Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.28 0 0 30

jja... és a feketét sem szabad kétszer leforrázni mert akkor rákkeltő anyagok szabadulnak ki belőle.

 

A mézet is max. 60 fokos teába szabad tenni, mert az összes jó tulajdonságát elveszti (de már 40 fokon bomlani kezd a dietetikus szerint)

 

Ja igen. Joghurt. Végy egy liter sima tejet, forrald fel, hűtsd le, önts bele egy doboz élőflórás joghurtot (csak olyat szabad venni) ... 1-2 nap és ott a finom (na meg relatíve olcsó és friss) joghurt.

Előzmény: Vegetable (29)
Vegetable Creative Commons License 2004.10.28 0 0 29
Ha már zöld tea: nem szabad forrázni, mint a feketét, legjobb a hatásfoka 75 fokon kiáztatva... :-) Én a jázminos zöldet szeretem, nem tudom a pontos nevét, de valami pléhdobozos kinai tea :-)
Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.28 0 0 28

Mi erre a zsályateát is használtuk, evés előtt 1/8 liter (kis pohár) friss zsályából (ld. ha nincs a kertben, bioboltokban fillérekért kapható).  (Bár giga műtét után szétbarmolt gigája végül egy -asszem- Spedifen nevű gyógyszertől jött rendbe)

 

Egyébként meg fontos a sok folyadék, közte pl. a sok-sok zöld tea. (napi 1-1,5 liter is lehet!)

 

Na itt a zöld teánál azért mindenkit figyelmeztetnék, hogy ne vegyen bizonytalan eredetű (csak, mert olcsó és ez van a sarki közértben) teát, mert pl. Kínában is sokat permeteztek gyomírtóval amit nem kéne ekkora mennyiségben bevinni a szervezetbe. (mielőtt megveszitek, nézzétek meg, hogy szép zöldek-e a levelek - ne legyenek fakó barnák - és kellemes illata legyen. Taázókban kérésre mindig megmutatják a teát, mielőtt becsomagolnák.)

 

Mi pl. a japán Bancha teát isszuk évek óta, ami kicsit fanyar (enyhén, kellemesen) és inkább nyugtat mint élénkít, tehát lefekvés előtt is meg lehet iszogatni. (A legjobb minőségű tea beszerzési helye Bp-en: Big Ben teázó, 10 dkg. asszem 1300 Ft)

Előzmény: Vegetable (27)
Vegetable Creative Commons License 2004.10.28 0 0 27

Ha nem baj, hogy bepüttyögök a partvonalról :-)

 

Szóval nekem mütét és sok gyógyszer tapasztalatom van, de mert ráknál mindkettő előferdül, szerintem használható...

 

Elöljáróban: a dokim nem ragaszkodik a gyógyszertárhoz :-)

 Szóval mütét alatt csunyán megsérült legutóbb a torkom - ezt neked csin már emlitettem, de hátha valakinek beválhat -, és marha rossz volt... A tipp: fogjam meg a szigoruan akácmézet (sebgyógyitó, fertőtlenitő hatása a legjobb mézéknél), meg fogjak egy kanalat, valamint fél deci vizet vagy szobahőmérsékletü teát (sorrend: kamilla, menta, hársfa, amelyiket kedveled). A fél deci löttymőbe evőkanál méz, amig fel nem olvad... Lassan meginni, utána minime 1 órán át ne igyon és egyen az ember... A higitott méz egy része megtapad, és segiti begyógyulni... Ez legalább napi kétszer.

 Késöbb a sok gyógyszertől kezdett kikészülni a gyomrom, akkor ismét a méz... Az előző verzió, de persze itt már több lével, mondjuk 1-1,5 deci... Minden evés elött ugy egy órával - akkor már nincs benne tul sok az előzőből - meginni... Segit regenerálódni a gyomornak. Itt viszont mentát ne használjunk, csak hársfa vagy kamillatea.

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.28 0 0 26

nem igazán, bár óvatosan vele. :) Hízla;oDD

 

Ami jót tesz (nagyon is! - a tejsavas erjedés miatt!) a Joghurt, az minden mennyiségben mehet (roborálásként nálunk pl. 4-5 decit írtak elő naponta), néha a kefír, többször az aludttej és író.

 

Majd a többi tanácsot is bepötyögjük:) (vagyis a giga:)

Előzmény: Cseresznye (24)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.28 0 0 25

ja még annyi: ez a fajta (optimista) hozzáállás nem jön be mindenkinek (ahogy azt már tapasztalhattuk) csak a "még félig tele a pohár" típusú embereknek.

 

A többiek eleve nem éreznék magukat jól a társaságunkban - érthető módon. (ld. ki hogy reagál vészhelyzetben - valaki pánikba esik, valaki takarókat gyűjt, valaki a takarógyűjtőkkel veszekszik, hogy maradjanak nyugton, mert a sok takaró csak helyet foglal és eleve - semmi szükség a takarókra, a sivatagban meleg van és a víz az első számú prioritás) Ez van, különbözőek vagyunk.

 

A tények ettől nem változnak, csak mindenki máshogy éli meg ezeket az élethelyzeteket. (én pl. soha nem vettem még be nyugtatót altatót vagy hasonlót - kibőgtem magam, kibeszéltem a problémám és az élet ment tovább - ami nem nyír ki az megerősít alapon:)

 

És mind a két típusú emberre szükség van.

Előzmény: Törölt nick (21)
Cseresznye Creative Commons License 2004.10.28 0 0 24
Végre egy egészséges nass! A tejföl tilos, mi? :-) Merhogyén azzal szeretem.
No megyek fürödni, aztán én is végre rászánom magam, hogy elmenjek a doki bácsihoz, utána varrónő, meg egy kis munka, szóval csak este jövök újra.
Addig írd tele a topikot, jó? :-)))
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.28 0 0 23

Na íme egy recept: A dietetikusunk kedvence - valszeg már sokan ismerik.

 

Finom, olcsó, tápláló, lehet sósan (pl. köretként) is és édesen is enni - és pár perc alatt kész. Mindenkinek csak ajánlható! (egészséges alternatíva egy jó kis reggelihez):

 

Túrógombóc:

 

Hozzávalók:

 

2dl. kukoricadara (fél kiló magyar dara kb. 90 Ft)

1/2 dl. víz

1/4 kg. túró (lehet több is)

egyéb fűszerek: zöldfűszer ha sós, mazsola ha édes stb. stb. tetszés szerint.

 

Fel kell forralni a  vizet, bele a darát, megfőzni, lehúzni a tűzről és még forrón belekeverni a túrót, egyebeket.

 

Ha édesen eszi az ember, meglocsolni mézzel, megszórni mandulával.

 

Nyami:)

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.28 0 0 22

:) ne aggódj, jön majd a giga is:) Tegnap meséltem neki az új topikról (na azért figyeli az eseményeket) :)

 

Én ezt akkor egy egyszerű online "napló"-ként kell majd felfogni, amit majd később érdekes lesz visszanézni:) (de talán sokaknak segít majd ha végre sikerül recepteket gyűjteni)

Előzmény: Cseresznye (20)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.28 0 0 21

Szerintem nyugodtan meg is lehet változtatni, semmi értelme az ellenségeskedésnek, bár szerintem drasztikus változtatásra nem lenne szükség.

 

Panaszkodás: Szerintem igenis kell, szükség van rá, de olyanokra is, akik ilyenkor nem csak sajnálják az embert (fuuuhhhh... de útálom), hanem valami kis pluszt, valami extra erőt is öntenek belé. Legyen ez egy kis extra hit, vagy egy jó recept vagy egy új orvos elérhetősége. Nem kell, hogy ez a topik csak a betegeknek segítsen, ugyanolyan fontos, hogy a hozzátartozókat kirugdossa az önsajnálatból. (Igen, szerintem amikor valaki azt látja, hogy szenved a másik és minden rossz végigfut az agyán, magát is elkezdi sajnálni - mert mi van akkor, ha egyedül marad stb.) Csak hát az a ciki, hogy ennek így semmi értelme, ilyen állapotban csak kikészül az ember és nem lesz képes arra, ami miatt ott van: hogy segítsen a másiknak. Na erre kellene ez a topik.

 

Nem, nem alternatívaként. A másik topik nagyon-nagyon jó dolgokat mond, hatalmas tapasztalat gyűlik ott fel - de igenis szükség van egy "lélekmelengető" topikra is, ahová akkor jöhet valaki, amikor padlón van és CSAK jó dolgokat akar hallani. Ha meg már elég energiát gyűjtött, irány a másik topik. Vagy nem.

 

Én speciel a saját tapasztalatainkat ide fogom leírni - és remélhetően a párom is bekapcsolódik a dologba.

Előzmény: Cseresznye (19)
Cseresznye Creative Commons License 2004.10.28 0 0 20
És gondolkoztam a dolgokon most reggel, amikor felkeltem és arra gondoltam, hogy ha egyelőre csak mi ketten írogatunk egymásnak ebben a topikban, még akkor is megéri fenntartani. Tőlem megváltoztathatjuk a címét is, az alcímét is, ha van jobb ötleted.
Cseresznye Creative Commons License 2004.10.28 0 0 19
Kedves Csin!
Olvastam, amit a másik topikban rólam írtál és majdnem elsírtam magam rajta, de tényleg. Komolyan nem tudtam, hogy Neked ennyit számított az a pár beszélgetés, de nagyon örülök, hogy így volt.
A topik többi része viszont nagyon elszomorított. Tashley és még egy-két ember hozzászólásai persze kivételek ez alól... Én nem tudom, mivel bántottam meg őket ennyire, mit fújolnak, mitől okádnak. Ha ott maradtunk volna, Yaminka soha nem megy vissza, nem beszélve arról, hogy minden egyes további hozzászólásunkkal csak olajat öntenénk ott a tűzre.
Ennek a topiknak lehet, hogy tényleg egy kicsit túlzó, vagy bántó a címe. Ha Te is úgy gondolod, esetleg majd megkérem a modikat, hogy változtassák meg.
Előzmény: Törölt nick (11)
Cseresznye Creative Commons License 2004.10.28 0 0 18
De aranyos vagy. :-) Pedig hidd el nem tudok én ám sokat, talán a töredékét annak, amit Ti tudtok.
Pl. Csinnek sem tudok egy használható receptet ajánlani, mert olyat én sem találok a neten.
Előzmény: úrnő (17)
úrnő Creative Commons License 2004.10.28 0 0 17

Látod, most is itt vagyok. Itt is. Egyenlőre miattad.

Hiányzol.

Előzmény: Cseresznye (16)
Cseresznye Creative Commons License 2004.10.27 0 0 16
Kedves Márti!

Nem tudom, most erre mit is mondjak, mert amikor megnyitottam a topikot, akkor ezt a lépést tartottam az adott esetben a lehető legjobbnak és őszintén szólva fel sem merült bennem a kétlakiság-probléma. Bevallom, reméltem, hogy Rád számíthatunk itt is, de nem gondoltam, hogy csak gondot okozok Neked a dupla olvasnivalóval. Szerintem egyébként a kezdetekben nyugodtan követheted mindkét topikot, merthogy ennek még jóval gyérebb a napi forgalma, de nem nem láthatjuk előre, mit hoz az idő.
Tudom, hogy sok a terhed, mégis örülnék, ha időnként ide is benéznél.
A nyafogásról pedig: Szabad, nagyonis szabad. A saját fájdalmakat, esetleges gyengeséget, ingerültséget, a hit megingását, mindent meg lehet vallani, el lehet panaszolni. Egyet nem lehet: Másokat letörni.
Előzmény: úrnő (14)
Cseresznye Creative Commons License 2004.10.27 0 0 15
Én nagyon örülök, hogy itt vagy és megosztod velünk a gondolataidat és a családi sztorikat. Tényleg nagyon jónak találom, hogy van olyan, aki jelenleg nem közvetlenül érintett a témában, mégis utánaolvas, hozzászól, bíztatja a többieket.
Remélem, leszünk még egy páran.
Előzmény: farriss (12)
úrnő Creative Commons License 2004.10.27 0 0 14

Írtam egy csomót a másikba.

Nem jó nekem ez a kétlakiság. Nem tudok szétszakadni és szelektálni. Most mit ide? És mit oda? Olyan, mintha skizofrén lennék. Szeretlek Titeket, de nem haragszom rájuk. Vagy szeretem Őket, de nem haragszom rátok. Mindegy. Csak a nézőpont változik. Az enyém viszont mindig ugyanonnan való. Az én agyam elől.

Cseresznye! A Te értékrended hasonló az enyémhez (ez a szerelmet egyszer már megvallottam...), de sokan vannak OTT olyanok, akik segítettek nekem. Elláttak jótanáccsal, vígasztaltak, fogták a fejemet, mikor hánynom kellett (virtuálisan, persze), szükségem van rájuk is.

Ugyanúgy, ahogy Te is szükséges vagy nekem! Kell a "hurráoptimizmusod"! Különösen akkor, amikor padlón vagyok, és a padlószegély is magasan van ahhoz, hogy elérjem, s belé kapaszkodjak...

Nem tudom, mitévő legyek...

Menjek? Maradjak?

Még gondolkodom.

Azt hiszem megyek és maradok.

Kérlek, ne légy makacs, olvass és csak néha szólj hozzá, hozzám!

Köszönök mindent, amit értem tettél - szóval!

Ha nem írsz NEKEM, hiányozni fogsz! De értsd meg: nincs erőm-energiám mindent kétszer leírni, elmondani. Tudod, az erőm - most - másra kell!

Melegen ölellek:

Márti

 

úrnő Creative Commons License 2004.10.27 0 0 13

Drágaságaim itt vagyok!

 

No nem mondom, hogy másikat már soha, meg, hogy holtodiglan-holtomiglan...

Nem tudom eldönteni a bevezető sorok után azt, hogy most nyafogjak nektek, vagy ne? A nyafogás negatív előjelű. A hatása nektek negatív, nekem pozitív. A vígasz, amit adtok dettó pozitív. A mérleg: egál. Most akkor mi van?

 

 

farriss Creative Commons License 2004.10.27 0 0 12
Itt összetettebb a probléma. Már nyugdíjas, ezért nem túl sok a jövedelme. Bátyámmal segtünk neki anyagilag, hálistennek, vagyunk olyan anyagi helyzetben, hogy ezt időnként nagyobb"projektek" keretében is megtegyük. Értsd ezalatt: Segítettünk neki, hogy teljes alsó- és felső műfogsora kész legyen (aki ismeri mibe kerül egy-egy korona, az tudja mennyibe kerül egy teljes fogsor :(  ). Ez elkészült, ahogy a kabaréban mondták: "asszony szájában ott van egy Wartburg ára... " :-))))
Elég régóta (kb 10 éve) szenved a térdeivel. Bal térdében teljesen eltünt az a kocsonyás anyag, ami biztosítja a két csont mozgását. Emiatt a bal combizma elég nagy mértékben elsorvadt, mert nem nagyon sétált, nem használta. Kerestünk  a háta mögött egy orvost, akihez bejelentettük, és elvittük kivizsgálásra (Dr. Béres József,a térd-specialista). Ott megröngenezték, és közölték vele, hogy műtéttel makk egészségessé tehetik. Nagy eredmény volt a részéről, hogy rászánta magát a műtétre (Január 4-re van bejegyezve). Valószinüleg, ez a komplett "renoválási" (ehh, de csúnya szó) folyamat vette rá, hogy akkor elmegy erre a vizsgálatra is. Ha már kész a "fogsor", újra tud sétálni, kirándulni, akkor ez ne vesszen el egy esetleges súlyosabb betegség miatt.
Ami viszont valószinüleg mégjobban inspirálja, hogy (reméljük) nemsokára megérkezhet az első unokája is (hogy is írják: "under constraction" :-)))))....
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.27 0 0 11
:) Mivel győzted meg végül? (Hátha tanulságos:)
Előzmény: farriss (10)
farriss Creative Commons License 2004.10.27 0 0 10

Sziasztok,

Minden nap olvasom a Rák, avagy a szomorú valóság c. topikot, és onnan találtam ide. Sok hozzászólóval egyetértek, másokkal nem. Időnként hozzá is szóltam, hálistennek sem érintettként, sem hozzátartozóként nem kellett beírnom, inkább csak okoskodtam :)
32 éves férfi vagyok egyébként. Ami miatt mégis ebbe a topikba írok, hogy engem végre optimizmusra töltött el az, hogy végre sikerült rávennem anyócámat arra, hogy eleget tegyen a Mammográfiai vizsgálatra szóló behívónak. (erről írtam a másik topikban régen). Ő a legveszélyeztetettebb korban van (59 éves). Talán a rizikót csökkenti, hogy korán szült (24 éves volt akkor :) egy felmenőnél sem fordult elő mellrák, nem dohányzik etc. Viszont az ördög nem alszik...Tudni kekll tóla, hogy végignézte édesanyja szenvedését, és halálát, aki vastagbél-daganat miatt hunyt el. Emiatt azóta homokba dugja a fejét. Eddig! Két hete végre elment, és utána elmesélte mi volt. Az Uzsoki kórház legújabb, legmodernebb részlegében volt, a személyzet nagyon kedves volt. A mammográfia elött kb 10 percig vizsgálták tapintátos módszerrel, közölték vele, hogy minden rendben van, majd elvégezték a vizsgálatot. 5 hétre igérték a leletet, kb még 3 hétig kell várni. Viszont optimizmussal tölti el, hogy legalább a "tapizás" után azt mondták, hogy minden ok. Reméljük, így is lesz...

rali Creative Commons License 2004.10.27 0 0 9
Támogatom.
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.27 0 0 8

Teljesen egyetértek.

 

Szerintem erre a topikra leginkább azért van szükség, hogy a konkrét, orvosoktól stb. hallott pozitív -ellenőrzött- infókat osszuk meg egymással (ne csak az értelmetlen statisztikákat) na meg a táplálkozási tanácsok se lennének rosszak. Én pl. alig találok minden szempontból tökéletes recepteket a neten - bár lehet, hogy csak rossz helyen kapirgáltam:)

 

A lényeg pedig egymás harci szellemének felizzítása, az optimista hangulat fenntartása lenne.

Előzmény: rali (7)
rali Creative Commons License 2004.10.27 0 0 7
Szeretném, kérni, hogy babonaszámba menő hülyeségeket ne írjunk be ide, csak megfelelően ellenőrzött dolgokat.

A téma roppant kényes.
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.27 0 0 6
Szerintem pont te vagy az, akire itt szükség van. Egy szigorú de meleg szívű ember, aki nem tűri a sírdogálást:)
Előzmény: rali (4)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.27 0 0 5

Köszönöm, hogy megnyitottad ezt a topikot:)

 

Szerintem a topik alcíme az is lehetne: Gyógyulni akarók és azért keményen dolgozni hajlandók és segítők, hozzátartozók ide!

 

Jó lenne, ha itt kicsit eltérnénk a szokásos témáktól, ha a probléma megoldását és a gyógyulást a pozitív életszemléletben és a gyógyulni akarásban (is) keresnénk - mindezt az orvosok által javasolt terápia kiegészítéseként. (Egyéb, sokkal konkrétabb témákkal foglalkozó és két lábbal a földön álló topikot az SOS csoportban találtok!)

 

Egy biztos: A család és a barátok segítsége elengedhetetlen, az igazi segítség pedig nem más mint az önzetlen, félelem nélküli, optimista és a végsőkig küzdeni akaró szeretet. Az optimizmust és a harci kedvet pedig állandóan táplálni kell, át kell lendülni a holtponton. Mind a gyógyulni vágyóknak, mind a családtagoknak, barátoknak.  A gyógyszerek is jobban hatnak, ha az ember azt akarja, hogy hassanak. A kulcsszó szerintem a proaktivitás és nem a passzív kivárás. Az ember legyen csak aktív résztvevője a gyógyulásának és nem passzív szenvedője a gyógyításának.

 

Jöhetnének saját ötletek is, minden amiben az ember a gyógyulás útját látja - csak jó lenne, ha mindenki leírná a működési mechanizmust is, a könnyebb érthetőség kedvéért. Ami jó lenne: ha ide nem a drága csodaszerek kerülnének be, hanem a mindenki által elérhető módszerek, legyen az egy jó pszichológus, egy beszélgetős csoport vagy egy csomó fájdalomcsillapítási, hányinger elleni ősrégi trükk stb.

 

Én pl. biztos vagyok benne, hogy a helyes (tehát jól, ha lehet orvosi segítséggel beállított, nem ész nélkül diétázó) táplálkozás képes arra, hogy a szervezet lebénult védekező mechanizmusát beindítsa, a gyógyszerek hatását megsokszorozza. Jó lenne, ha ennek érdekében recepteket is sikerülne cserélni és mindenki le tudná írni azokat a gyógyulást elősegítő tippeket, trükköket, amiket az orvosoktól, természetgyógyászoktól hallott.

 

Uff:)

Előzmény: Cseresznye (-)
rali Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4
Elfelejtve.
Előzmény: Cseresznye (3)
Cseresznye Creative Commons License 2004.10.27 0 0 3
Semmi-semmi, ne haragudj rám, ezt a kis ingerültésget még egy másik helyről hoztam magammal. Te nem tehetsz róla semmit. Bocs.
Előzmény: rali (2)
rali Creative Commons License 2004.10.27 0 0 2
Neked meg mi bajod van?
Előzmény: Cseresznye (1)
Cseresznye Creative Commons License 2004.10.27 0 0 1
Vigyázz ralika, ez egy szigorú topik. Itt nem szeretjük ám a víjjogást. :-))
Előzmény: rali (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!