Gratulálok :) Ez a legnagyobb elismerés. Ha úgy érzed, hogy szívesen próbálkoznál más kínai recepttel, ajánlom
Yan-Kit: Klasszikus kínai konyha című könyvet. Elég régen (1993.) adta ki a Park Kiadó. Szerintem a legkorektebb könyv. Nem ilyen Dr. Oetker Fözzünk Wokban stílus, amelyik még a kétféle szójaszószt se tudja (akarja) megkülönböztetni egymástól. Szóval jó nagyon.
Köszönöm szépen. Ki fogom próbálni, amúgy rendszeres pacal fogyasztók vagyunk, de csak pörköltben utaztunk eddig. Szerintem ilyesmi lehetett mint amit leírsz, pár szál ceruzabab társaságában. Meg volt valamilyen mag benne, akkora mint a bors de világosbarna. Elég erős ízű, csípős valami. De nem baj ha nem tudom meg hogy mi volt, mert az nekem nem jött be, ahogy ráharaptam, durva volt :-))))))))
Szia, A recept nagyjábóla következő, azért csak így mert lehet vele kísérletezgetni. Konyhakész pacalt sósvízben majdnem teljesen puhára főzni. Nagyon vékony csíkokra vágni. Chilis olajjal, apróra vágott fokhagymával, alaposan megöntözni, megszórni, Tálalás előtt meglocsolni egy kevés szezámolajjal. Mondjuk ez arra hasonlít a legjobban amit a Taiwan-ban ehetsz. Nem tudom mások ettől mennyire térnek el. Nekem ez jött be. Maniac.
Az elmúlt szombaton vettünk kínaiban csípős pacalt. Nagyon ízlett, valaki tudja hogy hogyan készítik? A férjem azóta minden nap oda akar(na) menni. Hát ahhoz azért nekünk drága. Szóval tudnátok segíteni?
Szia Zitka, Azt hiszem gyakorlott vagyok kínai kaja készítésben, fogyasztásban, és bátran állíthatom, hogy az klasszikus (és nem a gyorsbüfékben kapható) erős-savanyú levesek főként nem a csilitől ill. cayenne borstól csípnek (persze kell bele egy kevés) hanem a megdöbbentő mennyiségű örölt fekete borstól. Persze ezzel nem vitatom el senkitől a jogot, hogy csilit vagy Strong Steve-et :) (ami tul.képp. Sambal Ölek) használjon a csípősség fokozására, előidezésére, pusztán egy javaslatot tettem arra, hogyan kerülhet közelebb a klasszikus kínai ízekhez. Üdv, Maniac
Ha már helyettesít, akkor szerintem NE borssal. Ugyanis az egészen másféle erős íz, mint a paprika. Inkább érdemes a helyettesítőt (EP) az igazi chilipaprikával "helyettesíteni". :-))) Esetleg cayenne-borssal, ami egy chilipaprika fajta őrleménye.
Adhatok egy tippet. Legközelebb a leveshez, ne csillit (pistát) hanem frissen őrölt fekete borsot (vagy egyszerű örölt borsot) tegyél. jobb lesz, szerintem. Maniac
egyébként a közelben lévő kinai kajáldából hoztunk haza savanya-erős levst..na most az sem savanyú sem erős nem volt..kénytelen voltam én adni hozzá edcetet meg pistát :p
amúgy a többi az rendben volt..a kanál is majdnem megállt benne .)
Látod, itt is érvényes lehetne az a mondás, hogy ha valamit szeretsz, ne akard megtudni, hogyan készül. :-)))))))
(egyébként szerintem is keményítőt használnak, már csak azért is, mert néhány kaja panírozásához úgyis az kell. Ráadásul a zselatint sokkal macerásabb is megfelelő sűrűségűre "beállítani".)
Azért csodálkozom a zselatinon, mert sztem keményítővel süríteni olcsóbb, márpedig egy kínai vendéglősnél nincs fontosabb szempont.
Azt tudtátok, hogy a lemészárolt bocik és malacok fogából, medencecsontjából, gerincéből stb állítják elő a zselatint? Ha legközelebb túrótortát eszel, jusson eszedbe...
Nem az én receptem, komment nélkül copyztam be. :-) Kínai étteremben soha nem ennék ilyen ki-tudja-mi-van-benne cuccot. :-)))))))
A zselatinozás elég elkeserítő. :-((( Nem vagyok paranoiás, használok zselatint (OFF: túrótorta, joghurttorta, stb.-be ON), de amibe nem feltételnül kell, ráadásul lehet kapni a megfelelő terméket, vajon csak az olcsóság miatt használnak helyettesítőt? :-(