Keresés

Részletes keresés

Istenkeres Creative Commons License 2020.07.04 0 0 43

Ez a te véleményed, ellenben Máriáról CSAK azokból értesülhetünk.

Előzmény: Sgeck0 (22)
Istenkeres Creative Commons License 2020.07.04 0 0 42

"Egy szemita teológusnak - még nem is olyan rég - volt egy felvetése, hogy ezt a szüzen foganást - a korabeli nyelvezet szerint - lehet úgy érteni, hogy olyaténképpen fogant, hogy Máriának előtte még sohasem volt menzesze (azaz a női ciklusok tekintetében még szűz volt). Noha ilyen korai anyaság nem volt ritka abban az időben, és a kutatások is azt erősítik meg, hogy Mária akkor 12-13 éves lehetett, az újszövetség szövegei nem támogatják meg ezt az elképzelést."

 

Egyáltalán nem zárható ki ez a teória, annyi viszont szerintem stimmel, hogy Mária 13 évesen került áldott állapotba. Már csak az tisztázandó, hogy kitől és mikor?

 

Az alábbit olvashatjuk Diós Istvántól "A szentek élete" (Budapest, 1990) című munkájában:  

 

"Az ókori zsidó törvénytudók a következő korosztályokba sorolta a leányokat: 11 év alatt kiskorú, 12-12 év között középkorú, 12 évtől nagykorú. A nagykorúság elérése jelentette a házasságra való érettséget is." (441. old.)

 

Ezzel szemben az ószövetségi ókori szokásjogokat tartalmazó Babiloni Talmud több helyen azt hangoztatja, hogy egy 3 éves és 1 napos kislány nemi aktus által megházasítható (Jabmuth 57b60b; Qiddušin 10a; Synhedrin 55b69a; Áboda zara 37a). (Én a német nyelven megjelent és 1996-ban Frankfur am Main-ban kiadott 12 kötetes Talmudot használom kutatási célból. - ISBN 3633541063) Ez a kis korrekció persze nem változtat azon a tényen, hogy Mária 13 évesen vált állapotossá, mégpedig evidens módon ~266 nappal Jézus születését megelőzően.

 

Előzmény: Liberius (18)
Sgeck0 Creative Commons License 2020.07.04 0 0 41

"Azt biztosra lehet venni, hogy nem "természetfeletti" módon történt Mária megtermékenyülése."

Ahhoz hogy biológiailag legyen Jézus ahhoz sperma kell. Csak a dal szerint nem volt sperma, sőt előjáték sem

Előzmény: Istenkeres (37)
Sgeck0 Creative Commons License 2020.07.04 0 0 40

Én most azon gondolkodtam, mint egykori biológus, hogy túl azon, hogy Máriát nem túlzás theotokosz-nak mondani, ő vajon adott-e át géneket (akár mitokondriálist, akár kromoszomálist) Jézusnak.

 

Ez egy kurva érdekes kérdés nekem. Szerintem nem.

Szerintem egy az egyben apja fia. Legalábbis a számmisztika arról árulkodik, hogy az anyjából egy csipetnyi se jutott bele.

Előzmény: lipovánok (38)
lipovánok Creative Commons License 2020.07.04 0 0 39

Abból még, hogy Jézusnak nem volt földi apja, nem következik az, hogy a mennyei Atyának vannak génjei, kromoszómái, ivarsejtje.

Előzmény: Sgeck0 (36)
lipovánok Creative Commons License 2020.07.04 0 0 38

Én most azon gondolkodtam, mint egykori biológus, hogy túl azon, hogy Máriát nem túlzás theotokosz-nak mondani, ő vajon adott-e át géneket (akár mitokondriálist, akár kromoszomálist) Jézusnak.

Sajnos ebben a Biblia nem segíthet.

Előzmény: Istenkeres (-)
Istenkeres Creative Commons License 2020.07.04 0 0 37

Azt biztosra lehet venni, hogy nem "természetfeletti" módon történt Mária megtermékenyülése. Ennek ellenére, akinek az mégis hihetőbb, értelemszerűen joga van azt hinni. Nem az itt a célom, hogy őket meggyőzzem, hanem sokkal inkább a Jézus személye körüli misztérium maradéktalan és korrekt feltárása.

Előzmény: Maketheworldabetterplace (15)
Sgeck0 Creative Commons License 2020.07.04 0 0 36

tudtommal a nyálból nyernek DNS-t amiből kiderül ki az apa. Amíg a jó Isten nem csuláz egy nagyot addig szerintem ez csak elmélet.

Előzmény: Istenkeres (33)
lipovánok Creative Commons License 2020.07.04 0 0 35

"De vajon hogy történhetett ez a valóságban?"

 

Esetleg csoda?

Előzmény: Istenkeres (4)
Istenkeres Creative Commons License 2020.07.04 0 0 34

Igyekszem az elkövetkezendőkben szemléletesen felvázolni az általam felderítetteket Jézus fogamzásával kapcsolatosan, de először megpróbálom behozni az elmaradásomat a válaszokat illetően...

Előzmény: Zsebihal18 (14)
Istenkeres Creative Commons License 2020.07.04 0 0 33

A kérdésem arra próbált irányulni, hogy amennyiben Mózes nem volt valós történelmi személy, hanem Ezsdrás keltette őt életre az általa i.e. 445-ben megismertetett Tórában, akkor szerinted az "értelmetlen" jelző az Ószövetségre is ugyanúgy vonatkozik?

Előzmény: Zsebihal18 (13)
Sgeck0 Creative Commons License 2020.07.04 0 0 32

A Biblija összevissza van kereszthivatkozásokkal, akkor azt hogy és miként, ha minden hazugság?

 

Ha Pál apostol ma itt élne a Földön, akkor Javaprogramozó lenne, mer kurvára megy neki az objektumorientáltság. 2014ben mondtam egyik kacsatemplomban. És kaptam cserébe Candida albicans-t. Iszonyat jó csaj volt, csak ritkán fürdött meg uszoda után érkezett.

Előzmény: Zsebihal18 (27)
Sgeck0 Creative Commons License 2020.07.04 0 0 31

A történet szerint Péter apostol mondta  akinek tollba amit. És az leírta. Elfelytettem a newét.....mindegy. Aki az "Istenszülő"n keresztül próbál eljutni Krisztushoz és nem Dagobert bácsin, wagy Miki egeren keresztül az úgyis pokolba megy  garantált. Ráadásul az a fogkrém amit írtál az a keleti kereszténység része, nem a nyugatié

Előzmény: Zsebihal18 (27)
Zsebihal18 Creative Commons License 2020.07.04 0 0 30

Ujabb gyongyszem a Blendameddel mosott szajadbol! Akik baromsagnak titulaljak az Istenszulo cimet, anelkul, hogy felfognak, hogy nem az a lenyeg, hogy Maria mi, hanem az, hogy Jezus isten, aki megszuletett emberi format feloltve, azok mik?

Előzmény: Sgeck0 (29)
Sgeck0 Creative Commons License 2020.07.04 0 0 29

Az apostoli hitvallásban is benne van, de én nem látok benne semmi plánét. Az Istenszülőn csak leszbik élvezkednek szerintem.

Előzmény: Zsebihal18 (28)
Zsebihal18 Creative Commons License 2020.07.04 0 0 28

De amit a Lukacs evangeliumbol ideztem, az benne van. Ezen ragodj!

Előzmény: Sgeck0 (20)
Zsebihal18 Creative Commons License 2020.07.04 -1 0 27

A nyomtatas feltalalasa elott meg a zsido haztartasokban sem voltak meg a teljes irasok, nem hogy a poganybol lett keresztenyeknek. Azert is gyultek ossze, hogy hallgassak, amig egyvalaki felovasott. Az okeresztenyek kozott keringett tobbfele level es irat, ezekbol raktak ossze az ujszovetseget. Az oszovetseget is Jezus szuletese utan raktak ossze, csak a rabbik visszamenolegesen megvaltoztattak a sztorit (ahogy szoktak, a la 1984), es most azt hiszik az emberek, az Oszovetseg mindig is azokbol a konyvekbol allt, amikbol most. Holott dehogy.

 

https://ebihal.blog/2019/05/29/interju-yossi-gurwitzcal-reszlet/

 

Mind tudjuk, mit mondanak a rabbik a judaizmus eredeterol: Mozes adta a Torat a veneknek, a venek adtak a Torat a profetaknak, es igy tovabb, vegig a Talmudig, valtozatlanul. A zsido tortenelmi felfogas kozponti motivuma, hogy a vallas valtozatlan maradt. Mas szavakkal, amit a rabbik most mondanak, csak aprobb finomitasokban kulonbozik a Venek idejetol, mikor a Misnat es a Talmudot irtak.

Eloszor is, a tortenelem eme verzioja teljesen megalapozatlan. Masodszor van nehany historikus problema vele, amik a mai napig fennallnak, mert a judaizmus, mint vallas, 1800 eve megfagyott az idoben. Altalaban veve a rabbinikus judaizmus, ahogy a Talmudban megjelenik – ellentetben azzal, ahogy altalaban a szekularis iskolakban beallitjak –  nem a Bibliara alapul. A judaizmus alapja a Talmud. Ugyanazok, akik a Talmudot irtak, hataroztak meg, melyik konyvek keruljenek a bibliai kanonba. Amirol ugy dontottek, nem kerul be, az nem kerult be. Peldaul a Makkabeusok konyveit a katolikus egyhaz berakta a sajat kanonjaba, a zsidosag nem orizte meg, sot, csak a gorog verzio van meg. Erdekes kerdes, hogy egyaltalan volt-e heber vagy aram valtozata, de csak a keresztenyek oriztek meg. Judit konyve, Tobias konyve, es sok mas, foleg a diaszpora zsidosagaval foglalkozo konyv nem jutott be a zsido kanonba, hanem kizarolag a keresztenyek oriztek meg.

Előzmény: Eklatáns Béla (17)
polária Creative Commons License 2020.07.04 -1 0 26

Többet mondok !

Lényegtelen talán még az is ha mondjuk Jézus nem létezett :)))

Miért ? Mert Jézus a EMBERISÉG TUDATÁBAN létezett ma is és holnap is. Azokra is hat akik tagadják hogy 43-as cipőt hordott.Nemcsak tárgyi valóságunk van hanem TUDATI valóság is.A krisztus ÉL !

A kérdés hogy jézus TÉNYLEG nehéz idők illusztrációja ? vagy ugyan dehogy meditáljunk fokozzuk a vibrációt jó a Nibiru és segitenek ufók imhol az ARANYKORSZAK ?Az elmult kétezer éz és a jelen valósága ELÉG BIZONYITÉK hogy a kereszten ott feszülünk mind !

polária Creative Commons License 2020.07.04 -1 0 25

Tudós népek vagyunk.

Persze hogy  a Keleti vallásokban szokásos szüz általi születést vélhetően átvették a biblikus szerzők persze hogy van a SOKFÉLE szentiratban  Biblia Korán Bhagavad Gita Thaoteking Védák Mormonok Könyve stb SOK  KITALÁCIO felszépités csintalankodás puderezés......Ha fogadnom kéne József és Mária szexeltek kedves egészségükre.NEM EZ A KÉRDÉS hanem hogy a szüztől születés mint

F I L O Z O F I A I    FOGALOM

mit jelent ? Talán a dialektika amikor ÁTFORDUL ELLENTÉTÉBE ?

Essünk tul a HISZEM jogy  igaz  óder hiszem hogy kamu rendszerén az egyik lehülyézi a bibliát a másik egy az egyben benyeli. A kérdés hogy a JELKÉP MIT JELKÉPEZ ? erre tessék fokuszálni doktorok !

polária Creative Commons License 2020.07.04 -1 0 24

Herr  Klausz pepecslő doktor !

 

2020-at irunk és SENKIT sem érdekel hogy Jézus egészen pontosan mikor született és halt és miképpen történt a nemzése ! :)))

Jézus világhires lett és ugy mondhatjuk az EMBER JELKÉPE ha kinhalált halt akkor mondannyionknak megvan a magunk keresztje ! Ez az aktuális KORszAK aion eon számára egy figyelmeztetés nehéz idők ! Dolgos.Stresszes sok a macera.A Vizöntő TÉLI hónap.Pont az arany korszak ellenkezője.

 

Ehhez képes nem mindegy hogy szőke volt vagy barna,balkezes esetlen nudista ? DE MINDEGY !

Azért nem tudjuk a részleteket mert NINCS RÁ SZÜKSÉGÜNK ! Jézust ne tekintsük TÖRTÉNELMI főhősnek ugyanis és AKTUÁLIS JELENIDŐ ezekben az évezredekben ! Ezért mondják hogy "jézus él "  Nem az ember él hanem a szerep amely mindannyiónké.

Sgeck0 Creative Commons License 2020.07.04 0 0 23

Jézus Dagobert bácsi és csak aztán Mária és Szent József meg Pampalini. Ez a helyes sorrend. Sz'entem

Előzmény: SergioFTW (3)
Sgeck0 Creative Commons License 2020.07.04 0 0 22

Én chak négyet olvastam, de bénák. Miért?

Előzmény: Istenkeres (6)
Sgeck0 Creative Commons License 2020.07.04 0 0 21

a fundamentalisták is elfogagyák

Előzmény: Eklatáns Béla (17)
Sgeck0 Creative Commons License 2020.07.04 0 0 20

Theotokosz jobb mint a Blendamed? Mer ugye az fogkrém, nekem aszonták. Amúgy ninch a 66 könyvben, úgyhogy nem tudom mit fogok ebédelni ma

Előzmény: Zsebihal18 (12)
pizo Creative Commons License 2020.07.04 0 0 19

Megelőztél. 

 

Zoli

Előzmény: Maketheworldabetterplace (15)
Liberius Creative Commons License 2020.07.04 -1 0 18

Egy szemita teológusnak - még nem is olyan rég - volt egy felvetése, hogy ezt a szüzen foganást - a korabeli nyelvezet szerint - lehet úgy érteni, hogy olyaténképpen fogant, hogy Máriának előtte még sohasem volt menzesze (azaz a női ciklusok tekintetében még szűz volt). Noha ilyen korai anyaság nem volt ritka abban az időben, és a kutatások is azt erősítik meg, hogy Mária akkor 12-13 éves lehetett, az újszövetség szövegei nem támogatják meg ezt az elképzelést.

 

Ugyanakkor, kedves liberális "tudósok" (ideologizátorok)! Vegyétek már elő a genderetekkel kapcsolatos tudásotokat (pl. mozaikos kromoszómák, stb.) és bizonyítsátok be vele azt, amit oly hevesen tagadtok. Ja, hogy most rajta van a sapka, és máskor meg nincs? Persze! Ismerjük ezt. Amikor sarokba szorítanak akkor hallgattok (vagy másra terelitek a szót, mint a Jehova tanúi). Pedig - ha nagyon kicsi is -, de van arra esély, hogy valamilyen hatásra (de nem spermiumtól) egy petesejtből zigóta legyen (sőt ki is hordható), és arra is, hogy egy kizárólag XX kromoszómás női szervezetben ez a zigóta XY kromoszómás legyen (hiszen Jézus férfi volt!). A szentlélek által éppen a rendkívül kis valószínű, ám lehetséges esetek válnak időnként valósággá (aztán legyintünk, és azt mondjuk rá: csoda).

 

Előzmény: Istenkeres (-)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2020.07.04 0 0 17

Ott volt az Ószövetségük: az volt a bibliájuk. Amit te nem fogadsz el. Legfennebb ímmel-ámmal. Ám nem úgy az őskeresztények...

Előzmény: Zsebihal18 (12)
MemetikaTan Creative Commons License 2020.07.04 0 0 16

Nem csak a szülőhelye, hanem az apukája is ez:

 

 

 

Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2020.07.04 0 1 15

Mesterseges megtermekenyitessel.

Zsebihal18 Creative Commons License 2020.07.04 0 0 14

Ne olyan elhamarkodottan! Keresztelo JAnos hat honappal idosebb Jezusnal, es feltetelezheto, hogy akkor fogant, amikor az apja a templomi szolgalatbol visszatert, ahogy meg van irva, hogy raesett a sor. Az pedig fel volt jegyezve, mikor kin volt a sor. 

 

LEgalabbis ezt hallottam, de nem jartam utana alaposabban.

Előzmény: Istenkeres (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!