Picipipi nagyon jó volt olvasni a soraidat, olyan lelkesen írtál, hogy úgy gondolom velünk sem lesz baj,ha megérkezünk Milánóba. majd én is beszámolok, de mi csak Milánóba megyünk, ott szeretnénk megismerni a várost.Sajnos nagyon nehezen tudtam összeszedni információt a városról, mert szeretek felkészülni abból a helyből ahová megyek, örülök,hogy megtaláltam ezt a topicot,mert deriva sokat segített és te is a beszámolóddal,pedig Milánóról nem írtál semmit,de a lelkesedésed magával ragadó.
örülök, h tetszett itt. nem azt mondom, h Genova nem szép, de nem nagy szám, de ha neked ennyire tetszett, nem láttál még igazából szép helyeket itt, szóval vissza kell jönnöd. Hidd el, az is tetszene amit én mondtam :) én tudom melyik várrol beszélsz, valahol Dalmine előtt van egy völgy amin keresztül megy a vonat. Szép hely!
Na, pont ezért írtam, hogy mindenki nézzen meg minden nevezetességet, aztán majd eldönti, hogy számára melyik felejthető és melyik übercsodás. Amúgy egy olasz pasi elvitt minket autóval egy darabon, és ő mesélte, hogy az anyja Genovában él, ő onnan jött, de ott sokkal jobb mint Milánóban. Hogy a család vagy munka köti-e oda azt nem értettük, szóval ennyit, hogy a genovaiak így, meg a milánóiak úgy. A pestieknél is divat utálni a várost, mégis milyen sokan itt laknak.
A vár szerű a völgyben: menetiránynak balra nézel Milánó felé, azt viszont nem tudom, hogy kb. mennyi idő múlva. Majd rakok képet, arról biztosan megismered, ha rendszeresen arra jársz. Rácsos acélhídon megy a vonat.
A gépünk Bergamoban landolt -pontosan. Wizzel mentünk. Onnan tervben volt Verona, de végül az állomáson meggondoltuk, nem mentünk ami miatt nincs igazán hiányérzetem. A reptérről tehát a BERGAMOI VASÚTÁLLOMÁSRA mentünk, onnan MILANOBA a Garibaldi pu-ra érkezett a vonat (megy a Centraleba is). A jegyet a kis sárga izében a falon érvényesítettük. Útközben volt egy gyönyörűséges hatalmas völgy benne vmi vár szerű, szóval ha még egyszer mennék vonattal mennék. Másodrangú, hogy picit olcsóbb a transzferbusznál. A Garibaldi állomásnál a metró felé van egy SPAR (ott DESPAR). Egyébként a reptéren fürtökben állnak a buszok, a szélvédő kitapétázva a célállomással és az utazás árával. NEM LEHET ELTÉVESZTENI!!! Viszont az itt leírtakkal ellentétben MilánóBÓL 23.15-kor indul az utolsó (h-v).
A Hotel Alga-ban szálltunk meg. 39e Ft volt 2 főre 2 éjszakára. Itthoni irodában foglaltuk. A Famagosta metrómegállótól a 320 vagy 328-as busszal 2-3 perc. Normál méretű szép és tiszta szoba, kifogástalan fürdőszoba, kedves személyzet, jó reggeli. Utolsó nap bezárhattuk a csomagjainkat.
Genovára -nem tudom miért- nagyon vágytam. Szombat reggel el is mentünk. Annyira csodálatos volt, hogy majdnem elsírtam magam. A kikötő, az azt körbeölelő meredeken épült város, a szűk utcák, az emberek, a tenger illata... Ilyet, de ehez hasonlót sem láttam még. Jártam már itt-ott, de egyenlőre Genova a világ legszebb helye. 1ó 50p. volt az út 2 főre retúr 36 Euró. Automatából világos, gördülékeny a jegyvásárlás! Milanóból nem Genova, hanem Albenga a végállomás. Ja, és életem legfinomabb (és legdrágább:-) pizzája is megvolt, illetve egy hentesnél -szerintünk- saját készítésű "soha nem megy ki a számból az íze" szalámi is. Sok cseresznyét és epret ettünk.
Szerintem én előző életemet ott éltem, és nagyon boldog voltam.
Milánó néznivalóiról írtak mások, nézzetek meg minél több dolgot, utána mindenki eldönti mi érte meg és mi nem... Itt olvastam, h a La Rinasciente kötelező, szerintem teljesen értelmetlen bemenni. Deriva írta, h Genova helyett inkább tó (ld. lentebb) az én véleményemet pedig Genováról ld. fentebb. Ízlések és pofonok, de nagyon! Ezúton köszönöm deriva még 1X, h válaszolgattál!
Az éjszakát a reptéren töltöttük, hamar elment, lehetett volna rosszabb is. Nem azt mondom, hogy minden nap ok lenne, de 1X belefért. Tényleg érdemes időben kimenni, épp, hogy volt helyünk és még jöttek utánunk! Kb. 150(!) ember lehetett az érkezési oldalon, 1-2 rutinosabb hálózsákban. 4 körül jöttek az őrök és felébresztették az alvókat, ill. fel is kellett kelniük, addig nem mentek el. Udvariasak voltak. 6.10-kor ment az első gép, gondolom azért költöttek. Mi széken aludtunk, azt hagyták.
Élelmiszerbolt: nekem nem volt nehéz találni: a Famagosta metrónál, a Romana metrónál, a Garibaldi metrónál, a Buenos Aires-ről nyíló egyik utcán 10m. Ezek mind nagyobb üzletek.
A tömegközl. 24/48 órásra vigyázzatok ne gyűrődjön meg(zsebben), akkor nem enged be a kapu, mehettek az őrhöz -ő viszont igen.
Összességében nagyon jó volt, talán még visszamenetel is lesz belőle.
kènyelmesen, a porta veneziatol a piros metroval vagy elmentek Cadornaig, onnan sètàltok, megèri mert szèp kornyèk (15-20perc ha eltalàljàtok a jo irànyt :)), vagy leszàlltok a Conciliazione-n onnan csak 2 percre van.
Sok pénzt nem tudok áldozni cipőre, hiszen az euró ára nagyon magas, de a férjem annyira vágyik egy jó és szép bőrcipőre, hogy szeretném meglepni, ha elérhető áron lesz.
sajnos nem tudtunk elővételben jegyet venni, az Utolsó vacsorát szeretnénk még nagyon megnézni, de gondoltuk ha beállunk jó korán reggel a sorba talán bejutunk. szerinted van esélyünk rá?
nem ismerem a hotelt, de szinte minden nap elmegek előtte, corso buenos aires, wow központban leszel akkor! ha kilépsz a hotelből máris vehetsz annyi cipőt amnnyit akarsz...csak persze az ára nem mindegy...drágk a cipők de egyszer megéri :)
Köszi a bátorítást,remélem jó lesz. A hotel aurórába kaptunk szállást,nem tudom milyen a szálloda, tudsz róla valamit? Ha szeretnék venni a férjemnek egy szép bőrcipőt elérhető áron mit tanácsolsz, hol vegyük meg és mennyibe kerülnek a ffi cipők? köszi ha írsz a szállóról meg a cipőről.
nem hiszem, h nem találnád meg, gondolom olyan távol lehet az állomás mint Ferihegyen. Nem aggodnék, vagy max mondod, h expressz, aztan csak megmutatja vki merre menj. Cadornatol a piros metroval Porta venezia (Sesto San Giovanni felé) vagy 8-10 perc. Én is ott lakom :) Melyik hotelben lesztek?
Köszönöm a választ,de én az expresszel szeretnék bejutni a városba.Persze nem tudom meddig jár az is. csütörtöki napon megyek, nem beszélek olaszul, azért érdeklődöm, hogy hátha tud valaki segiteni, hogy hogyan találom meg az expresszt, mikor kijövök a repülőből.Gondolom ha 21.10-re leszáll a gép egy 20perc alatt csak kijutunk a csomagokkal, tehát fél tiz körül kellene megtalálnom az expresszt. Ha rajta ülök akkor már nyugodt leszek, mert kisilabizáltam, hogy leszállok a Cadorna nevü végállomásnál,ott megkeresem a metrót és a Porta Venezia metró megállóig kell eljutnom a szálláshoz. csak az expressz állomását találjam meg!
kijossz es ott fognak àllni tomegèvel a buszok, nem lehet nem meglàtni oket, jegyet a sofortol veszel, kb. 1 ora es milanoban vagy, szombaton 1ig jàrnak a mertok, hetkozben èjfelig...ez necces...hova kell mennetek?
Ha keson erkeztek csak az automatabol lehet jegyet venni,de az legalàbb biztos. :)
ha mar nem fog jarni metro, akkor ugyis zarva lesz az allomas, na akkor felesleges jegyet kajtatni,sofortol itt nem lehet venni, akkor mar jobb taxizni vagy logtok, ugysincs ellenor olyan keson.
Elfejtettem még megkérdzni, hogy a metró hány óráig jár este, és a metróra hol lehet jegyet venni? ugyanugy mint nálunk, a mozgólépcsőknél? Köszi a segitséget.
Sziasztok! Kérlek segitsetek nekem, jun.04-én este 21.10-kor érkezünk a malpensai repülőtérre. A Malpensa expresszel szeretnénk bejutni Milánóba, de nem tudom majd hol találom meg a repülőtéren az állomást ahol felszállhatunk az expresszre, és előtte hol tudok rá jegyet venni?
Ha valaki tud segitsen nekem, nagyon köszi előre is!
Na, találtunk olcsó szállást. 46 euro / éj. Két ágyas és fürdőszobás, és közel is van a centrumhoz.
http://www.hostelbookers.com/hostels/italy/milan/ - Itt nézegettünk, tök állat! :)
PROMÓS REPJEGY: a július 3-i már megszűnt. Ahogy néztem, most a MIilanó - Budapest július 6-a az INGYENES (illeték: 2990,-). Érdemes sietni, mert pár naponta cserélik.
igen, de a hipersebesség vonat (frece rossa) Milánóbol megy Rómába, nem Veronába, az már irány. Stresa a város a Lago MAggiore partján, onnan lehet korbehajozni a szigeteket. 1,5 ora alatt ott vagy vonattal, ha ode mentek, ne a Centralebol menjetek, hanem a Gardibaldibol, asszem oránként mennek vonatok. A Garibaldi a Centraletol 3 metromegálló (zöld). én ide mennék nem Genovába, sokkal szebb, de persze ti döntötök. :) Fontos, ha szép ido lesz és persze hétvége, mindenképp vegytek jegyet ha ICval akartok jonni, mert ha aznapra hagyjátok, lehet ottragadtok...én 2 hete voltam genovaban, és visszafelé pavia-ig álltunk a vonaton, olyan volt a metro...tömeg tömeg tömeg...
itt az árak nem is az évszakoktol fuggnek,hanem a FIERA-ktol, amikor fiera van, minden drága, egy 1 csillagos putri is a külvárosban 100 euro/éj...figyelni kell erre előre.
Interneten nézve csak ennyi, meg csak annyi óra a menetidő, valahogy kevesebbnek tűnt... Főleg ezzel a hiperűrsebességű vonattal ami nálatok van (300/óra).
Akkor viszont első nap Verona lesz Bergamóból rögtön reggel, kettő körül Millánóban lehetünk. Másnap lesz Genova, a tavat lehet kihagyjuk. Bár amit írtál mindjárt megnézem.
A Laggo Maggiore is egy tó és az Iseo is egy tó amik Stresa nevű városban vannak jól értem? Oda a milánói közp. pályaudvarról megy vonat? Mennyi kb. a menetidő? Ezeket mindjárt megnézem, de az biztosabb amit írsz.
A sztrájk kicsit beijesztett. Azért az kijelenthető, ha reggel el tudunk menni vonattal vhová, akkor este vissza is? A középső napon vonatozunk, nem kockáztatom meg, hogy ottragadjunk.
Eurohotel Via Sirtori, kozel van a domhoz, jo hely, szèp, es van egy magyar recepcios is, ja es nem minden idoszakban dràga, egy ismerosomèk napi 60 eurot fizetnek egy 2àgyasèrt furdovel.
mindig kell kezelni elvileg, metrohoz csak ugy mehetsz le, szoval alap, buszon villamoson èn sose kezelem, mert èrvènyes ugyis, de majd meglàtod, h az is teper lekezeltetni akinek bèrlete van..amit èn nem fogok sos megèrteni mièrt teszik... :)
surranosàv??? fogalamam sincs mi lehet....gondolom a mozgàssèrult kapukra gondolt amik nèha nyitva vannak, de nem kell surrangatni ha van bèrleted....nincs semmilyen surranosàv.
Bergamo-Verona-Genova??? ènnek nem sok èrtelme van szerintem, az egèsz napodat a vonaton toltod... Verona èszak felè van (kb. 2 ora Bg-bol), Genova meg nyugat (2,5-3 ora Bg-bol)... Bg van kozèpen, de mèg csak nem is fèluton....nem èrtem mièrt igy akartok menni... De Genovaba menjetek el, teljesen màs mint milàno, ha màr itt vagytok, megèri. Torinot sztem kihagyhatjàtok, mègiscsak Milànoba jottok...sokban nem kulonbozik tole...
Most vasàrnap volt vasutas sztràjk...itt azt nem lehet tudni mikor nem indulnak a vonatok....
Ja megint Como..... menjetek inkàbb a Lago Maggiorehez!!! STRESA-ban,Le isole Borromeo...10000x szebb mint Como, Como uncsi, nincs semmi ott csak villàk a parton, de nincs mit nèzni...akkor màr Lago Maggiore vagy Iseo! Szerintem...èn ha tehetem oda megyek, villàk meg ott is vannak..
Végig(!) olvastam az egészet... Azért akadna kérdés: ha veszünk 24/48 órás jegyet, azt egyszer vagy mindig kezelni kell? Itt legtöbbször az hangzott el, hogy egyszer, de volt aki azt írta: MINDIG. Párizsban pl. mindig be kellett dugni, de ott csak akkor tudtam bemenni a metróba.
Mi az a surranósáv? Talán pont te írtad régebben, hogy az ilyen típusú jeggyel a metróban ott kell menni, esetleg külön ajtón. Az hogy néz ki? Mármint a surranósáv?
A másik fontos: szeretnék elmenni Genovába. A terv: Bergamoból(7.30-kor landolunk wizzel) Veronába vonattal, ott 2 óra, majd onnan Genovába vonattal, ott szétnézünk -a kikötő érdekel legjobban, de persze ha már ott vagyok megnézek mást is. Genovából estefelé Milánóba vonattal.
Másnap vagy a Comói tó, vagy a Garda tó, vagy Torinó. Ez utóbbiról épp ma beszélt le egy kolleganőm, hogy nagyon nyomi, szóval még nem tudom. Innen este vissza Milánó, majd másnap reggel korán kelés és az egész nap MILÁNÓ. Este vmi szórakozóhely -ekkor már nálunk lesz 1-1 hátizsák, s aztán hajnalban ki a reptérre az első bergamoi buszok egyikével.
Te, mint ott élő: Szerinted ez kivitelezhető időben? Ill. érdemes Genovába, Torinóba 1-1 napra elmenni, vagy az túl kevés és maradjunk Milánóban? Mindenhová vonattal mennénk, most péntek reggeltől (15-e) hétfő (18-a) reggelig. A vasúti menetrend és jegyárak megvannak, ha kinyomtatom és a pénztárosnak rámutatok, úgy megérti? Nem várható vasutas vagy bármilyen sztrájk a hét végére, ugye?
Hálás vagyok, ha válaszolsz, esetleg BÁRKI aki tud írjon kérem szépen!
Ilyen villamos Milanoban is volt... sőt sokkal izgalmasabb volt az üreg 50-es évek beli villamos. Mint a kv daráló, fapados, Mi sokszor felpattantunk egy ilyenre s végállomástól végállomásig mentünk.... Fárasztó ám a sok trappolás...
Mi 6 éjszakát voltunk, 85 Eur-t fizettünk egy éjszakára, franciaágyas szobában. Minden szoba fürdőszobás, hajszárítóval, wc, bidé. Tusoló van, egy kicsit nehezen indul meg a meleg víz, de utána, mint a gőzfürdő. A szobaárban benne volt a büfé-reggeli, ami olaszos: többféle KV, süti, tea, juice, tej, lekvár, méz, nutella. Annyit ehetsz ihatsz, amennyit csak akarsz. Nekem a 3. naon után már sok volt az édesség, de elviselhető. A szobák is jók, bár a 116-os egy kicsit csőszobának tűnt az alaprajzok alapján. Mi a 102-ben laktunk, ez kényelmes volt, egy parkolóra nézett, ami miatt reggelente hangzavar volt, de kibírtuk. Én vissza tudtam aludni...
A szobában nincs bárszekrény. de kint a recepcióstól azt kérhetsz, amit akarsz. Fél liter víz 1 EUR. A 3sl-s pezsgő aranyárban van, 7 EUR. Arról le is beszéltek minket....
Menjetek inkább egy jó kis étterembe s ott egy kis vörösbor ugyanolyan jó.... sőt nagggyon jó!!!
Olvastam a topikban, hogy neked is "jegygondod" volt, de az nem derült ki, hogy végül hogy sikerült hozzá jutni. Nekem is vészesen fogy az időm, és a Milán honlapján esélytelen. A meccs előtt, vagy üzérektől sikerült? És ha nem vagyok indiszkrét, mennyibe került? Szerinted mi az esélye, hogy a 24-én a meccs előtt a Róma meccsre kapok? Vagy esetleg a meccs előtt egy nappal valahol? Köszönöm a segítséget.