Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.03 0 0 339
Lényeges különbség a keTTő közöTT, hogy a Kühn-ben DCC dekoder is van. Történetesen örülök, hogy egyre jobban jönnek elő a TT gyártók modellekkel, de engem speciel a modern, V. korszakos gépek nem igazán érdekelnek, ezért többé-kevésbé lehetek pártatlan.

1 PIKO: ettől a gyártótól a BR182-es "Taurus" járt nálam. Már a H0 testvérétől is kirázott kicsit a hideg, sajnos a TT sem jobb. A motor a TT-ben jobban muzsikál, valahogy jobban eltalálták az áttételt. Ami nem tetszik, az a "konyhaasztalon" színvonalon készült elektromos panel, és a felhasznált műanyagok minősége, különösen a forgóvázról ordít a... nem éppen első oszt. minőség. Nem a kidolgozással van bajom, magával az anyagában színeztett, műanyag öntvénnyel. Hiába na: a PIKO szvsz. nem más, mint egy jól megépített Fuggerth, TT-ben. Mondjuk az ára is megfelelő ennek, és TT-ben nincs más választása annak, aki ilyeneket szeret. A Hercules, az más, abból itt a Kühn is, és meggondolandó a vásárlás!

2 Kühn: Hercules még nem volt a kezemben, de az E11-es, az igen. Mivel a technológia a Kühn modelleknél azonos, így technikailag nem sok különbség lehet a két tipus között. (Nem a hosszra, külcsínre értem, a konstrukcióra!) Nos, a Kühn az nagyon oTT van! Egyszerre fogdoshattam meg a Tillig, és a Kühn E11-esét, és az olcsóbb Kühn nálam nyert! Külcsínre szinte semmi különbség a kettő között, és mindkettő konstrukciója igen jónak, finomnak tűnik. Azóta aztán már járt a műhelyben egy másik E11 is, digizésen esett át, fájó szívvel adtam vissza a tulajának. Rendkívül szép, és precíz modell, ahogy mondani szokták: "anyagból van."

Na most akkor Herculesben Kühn, vagy Piko?
Ismereve mindkét cég technológiáját, ennyi pénzért nem kérdés: Kühn! Miért is? Mert egy PIKO az cca 53Euro, ha digizni is akarod, akkor kell bele egy dekoder is, ami ebben a méretben cca 30Euro, vagyis összesen 83, és még vesződhetsz is a beépítéssel, ami ugyan nem nagy kunszt, mert előkészített a modell. Csak tájékoztatásul a dekoderekről: az idehaza nagyon elterjedt ESU LokPilot tipusai nem férnek bele a mozdonyainkba, csak a micro kivitel. A Tillig által is árult LENZ Gold mini idehaza 11-13.000Ft (amúgy intelligens, nagyon jó kis darab), az alternatíva a TRAN DCX74 az nálam 7500Ft körül van, ill. lenne, ha nem késne valamiért a tavaly ősszel megrendelt szállítmányom...:-( A Kühn Herculesében meg eleve benne van a Kühn dekodere, és BeTTina-nál cca 80Euro a modell. Így már kb azonos áran van a két modell, de a Kühn technikája egy osztállyal feljebb játszik, mint a Piko.
Persze, aki analógban utazik, annak felesleges pénzkidobás egy dekódernyi árkülönbség. Ha a PIKO egyedül van a pályán, vagy a régi BTTB modellekkel, akkor nem lóg ki a sorból. Egy Tillig mellett már látszik, hogy nem egy osztály.

A fentiek szigorúan a magánvéleményemet tüközik, senki ne vegye szent írásnak!
Előzmény: szvoby-tt (331)
sikumegalifter Creative Commons License 2007.01.03 0 0 338
Oké várni fogom a képeket ha lesznek,jó munkát
Előzmény: alfalf (330)
sikumegalifter Creative Commons License 2007.01.03 0 0 337
Hüha ez nekem nagyon tetszik én is szeretnék majd egy nohabot
Előzmény: MV.hu (334)
norbi145 Creative Commons License 2007.01.03 0 0 336
A harmadik képen "bontott" állapotban lévő mozdony átalakítható digitalizáltra? Illetve, mindegyik?

(jól tettem fel a kérdést?)
Előzmény: norbi145 (335)
norbi145 Creative Commons License 2007.01.03 0 0 335

ez átalakítható digitesre
MV.hu Creative Commons License 2007.01.03 0 0 334
a kép lemaradt??Saját átalakítás!
MV.hu Creative Commons License 2007.01.03 0 0 333
Saját átalakítás![image1.]
MV.hu Creative Commons License 2007.01.03 0 0 332
TT-s igen,de várom már a KUEHN modellt is!
Előzmény: sikumegalifter (325)
szvoby-tt Creative Commons License 2007.01.03 0 0 331
Két kép két különböző gyártó:
piko
kühn
Az első kép a Piko 53€, második a Kühn 80€. Kinézetre mindkettő teljesen oké, talán egy hajszálnyit a Kühn részletesebb. A belső dolog más kérdés, nekem igazából nincs tapasztalatom egyikkel sem.
Piko Taurusom karácsony óta van, ajándékba kaptam:) Szépen fut a régi sineken, no problémó, bár csak pár köre volt még. Ár/értékben szerintem korrekt.
alfalf Creative Commons License 2007.01.03 0 0 330

Köszi mindenkinek...

sikumegalifter! Az asztalt, ha minden jól megy, akkor holnap egész nap csinálni tudjuk, úgy hogy este lesznek új képek reményeim szerint.

Előzmény: sikumegalifter (328)
norbi145 Creative Commons License 2007.01.03 0 0 329
Hali!
Én abszolut laikusként, kezdőként kukkoltam meg, és szerintem nagyon sirály....
A vezérelv is nagyon dícséretes, mert mint ahogyan írtad is, egy kezdőnek, még ha használja is az internetet anyag gyűjtésére, sok időt emészthet fel a keresgélés, a kezdéshez. Így viszont, mindent egy helyen megtalálhat.
Remélem, hogy a gyakorlatban is sok mindent tudok majd hasznosítani, alkalmazni.
Előzmény: alfalf (322)
sikumegalifter Creative Commons License 2007.01.03 0 0 328
Hali nagyon tetszik az oldalad sok mindent tanultam már az ott látottakbol.A terepasztalod hogy áll jelenleg?
Előzmény: alfalf (322)
alfalf Creative Commons License 2007.01.03 0 0 327
Előzmény: alfalf (326)
alfalf Creative Commons License 2007.01.03 0 0 326

TT Villanymozdony gőzdugattyúval... kicsit groteszk :):):)

sikumegalifter Creative Commons License 2007.01.03 0 0 325

Valoban ott van tök jo,amugy ez tt-s gép?

Előzmény: MV.hu (324)
MV.hu Creative Commons License 2007.01.03 0 0 324
Sziasztok!
Két kép a HERCULES-ről és csak ma vettem észre,hogy emberke is van benne! :-))
Tök jó!
sikumegalifter Creative Commons License 2007.01.03 0 0 323
Hali a régi asztalod nagyon tetszik ,volna még néhány képed rola?
Előzmény: szzo (321)
alfalf Creative Commons License 2007.01.03 0 0 322

Sziasztok!

Frissítettem a honlapot www.tt.gportal.hu

Adjatok ötleteket mit lehetne még föltenni  TT-vel kapcsolatban. Persze ami fönn van eddig, az sem teljes, de dolgozom rajta, csak idő nincs. A cél, hogy TT-vel kapcsolatban egy helyen sok információ legyen. Amikor belekezdtem "újra" a modellvasútazásba, napok mentek el arra, hogy megtaláljak dolgokat... Szerintem ez egy kis segítség lenne a kezdő TT-seknek. Úgy hogy várom az ötleteket, mivel lehetne bővíteni még az oldalt.

szzo Creative Commons License 2007.01.03 0 0 321

Sziasztok!

Itt láthatjátok legutóbbi (harmadik) terepasztalom utolsó napját.

Szegény, költözés után több helyem van, és jöttek a hideg téli esték, és új építésébe kezdtem.

Hogy mikor lesz kész, ki tudja, itt egy kép az új legalsó szintéjről, annak kezdeményeiről.

(Azóta már haladtam vele, majd tájékoztatlak benneteket a fejleményekről, ha kéritek, ha nem... :-) )

Üdv:

z

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.03 0 0 320
Hali!

Akkor Neked is, meg Nekem is a régi változatú Szergej van, ill. az enyémet Taigatrommelnek becézik, lévén DR-es BR120.
Ismerős ez a dolog, de _KERÉK NEM CSÚSZHAT A SÍNEN_ ehhez azért kicsit túl nehéz ez a mozdony (a Tillig majdnem legnagyobb tömegű gépe). Egyébként meg eléggé jó modell, ilyen gondom sose' volt, ha a nem hajtott keék csúszik menetben, ott egy komoly méretű, de banális gond van.

csíkos
Előzmény: hamel (315)
hamel Creative Commons License 2007.01.03 0 0 319
Lemez sineken használom, analóg az asztal. Mondtam is, hogy van egy - két fekszint hiba, elég változatos a terep. Azonban eddig minden mozdony simán elment, még a régi NDK termékek is. A pályahibát eddíg a Piko Taurussal indikáltam, ahol a kocsi leakadt róla, ott a bibi. Sajnos mindíg a legeldugottabb helyeken :-((.  A Taurus erre érzékeny, mert a kupplung nem a forgóvázban van, hanem a főkeretben. Ez a Szerdzsó most nagyon kifogott rajtam. Mikor lépésben megy, látom, hogy a belső szabadon futó tengely hol forog, hol nem. Ha nagyon megmérgesít, lehet, hogy a külső tengelyek kerekeihez is szerelek áramszedő lemezt. U.I. A Roco Ludmilla miért tud olyan hibátlan lenni?
Előzmény: Uplink (318)
Uplink Creative Commons License 2007.01.03 0 0 318

Csúszást én nem tapasztaltam...

Leglassabb döcögő meneten is szépen ment a gép, ha meg gyorsabb, akkor is..

Én az összes kitérőn, angolváltók, kereszten átkergettem lassan is meg gyorsan is, ahol megállt ott a probléma mindig a sinnel volt... Sinradír, újabb próba és máris ment. Általában felkapcsolt lámpa mellett indítottam lassan, ha villogott a lámpája, akkor le a mozdonyt, pályát takaríts és újból lassúmenet.

Lehet, hogy hüjje kérdés, de milyen sínt hasnálsz???

A régi U profilos, kalapos, nem túl jó a digit rendszerekhez....

Nekem van Mákos is meg I profilos Tillig is és ég és föld a különbség a kettő között.. asszem nem meglepő, hogy a Tillig javára.

Előzmény: hamel (290)
Uplink Creative Commons License 2007.01.03 0 0 317

Erre írtam én azt, hogy lóg a forgózsámolya....

hamel Creative Commons License 2007.01.03 0 0 316
hamel Creative Commons License 2007.01.03 0 0 315
Szia Csíkos! Megpróbálom két képpel illusztrálni a problémát. Mivel a gép nem a forgóváz közepére támaszkodik, úgy tűnik, alapban az első tengelyre nyomul inkább. A forgóváz hátsó tengelyét kétkaru emelőként egy kicsit megemeli. Az egyik képen alapban van a másik képen a mozdony elejét kézzel megemeltem, hogy a forgóváz a géptesttel párhuzamos legyen. Talán látszik a különbség. Ezt a jelenséget pucolással nem lehet kiküszöbölni. Inkább konstrukciós probléma.
Előzmény: Törölt nick (298)
Uplink Creative Commons License 2007.01.03 0 0 314

ELméletileg ha van kézügyességed és időd, energiád, akkor stirol lapokból szép dolgokat lehet csinálni...

Azzal érdemes kezdeni, hogy vagy keresel jellegrajzokat a kívánt épületről, vagy megtervezed magad. :))

A silót egyébként is szerintem célszerűbb valami csőből kialakítani és ráfesteni...

Kezdetnek a http://www.evergreenscalemodels.com/ lapot nézd meg, ők gyártanak sok féle geometriájú stirol lapot és van pár ötlet is a lapon.

Előzmény: sikumegalifter (291)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.02 0 0 313
Ezt ismered?
www.tt-modelleisenbahn.de
Előzmény: norbi145 (310)
Gashpy Creative Commons License 2007.01.02 0 0 312
én is
Előzmény: norbi145 (307)
sikumegalifter Creative Commons License 2007.01.02 0 0 311
Köszi a tippet jo ötletnek tünik lehet hogy lesz belöle valami mégegyszer köszi
Előzmény: Gashpy (299)
norbi145 Creative Commons License 2007.01.02 0 0 310
U.i: egyébként köszi az infó, és az okítást, mert nekem ezen a téren minden teljesen új. De remélem idővel megtanulom :-)
Előzmény: Törölt nick (308)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!