Keresés

Részletes keresés

sogormail Creative Commons License 2018.06.11 0 0 17869

Gasztros diagnosztizal, informal es javasolja a muteti megoldast. Ha ide keves a Nissen es kellene mas is azt el kellett volna mondania.. Egy pottyet mas a risk/benefit arany..

A sebesz meg vag, se elotte se utana nem koveti hosszu tavon a beteget gasztros szempontbol

Előzmény: _chillout_ (17867)
sogormail Creative Commons License 2018.06.11 0 0 17868

az hogy epp nem adtal "parat" az a veletlen.. De gondolom az egyeb vizsgalatok nem TB alapon mentek. Nem kotekedes.. De en pipa lennek ha egy mutet azert nem sikeres, mert nem voltam korrektul tajekoztatva es mert nincs mas, mi igy szoktuk es hasonlok..

Előzmény: _juno_ (17864)
_chillout_ Creative Commons License 2018.06.10 0 0 17867

Takáts dr gasztroenterológus, nem sebész, a műtéteket nem ő végzi.

Előzmény: sogormail (17863)
gyurmy40 Creative Commons License 2018.06.10 0 0 17866

jav: popcornba

Előzmény: gyurmy40 (17865)
gyurmy40 Creative Commons License 2018.06.10 0 0 17865

Szia Juno! Sajnálattal hallom hogy nem javul:(

Én is próbáltam elhagyni a gyógyszert nem szedtem már csak 20 mg most 2-3 hétig szinte semmit. Nemrég tükröztek minden rendben találtak a gyomromban a refluxomat sem látták. Nálam az a baj ha olyat eszem vagy "idegesebb vagyok" szinte azonnal megfájdul szinte kiszúrja a gyomrom közép tájékon az antrumnál. Ilyenkor bedobok egy controlocot utána és elmúlik a szúrás és a fájás. Csak nem értem ha nincs a gyomromban semmi akkor miért fáj hiszen a gyomor attól nem fájhat ha sok sav van benne mondjuk. Idegességtől nem fájhat vagy pszhésen mert akkor a controloc nem használna!  Nekem ez egy vesszőparipám hogy mitől fájhat ha nincs ott semmi és a savlekötő elmulasztja pár órára de például az evés(kenyér) stb nem. Se epekövem se semmim nincs.  Ma moziban voltunk sajnos beleettem a fiam popkorjába és olyan szomjas lettem ment utána 2 korty Cola utána mega azt hittem kilukad a gyomrom egy helyen. Még jó hogy volt nálam savlekötő. De szerintem ez nem normális hogy a gyomrom ennyire nem tolerálja a savat.

Mindenki küzd valamivel te legalább tudod mire vigyázz! Kitartást!

Előzmény: _juno_ (17864)
_juno_ Creative Commons License 2018.06.09 0 0 17864

Jó, erős túlzás, hogy alap, de külföldön csinálják, itthon nem annyira, 1-1 tézist olvastam csak róla (pl. pécsi klinika), nyilván megvannak a maga kockázatai, Takáts nem tért ki rá, amikor kérdeztem. Nem mentem még utána, nincs erőm-időm most ezzel foglalkozni, illetve ugye az egyéb dolgok miatt most várakozó állásponton vagyok, most nem vész a helyzet szerencsére, de majd egy sebésszel akarok egyszer beszélni.

Alapban maga a reflux és a motilitási zavar sokszor a gond (legtöbb esetben előbb van savas reflux, aztán az epe már csak következmény, mint nálam), azon meg nagyon sokszor a Nissen is javít, maga a gyomorszáj tök laza volt, sőt, a műtétnek még úgy mentünk neki, hogy hiatus herniám is van, mert úgy látták sokszor, tehát nem brachiból csinálták meg a Nissent, csak nem volt elég, marha sok betegnek sajnos nem az, magára a visszafolyásra sem (itthon meg kb. semmi egyéb nincs még, valvuloplasztika meg hasonló advanced dolgok pláne, az még Európában sem igazán). Elavultabb módszer, de itt nincs más.

Nem mondom, hogy csúcsok a dokik, ne értsd félre, nem védeni akarom őket, nagyon nem, szűkszavúak, futószalag, nincs kontroll, élj ezzel együtt stb. Toljam a gyógyszereket tovább, meg Venter, Gaviscon. Későbbi terhességgel kapcsolatos terveimre, aggodalmaimra (nevezetesen hogy azért most sem olyan oké, és gyógyszert elhagyni nem tudok, pedig akkor le kellene tenni mindent, és babával még fokozódik is a reflux) általában annyi a válasz, hogy hát igen, sajnos az ilyen, meg jó szülést, köszönjük, Emese. De tudom, hogy ez az egész egy sz*r nehezen kezelhető dolog, dokikból még a szakmailag jobbaknál voltam, itthon ennyit lehet kihozni ebből :) A külföld hosszútávon tervben van, ahogy írtam korábban, de most kivárok, várok több dologra még, azért az egy igen nagy projekt...

Egyébként nem fizettem a műtétért egy fillért sem, TB alapon ment (még úgy alakult, hogy parát sem adtam, pedig terveztem:)).

Előzmény: sogormail (17863)
sogormail Creative Commons License 2018.06.09 0 0 17863

"Takáts is mondta. Duodenal switch stb. műtétet csinálnak rá, a Nissennel karöltve, de itthon még kevés helyen, külföldön alap"

Es neked miert nem igy csinaltak akkor? Takats a csodadoki, a debreceni is vmi magus es a szamodra fontos dolgot kihagyjak. Megmutenek, fizetsz egy vagyont ide-oda, vallalod a rizikot es semmi eredmenye. Ez azert nem kiraly. Penzt visszaadjak?

Előzmény: _juno_ (17860)
_juno_ Creative Commons License 2018.06.08 0 0 17862

Ja kaja után néha érzek kis "liftezést", gondolom levegő, ami jönne fel, de nem tud úgy. Szinte nem is észlelem, csak így belegondolva van ilyen, ami talán régen nem így volt, nyelek egyet, és OK. Nem zavaró.

_juno_ Creative Commons License 2018.06.08 0 0 17861

Ja én megbánni nem bántam meg, vagyis magát a tortúrát, vagy azt, hogy most látszik egy helyen eléggé a sebem (2 centi sincs, de zavar, sajnos ott előbb lejött a var...igen, fiatal vagyok és hiú :)), azt nyilván egy picit igen, hogy lehet, hogy felesleges volt, de közben úgyis mindenképp megpróbáltam volna, és van bennem egy megnyugtató érzés, hogy talán ha tünet maradt is, mégis talán ér valamit a háttérben (ld. gyulladások csökkenése az endoszkópos képen), ez majd hosszútávon kiderül. (Tudok olyanról is, akinek megmaradtak a refluxtünetei, komplex dolog ez, mégis kontroll pH mérés és manometria szerint rengeteget javult az állapota.) Van belassult gyomor vagy ilyenek, de az előtte is gond volt, az endokrin rosszabbodás velejárója is, ezt nem tudom a műtét rovására írni, nem is eszem nagy mennyiségeket, de ez megint megvolt előtte is. Nem nagyon tudok mondani különösebb szövődményt, még időnként böfögni is tudok (és nem biztos, hogy csak a műtét miatt időnként, nálam ez korábban sem volt jellemző), fájdalmam vagy ilyesmim nincs, kaja nem akad el, pedig sokszor full kapkodva eszem, meg magvakat stb. Teljesen nem is gondolok az egészre. Egyetlen egyszer volt most tavasszal egy ijesztőbb pár perces fulladozás-égés, mert egy szem kis k*cs*g quinoa megakadt, az tényleg ijesztő és váratlan volt, de pár perc után egy minimál öklendezéssel egyből elmúlt, és előző napokban még gond nélkül ettem a quinoát, nem tudom, mi lehetett ott épp, valószínűleg az, hogy akkor kapkodtam, és nagyon nem főztem meg rendesen, kemény maradt, meg kapkodva is ettem. De amúgy soha nincs semmi ilyesmi, a felépülés első pár hetében volt nyelőcsőgörcs meg hasonlók, meg a folyadékot máshogy tudtam nyelni kb. 2 hónapig, nem így egyből legurítva a torkon, de így visszaemlékezve 2 hó után az is OK lett. Gyógyszert is tudok nyelni (legalábbis annyira, amennyire korábban :)).

A sebészen rengeteg múlik, az biztos, ha belevágnál, a Bokor dokit ajánlom, meg biztos szerencse is kell, én asszem elég jól megúsztam. Azért olvasgatok most külföldi csoportokat, igen sokan nincsenek jól, és visszacsináltatják az egészet, nem is a klasszikus gas bloating szindróma és társai miatt, hanem pl. nagy, kisugárzó fájdalmak, nyelőcsőgörcsök miatt. Sokaknak közülük hiatus hernia is volt, lehet annak a helyreállítása egy még rosszabb történet, főleg ha pl. nem jó a használt háló valamiért.

Bocs a hosszú rizsázásért, de hátha segít a döntésben, vagy másnak segít később :)

Előzmény: Abyssum (17857)
_juno_ Creative Commons License 2018.06.08 0 0 17860

Nem segített :) 1-2 hétig jobb volt sokkal, viszont akkor keveset is ettem. Viszont nekem epe (és így valószínűleg erős motilitási gond) van, azt sok esetben nem hozza helyre a Nissen, Takáts is mondta. Duodenal switch stb. műtétet csinálnak rá, a Nissennel karöltve, de itthon még kevés helyen, külföldön alap. Maga a gyomorszáj egyébként jól zár papíron, és a műtét utáni kontroll tükrözésen valamivel kevesebb volt az epe is, most először nem volt gyulladt a gyomor stb., tehát minimálisan azért volt, ami alakult. Most elvagyok már x hónapja, ppi-t elhagytam, vagyis csak ilyen leggyengébbnek a harmadát szedem, és mellé apo-famotidin, meg az itoprid motilitásjavító, amit nemrég hoztak forgalomba itthon - bár van, hogy nem vagyok jól, minimálisan több zsírt tudok enni, híztam is, tudok járni edzésre, meg mostanában észleltem, hogy rég nem volt zavaró arcüregi égés meg hőemelkedéses begyulladás, mit ne mondjak, jó több év után hőemelkedés-lázas érzés nélkül élni :)

De ne ebből indulj ki. Kiderült közben, hogy a rég pöccre beállított pajzsmirigyem bekrepált, gondolom a műtéti nagy súlyingadozás odacseszett neki, rá pár hétre jöttek vissza a tünetek, több év után eltűnt hónapokra a ciklusom, belassult a gyomrom is, többször nagyon nem voltam jól, annak az állítgatásáról szólt a tél-tavaszom, valamint ahogy éreztem már pl. a műtét utáni alacsony cukrokra kapott cukros infúziónál is, a CH anyagcserémnek is már annyi lett közben, másfél-két éve egy gyógyszer csodát tett, de már nem igazán hat (ez benne volt a pakliban ennyi idő után), megint nagyon sok az inzulin, és IGT-s lettem (csökkent glükóztolerancia, egy lépésre a diabtól). Nem olyan vészes értékek egyáltalán, valaki meg sem érzi, vígan rohangál a diabjával, de én ahogy lehúztam nemrég a cukros lötyit, perceken belül elfogott az a rossz közérzet, gyomorból jövő szívdobogás, savas érzés stb., amit a kaják után is érzek, egy óráig vert a szívem ezerrel, szóval valószínűleg tényleg igaza van a gasztrósnak (akinél először voltam, meg most is kértem másodvéleményt a műtét utáni állapotról), hogy nálam a motilitási zavarnak meg kb. ennek az egésznek a hátterében elég nagy részben ezek a problémák is vannak, főleg a magas inzulin. Most majd azt próbáljuk rendbehozni az endokrinológussal, aztán meglátjuk, mire elég, ha nem elég vagy nem sikerül javítani, mert az egyáltalán nem evidens, akkor meg még ráfekszem az epés témára :) Szóval ne az én esetem befolyásoljon, epe nélkül, sima savas refluxra és ilyen járulékos gondok nélkül lehet simán oké a műtét. Maga a sebészem nagyon jó volt, Takáts és a másik doki is, akitől másodvéleményt kértem, mondta, hogy gyönyörűen záródik már a gyomorszáj, szépen dolgozott, Takáts szerint ettől még lehet gond ill. az epét érzem, a másik doki szerint már akár csak nyelőcső hiperszenzitivitás is lehet (meg az inzulin). Vizsgálatnál ez a másik doki a sebeimre is mondta - bár én nem így látom, egynek eléggé látszik a nyoma - csodásak, el is kérte a sebész nevét. Szóval valószínűleg nem a műtéten múlt :)

Előzmény: Abyssum (17857)
_juno_ Creative Commons License 2018.06.08 0 0 17859

Ja igen, epés visszaáramlás vagy ilyesmik lehetnek epekő nélkül is. Nekem is epés a reflux, de epekő nincs.

Előzmény: kövecses (17855)
_juno_ Creative Commons License 2018.06.08 0 0 17858

Ja értem, akkor csak a gyomrod gyulladt. Ez is tud tüneteket okozni (bár nem mindig), meg ettől még bőven lehet reflux, csak szerencsére a nyálkahártyát nem bántotta eddig. Nekem is így volt refluxom, még a kezdet kezdetén a nyelőcső teljesen ép volt (most már nem az), de refluxos tünetek már voltak (vagyis néma refluxos tünetek, pl. fogromlás, arcüreggyull.).

Előzmény: kövecses (17855)
Abyssum Creative Commons License 2018.06.06 0 0 17857

Szia Juno, hogy vagy a műtét óta? Segített végül? Most nem akarok ezer hsz-t végigolvasni :) Én még dilemmázok ezen, azért kérdezem.

Előzmény: _juno_ (17854)
Abyssum Creative Commons License 2018.06.06 0 0 17856

Szia! Nekem is fáj rázkódásra, gyomor behúzására vagy kinyomására, néha még mély levegőre is és eddig nekem "csak" refluxot diagnosztizáltak. Első tükrözésnél felmaródást sem láttak, csak a 2.-nál, pedig a tünetek ugyanazok voltak. Dokik nekem sem tudnak mit kezdeni vele. Szóval ezeket a tüneteket okozhatja sima reflux is szerintem. Hacsak nem rudok tóla, hogy a rekesszel is baj van. Azt észreveszik tükrözésnél?

Előzmény: Csuklósbusz (17851)
kövecses Creative Commons License 2018.06.05 0 0 17855

hello. A nyelőcsőbem a nyálkahártya ép, az antrumban foltos erythema, ez van a a zárójelentésen.én is csodálkozom hogy a nyelőcső ép mert nagyon sokszor érzek égő fájdalmat a mellkasban. nem értem a béltükit miért akarja a széklettel is minden ok , max annyi a rosszul vagyok, reggel 2-3 alkalommal is van széklet. Bordáknál  nem is igazán a lágyrész fáj , lehet hülyén hangzik de mintha a borda fölött a hús  vagy a böröm .ja és a hátam is fáj  ha savat érzek mintha begyulladna az is!vagy lehet az epével gond  epekő nélkül is?

_juno_ Creative Commons License 2018.06.04 0 0 17854

A nyelőcső vagy a gyomor alsó része foltos-gyulladt? Ha a nyelőcső, akkor az azt mutatja, hogy van visszaáramlás...valamint egy tükrözéses zárt gyomorszáj még semmit nem jelent, attól még lehet rossz gyomorszáj-működés és visszaáramlás, ezt max. pH mérés dönthetné el, na mindegy. Ettől függetlenül hallgass az orvosra, ha indokolt a vastagbéltüki, akkor menj bele (bódításban, altatásban is lehet csináltatni). A refluxnál masszívan tudnak étkezésre fokozódni a panaszok, szóval tényleg lehet, hogy más vagy más is van Nálad.

Előzmény: kövecses (17853)
kövecses Creative Commons License 2018.06.04 0 0 17853

Sziasztok! Új vagyok itt,bár a fórumot régóta olvasom, pontossan azóta mióta nekem is “refluxom”van.történetem 4 éve kezdődött fülfájással,cseppek antibiotikum semmit nem használt!fül orr gégész vizsgált,semmit nem talált! De megjegyezte hogy sok a savam,szerintem gégetükrözésnél láthatta vagy nem tudom!párhét múlva hajnalban erős hànyingerre ébredtem ,fájt a gyomrom a hátam,a bordáim alatt,felfújodtam egy pohár víztől is....hetekig szenvedtem itthon és rengeteg rennit megettem! Háziorvos ppi -írt, és tükrözésre küldött,addigra az étvágyam nulla volt és elkezdtem fogyni!a ppi semmit nem használt!tükrözés sem talált semmit,csak a gyomorszáj renyhén zár,felmaródás nincs,de szedjem tovább a controllocot,ami ezután sem használt!háziorvos még sok másik gyógyszert próbált , de semmi hatás , erre nyugtatót meg kedélyoldót  írt mert már légszomjam is volt és a röntgen is negativ!szetinte pszihés..,szerintem nem vagyok ennyire hülye hogy magamnak csinálok tüneteket , úgyhogy kisem váltottam őket!kb félév eltelt mire kezdett hatni a gyógyszer de a tünetek valamelyest csillapodtak de mem szüntek meg teljesen!így  voltam tavaly tavaszig ,amikor újra kezdődött minden de újabb tünetekkel,nagyon erős görcs a melkas hát részen olyan gyomor fájdalommal amit még sosem éreztem.nospa+algopyrin!ultrahang hátha epe gond!naná hogy nem az😮!!!újabb gyógyszerek az utolsó rabemann ez hat eddig a legjobban!3 hete újabb gyomor tüki mert már nagyon unom a rosszulléteket!szerintük mincs refluxom a gyomorszáj jól zára gyomor alsórésze foltos,gondolom gyulladás lehet,heliko negativ , glutén megatív!gasztros szerint azért nem hat a gyógyszer mert nem arra szedem ami bajom nekem van de ők sem tudják mi ez!újabb ultrahang lesz és addig gondolkodjak mert szetinte nem ártana egy vastagbél tükrözés!!mert a borda alatt ez meg az epe van! Tüneteim étkezéstől függetlenek próbáltam nagyon oda figyelni erre is de mindhiába!valami ötlet vagy hasonló valakinél? nem szeretném a béltükrözést!bocsi ha hosszú voltam

Csuklósbusz Creative Commons License 2018.05.31 0 0 17852

Itt főleg az látszik hogy a rekeszt fel is nyomja a gyomor...

Előzmény: Csuklósbusz (17851)
Csuklósbusz Creative Commons License 2018.05.31 0 0 17851

Így néz ki képeken a gyomrom, mindenesetre szerintem érdekesen mozog ott minden.

Mert ugye has behúzása, kiengedése is fájdalommal jár, rázkódásra, köhögésre is fájni szokott. Ezek azért fura tünetek de nem tudtak idáig ezekkel mit kezdeni a dokik..

Olyan mintha nyomná a rekeszt a gyomor.

Előzmény: Csuklósbusz (17850)
Csuklósbusz Creative Commons License 2018.05.31 0 0 17850

Átestem a nyelés RTG-n, meg sem csinálták a vékonybél rtg-t, csak a nyelést és a gyomrot. Ez lett az eredmény:

A gyomor ptotikus, mérs. éhgyomri secretumot tartalmaz, durva redőzetű.

Fekvő helyzetben mérs. reflux ábrázolódik.

A spontán telődő bulbus nagygörbületi kontúrján látszik apró, hegesedésre utaló kihúzottság.

Érdekes, a gyomortükrözésen nem látták a "hegesedést" pedig akkor volt panasz meg véres széklet, azóta meg eltelt fél év..

gyurmy40 Creative Commons License 2018.05.29 0 0 17849

Sziasztok- Én hosszú PPI szedés után hagytam el mostanában a savcsökkentőt. De...elkezdtem kicsit szédülni. Lehet ez a gyógyszer elhagyástól? Sosem szédültem előtte.

Csuklósbusz Creative Commons License 2018.05.26 0 0 17848

Gyomor-bél passage vizsgálat mutatott ki bárkinek valami rendellenességet? 

_juno_ Creative Commons License 2018.05.19 0 0 17847

Nem vagy rosszul bekötve, örülj neki, hogy ilyen jól hat rád a cucc :) De alapvetően az átlag és a tankönyvek stb. szerint nagyon nem így kellene, hogy működjön :D

Egyébként a legelső tüki nekem is bódítva volt, se kép, se hang, semmivel nem volt rosszabb élmény az altatásnál, sőt mivel a Dormicum gyakorlatilag egy benzodiazepin, nyugtató, olyan kipihenten-lenyugodva ébredtem, hogy szinte szívesen megismételtem volna az egészet (nem véletlen addiktív a cucc, régen még adták altatóként, most már nem igazán :)). Takáts doki viszont csak altatásban csinálja, aztán amikor műtét utáni kontrollra bepróbálkoztam újra egy bódítással másnál, akkor volt a kapálózós történet, az egész délelőtti éhezés, szabi stb. felesleges volt, és még konzultációs díjat is felszámoltak. Szóval....elment a bizalmam eléggé :)

Előzmény: gombóc63 (17846)
gombóc63 Creative Commons License 2018.05.18 0 0 17846

Miért is lennék rosszul bekötve? Így jártam egyszer én is, keveset adtak, hadonásztam, majd arra ébredtem, hogy vége. Másodjára sokkal nagyobb adagot kaptam, ettől függetlenül a vizsgálat végén felébredtem. Feleslegesnek tartom az altatást. Tükrözéssel együtt nyilván több a vizsgálat, a 20 ezret magára csak az altatásra írtam. Egyébként sok szempontból fordítva vagyok bekötve:-)

Előzmény: _juno_ (17844)
_juno_ Creative Commons License 2018.05.18 0 0 17845

Ha csak azért fogytál, mert nem ettél, akkor az nem indokolatlan fogyás szerencsére, valószínűleg nincs nagy baj, csak a reflux ez, de jó, ha megnéznek. Ha rossz a refluxom, és nem tudok 1-2 napig "rendesen" enni, nekem is azonnal beesik mindenem, majd egy gyógyszerváltással kb. egy nap alatt szűnik a probléma, és újra megy a kaja. Szerencsére vagy nem, ennél a nyavalyánál sokszor a tünetek súlyosabbak, mint pl. a nyálkahártya tényleges állapota. Drukkolok!

Előzmény: Diótörő (17843)
_juno_ Creative Commons License 2018.05.18 0 0 17844

Hát ez nagyon fura, akkor teljesen másképp vagy bekötve, mint az átlag :) Nekem Dormicumból kell a nagy adag, ld. legutóbb kicsit adhattak, majd még töltöttek gyorsan rá, de akkor volt az, hogy intettem, hogy nem bódultam be, így elmaradt a tüki, mert hogy hadonásztam...ezért lett belőle megint altatás. A legelső bódításosom jól sikerült, se kép, se hang, filmszakadás 1 mp múlva, de akkor utána másfél-2 óráig aludtam, az valami nagy dózis lehetett.

Amúgy hol altatnak 20E-ért??? Nálunk ennek sajnos a többszöröse volt (tüki díjjal stb. együtt).

Előzmény: gombóc63 (17838)
Diótörő Creative Commons License 2018.05.17 0 0 17843

A fogyás szerintem az étvágytalanság miatt lehetett, mert alig ettem. Gyomorrontásnak gondoltam, ilyenkor legjobb a koplalás.

Aztán elkezdtem kajálni, mert ha ettem, az jól esett, így pár kiló vissza is jött.

Most már csak ez a hasi diszkomfortnak nevezett érzés nem múlik el, emiatt lesz a hó végén az altatásban végzendő tükrözés.

Zsanna68 Creative Commons License 2018.05.17 0 0 17842

Helló!

A fogyás azért egy jel hogy vizsgáltass ki mindent.

Gyomor tükrözés, vékony-vastag belek irrigoszkópia stb.

Hátha a kaja nem tud tovább menni valami okból és ezért érzed nehéznek.

Előzmény: Diótörő (17841)
Diótörő Creative Commons License 2018.05.16 0 0 17841

Sziasztok !

Reflux vagy 12 éve van, ami az idén kezdett eldurvulni. Hetekig gyomorrontás szerű érzés, étvágy semmi, fogyás 8 kg.

Végén irány a házidoki, aki az elején lazán kezelte, gondolván csak kicsi a baj.

Aztán gasztrós doki, persze időpontra várakozás, az tükrözést javasolt, újabb 1 hónap, naná hogy nem tudtam lenyelni.

Irány a net, találtam egy 13.kerületi céget, akik altatásban is csinálják nem kis pénzért. Időpont a konzultációra, időpont a tükrözésre.

De kísérő nélkül nem csinálják, de azt is találtam. Hó végén lesz meg.

De mi a fene lehet, ami most már 5 hónapja van ? Mindenhol kérdezik, hogyan fáj? Mintha gyomorrontásom lenne, egyfajta diszkomfort érzés. A kaja jól esik, de csak azért eszem, mert ideje van. Nincs hányás,hasmenés stb.

Mind ehhez van 69 év, vagyis sok év reflux után bármi is lehet.

Na majd elmesélem, hogyan történt a tükrözés, de kísérő nélkül hozzá sem kezdenek.

gombóc63 Creative Commons License 2018.05.16 0 1 17840

Nem tudok jól angolul és nem értem mit akarsz ezzel nekem mondani.

Előzmény: _chillout_ (17839)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!