Keresés

Részletes keresés

yacek75 Creative Commons License 2021.05.16 0 1 71551

hyposignomania Creative Commons License 2021.05.16 -6 0 71550

De profundis clavami ad Te, Domine!

Eodem modo: A gödörből esedezünk Uram, világosítsd meg elménket a betűk és számok ismeretével!

2011. 06. 11.     33431     hb-tatus

  

„ismeretlen valamik”      Ez az optikai felbontó képesség, és magas szintű cogitatio vezetne a téglabélyeg-tan történelmi segédtudományként való elfogadásához? –Jeles téglák, jeles emlékeink 10. 168. o. Herczig Béla: a kötet tartalma a forrás megjelölésével szabadon felhasználható.-

2021. 04. 19.     71490     WattieNo1

dibidondiego:     „ az EA jelentése Eklézsia Almási

WattieNo1:         „ lehet akár szándékos EA, mint Ecclesia Almásiensis”

Lám-lám, itt a következménye annak, ha értelmet kívánó problémának csak úgy nekiesünk mint „ gyöngytyúk a meleg takonynak” –mondák! Két betű láttán, több évi megszokottság révén ostoba ötletekkel kívánjuk kábítani a híveket!

  1. Az E betű nemcsak az Eklézsia, de még az Ecclesia szót is nagyon haragosan ugatja.
  2. Az A betű irtózik attól, hogy Almási névvel gúnyolják!
  3. „ha valaki nem tud arabusul, …közmondás analógiaként követelődzik a latinra vonatkozóan is. Még az sem ismert

az alapos kutakodásáról hírhedt WattieNo1 -!- által, hogy a latin abc 23 betűjében á betű nem létezik! És eközben

latinoskodással bitorolja a művelt népség szinte mintegy anyanyelvét. És ezt gátlástalanul elköveti mind amellett,

hogy még két hónapja sincs annak -2021. 02. 13. 71310- mikor szíve vágyaként kéregetett magyarázatot a Capituli és a Capitulum szavak közti különbségtételre! Azt már csak futólag említem, hogy korábban társai figyelmeztették 2019. 09. 23. 69638 hb-tatus- hogy csak általános iskolai végzettsége révén nem tartozik a monarchiás gyűjtők elit körébe, kik „valódi” gimnáziumokat, sőt még egyetemet is végzettek. -2012. 02. 14. 36752 hb-tatus-

        4.   dibidondiego blasphemia-ja – Almásin kanonokrendi birtok volt!- azért tartozik a menny által megbocsátható bűnök kategóriájába, mert ő 2014. 12. 30-án az 50838-ban önbevallásban figyelmeztette társait  „ Én sem vagyok valami nagy agytröszt”

A fennmaradó két betű, illetve szám, valamint  a valóságos jelentéseikről a következőkben fogok „ nem megvilágosodott agyammal – WattieNo1 2021. 04. 25. 71506- folytatólagos lenni!

lanko Creative Commons License 2021.05.15 0 5 71549

Sziasztok!

Ha már megint az ÁLATKODÁS megy:

Zoli_t5H Creative Commons License 2021.05.15 0 10 71548

Én örülök neki, hogy még időben kiszálltam... mert ami itt megy, az vicc (csak a rosszabbik fajta). Pedig sok éve ez egy baromi jó hangulatú virtális tér volt, jó társasággal (baromi sokat röhögtünk, de messze nem annyit, mint amennyi torzsalkodás van itt az utóbbi években).

Mai napig rendszeresen benézek "readonly" módban, valószínűleg van valami rejtett perverzióm, mert épeszű ember nem fárasztaná magát azzal a szappanoperával, ami itt megy... :-))))

 

 

Előzmény: yacek75 (71547)
yacek75 Creative Commons License 2021.05.15 0 12 71547

Csak én érzem úgy, hogy nagyoncsak kezd kisiklani a fórum? Vagy már az oldalán hever a vonat. Vagy? 

Esetleg privátban megoldani a dolgokat srácok?

 

WattieNo1 Creative Commons License 2021.05.15 -10 0 71546

T. 1748!

 

"csak bele kell kattintani az általad is megtalált "téglába" és máris kijön a forrásmegjelöléssel hivatkozott szöveg."

Ezt fölösleges tovább ragozni, ha a fotóra kattintok akkor annak nagyított változata jön ki, azon pedig csak egy magyaros "close" felirat van. Szöveg sehol! Ne erőlködj, mert nem az egyesület oldalán találtam rá az Ányos családra.

 

Nem az épület korát kritizáltam, csak egy kérdést tettem fel! Ahhoz, hogy ez kritika legyen, olvasnod kellett volna a sorok között. Az idézett szöveg szerzője csak tippelt, mint írta is, mi viszont tudjuk, hogy kb mikor épült. Akkor idejét múlta infókat minek másolunk?

 

A 2. bekezdésre: 2007 óta én vagyok az egyetlen aki az elnök, és a tb elnök megfejtéseit, elméleteit kritizálni, cáfolni mertem. Ezért!

 

 

A biliborítás ezek szerint félreérthető hasonlat volt. Úgy írom inkább, hogy fura, hogy pont te szólsz be, amikor több vaj van a fejeden, mint egy tejcsarnokban.

 

"valóban vettem téglát 1000Ft áron, ahogy te is (utánad voltam ott)." Hazudsz! (Bocs, ezt finomabban lehetetlen megfogalmazni.)

Soha nem jártam még annál a kereskedőnél, ahol te egyetlen alkalommal 5db tégláért 100.000 forintot hagytál. ...És mint írod rendszeresen jársz oda.

 

Akkor is hazudsz amikor azt állítod, hogy 20.000-ért árulom a téglát a barátommal, és akkor is amikor azt állítod asszisztálok hozzá! Eleve a többesszám is hazugság!

A rendőrségi ügyeket is csak azért írtam hasonlatnak, mert annyi közöd van hozzá, mint  nekem a barátom ügyleteihez!

 

GyőrPécs és Tordas a tanú rá, hogy mindent elkövettem, hogy csere jöhessen létre és ne vásárlás! Hetekig lobbiztak nálam. Csak Tordas annyira az első akart lenni, hogy felnyomta az árat, és arra már nem volt érvem, hogy a 20.000 helyett inkább a cseretéglát válassza a barátom.

 

"veled ellentétben én most is letudok kéri egy teljesen tiszta erkölcsi bizonyítványt."

 

Ezt az állításodat rossz esetben bíróság előtt kéne igazolnod! És persze nem tudnád, hiszen ez megint csak a lejáratásom része! Valóságtartalma nulla! Egyéni vállalkozó vagyok, tiszta erkölcsi bizonyítvánnyal! ...És megelégszem egy bocsánatkéréssel.  

 

És ezek után még van bőr a képeden azt írni, hogy én adok rágalmazó és valótlan válaszokat?

 

Előzmény: 1748 (71545)
1748 Creative Commons License 2021.05.15 -3 9 71545

T. Wattos, szomorú tény, hogy az te fejedben lévő "igazság" köszönőöviszonyban sincs a valósággal.

 

Az egyesület honlapját te is rendszeresen nézed, amit mi sem bizonyít jobban minthogy vagy kritizálod az ott látottakat vagy átveszel információt. Ami nem baj, sőt örülök, mert így nagyban hozzájárulsz te is a jobbá tételéhez és az "ige terjesztéséhez". Ami az említett linket illeti csak bele kell kattintani az általad is megtalált "téglába" és máris kijön a forrásmegjelöléssel hivatkozott szöveg. Tehát ha az épület korát szeretnéd kritizálni fordulj bizalommal az ott megjelölt Magyar kastélylexikon 11. szerkesztőségéhez. Ahhoz, hogy a honlap jó legyen várjuk a javaslatokat, feltöltéseket. Nagyon sok munka van még vele, és lesz is. Ebben is várjuk az aktív részvételt a tagságtól. Az elnökség minden tagja örömmel venné a tettre kész jelentkezőket akik szeretnék előrébb vinni a dolgot.

 

Továbbá javaslom, abból sok következtetést nem vonj le, hogy milyen választ kapsz az elnökségtől, mert te akkora egyéniség vagy, ami megköveteli a teljesen egyéni választ. Szerinted miért te vagy az egyetlen aki 2007 óta kiérdemelte a nem kívánatos a jelenléte az egyesület jövőjében levelet? (kétszer is)

 

"Győrtől kicsit arrébb" valóban vettem téglát 1000Ft áron, ahogy te is (utánad voltam ott). Itt megjegyzem fizettem már többet is tégláért, de ez mellékes.  Azóta viszont úgy "felhajtottam" az ottani árakat, hogy az a "kereskedő" rendszeresen cserél velem és másokkal is téglákat, már régóta eladás helyett a csere van az előtérben. Tehát "kereskedőből" cserepartnert faragtam (persze nem egyedül) és ha ez felverte az árakat hát én vállalom. A hozzáállásban a különbség szerintem is érezhető.

 

Én nem borítottam bilit, csak megjegyeztem érdekes ha valaki az árfelverés ellen kampányol és közben 20.000Ft-os adásvételekben asszisztál. "Hatalmas különbség van a "20.000-ért eladom" és a "20.000-ért megveszem" között". Szerintem nincs különbség, megtörtént az adásvétel. Az összeg tény, az eladás tény, többfajta tégla több példányával is megtettétek ennyiért, ez is tény, hogy ez felveri-e az árakat, hát azt döntse el ki-ki maga. Viszont semmiképp sincs köze a rendőrségi ügyekhez, amiben én soha, semmilyen formában nem voltam érintett. Most csak te rágalmazol engem! Én tényeket közöltem, bocsánat ha fáj az igazság. Nem mellesleg azt azért megjegyezném, veled ellentétben én most is letudok kéri egy teljesen tiszta erkölcsi bizonyítványt. A bormáspusztai ügyetekről meg ne is beszéljünk, amíg az le nem zárul. Addig én vélelmezem az ártatlanságotokat, s feltételezem titeket nem is érték tetten ott nagy értékű téglalopáson...

 

A témával kapcsolatba további rágalmazó és valótlan válaszaidra nem fogok reagálni, mert tudom hogy úgysem értenéd. 

WattieNo1 Creative Commons License 2021.05.14 -7 2 71544

Részlet az 1748 által megosztott linkből:

 

"Virág Zsolt könyvéből kiderül, hogy a kardosréti birtok már a török előtti időktől kezdődően az Ányos család tulajdona volt. A szóban forgó épületet (kúriát) valószínűleg Ányos Ignác építette az 1700-as évek végén."

 

Valószínű, hogy egy épület, amiből zömmel 1822-es évszámmal kerülnek elő téglák, az az 1700-as évek végén épült?

 

WattieNo1 Creative Commons License 2021.05.14 -9 3 71543

Üdv!

 

Úgy gondolom nem nagyon van szükség rá, hogy bármivel is kiegészítsem amit írtál, mert az "elvitted előlem" - "otthagytam" kezdetű össze-vissza beszélés (persze van erre konkrétabb szó is) tökéletesen jellemez téged.

Előzmény: GyőrPécs 2.0 (71539)
WattieNo1 Creative Commons License 2021.05.14 -9 2 71542

Bejegyzésed másik részére:

Nem értem miért borítod a fejedre a bilit?

 

"20.000Ft/db. áron értékesíted a barátoddal együtt a "keresztes 1859 EB" téglákat"

Érdekes ezt olyantól olvasni akinek több rendőrségi ügye volt a barátjával együtt, téglabeszerzésből!

 

...De nem ez az első alkalom, hogy olyannal rágalmazol amihez semmi közöm.

 

És ha már bilit említettem, megpróbállak tisztába tenni, mert azonkívül, hogy valótlan dolgokat állítasz, még gyurihaverodon keresztül is terjeszted.

 

Hatalmas különbség van a "20.000-ért eladom" és a "20.000-ért megveszem" között!

A "barátomnak" ugyanis sem cserélni, sem eladni nem állt szándékában, a te barátod viszont mindenáron meg akarta szerezni az említett téglát, így ő ajánlotta fel, hogy komoly összeget is fizetne, amit aztán ő maga számszerűsített.

 

Mutass egyetlen marhát aki nem adná oda a cseretégláját, ha húszezres ajánlatot kap rá!

Tehát az árat a barátod verte fel, ezért került következő vevőnek is sokba!

De tájékozottságod itt is erősen hiányos volt, mert ő már kevesebbet fizetett darabjáért.

 

 

 

És, hogy a kérdésedre is válaszoljak. (Ki veri fel az árat?)

Te. Miután Győrtől kicsit arrébb egy kereskedőtől 1000Ft/db áron bevásároltál, közölted vele, hogy ezekért a téglákért jóval többet is elkérhet. Így az utánad következő gyűjtő már 5000-ért tudta megvásárolni a 70-140 forint értékű téglát.

De ez neked nem újdonság, csak a többieknek írtam a miheztartás végett.

 

És, hogy érezhető legyen a különbség a te árfelverésed és az én reakcióm között:

A kufár engem is megkeresett privát üzenetben, (azelőtt, hogy te elkezdtél árat felverni) küldött egy csoportképet a téglákról azzal, hogy 1000 forint darabja, én pedig azt válaszoltam, hogy nem érdekel, mert irreálisan magas árat kér.

De egymagam hiába küzdök, hogy reális áron jussunk téglához, ha sokan szó nélkül kifizetnek ezreket, te meg még jól le is szívatsz mindenkit.

Előzmény: 1748 (71538)
WattieNo1 Creative Commons License 2021.05.14 -8 2 71541

Üdv!

 

Szomorú tény, hogy az egyesület honlapja (ami nemrég még Soldaros honlapja volt.!?) használhatatlan. Ezt korábban már jeleztem itt, utoljára azt a választ kaptam, hogy akkor ne használjam, és amikor más is jelezte ezt az elnökség felé, kb ugyanezt a választ kapta.

Azóta többen is panaszkodtak nekem (a pecsetestegla.hu weboldal dicsérése mellett), hogy "a másikon" nem találnak infót, néha még alapdolgokra (téglajelre) sem ad ki találatot a kereső.

 

A fotóig lapozgatva ezt a mondatot találtam: "Valószínűleg Ányos Farkas a készítő." A linket amit megosztottál lövésem sincs, hogy hogyan lehetne megtalálni az MBTGYE oldalán, de nem is lényeges, hiszen a Kardosréttel foglalkozó bármely más weboldalon - valószínűleg sokkal gyorsabban - megtalálható Ányos farkas neve. Így bármelyik téglagyűjtő pillanatok alatt találhat összefüggést a monogrammal.

 

A másik szomorú tény, hogy itt a fórumon valóban elírtam a település nevét, de ennek semmi köze a 10 perchez, mert az itteni megosztás jóval azután történt, hogy megosztottam a weboldalon, ill. más közösségi oldalon. (...ott elírás nélkül!) De köszönöm, hogy javítottál!

 

Örömmel látom, hogy az egyesületi honlapon egyre több jó infó jelenik meg, függetlenül attól, hogy ki, hol, és hány perccel a másik előtt talált rá.

Annak is örülök, hogy itt a fórumon a "méhkas-méhkaptár" bejegyzésem nem volt hiábavaló! :)

 

 

 

Előzmény: 1748 (71538)
GyőrPécs 2.0 Creative Commons License 2021.05.13 -4 6 71540

És egy kiegészítés a "vitaindító" bejegyzéshez. Amikor a "Tégla ára" kérdésben próbáltam korrekt, naprakész információkat összeszedni pár hete, az részemről egy felvetés volt csupán, nem egy autokrata dogma közlése, mint anno megfogalmaztam. Feltett szándékom volt, hogy közösen alkossunk erre a kérdésre egy konszenzusos választ. Majd hozzunk létre egy olyan, mondjuk GYIK bankot, ahol a gyakori kérdésekre választ kaphatnak az érdeklődők, és nem kell mindig újra és újra választ írnia valakinek. (Ilyen pl. az ár mellett a "Hogyan tisztítsam..." kérdés is.)

 Ezért azzal nem jutunk előre, hogy "szófosás", meg "60 sor", meg "értelmetlen". Ez is hasznos persze, hiszen egy vélemény, de a továbblépéshez több kell. Az lenne eredményes,hogy ha valami abban nem jó, akkor javítsuk ki, ha hiányzik belőle, akkor tegyük bele stb, amit aztán adott esetben megoszthatunk válaszként... 

GyőrPécs 2.0 Creative Commons License 2021.05.13 -4 7 71539

Személyeskedés nélküli helyzetet üdvözlöm, vagy inkább üdvözölném, ha nem pont azzal kezdődne az első mondat!!! :-) (ezt leszámítva örülök, hogy így is megy, melyet a bejegyzésed maradék része bizonyít, és ez a része jó példa rá, mi az amit kérek (-ünk) évek óta, hogy konkrétumokkal, téglakérdésekkel foglalkozz (-unk), és ne mások ötleteinek minősítésével, szurkálódó megjegyzésekkel, lejáratásával stb.)

 Ami viszont a történetből kimaradt, és a lényeg szempontjából elsikkad: én OTTHAGYTAM AZ ÖSSZES TÉGLÁT AZON AZ ÁRON, AMIN AZ ELADÓ EL AKARTA SÜTNI azokat. És azért hagytam ott, mert nem ért annyit nekem, amennyit kértek érte. Mert egyértelmű volt, hogy a padláson kívül -meg esetleg pl. az a 3 db amit te most megmutattál- a többi szinte semmit nem ér. Ezt Ő is tudta. Mert ugye a végeredmény szempontjából mindegy, hogy az autó ingyen van és az indító kulcs 8M, vagy a kocsi 8M és a kulcs ingyen van....és a vétel után ugyan mondhatjuk, hogy a kocsi 4M, meg a kulcs is 4M, de tudjuk, hogy ez nem így van... Így az is egyértelmű, hogy a pár tégla miatt vetted meg te is az egészet. Ami nem baj! Én ezt nem ítélem meg negatívan. Ami a logikában hiba, az az, hogy én OTTHAGYTAM, te meg MAGASABB ÁRON megvetted, mint amit én adtam volna érte. Vagyis itt az ÁRFELHAJTÓ személyében van egy érdekes csavar. És ez akkor volt, amikor én még hittem a vásárlásban (és mint említettem, ma már nem hiszek!!!), te pedig azt tanítottad nekem, hogy nem szabad pár 100-nál többet adni érte. Én akkor ott nem az eladóban, nem a téglában, hanem másban csalódtam... (Kiegészítés: a 6000-es árat egy kereskedő adta a srácnak, ezért indította onnan az alkudozást neked is, nekem is.) És az egész ügylet nem érdekelne, és nem is hoztam volna nyílvánosságra, ha nem pont azt sugallta volna a korábbi egyik bejegyzés, aminek pont az ellenkezője igaz rám...

 És amiben hiszek: nem szabad nagy pénzekért téglát venni, de nem ítélem el, aki másképp gondolja, elfogadom (de ez személyes véleményem, akit érdekel, miért gondolom így, sok oka van, keressen meg...)

 Szumma: személyeskedés nélkül lehet (könnyebb) érdemi párbeszédet folytatni, sőt! Talán csak így lehet...

Előzmény: WattieNo1 (71537)
1748 Creative Commons License 2021.05.12 -4 13 71538

Köszönjük Wattos a "10 perces megfejést" megjegyzem az információt lekérdezni az egyesület honlapjáról nem tarthatott 1 percig sem ;)

 

https://mbtgye.hu/katalogus/ad/toertenetek-leirasok,10/zirc-kardosreti-gyujtes,11626#dj-classifieds  (feltöltés: 2021.04.07)

 

10 percedbe azért kis hiba csúszott: Kardoskút és a lelőhely Zirc, Kardosrét között min 300km távolság van :)

 

Ki veri fel az árat? Pl:  te  Wattos amikor 20.000Ft/db. áron értékesíted a barátoddal együtt a "keresztes 1859 EB" téglákat (legalábbis a 6db. szebbet) Ezen azért egy kicsit elgondolkozhatnál!

 

Meg tulajdonképpen azon is elgondolkozhatnál, hogy az egyesület 2007-es megalakulása óta te vagy az egyetlen aki ajánlott levélben értesítést kapott, miszerint nem kívánatos a jelenléte az egyesület jövőjében. A levelet az elnökség teljes egyetértésével kétszer is ki kellett postázzuk részedre.

WattieNo1 Creative Commons License 2021.05.12 -9 3 71537

A szófosás azt minősíti aki fossa, úgyhogy csak egy mondatra reagálnék. Igyekszem személyeskedés nélkül, hogy érezhető legyen a kontraszt.

 

 

 "vastag pénzért elvitted előlem a tolnai anyagot"

 

Történt egyszer, hogy valaki megkeresett privátban, hogy eladná a gyűjteményét. Én meg megköszöntem  neki, hogy gondolt rám és elbúcsúztam tőle, pedig ekkor még összegről szó sem volt.

Aztán egy másik közösségi oldalon felrakott néhány padlástéglát. A szöveg valami ilyesmi volt mellé, hogy "nem csere és nem eladó". Írtam is válaszban, hogy akkor bizonyára ajándéknak szánja. :)

 

Később újabb privát üzenetet kaptam, hogy szívesen átküldi a padlástégla fotóját, hogy "dokumentálni tudjam" (a weboldalamon.) Én pedig a csere lehetőségével próbálkoztam. Küldtem cseretéglákról fotókat. Azt válaszolta, hogy eladni szeretné, és már kapott is 6000 forintos ajánlatot ...na kitől?... Úgyhogy megint búcsúztam.

 

A következő megkeresést azzal kezdte, hogy volt nála ...navajonki?... de 1/3-os árcsökkentés? alkudozás? ellenére sem vitte el a téglákat. 

 

Ennyit az "elvitted előlem" mondatrészről!

 

Az utolsó ajánlata pedig az volt (miután jól leszívatta a gyűjtőtárs), hogy ha elviszem a tégláit ajándékba adja a padlástéglát.

 

Az eredetileg 44 téglához keresgéltünk még párat a sufniban, így kb 330 forintra jött ki darabja.

 

Ennyit a "vastag pénzért" mondatrészről!

 

Nem minden tégla volt szép, és egy részük amúgy is megvolt. De itt van pár fotó arról, hogy mit hagyott ott az, aki elől állítólag elvittem.

 

                  

 

Ja, és ezek után még kaptam egy kívánságlistát a gyűjtőtárstól, hogy elcserélné velem amiket otthagyott.

 

GyőrPécs 2.0 Creative Commons License 2021.05.12 -4 5 71536

"...mármint akkor, ha a kerteszemberrel nem közli valaki, hogy 70-140 helyett akár 2-300, sőt 2-3000 forintért is megpróbálhatná eladni a tégláit."

Hát tényleg, ez érdekes... Kedves hozzászóló, te mit tanácsolsz? Mit lenne illendő ilyenkor mondani? Vagy mit lenne jó mondani, amiből hasznunk lehetne? Vagy másnak lenne haszna? Esetleg mondhatnánk azt, értéktelen? Vagy azt, sosem hallottunk egyéb lehetőségről? Mellesleg ki mondta azt, hogy 2-3000 Ft-ért is el lehet adni nagy mennyiségben magánszemélyként 3 betűs téglát? A gondolatok sűrűjében mindig felbukkan a következő: "A valóség független a véleményünktől" vagyis, hogy egyesek fejében a Föld lapos, attól az még nem az...

GyőrPécs 2.0 Creative Commons License 2021.05.12 -4 7 71535

A bort iszik és vizet prédikál önvallomásodat meglepetésként éltem meg... Sokszor beszélsz a látens énedről, és örömmel veszem, hogy észrevetted magadon ezt az eltévelyedést... Nekem mindig azt mondtad, te nem veszel téglát x összeg felett... aztán kiderült, hogy de, és azt csak terjeszted, meg nekem mondogatod stb. hogy nem... Mint sok minden másról ma már számomra is világos, hogy ez pont annyira igaz, mint a sok egyéb "tanításod"... A vételre visszatérve: ha te árfelhajtó vagy, akkor hagyd abba, és máris őszintébb lesz amit prédikálsz!!!

 Azt külön köszönöm neked -ami persze véletlen, és nem aktív segítség volt a részedről- hogy amikor vastag pénzért elvitted előlem a tolnai anyagot, akkor értettem meg, hogy ez a mentalitás hosszú távon nem térül meg a gyűjtőknek, ezért abba kell hagyni, ki kell szállni belőle, nem szabad belemenni. Attól az eseménytől hírdetem azt amit idéztem, és tartom magam hozzá, mert ha mindenki ezt tenné, akkor hosszú távon a közösségünk jobban jár... A közösség hosszú távú haszna, az egyének haszna is lenne egyben...

Itt is vállalom, hiszem, vallom: nem veszek több ezer Ft-ért téglát!!! Amit régen így vettem, mind megbántam...

Előzmény: WattieNo1 (71533)
GyőrPécs 2.0 Creative Commons License 2021.05.12 -4 6 71534

Kedves Tumor! Sok sok metasztázist adsz te a mindennapjaidban, de ez nem róható fel neked, hiszen a tumor nem tudja magáról, hogy tumor... Az külön művészet, és akár taníthatnád is -vagy a jelenlegi idő fake news világában illetve a politikában tudnád hasznosítani, mert ott ez a stílus kifejezetten keresett- miként tudsz akár egy hozzászólásban is tengernyi hazugságot és csúsztatást összehozni... A mostani megszólalásod már már kuriózum, mert mint ahogy van láncdohányos, úgy te megmutatod nekünk milyen a lánchazugság, vagy lánccsúsztatás esete... Ízekre lehetne szedni a baromságaid mostani tömkelegét is, mert bár a rágalomhadjáratod mindig az aktuális ellenség felé irányul, és a mögöttes érdeket meg csak kevesen látják, de a magyarázat(-ok)nak azért nincs értelme, mert amikor a diagnózisban a tumor kiegészül a malignus besorolással, és az utolsó előtti stádiumba jut, akkor a megoldás a biztosnági zónával kiegészített sebészi eltávolítás... :-)

WattieNo1 Creative Commons License 2021.05.11 -9 4 71533

Üdv Mindenkinek!

 

Murmi a múltkor hitetlenkedett, hogy egy téglajelet nem lehet 10 perc alatt megfejteni.

Pedig de! A pontos lelőhely ismeretében (szerencsés esetben) nem nagy durranás egy-egy jelre megfejtést találni.

Az alábbi két tégla megfejtése rövidebb ideig tartott, mint egy értelmetlen 60 soros szöveg kimásolása, beillesztése, és megosztása.

 

 

Az Ányos család neve még nem szerepelt a fórumon, tégláik már többször is.

 

Fajszi és vámosi Ányos Farkas (élt: 1798-?) és testvére fajszi és vámosi Ányos Móric (élt: 1804-1869) apjuk korai halála után örökölték meg a kardoskúti birtokot.

 

Mindketten szolgáltak főszolgabíróként, de az Ányos családból - kik már a török hódoltság előtt is a Kardoskút közeli Nagyesztergár birtokosai voltak - többen szolgáltak várkapitányként is.

 

                         

 

 

Más!

"az alábbi képeken látható tégla ér-e valamit? ... Ha valakit érdekel szívesen eladom."

 

Az én olvasatomban a második mondat okafogyottá teszi az elsőt, mert így nem árfüggő, hanem érdeklődésfüggő az eladás. Tulajdonképpen a vevő határozza meg az árat. 

 

...mármint akkor, ha a kerteszemberrel nem közli valaki, hogy 70-140 helyett akár 2-300, sőt 2-3000 forintért is megpróbálhatná eladni a tégláit.

 

 

Ezt már csak kerteszembernek írom: Már a kezdetektől "alakult ki az a praktikus gyakorlat, hogy a gyűjtők inkább cserélgetik egymás közt a darabokat"! (Bizonyíték rá ez a fórum a kezdetektől!) Van néhány "gyűjtő" aki megteheti, hogy mellényzsebből kivágjon bármekkora összeget. Na ők azok akik rettegnek az "áreséstől"! Viszont ők azok akik nincsenek tekintettel a többi gyűjtőre és rendszerint felverik az árat. Az meg a "vizet prédikál, bort iszik" tipikus esete, amikor egy árfelverő arról papol, hogy 70-140 Ft között van a tégla ára.

GyőrPécs 2.0 Creative Commons License 2021.05.11 -4 5 71532

A válasz nem rövid, de talán részletes, hasznos. Idézet a fórum egy korábbi bejegyzéséből:

"

„Mennyit ér ez a tégla?” „Mennyi az ára?”

Sokan felteszik ezeket a kérdéseket, sokszor fordulnak a „szakértőkhöz”, keresve a választ. Kihez forduljanak, ha nem azokhoz, akik ezzel foglalkoznak nap mint nap. Itt is, más csatornán is, így van ez, és rendszeresen válaszol(-gat)unk ezt-azt, többnyire éppen aki ráér, és olvassa a felvetést. Néha én is írtam már ide-oda ezt-azt pár sorban… Annak érdekében viszont, hogy egyszerűen „idézhető”, mondhatni hivatkozható legyen, és ne kelljen ennek újra-és újra nekifutni (mármint a válasznak), megpróbálok egy összefoglalót adni erre. Ez valószínű, nem lesz mindenki számára tökéletes, vagy elsőre tetszetős, de ha közösen elfogadhatóra formáljuk, akkor viszont segíthet sokaknak ebben a témában eligazodni… Tapasztalataim alapján (gyűjtőként) írtam az összefoglalót, a tévedés lehetőségét fenntartom…

A téglának is van ára. Miért pont ennek ne lenne...? Mégpedig 4 féle.

  1. Mivel építőanyagnak alkalmas, használati értéke van. Ennek megfelelően országszerte gyakran próbálják is értékesíteni a bontások során. Ára 70-140 Ft között változik földrajzi térségtől függően-az általunk nagyméretűnek nevezett, tömör tégla, ami 30x15-ös az egyszerűség kedvéért-, a rajta lévő jelektől függetlenül. Sok helyen nem értékesítik, mert nincs rá idő, nem érdekli a tulajt, nincs rá ember, aki megpucolja és-vagy raklapolja stb., ekkor megy a darálóba vagy a törmeléklerakóba, vagy feltöltésre valahova.
  2. Az értékesítés egy másik csatornája, amikor kereskedő árulja, ahol kereskedői értéke van. Ennek két része van, az egyik a „falazóanyag” kategória, aminek ára az előbbi. A másik, amikor díszítésnek szánják, pár darabonként értékesítenek, jellemzően sosem adnak el belőle egyszerre raklapnyi mennyiségeket. Ezt olyanok veszik meg, akik pl. egy falat, egy kerítést, egy konyhapultot, vagy egy kerti sütőt akarnak vele díszíteni, maximum 5-10-20-50 darabbal. Itt az árat már meghatározza a tégla felirata, a kereskedő annak alapján áraz. Mit mennyiért tud eladni. De nem a ritkaság, vagy a különlegesség lesz itt az értékképzés alapja, hanem az eladhatóság a laikusok felé! Ekkor 1000-2000-5000 Ft is lehet az ár. Aki megveszi, annak viszont a pár darab nem nagy tétel mondjuk a teljes kerítés költségvetéséhez képest, és nem érdekli az sem, hogy amit vesz, azt máshol akár 100Ft/db áron is megvehetné. Neki itt nem a téglát, hanem azt kell megfizetni, hogy a kereskedőnél sokféle van, választhat, és nem kell utánajárnia. Viszont a kereskedő ezt az 1000-2000-5000 Ft-os téglát is mellesleg 70-140 Ft-ért veszi meg, és teszi a kínálatába…
  3. A tégla állapota, ritkasága, felirata a gyűjtőket érdekli igazán. Ez a gyűjtői érték. A gyűjtői kör országunkban kiterjedt, de létszáma messze elmarad olyan klasszikus területektől, mint pl. a numizmatika vagy a filatélia. Ennek azért van jelentősége, mert itt is a kereslet-kínálat alapjaiban határozza meg a végeredményt. Mivel a közösség kicsi, és abból is talán fél tucat gyűjtő hajlandó nagyobb összegeket fizetni egy-egy darabért, nem mondhatjuk, hogy ez a gyűjtési terület pénzben kifejezhetőleg évente árazza a gyűjtési céltárgyakat. Nem is lehet. És mi az, ami még elfogadható gyűjtői körben? Tapasztalatom szerint 200-300-500 még talán elmegy, de az 1000 vagy az a feletti tartományban már nem értékesítenek tucatjával darabokat. És, hogy kinek melyik ér ennyit vagy annyit? Az leginkább a gyűjtő érdeklődési körétől, habitusától, gyűjtői karrierjének adott fázisától függ. Egy gyűjtő általában 1-et vesz, mert a gyűjteményében szeretne tudni egyet. Ha többet vesz, azt már általában csereanyagnak veszi, de arra még nehezebb szívvel mond 500-nál magasabb árat… A téglák többségét a gyűjtők sem veszik, ingyen elhozzák a bontásokról a feltöltésből, a kertvégi kupacból (szerintem a mai napig szívesen adnak pár darabot, ha elmondjuk miért kérjük…). A gyűjtő legfőbb költsége az idő és a km. Ha veszik, akkor ők is a 70-140 közti tartományra igyekeznek szorítkozni. Ettől függetlenül persze a gyűjtésre szánt idő, energia, üzemanyag, sósav, kefe stb. a mi szemükben emeli a „hibátlan-fullos” darabok értékét, ez nem vitás…de ehhez sokat kell válogatni, vagy ásni…
  4. A téglák olyan gyűjtői céltárgyak, amiknek van egy rossz tulajdonságuk az árazásukat tekintve. És talán ez az, ami a nyitókérdést feltevőknek meg kell érteni, és ami „megvilágosodást” hoz. Mire gondolok? A „rossz” tulajdonság maga a tégla természete. Sokat gyártottak belőlük, a pontos számot nem tudjuk, és azt sem, hova mennyi került beépítésre… Emiatt ha ma veszek egy téglát X000 Ft-ért, de holnap után lebontanak egy házat vagy falat, ami csak ebből van, akkor az általam „magasra” árazott darab ilyetén értéke nagyon gyorsan fog a 70-140-es kategória felé tartani… És ehhez már elég kb. 10 db-ot találni, hiszen ez lefedi a „fizetős” réteget, többen pedig nem fognak vásárolni magas áron a gyűjtői körből…Sok ilyen történetet, "áresést" megéltek már a gyűjtők… Emiatt alakult ki az a praktikus gyakorlat, hogy a gyűjtők inkább cserélgetik egymás közt a darabokat, és megpróbálnak hasonlót a hasonlóval cserélni, mintsem adni-venni, hiszen aki gyűjt, az előbb utóbb talál is ilyet is és olyat is…
  5. Jelen „összefoglalóban” nem térek ki a különlegességekre (alkalomra gyártott, akár számozott emléktéglák, római jelölt téglák, régészetileg értékkel bíró darabok) amiknek lehet „eszmei értéke”, és piaci is, de ezek nem a mindennapok részei, és a kérdést feltevők nem ezekre kíváncsiak…"
Előzmény: kerteszember11 (71530)
csepcsanyi Creative Commons License 2021.05.08 0 5 71531

Üdv a csapatnak! Ma Türjén jártam, a templomot felújítják, a környék most építési terület, ilyen téglákból biztos lehet gyűjteni, ha valaki arra jár.

 

kerteszember11 Creative Commons License 2021.05.08 0 0 71530

kerteszember11 Creative Commons License 2021.05.08 -5 0 71529

Üdv mindenkinek. Véletlenül böngészés közben találtam erre az oldalra. Szeretném megkérdezni töletek, hogy az alábbi képeken látható tégla ér-e valamit? Van kb 50 darab. Vettünk egy házat ottan találtam öket.  Ha valakit érdekel szívesen eladom.

Tordas Zoli Creative Commons License 2021.05.07 0 7 71528

Sziasztok!Római katonai bélyegzős tégla Győrből. 

Az Ala I Ulpia Contariorum, az első dárdás Lovascsapat mely,113-114-ben érkezett Germániából.

Arrabona helyörsége volt a II. és III. században.A lovasezred a háborúban szerzett érdemei elismeréséül,

Ulpius Trajanus császártól megkapja az Ulpia melléknevet,késöbb Marcus Aurélius császártól a C.R. kitüntetést igy a teljes neve:Ala I Ulpia Contariorum milliária Civium Romanorum 

dibidondiego Creative Commons License 2021.05.06 0 12 71527

Kedves Tagtársak!

 

Jó hírt osztok meg veletek: mai napon elhoztuk a nyomdából a "Jeles téglák, jeles emlékeink" kiadványunk 15. kötetét. Köszönetemet fejezem ki a cikkek szerzőinek, továbbá Dr. Herczig Béla Tiszteletbeli Elnök Úrnak a szerkesztésért és összeállításért, az impozáns borítót Nyírő Zsolt tagtársunk készítette. Korábbi nyomdánk nem vállalta a nyomtatást, így az első alkalom, hogy kiadványunkat más nyomda készítette, köszönet színvonalas munkájukért!

WattieNo1 Creative Commons License 2021.05.02 -5 4 71526

Szerintem igazából nem is lehet meghatározni, mert ahányan vagyunk annyiféle elképzelésünk van a ritka tégláról. Bár nem tudom a numizmatikában hogyan oldották meg.

 

Mindenféle címer, évszám, meg betűk nélküliről 10-nél többről tudok. (Írjak listát?)

 

De térjünk vissza picit az elejére. Ha te kimész a bolhapiacra és meglátsz valamit, ami szerinted ritkaság és meg akarod szerezni, akkor azzal indítasz az eladónak: "Tudja maga, hogy micsoda ritkaságot árul?"

 

Szerinted ésszerű, hogy egy sokak (ha nem mindenki) által vágyott tégla "árát" nekifutásból azzal verjük fel, hogy "ritkaság"? Én a "Légyszi mutass fotót", vagy a "tedd publikussá az e-mail címedet" mondatokkal indítottam volna.

Előzmény: yacek75 (71525)
yacek75 Creative Commons License 2021.05.02 0 4 71525

Igazából nincs meghatározva hogy hány ( ismert) darabig tekinthetünk ritkának egy téglát. Ki kellene dolgozni, mint a numizmatikában. Egyébként mennyi kettős keresztesről tudsz? Gondolom 10 alatt ? 

Előzmény: WattieNo1 (71524)
WattieNo1 Creative Commons License 2021.05.02 -7 1 71524

Bocs, de ( megint) hülyeséget írsz.

 

Most akkor a tégla ritka, vagy csak ritkán kerül elő?

 

Az én értelmezésem felét leírtad, ellenben a te értelmezésed (ritkaság-meghatározásod) úgy működik, hogy az alapján értékelsz amennyi ilyen tégláról tudsz. És mivel nem sok kettős keresztes tégláról tudsz, ezért szerinted ritka.

Én viszont az itt felrakottaknál jóval több gyűjtőről, és keresztes téglájukról tudok, ez alapján állítottam, hogy sok gyűjteményben van.

 

Előzmény: yacek75 (71523)
yacek75 Creative Commons License 2021.05.02 0 8 71523

Bocs, de ( megint) hülyeséget írsz.

Attól hogy felraknak pár nap alatt 4-5 példányt, még simán belefér a ritka kategóriába.

Persze a te értelmezésében semmi sem ritka, hiszen mindenből többet vetettek- égettek. Csak arról megfeledkezel, hogy a legnagyobb részük nem a mi időnkben fog előjönni...

 

Előzmény: WattieNo1 (71521)
Tordas Zoli Creative Commons License 2021.05.02 -5 6 71522

Sziasztok!Régóta szerettem volna egy szép Purgly Sámuelt.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!