Mindazoknak, akik többet szeretnének tudni erről a kiváló computervezérelt varrógépről, ill. kérdéseik vannak vagy csak a tapasztalataikat szeretnék megosztani másokkal
Lányok úgy emlékszem már volt szó itt róla, hogy bosszantó, hogy a varrás elején a vékony anyagot a tű begyűri a tűlemezbe. Tanult barátném hívta fel a figyelmem, hogy varrás előtt a tűpozicionálóval le kell küldeni a tűt alsó állásba, és úgy indítani. Így már nem csinálja a cirkuszt. És tényleg.
Most nem megy, mert nem tudom az inviteles jelszavam (persze, hogy az uram aktiválta és nem a megszokott jelszavamat adta meg), otthon meg be van állítva, csak délután, otthon tudom nézni. Ugye, nem sürgős?
Az aurórás hirlevélben a következőket olvastam igaz még nem vetette föl senki, talán nincs rá igény, vagy rövid uton elintéztétek. ".... Amennyiben azonban szükség van arra, hogy az alapinformációkat is átadjuk a haladó aurorásoknak ennek semmi akadálya. Kellő számú érdeklődő esetén tudunk bemutatót szervezni, kérjük jelezzétek az igényeket...." Ki mit szól hozzá. Lesz érdeklődő????
Éreztem én, hogy ma is téged kell olvassalak a jó közérzet érdekében. :DDD
Nekem valahol van egy ferdepánt-apparátom, gyári gépre való, megkeresem, aztán valahogy felapplikáltatom a gépre. Akkor már csak a tizenvalahány-ezres ketyere kell... :) A kölcsönző nagy ötlet, ezt kéne megírni a VGC-s főnökbácsinak.
Látod Évikém ez a beszéd. Így kell rövidre zárni az amatőrök találgatását.
Katafa, teljesen igazad van, mert ezek a dolgok olyan árban vannak, hogy valami élelmes embernek már kéne valami kölcsönzőt nyitni hozzá nem? Egyébként tudod mi a drága? Ami a kirakatban van. És mi az olcsó? Amit már megvettünk.
Bocs, hogy beleszólok, csak hogy legyen tiszta és világos kb. 2 hónapja érdeklődtem a rolnizó után. Ehhez meg kellene venni a 84 és 94-est s ez kb. 32 ezer ft. Úgy, hogy én is lemondtam róla.
A behajtogatósba én még tavaly augusztusban azonnal beleszerettem. De mikor kiderült, hogy kb. 10 ezer Ft, akkor rögtön rájöttem, nem varrok én annyi edényfogót.
:)) Amúgy aztalűgyben meg még azt tudom hozzáteni, hogy az ipari gépeken (lockokon)is ki van vágva az asztal, az elején van egy felhajtható rész (az asztallap szélétől a gép széléig), ami a gép jobb oldalán zongorazsanérral hajlik fel. Ez a módszer it is remekül alkalmazható lenne. A térdemelő meg valszeg tényleg alatta van, nm ütközik semmivel. Csakhogy legyen még egy ötletem libaügyben... :))))
Én meg arra jöttem rá, hogy csak az egyik videót néztem meg, és van ott több is. Azzal a talppal, ami szépen behajtogatva szegi be a munkát, el tudnék bibirkélni.
A térdemelés nekem is időbe telt, míg rutin lett, mert mindig egyszerre nyomtam a pedált, és az emelőt.
Ezzel a süllyesztéssel csak a szivem fájdítom, de az uram már kivágna ha még előjönnék vele, mert egy asztalt már kivágattam vele, a régi gépemnek,aztán leszedettem a kivágottat, és csináltattam kivágatlant a Berninának, ha most előjönnék az újabb ötletekkel, azt hinné én vagyok a rabbi.
Ez off, de nyári punnyadásban elfér. Áldott emlékű Terikém kedvenc vicce volt,:
A zsidónak döglik a libája. Megy a rabbihoz, mit csináljon
- Meszeld ki az ólat frissen oltott mésszel.
Kimeszeli, csak döglenek, visszamegy.
- Keverj lenmagot a tápjukba
Ad nekik, csak döglenek. ( végtelenségig mondogattuk az ötleteket egymásnak, aztán a zsidó visszamegy, hogy megdöglött az utolsó liba is.
- Megdöglött? Jajj de kár, pedig még rengeteg jó ötletem lett volna.
Most tudtam csak belenézni a videókba,mert rájöttem,hogy csak explorerrel nem tudok videózni,mozzillával igen,és ha az asztalt jobban megnézed,nem csak a gép körül van kivágva a lapja,hanem kb.20 cm-rel odébb körben is.Szerintem ezt a darab asztallapot emeli le,ha bármit matat a gép körül.Térdemelőre továbbra sincs ötletem,pedig látom,téged ez izgat leginkább.Bár ha jobban belegondolok, a t.emelő luka lejjebb van az asztal síkjánál,tehát ha nem látjuk,attól még lehet alatta.És ott meg nem muszáj alsó lapnak lenni,amin a gép van ugye. Sue,jók ezek a videók!
Márta néni! nem úgy értettem,szoktam én is használni,bár nehezen szoktam meg,hogy ne nyúlkáljak mindenfelé. Úgy értettem,hogy a süllyesztett asztalba való beépítés mikéntjének kiagyalása haladja meg a képességeim.
A bal odalon fönt egy hirdetésnek tűnő valami. Ha erre kattintasz feljön egy felsorolás és ezek azok a videok, amik a különböző talpakat mutatják be. Sajnos még nem mindegyik van fent, gondolom idővel bővítik majd a listát.
Jól tetted, hogy belezúgtál! Engem 1 évig győzködtek. Nagyon jó felsőkelme- továbbítós gépem volt (van), mégis rászántam magam erre is. Nem bántam meg. Ám még sok mindent ki kell tanulnom, mert a gép fantasztikusan sok lehetőséget tud.
Tündérem, a térdemelő a legjobb az egészből (a többi mellett) roppant meggyorsítja, pláne a finom vagy íves haladást, vagy ahol nagyon aprólékosat csinálsz. Sőt ha kihúzod, a hátad is megvakarhatod vele.
Hát ezt kevéssé tudom elképzelni, mert ha az orsót csak ritkán szedi ki-be, akkor is a térdemelőt milliószor használja az ember. Lehet, hogy van neki lyuk az asztalon, csak én nem láttam?
Még mindig nem írt senki, hogy milyen volt a délelőtti foglalkozás.
Lehet hogy megnyom egy gombot,meghúz valami kallantyút,és a gép az asztal színére emlkedik.Úgy értem az asztallapból kivágott darab nem a kukában landolt,hanem ott van a gép alatt,és az alsó asztallapból géppel együtt följön,ha kell.Nem tudom máshogy elképzelni.