szerdzsó most nagyon kifogott rajtam. Mikor lépésben megy, látom, hogy a belső szabadon futó tengely hol forog, hol nem. Ha nagyon megmérgesít, lehet, hogy a külső tengelyek kerekeihez is szerelek áramszedő lemezt. U.I. A Roco Ludmilla miért tud olyan hibátlan lenni?
Leglassabb döcögő meneten is szépen ment a gép, ha meg gyorsabb, akkor is..
Én az összes kitérőn, angolváltók, kereszten átkergettem lassan is meg gyorsan is, ahol megállt ott a probléma mindig a sinnel volt... Sinradír, újabb próba és máris ment. Általában felkapcsolt lámpa mellett indítottam lassan, ha villogott a lámpája, akkor le a mozdonyt, pályát takaríts és újból lassúmenet.
Lehet, hogy hüjje kérdés, de milyen sínt hasnálsz???
A régi U profilos, kalapos, nem túl jó a digit rendszerekhez....
Nekem van Mákos is meg I profilos Tillig is és ég és föld a különbség a kettő között.. asszem nem meglepő, hogy a Tillig javára.
Szia Csíkos! Megpróbálom két képpel illusztrálni a problémát. Mivel a gép nem a forgóváz közepére támaszkodik, úgy tűnik, alapban az első tengelyre nyomul inkább. A forgóváz hátsó tengelyét kétkaru emelőként egy kicsit megemeli. Az egyik képen alapban van a másik képen a mozdony elejét kézzel megemeltem, hogy a forgóváz a géptesttel párhuzamos legyen. Talán látszik a különbség. Ezt a jelenséget pucolással nem lehet kiküszöbölni. Inkább konstrukciós probléma.
Mégegyszer bocs! Az Y kocsi, az a hosszú, négytengelyes gyorsvonati személyvagon. Trafó ügyben nézz körül a Börze topicon, tt-modell kolléga árulgat TT-s cuccokat, árai korrektek, és Neked szomszéd, debreceni. Vagy: www.csikos-muhely.hu
Utaztál már az M7-en Siófokra? A jobb oldalon a kaposvári vonal keresztezésénél (az ipartelepen) egy jó kispénzű ötlet van (de láttam már máshol is ilyet). Sajnos fényképem nincs, ezért megpróbálom leírni: A gabonatároló silókra (2x4 db) üdítőitalreklámok vannak festve (nem a CC, hanem a PC termékei). Az egész úgy néz ki, mint egy-egy üdítősdoboz. Ez adta az ötletet: üres 0.33 l dobozokat ügyesen összeforgatva (hogy a vonalkód ne látszódjék), a tetejükre egy-egy kúpot fabrikálva és azokat festett szívószálakkal összekötve egész jó és érdekes épületet lehet szvsz összehozni.
Persze lehet kedvenc malátaszörpünket is népszerűsíteni... :-)
BeTTina-nál Halberstadtban már van, 53Euro. Szvsz. inkább Kühn, a Piko Taurusai alapján. MÁS:
Uplink! Sajna nem, és ma nem is tudtam beszélni velük, karácsonykor meg bezártak, elvileg máig...:-((
hamel! Valami nagy gáz van a forgóvázakkal, vagy az egyikkel. Szedd szét, és alaposan pucold ki, csúszó kerék nem lehet egy ekkora tömegű mozdony alatt! Vagy: csíkos-műhely, ha nem boldogulsz.:-)