Keresés

Részletes keresés

Kapimester Creative Commons License 2017.11.03 0 0 129

Szia!

 

Én simán belebonyolódtam a papirozásba. Tudtommal kell meghívólevél (Vorcher) a vízumhoz. Én először foglaltam szállást a Bookingon, vettem repjegyet, aztán az orosz nagykövetséggel nem sikerült felvennem a kapcsolatot. Töbszöri próbálkozásra sem. (kb 2 hónapig próbáltam). Nem tudtam azt sem, mi az a Vorcher. Ezután a google az 1000út oldalát dobta fel, én oda fordultam, gondolom van más cég is. Telefon, neten valamit kitöltettek velem, aztán bevittem a papirokat, kb vízum ár +10000 ezer Ft/fő-be került, a Vorcherrel együtt. A biztosítást is náluk kötöttem, mert azt elfelejtettem előtte, a vízumhoz az is kell. 

Előzmény: erika.66 (127)
pandabarát Creative Commons License 2017.10.27 0 0 128

Olvass vissza 1-2 oldalt itt és a Szentpétervár topicban, minden kérdésedre kapsz választ.

Előzmény: erika.66 (127)
erika.66 Creative Commons License 2017.10.26 0 0 127

Szia. Olvastam a hozzászólásodat és láttam, hogy te bookingon foglaltad a szállást. Nekünk azt mondták az utazási irodában, hogy csak a hotel saját oldalán foglalhatunk szállást és az orosz nagykövetség el sem fogadja, ha valamelyik .com szállásfoglalon foglaljuk a hotelt. De azt is mondták, hogy így nem kell meghívó levél. Az utazásunk elég közel van november 24-26. Hirtelen felindulásból jött az ötlet, eddig mindig egy évvel előtte szerveztem már az utazásokat. Az olimpiai stadionba megyünk november 25-én koncertre a retro diskoteka 80 évek az Avto Radio rendezi. Már régóta nézegettük a koncert felvételeket és szeretjük ezt a zenét, akkor voltunk 20 évesek, amikor ezek az énekesek is menők voltak. Na végül is lefoglaltam először a koncertjegyeket, persze orosz nyelven. Hát egy napomba került. Utána a repjegyet foglaltam a Wizzairnél. Feladja automatikusan a biztosításokat. Persze mint mindig egyből megkötöttem az utasbiztosítást. Na nem kellett volna, mert az oroszok nem fogadják el Chubb biztosítót csak az általuk felsorolt társaságokat. A kérdésem az lenne, hogy volt már valaki magánszervezésben Oroszországban? Ha a hotel visszaigazolja a szállásfoglalást tényleg nem kell meghívó levél? Nekünk azt mondták, hogy csak vízumkérő a nagykövetség oldaláról letöltve, a repjegy, hotelfoglalás a hotel saját oldaláról,így nem kell a meghívó levél, utas-baleset -poggyász biztosítás kell a vízum kérelemhez. Valószínű, hogy kell még egy másik biztosítást kössünk, amit az oroszok is elfogadnak. Írtam a Chubb biztosítónak, azt ígérték, hogy beszélnek az orosz konzulátussal, de még nem kaptam választ. Kedden már be kell adjam a vízum kérelmet, addig még tudok várni az igazolásra, hogy az oroszok elfogadják. Lehet, hogy nem összeszedettek a gondolataim, de nagyon izgulok, nehogy az utazási iroda rossz infót adjon és ne sikerüljön a vízum. Ugyanis mindenhol azt olvastam, hogy kell meghívó levél, ők állítják, hogy nem kell, ha a hotel saját oldalán foglalok szállást. Megköszönném, ha már járt így valaki Oroszországban és megosztaná, hogy ő, hogy milyen doksikra volt szükség. Előre is köszönöm

Előzmény: Kapimester (124)
borisz88 Creative Commons License 2017.10.05 0 0 126

Sziasztok!

Január végén mennénk 5 napra Moszkvába, tegnap sikerült végre lefoglalni a repülőjegyet a Wizz-nél.

Az egészet egyedül szervezem, mert meglepetés lesz a páromnak, ezért gondoltam, hogy itt kérek segítséget a tapasztalt utazóktól. Sok cikket olvastam már a moszkvai utazásról, de ez a topic a legfrissebb a dátumokat tekintve.
Geryson posztja (115.hsz) nagyon hasznos volt, de az alábbi dolgokkal kapcsolatban nagyon kevés infóm van ezért jó lenne még pár tippet hallani:
- Vízum (hogy lehet saját meghívót intézni?)
- Helyi közlekedés
(mivel éri meg legjobban a VKO reptérről a belvárosba utazni, illetve melyik helyi bérlet a leggazdaságosabb, ha buszozni és metrózni szeretnénk)
- Van-e szállás, amit kifejezetten ajánlotok? (apartmant szeretnénk bérelni max. 10e Ft/apartman/éj áron)

Hát első körben ennyi lenne.
Köszönöm a válaszokat!

rip666 Creative Commons License 2017.09.10 0 0 125

ha megvan a vízum más papír nem kell viszont amit majd adnak belépésnél azt a papírt kell megőrizni mert kilépésnél kérni fogják. visszafele nincs online check in így szerintem legalább másfél órával hamarabb legyetek ott. mi a 611 busszal mentünk be és ki a reptérre sokkal olcsóbb mint társai . arra készülj fel , hogy rengeteg építkezés van a Kreml környékén , szerintem készülnek a foci vb-re , a régi angol udvarházat meg sem tudtuk nézni az építkezések miatt . érdemes elmenni a Szentháromság–Szergij-kolostorba mely Moszkvától 70 kilométerre van , fantasztikus .

Előzmény: Kapimester (124)
Kapimester Creative Commons License 2017.09.10 0 0 124

Üdv! Tudom későn írok, de holnap hajnalban indulunk Moszkvába Wizzairral. Milyen papirok kellenek? Nehogy ne tudjunk felszállni a repülőre, vagy belépni, illetve kilépni oroszországból.  Útlevél, benne vízum, beszállókártya, biztosítás, Booking foglalási igazolás. Kell még valami? Visszafelé mikorra kell kiérni a repülőtérre, ha 10-kor indul a repülő haza? Kinn mire figyeljünk, hol érdemes napközben enni? Jót és aránylag olcsón. Főleg a KREML környékén. Nagyrészt szerintem azon a környéken fogunk nézelődni. 

Bandey Creative Commons License 2017.07.13 0 0 123

Szia, ez az Internet-kártya melyik cégé? Érdekelne egy ilyesmi (net is, telefon is), de amikor 2 éve kerestem, nem találtam ilyen lehetőséget.

Előzmény: Geryson (115)
lingar4 Creative Commons License 2017.07.07 0 0 122

Én biztos nem merném, hátha kábítószer vagy fegyver rejlik benne...

 

Előzmény: gi1 (120)
gi1 Creative Commons License 2017.07.07 0 0 121

Írtam emailt.

Előzmény: trabzonspor (119)
gi1 Creative Commons License 2017.07.07 0 0 120

Igen.

Előzmény: lingar4 (118)
trabzonspor Creative Commons License 2017.07.05 0 0 119

Szombaton Moszkvában leszünk. Miztkell elhozni és honnan?

Előzmény: gi1 (117)
lingar4 Creative Commons License 2017.07.04 0 0 118

Arra vonatkozik a kérdés, hogy valaki ismeretlen elhozna-e egy csomagot?

Előzmény: gi1 (117)
gi1 Creative Commons License 2017.07.04 0 0 117

Sziasztok!

 

Nem ide tartozó téma, de tud valaki olyan, hogy csomagot Moszkvából Magyarországra hozatni, mert ahonnan rendelnék onnan nem küldik be.

 

Bármilyen megoldás érdekel! 

 

Köszönöm

rip666 Creative Commons License 2017.06.28 0 0 116

köszi szépen a rengeteg infót. mi ma adjuk be a vízum kérelmet remélem megkapjuk :) minden le van foglalva : szállás , vonatjegy , transzferjegy. már nagyon várjuk az augusztust :) átvenném a net kártyát de sajnos hálózatfüggő a telefonom ezért én már letöltöttem az offline térképeket .

 

 

Előzmény: Geryson (115)
Geryson Creative Commons License 2017.06.28 0 1 115

Szép jó reggelt! Hát megjártuk a várost és mondhatni abszolúte hozta az elképzeléseket mind negatív, mind pozitív szempontból.

 

Leszállás után az Aeroexpressel mentünk be (Vnukovo-Kijevszkaja) a városba. Ehhez a jegyeket a neten vettem meg oda-vissza, mert olcsóbb valamivel, mint a helyszínen. A második dolog, amit megvettünk az a bérlet. Itt egy picit túllőttünk, mert van 40-60 utazásos is, de mi a teljes, egy hetest vettük meg. Utánaszámolva, határesettel lehet elég lett volna a 60-as is az 5 napra. Egyébként a bérlet mindenre jó, de annyira tökéletes a metróhálózat, hogy csak azzal mentünk mindenhova.

 

Kajában volt, hogy egy kicsit megkentük neki, de egyébként nem volt cél az 5 csillagos éttermek meglátogatása, így azok ki is maradtak. Amikor olcsóbbak akartunk enni, akkor a szupermarketekben vettünk grillcsirkét meg köretet, salátát. Kapsz villát, szalvétát poharat sőt volt, ahol le is tudtunk ülni és megenni. Ezek a "készétel" pultok a nagy szupermarketekben vannak, de Tretyakovszkaján is találtunk kisebb boltot és ott is volt készétel, kisebb kínálattal. A víz "sajnos" 100 rubel az utcán, kóla meg 120. Ahogy kiszálltunk a repülőről vettem egyet és ki is kerekedett a szemem azért. Boltban azért minden olcsóbb valamivel.

 

Internet kártyát rögtön tudsz venni a reptéren, 1 hónaposat vettem és szívesen át is adom valakinek, ha van érdeklődő. 400 rubel volt az ára, 10 giga net van rajta és egy csomó belföldi beszélgetés (amit ugye én nem használtam). Egész nap telefonnal tájékozódtunk, hogy hol vagyunk, mit látunk, ki-kicsoda volt és mit csinált a történelemben.

 

Ha lett volna 2 telefonunk (SMS miatt) és 2 bankkártyánk, akkor egy csomót "Bubiztunk" volna! Ez óriási segítség lett volna a hatalmas távok miatt! Sokan használják és nagyon sok "megálló" van! Tényleg tiszta szívből ajánlom, nagyon sajnálom, hogy mi nem tudtunk használni.

 

Ne vasárnap menjetek a Megváltó Krisztus Székesegyházba (egyébként ki ne hagyd), mert 5 órát álltunk sorba. Egyébként a Park of Culture állomáson kell leszállni, vagy inkább a Frunzenskaya-n, mert addig ér a sor. A folyóparton fognak végig visszavezetni, rendőrök és kordonok között. WC és büfék vannak végig!

 

Angolul szinte semmit nem beszélnek (még a reptéren sem!!!), de mindenhol el tudsz boldogulni. Hát most ennyi jutott az eszembe! :)

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.22 0 0 114

Helló, van egy jegyem Moszkvába és vissza. Júl 7-12. Írjatok!

Geryson Creative Commons License 2017.06.21 0 1 113

Végülis mi a Rusztravelnél csináltattuk meg a vízumot, valamivel olcsóbb volt mint a többiek (akiket a neten találtam). A fószer segített kitölteni és persze kértem, hogy a szállást is ő igazolja le. Az az igazság, hogy a saját hotelünk is pénzért adta volna az igazolást, így kvázi teljesen mindegy volt, hogy hova fizetem. Olyan 14e ft-al lett így drágább, de persze sokkal kényelmesebb. Átutalással fizettünk, 1 hét múlva már hívott is az ember, hogy mehetünk.

 

Holnap utazunk, még gyorsan azt nézem, hogy milyen adatkártyákat tudok venni kint, hogy legyen netem (ami azért nem lenne egy utolsó szempont)

csabnemeth Creative Commons License 2017.05.30 0 0 112

Sziasztok

 

segítséget szeretnék kérni vízum regisztrációval kapcsolatban, sehol sincs egyértelmű válasz és a konzulátusnál sem mondtak konkrétat személyes látohgatásom során.

 

Kell regisztrálnunk a címünket?

 

06. 03-06. Moszkva

06. 06-10. Szentpétervár

06. 10-12. Moszkva

 

Összesen 10 napot leszünk Oroszországban és ebből 5 munkanap 5 szabadnap. Appartmanban leszünk mindenhol akik nem akarnak regisztrálni, azt mondják nem kell. Az oldalak nem fogalmaznak egyértleműen, hol 7 munkanap, hol 7 nap van írva. Ráadásul a Konzulátus és Vízumközpont is azt mondta ez nem az én felelősségem hanem a meghívó fél vagy az appartman tulajdonosának a felelőssége. Mégis minket bírságolhatnak meg a rendőrök vagy a kilépéskor az országból.

 

Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Szombaton indulunk!

 

Nagyon köszönöm!

Cs

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.16 0 0 111

Sziasztok!

 

 

Eladó az alábbi Lonely Planet Russia angol nyelvű útikönyv újszerű állapotban. A legfrissebb, 2015-ös 7. kiadás, 696 oldalon. Szakboltban 8500, az enyém 6000Ft. 

 

A régióban utazóknak tudok még Bradt Kyrgyzstan (2012, 296 o., 4500), Tajikistan (2013, 176 o., 6500 helyett 4500), Uzbekistan (2013, 246 o., 5500) könyveket is ajánlani szintén újszerű állapotban. Egyedül a Bradtnél kapható ezekről az országokról külön könyv. 

 

Átvétel Budapesten. 

 

 

Geryson Creative Commons License 2017.05.01 0 0 110

Hát érdemes lesz ezt az összefoglalást azért majd idővel kibővíteni, mert így bizony nagyon-nagyon pindurka. De hajrá! :)

Előzmény: anetkukaca pont hu (109)
anetkukaca pont hu Creative Commons License 2017.04.30 -2 0 109

Elkészült a cikkünk Moszkváról, sok tanáccsal azoknak, akik most készülnek oda:  http://www.anetkukaca.hu/2017/04/moszkva.html

Geryson Creative Commons License 2017.04.27 0 0 108

Na, akkor bízzunk benne. :) Most adom be pénteken az útlevelet, elvileg május végére megkapom az újakat és utána irány a vízum.

 

2 hotel egyenlőre az esélyes, az Agios Hotel on Kurskaya vagy az Ermitage. Olyan 20-25e/per nap az áruk, kettőnknek. Lejjebb nem akartam menni árban, mert ezek viszonylag közel vannak a Vörös Térhez (ca. 2,2 km) úgy, hogy áruk még elfogadható és a minősítésük sem rossz.

 

Gondolom a sok metró miatt Moszkva baromi jól járható, ugyanis a reptérről is valami eszméletlenül jól be lehet jutni a hotelhez. Egészen ledöbbentem!

Előzmény: rip666 (107)
rip666 Creative Commons License 2017.04.26 0 0 107

Bocika1 megerősítette , hogy  működik már többször használta :)

 

szerintem igen

 

mikor utazol ? melyik szálloda a kiszemelt :)

Előzmény: Geryson (106)
Geryson Creative Commons License 2017.04.25 0 0 106

Egy dolgon gondolkoztam el. Ha az LLCentertől veszem meg a vouchert, akkor azt vajon tuti elfogadják? Érted, nehogy az legyen, hogy 40 dollárért megveszem és azt mondja a vízumközpont, hogy "ja, baszki, hát ez nekünk nem jó, vagy nem elég".

 

Meg látom az a kitöltendő kérdőívet is a vízumközpont oldalán. Azt meg kell csinálni előre, hogy hátha kérik?

Előzmény: rip666 (105)
rip666 Creative Commons License 2017.04.24 0 0 105

saját magam fogom intézni a vouchert és a vízumot is de még várok mert vonatjegyet kevesebb mint 60 nappal az indulás előtt érdemes vásárolni. mi 9 napot leszünk Oroszországban 5 nap Moszkva és 4 nap Szent Pétervár valamint éjszakai vonattal utazunk a két város között a blogban leírtak szerint. a szállodákat nézegetem most már leszűkült kb 3-3 szereplőre a keresés.

 

Előzmény: Geryson (104)
Geryson Creative Commons License 2017.04.24 0 0 104

Nem, vonat nem lesz. Csak Moszkva, 4 nap.

 

És te hogyan döntöttél, a hoteltől/máshonnan veszed meg a vouchert vagy kompletten az egészet magyar irodánál? Kicsit utánakérdeztem ma és 32-34 eFt a teljes ügyintézés vagy 19.025 maga a vízum, ha a konzuli osztályon intézem és 20 dollár, azaz mondjuk 6e Ft (a korábban linkelt llcenter) ha magam intézem. Ha jól számolom olyan 7e ft-ot spórolok, ha én intézem per fő. Elgondolkoztató.

Előzmény: rip666 (103)
rip666 Creative Commons License 2017.04.23 0 0 103

én augusztusban megyek először de amit eddig megtudtam a következő :

- a voucher vásárlásánál meg kell adjad hogy melyik városokban tartózkodsz adott időn belül illetve melyik szállodákban , ez alapján küldik el e-mailben ( ha vonatozni akarsz akkor itt vegyél vonatjegyet gotorussia.com mert itt ingyen adják a vouchert , azt nem tudom mennyivel drágább a jegy mint a hivatalos állami vasút honlapján)

- olvasd el a blogot :)

- vannak magyar utazási irodák akik felárért ( kb 15 ezer / db ) mindent elintéznek : pl http://vizumcentrum.hu/vizum/orosz-vizum/

 

Előzmény: Geryson (102)
Geryson Creative Commons License 2017.04.23 0 0 102

Sziasztok! Hú, de örülök!

 

Pici segítséget kérhetek? Megvettem a repjegyeket, lefoglaltam a szállást. Erre jött egy levél, hogy csak x dollárért adnak nekem vouchert és itt és itt töltsem ki és fizessek. Most töröltem azt a hotelt a Bookingon mert a Viccair adott másik tippet, de ez a hotel nem küldött semmi ilyen levelet automatikusan.

 

Szóval akkor ilyenkor van az a 2 hozzászólással korábbi oldal, ahol le kell töltenem egy vouchert pénzért? De honnan tudják ők, hogy hova megyek? Vagy ne az Orosz Nagykövetségen intézzem a vízumot, hanem egy erre szakosodott irodában és akkor ott automatikusan kapok meghívólevelet?

 

Köszönöm előre is!

 

Ui.: A blogot mindenképpen át fogom olvasni!

rip666 Creative Commons License 2017.04.20 0 0 101

köszi. tegnap megvettem a repülőjegyeket :)

Előzmény: Bocika1 (100)
Bocika1 Creative Commons License 2017.03.31 0 1 100

A visa.llcentre megbízhatóan működik. Több alkalommal használtam már.

Előzmény: rip666 (99)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!