Keresés

Részletes keresés

Márta néni Creative Commons License 2007.06.16 0 0 313
Lányok úgy emlékszem már volt szó itt róla, hogy bosszantó, hogy a varrás elején a vékony anyagot a tű begyűri a tűlemezbe. Tanult barátném hívta fel a figyelmem, hogy varrás előtt a tűpozicionálóval le kell küldeni a tűt alsó állásba, és úgy indítani. Így már nem csinálja a cirkuszt. És tényleg.
36évi Creative Commons License 2007.06.12 0 0 312
Most nem megy, mert nem tudom az inviteles jelszavam (persze, hogy az uram aktiválta és nem a megszokott jelszavamat adta meg), otthon meg be van állítva, csak délután, otthon tudom nézni. Ugye, nem sürgős?
Előzmény: sunbonnetsue (309)
sunbonnetsue Creative Commons License 2007.06.12 0 0 311

Szia Márta néni,

köszönöm szépen, igy már mindjárt  mááááás!!!!!

Sue

Előzmény: Márta néni (310)
Márta néni Creative Commons License 2007.06.12 0 0 310
A Berninás heppeningen leadtuk az e-mail címeinket a VGC-hez, és kapunk tőlük hírlevelet. Ha elküldöd nekik a mail címed, fogsz Te is kapni.
Előzmény: sunbonnetsue (309)
sunbonnetsue Creative Commons License 2007.06.12 0 0 309

Szia ÉVa,

irtam neked, meg tudnád nézni?

Amúgy ti most milyen hirlevélről beszéltek, szerintem én lemaradtam valamiről.....

Sue

Előzmény: 36évi (307)
Kria Creative Commons License 2007.06.12 0 0 308
Az aurórás hirlevélben a következőket olvastam igaz még nem vetette föl senki, talán nincs rá igény, vagy rövid uton elintéztétek.
".... Amennyiben azonban szükség van arra, hogy az alapinformációkat is átadjuk a haladó aurorásoknak ennek semmi akadálya. Kellő számú érdeklődő esetén tudunk bemutatót szervezni, kérjük jelezzétek az igényeket...."
Ki mit szól hozzá. Lesz érdeklődő????
36évi Creative Commons License 2007.06.12 0 0 307
Na, akkor jól van. Innen is csókoltatom. :)
Előzmény: Márta néni (306)
Márta néni Creative Commons License 2007.06.12 0 0 306

Szerinten nem kell megírni. Főnök bácsi a Big Brother, olvas minket.

Sőt, ezek szerint Székely Kati  Big Sister, ő is olvas.

Előzmény: 36évi (305)
36évi Creative Commons License 2007.06.12 0 0 305
Éreztem én, hogy ma is téged kell olvassalak a jó közérzet érdekében. :DDD

Nekem valahol van egy ferdepánt-apparátom, gyári gépre való, megkeresem, aztán valahogy felapplikáltatom a gépre. Akkor már csak a tizenvalahány-ezres ketyere kell... :) A kölcsönző nagy ötlet, ezt kéne megírni a VGC-s főnökbácsinak.

Itt jelzem, és is kaptam mélt tőlük.
Előzmény: Márta néni (304)
Márta néni Creative Commons License 2007.06.12 0 0 304

Látod Évikém ez a beszéd. Így kell rövidre zárni az amatőrök találgatását.

Katafa, teljesen igazad van, mert ezek a dolgok olyan árban vannak, hogy valami élelmes embernek már kéne valami kölcsönzőt nyitni hozzá nem? Egyébként tudod mi a drága? Ami a kirakatban van. És mi az olcsó? Amit már megvettünk. 

Előzmény: 36évi (300)
Kria Creative Commons License 2007.06.11 0 0 303
Bocs, hogy beleszólok, csak hogy legyen tiszta és világos kb. 2 hónapja érdeklődtem a rolnizó után. Ehhez meg kellene venni a 84 és 94-est s ez kb. 32 ezer ft. Úgy, hogy én is lemondtam róla.
Előzmény: katafa (302)
katafa Creative Commons License 2007.06.11 0 0 302

Mártanéni!

A behajtogatósba én még tavaly augusztusban azonnal beleszerettem. De mikor kiderült, hogy kb. 10 ezer Ft, akkor rögtön rájöttem, nem varrok én annyi edényfogót.

Előzmény: Márta néni (298)
36évi Creative Commons License 2007.06.11 0 0 301
Bocs az előbbi nyelvtani ámokfutásomért, úgy tűnik, még nem voltam teljesen magamnál. :)   
Előzmény: 36évi (300)
36évi Creative Commons License 2007.06.11 0 0 300
:))
Amúgy aztalűgyben meg még azt tudom hozzáteni, hogy az ipari gépeken (lockokon)is ki van vágva az asztal, az elején van egy felhajtható rész (az asztallap szélétől a gép széléig), ami a gép jobb oldalán zongorazsanérral hajlik fel. Ez a módszer it is remekül alkalmazható lenne. A térdemelő meg valszeg tényleg alatta van, nm ütközik semmivel.
Csakhogy legyen még egy ötletem libaügyben... :))))
violini Creative Commons License 2007.06.11 0 0 299
:-))
Márta néni Creative Commons License 2007.06.08 0 0 298

Én meg arra jöttem rá, hogy csak az egyik videót néztem meg, és van ott több is. Azzal a talppal, ami szépen behajtogatva szegi be a munkát, el tudnék bibirkélni.

A térdemelés nekem is időbe telt, míg rutin lett, mert mindig egyszerre nyomtam a pedált, és az emelőt.

Ezzel a süllyesztéssel csak a szivem fájdítom, de az uram már kivágna ha még előjönnék vele, mert egy asztalt már kivágattam vele, a régi gépemnek,aztán leszedettem a kivágottat, és csináltattam kivágatlant a Berninának, ha most előjönnék az újabb ötletekkel, azt hinné én vagyok a rabbi.

Ez off, de nyári punnyadásban elfér. Áldott emlékű Terikém kedvenc vicce volt,:

A zsidónak döglik a libája. Megy a rabbihoz, mit csináljon

- Meszeld ki az ólat frissen oltott mésszel.

Kimeszeli, csak döglenek, visszamegy.

- Keverj lenmagot a tápjukba

Ad nekik, csak döglenek. ( végtelenségig mondogattuk az ötleteket egymásnak, aztán a zsidó visszamegy, hogy megdöglött az utolsó liba is.

- Megdöglött? Jajj de kár, pedig még rengeteg jó ötletem lett volna.

Na mi is így vagyunk a rengeteg jó ötletünkkel.

Előzmény: violini (297)
violini Creative Commons License 2007.06.08 0 0 297
Most tudtam csak belenézni a videókba,mert rájöttem,hogy csak explorerrel nem tudok videózni,mozzillával igen,és ha az asztalt jobban megnézed,nem csak a gép körül van kivágva a lapja,hanem kb.20 cm-rel odébb körben is.Szerintem ezt a darab asztallapot emeli le,ha bármit matat a gép körül.Térdemelőre továbbra sincs ötletem,pedig látom,téged ez izgat leginkább.Bár ha jobban belegondolok, a t.emelő luka lejjebb van az asztal síkjánál,tehát ha nem látjuk,attól még lehet alatta.És ott meg nem muszáj alsó lapnak lenni,amin a gép van ugye.
Sue,jók ezek a videók!
violini Creative Commons License 2007.06.08 0 0 296
Márta néni! nem úgy értettem,szoktam én is használni,bár nehezen szoktam meg,hogy ne nyúlkáljak mindenfelé. Úgy értettem,hogy a süllyesztett asztalba való beépítés mikéntjének kiagyalása haladja meg a képességeim.
Előzmény: Márta néni (289)
sunbonnetsue Creative Commons License 2007.06.08 0 0 295

Szia Margit,

ez az főoldal linkje: http://www.thequiltshow.com/os/ 

A bal odalon fönt egy hirdetésnek tűnő valami. Ha erre kattintasz feljön egy felsorolás és ezek azok a videok, amik a különböző talpakat mutatják be. Sajnos még nem mindegyik van fent, gondolom idővel bővítik majd a listát.

Sue

Előzmény: eper margit (292)
Márta néni Creative Commons License 2007.06.08 0 0 294

A linken amit Sue feltett.

A talpat nem kivántam meg, mert az egy elég vastag anyag, ritkán varrunk olyan vastaggal. Selyemnél nemigen mőködne.

Előzmény: eper margit (292)
eper margit Creative Commons License 2007.06.08 0 0 293

lean

Jól tetted, hogy belezúgtál! Engem 1 évig győzködtek. Nagyon jó felsőkelme- továbbítós gépem volt (van), mégis rászántam magam erre is. Nem bántam meg. Ám még sok mindent ki kell tanulnom, mert a gép fantasztikusan sok lehetőséget tud.

Előzmény: lean (290)
eper margit Creative Commons License 2007.06.08 0 0 292

Márta néni

Kinek a gépe volt lesüllyesztve? Hol láttad?

Ha már a vendégeim miatt nem érek rá varrni, legalább hajnalban olvasgatok, beszélek a számítógép segyítségével.

Előzmény: Márta néni (285)
eper margit Creative Commons License 2007.06.08 0 0 291

Sun

Nekem nem sikerült a főoldalt elővarázsolnom! Segíts kérlek!

Neked van ilyen terelőtalpad? Hol vetted?

Más gépemhez volt, s nagyon hasznosnak tartottam.

Előzmény: sunbonnetsue (284)
lean Creative Commons License 2007.06.07 0 0 290

Sziasztok!

Nemsokára nekem is lesz egy ilyen csodagépem, és majd nyaggatlak benneteket mindenféle kérdéssel! 

Nemrég kipróbáltam, és bármennyire is mondogattam magamnak, hogy megfelel a régi is, nem használt, teljesen belezúgtam!

Márta néni Creative Commons License 2007.06.07 0 0 289
Tündérem, a térdemelő a legjobb az egészből (a többi mellett) roppant meggyorsítja,  pláne a finom vagy íves haladást, vagy ahol nagyon aprólékosat csinálsz. Sőt ha kihúzod, a hátad is megvakarhatod vele.
Előzmény: violini (288)
violini Creative Commons License 2007.06.07 0 0 288
Ja,én  csak az orsócseréig tudtam gondolkozni,a térdemelő kérdése meghaladja képességeim :-)) az a luk nem is rossz ötlet.
Előzmény: Márta néni (287)
Márta néni Creative Commons License 2007.06.07 0 0 287

Hát ezt kevéssé tudom elképzelni, mert ha az orsót csak ritkán szedi ki-be, akkor is a térdemelőt milliószor használja az ember. Lehet, hogy van neki lyuk az asztalon, csak én nem láttam?

Még mindig nem írt senki, hogy milyen volt a délelőtti foglalkozás.

Előzmény: violini (286)
violini Creative Commons License 2007.06.07 0 0 286
Lehet hogy megnyom egy gombot,meghúz valami kallantyút,és a gép az asztal színére emlkedik.Úgy értem az asztallapból kivágott darab nem a kukában landolt,hanem ott van a gép alatt,és az alsó asztallapból géppel együtt följön,ha kell.Nem tudom máshogy elképzelni.
Előzmény: Márta néni (285)
Márta néni Creative Commons License 2007.06.06 0 0 285
főleg azt néztem rajta, hogy le van süllyesztve a gépe,  csak nem tudom, hogy az orsócserét, és a free hand-et hogy oldja meg.
Előzmény: sunbonnetsue (284)
sunbonnetsue Creative Commons License 2007.06.06 0 0 284

http://www.thequiltshow.com/bernina/2.html

itt van pl. egy video , ahol az egyik talp használatát mutatják be.

Sajnos, nem tudom, hogy regisztráció nélkül is működik-e. ( amúgy a basic csomag ingyenes!!csak regisztrálódni kell)

De a főoldalon ( bal felül) egy képre kattintva feljön egy lista és több video is van....

Sue

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!