Sevenek igaza van a laprugoügyben, csak akkor aztán senki sem ülhet hátra mert semmit nem tart majd az 1lap + szerintem labilis lesz mert gondolom a telok sincsenek a helyzet magaslatán.
Amúgy itt egy másik megoldá:
Igaz nem a legszebb megoldás, de hatásos!
És álítható a magasság is! :o))
Sőt berakhatsz + 1lapot és keményebb is lesz lehet cipelni vele nem ül le jobban mert 3lappal már sokat tart azaz nem fog koccolni ha többen ülnek hátúl.
Nem gondolnám, hogy indulati oka van, egyszerűen nehéz a frankót megmondani így távlatilag. Kb mintha a vak mondaná el a süketnek, hogy a néma üzenni akar valamit. Ötletszinten nézd át a váltóig vezető rudazatot, elöl van egy gumipogácsa rezgéscsillapító jelleggel, esetleg szét van szakadva, vagy amit írtál is, a váltó bot alján kibontod a fedelet és megnézed, hogy minden egyben van-e, de ha mint mondod, nem nagyon értesz hozzá, nem biztos hogy észreveszed, ha valami rendellenesség van.
Az egyes és a hátramenet között az az összefüggés, hogy a váltó előtéttengelyén az egyes-kettes fokozatot kapcsoló agy maga a hártamenet egyik fogaskereke.Viszont a kapcsolást két külön tolórúd és léptetővilla végzi, úgyhogy egyenlőre passzolok. Legalábbis így bemondásos diagnosztika alapján. Lehet, hogy egy szerelésben járatos ember beülve, pár kapcsolgatás után megérezné mi a gond.
Mindamellett horgolni nem olyan nagy ördöngősség.... :-)
Minek azt megültetni ha elég öregek hátul a laprugók valaki beül hátra vagy nehezet teszel bele lóg a segge egyből
az orrát meg emeli. anno az enyémben ha hátul ültek a fekvőrendőr megkopogtatta a kipuffot. de ha mégis megakarod ültetni vegyél ki belőle laprugót de szerintem elég macerás .
Haragszik rám valamiért a fórum????:):):) Vagy miért nem reagál senki (4204)??? Jó lenne, ha adnátok valami tanácsot, mert én az autószereléshez kb annyit értek, mint a horgoláshoz....Köszike...
3 hónapja vettem életem első autóját, hosszas válogatás után. 18 éves gtl 55.
fiatal korom miatt első gondolatom egy szolid szépítés volt .ezzel lenne kapcsolatos a kérdésem, hátha tudtok segíteni.Meg szeretném ültetni a drágát 3-4 centivel,viszont fogalmam sincs, milyen módszerrel.A mázsás krumpliszsákok elvetve, a rugóból való kivágás még versenyben van.horribilis összegeket nem szeretnék költeni.Légyszi segítsetek! Köszi.
Az eredeti motorja az már halott! :-(Az naygon gyenge és olyan kartergáza van hogy egy kereket felfujna szegénykém.Az kuka!
Ezzel a motorral árulom.Azért jó mert 1.1-es után kell füzetneg és mégis 1.3-as mocid van. :-) Ez a motor pedig hibátlan!Egy szikra kartergáz sincs.A légszűrő belülről olyan tiszta mint újkorában.Először én sem akartam elhinni hogy ennyire noncs kartergáz ezért meg is néztem a csövet hogy nincs-e eltömődve meg azt a lemez kupakot is amire a kartergázcső rá van húzva de teljesen tiszta.Az előző motornál pedig az a lemez kupak már teli volt olyajsárral amit alig birtam kikaparni belőle!:-(
Biztos megmondják hogy jó-e.Azért mert kispolák alkatrész annyi mint a szemét azért még tudhatnak többet azok a srácok is nemde?Pl egy darabig én sem tudtam hogy az 1.1-es zastiba paszol a régebbi lanciák/fiatok motorja is.Nekem 1.3-as lancia motor van a zasztimba és mostmár aki fiat motort keres annak segítek hogy szétnézhet lancia mocik terén is.
Egyébként tavasszal eladó lesz a gép.84-es évjárat, Golf ülések 1.3-as 75-lovas motor, jó állapot!
Az utód autó egy fiat Uno Turbo lett.De még sok javítani való van rajta.Akit esetleg érdekel az keressen meg és ha aktuálissá válik a dolog akkor értesítem. Az ára 120 ezer körül lesz!
Lehet, hogy itt tiudja valaki, de ha nem akkor a hejedben én megkérdezném a kispok fanokat azok bizti tudják ha ugyanolyan. Van klubjuk itt az interneten is.
elég ügyesen kellene(meg persze valahol Miskolc körül), mert nem nagyon merek kilépni a város határain kivűl, PickUpom meg nincs, hogy tréleren vigyem le a kocsit.
egyébként 3 hete már megint áll az autó.
Szerintem az aksi felét megint leszivjuk az inditgatásokkal :-(
Ja, meg azért ösz előtt, mert addig van műszaki rajta.
Föleg ha tundsz ott valami konkrét helyet. Más klubbok is ott szoktak talizni?
De szerintem úgy lenne a legjobb, ha mindenki megirná, hogy honnan jön, azt bejelölni egy térképen és egy a geometriai középpont közelében keresni egy helyet.
Talán így lehetne kiküszöbölni a mostani problémát. (mesze van) Így mindenkinen ua akkora táv. Mondjuk, ha a Dunántúlról vagyunk 10-en és az Alföldröl ketten akkor egyértelmü, hogy inkábba a Dunántúliakhoz kell igazodni. Ugyanez fordított esetben.
De ami a lényeg, hogy minnél többen legyünk! Én pl minden környékbeli zastira rakok valami szórólapot, ha lesz a dologból valami.
Ezek az én elképzeléseim, de várjuk a többi ötletet is.
Nézd meg a karbidba milyen fuvókák vannak mert lehet azt is kicsereberélte nagyobbra vagy éppen átfurkálta!!!!!!!!!A pontos beállítás csak akkor lesz sikeres ha közbe 4 gázos co gépen nézitek az értékeket sok sikert!
Én is hasonló technikával inditok és a Suzukis szomszéd néz erősen,hogy milyen pikk-pakk beindul mindig - ő meg csak köszörül...
Viszont kicsit kezd nyomasztani a fogyasztás... Az előző tulaj kicsit "felturbózta" a gépet és így akkor evett 12-t városban. Most rendes gyári beállitásokkal kereken 10 litert eszik. Ez alá ősszel se nagyon ment. Most meg országúton felment szépen 11 liter környékére,igaz hogy nagyon hideg volt. Mivel lehetne egy kicsit lejjebb nyomni?
Helló!
Eddig az én masinám is csak másodszorra pöccent, de mióta kipróbáltam az általatok leírt "Fiatos indítást", azóta elsőre robban. Ez meglepetésként ért, ugyanis úgy nőttem fel, hogy a fater mindíg azt hajtogatta: a zaszti elsőre sohasem indul.
Na, ez a tévhitem is megdőlt.
Ma, egy hét sarki hideg utáni állás után is szépen gyújtott a zászlósgép, bár az ónos esőben elkelt volna egy kis kipörgésgátló+ABS+téli gumi :).
Nekem speciel a fűtéssel sincs gondom, igaz rengeteget szereltem míg rájöttem, hogy a fűtéscsap és a gyenge bowdenrendszer a bajok forrása, na meg ventilátort is cseréltem és kipucoltam azt a 2 kg sárrá rohadt avart a szívótérből. A vízhűtő előtti kartonpapír is csodákat tesz.
Mostanában a gondom az, hogy veszített a erejéből a motor. Igaz, egy szerelő haverom bütykölt a gyújtáson meg a karbin valamit. Viszont szépen jár. Azelőtt harmadikban 100-ig jól húzott, most meg 80-nál már szenved. Talán elveszett a 20 éves autóm kompressziója?
Mellesleg egy kép a gépről:
Sziasztok.Végre ujra pöpec a gép:-)Pont akartam egy jó karbit venni és mit látok.Egy elektromos gyujtású vákumcsőves elosztot:-)Egyből ki is szereltem és meg is vettem:-)Karbi+elosztó+trafó+összekötö doboz potom 5000ft-volt:-)
Szerintetek megérte?Most nagyon szépen megy a verda és vákumcsöves a karbi is rajta.Hát ennyi:-)