Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.25 0 0 548
Ezer köszönet tőlem is :)
Előzmény: ingatlanboy (545)
Wooden2002 Creative Commons License 2006.10.25 0 0 547
Szvsz a 320 0C félrefordítás. Az általam hivatkozott receptben 320 0F szerepelt, ami:

320 0F= (320-32)/1,8 0C=160 0C.

Üdv:

wooden

Előzmény: ingatlanboy (545)
Wooden2002 Creative Commons License 2006.10.25 0 0 546
Szerepelt a 351-es hsz-ben, angolul.
Előzmény: Pugi (543)
ingatlanboy Creative Commons License 2006.10.25 0 0 545
Szia Pugi!

Azt hiszem ezt keresed:))))))

Üdv:
Ingatlanboy


.............................................................................................................................

Kínai csirkemell szezámos-mézes bundában


Kb 30-35 dkg csirkemell,kockára vágva kb.2,5cm-esre.

Pác:

1 tk.csirkealap (ez nem leves,hanem egy sűrű massza),őrölt fehérbors,só (ízlés szerint),cukor (ízlés szerint),1/2 tk főzőbor,1/2 tk.szezámolaj

Körítés:szezámmag és vágott újhagyma

Bunda:

3/4 csésze liszt,1/4 csésze keményítő,csapott tk.sütőpor,1/2 felvert tojás,2ek olaj,2/3 csésze víz,kevés só

Mézes szósz:

1/8 csésze + 1ek. méz,1/4 csésze cukor,1/8 csésze ketchup,1ek.ecet

Összeállítás:

1.összekeverni a pácot,és pácolni a csirkemellet 30 percig

2.öszeállítani a bundát

3.összeállítani a szószt

4.olajat melegíteni kb 320C,bundázni a csirkemellet és kisütni

5.melegíteni a mézes-szószt egy wokban,lekapcsolni,beleforgatni a bundázott csirkét,majd megszórni szezámmaggal,újhagymával

tk ( tsp): teáskanál

ek (tbsp): evőkanál
Előzmény: Pugi (543)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.25 0 0 544
Én is épp ez után kutatok a neten, ugyanis ez az ebédem és naggggggyon finom :)
Előzmény: Pugi (543)
Pugi Creative Commons License 2006.10.23 0 0 543
Sziasztok!

Egy kérésem lenne:
Nem tudja valaki hogyan készül a "mézes - szezámos csirkemell"?
Léccives írjon valaki!
Előre is köszönöm!
By : Pugi™
PolyÍ Creative Commons License 2006.10.19 0 0 542
Melyik Tesco?
Előzmény: stefiadri (539)
cheeesemaniac Creative Commons License 2006.10.18 0 0 541
Gratulálok :)
Ez a legnagyobb elismerés.
Ha úgy érzed, hogy szívesen próbálkoznál más kínai recepttel, ajánlom

Yan-Kit: Klasszikus kínai konyha című könyvet.
Elég régen (1993.) adta ki a Park Kiadó. Szerintem a legkorektebb könyv. Nem ilyen Dr. Oetker Fözzünk Wokban stílus, amelyik még a kétféle szójaszószt se tudja (akarja) megkülönböztetni egymástól.
Szóval jó nagyon.
Előzmény: stefiadri (540)
stefiadri Creative Commons License 2006.10.18 0 0 540
Hát tegnap elkészítettem. Nekem csak (a füle) éppen egy kis tányérnyi jutott :-)))))) A Fiam és Apuka felfalták, nagyon ízlett nekik!
Előzmény: cheeesemaniac (536)
stefiadri Creative Commons License 2006.10.18 0 0 539
Tesco kínai étterem.
Előzmény: H_G (538)
H_G Creative Commons License 2006.10.17 0 0 538
Melyikben volt ez?
Előzmény: stefiadri (535)
stefiadri Creative Commons License 2006.10.17 0 0 537
Köszönöm szépen. Ki fogom próbálni, amúgy  rendszeres pacal fogyasztók vagyunk, de csak pörköltben utaztunk eddig. Szerintem ilyesmi lehetett mint amit leírsz, pár szál ceruzabab társaságában. Meg volt valamilyen mag benne, akkora mint a bors de világosbarna. Elég erős ízű, csípős valami. De nem baj ha nem tudom meg hogy  mi volt, mert az nekem nem jött be, ahogy ráharaptam, durva volt :-))))))))
Előzmény: cheeesemaniac (536)
cheeesemaniac Creative Commons License 2006.10.17 0 0 536
Szia,
A recept nagyjábóla következő, azért csak így mert lehet vele kísérletezgetni.
Konyhakész pacalt sósvízben majdnem teljesen puhára főzni.
Nagyon vékony csíkokra vágni.
Chilis olajjal, apróra vágott fokhagymával, alaposan megöntözni, megszórni,
Tálalás előtt meglocsolni egy kevés szezámolajjal.
Mondjuk ez arra hasonlít a legjobban amit a Taiwan-ban ehetsz. Nem tudom mások ettől mennyire térnek el. Nekem ez jött be.
Maniac.
Előzmény: stefiadri (535)
stefiadri Creative Commons License 2006.10.17 0 0 535

Sziasztok!

Az elmúlt szombaton vettünk kínaiban csípős pacalt. Nagyon ízlett, valaki tudja hogy hogyan készítik? A férjem azóta minden nap oda akar(na) menni. Hát ahhoz azért nekünk drága. Szóval tudnátok segíteni?

nicko Creative Commons License 2006.10.12 0 0 534

Itt vagyok :)

Thx az infót!

Előzmény: Zitka (533)
Zitka Creative Commons License 2006.10.12 0 0 533

nicko, ha erre jársz...

Match boltokban olasz hét van, Olitalia mogyoróolaj 749 ft/liter.

Előzmény: nicko (509)
Xanaduno1 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 532

Köszönöm a segítséget!

Meg is találtam amit kerestem, a spagettis az!:-)

 

Kösz mégegyszer!

 

 

Előzmény: Zitka (531)
Zitka Creative Commons License 2006.10.08 0 0 531

Gyorskereső a te barátod. :-)

Itt balra beírod, hogy pirított, és máris kidobja az összes hsz-t, amiben szerepel. 274 és 253. Az egyik spagettis a másik üvegtésztás.

Előzmény: Xanaduno1 (530)
Xanaduno1 Creative Commons License 2006.10.07 0 0 530

Piritott zoldséges tészta (kínai gyorsbufes verzio kellene, ami tocsog a szojatol :)

 

NOS ez az ami engem is nagyon érdekelne! Help please!!!

cheeesemaniac Creative Commons License 2006.10.04 0 0 529
Szia Zitka,
Azt hiszem gyakorlott vagyok kínai kaja készítésben, fogyasztásban, és bátran állíthatom, hogy az klasszikus (és nem a gyorsbüfékben kapható) erős-savanyú levesek főként nem a csilitől ill. cayenne borstól csípnek (persze kell bele egy kevés) hanem a megdöbbentő mennyiségű örölt fekete borstól.
Persze ezzel nem vitatom el senkitől a jogot, hogy csilit vagy Strong Steve-et :)
(ami tul.képp. Sambal Ölek) használjon a csípősség fokozására, előidezésére, pusztán egy javaslatot tettem arra, hogyan kerülhet közelebb a klasszikus kínai ízekhez.
Üdv,
Maniac
Előzmény: Zitka (528)
Zitka Creative Commons License 2006.10.04 0 0 528
Ha már helyettesít, akkor szerintem NE borssal. Ugyanis az egészen másféle erős íz, mint a paprika. Inkább érdemes a helyettesítőt (EP) az igazi chilipaprikával "helyettesíteni". :-)))  Esetleg cayenne-borssal, ami egy chilipaprika fajta őrleménye.
Előzmény: cheeesemaniac (527)
cheeesemaniac Creative Commons License 2006.10.04 0 0 527
Adhatok egy tippet. Legközelebb a leveshez, ne csillit (pistát) hanem frissen őrölt fekete borsot (vagy egyszerű örölt borsot) tegyél. jobb lesz, szerintem.
Maniac
Előzmény: nicko (526)
nicko Creative Commons License 2006.10.03 0 0 526

egyébként a közelben lévő kinai kajáldából hoztunk haza savanya-erős levst..na most az sem savanyú sem erős nem volt..kénytelen voltam én adni hozzá edcetet meg pistát :p

amúgy a többi az rendben volt..a kanál is majdnem megállt benne .)

nicko Creative Commons License 2006.10.03 0 0 525
igaz, hogy olcsóbb de levet ereszt újra az ilyen étel ami keményítőt tartalmaz, ha melegítik.
Előzmény: KukacAV (520)
KukacAV Creative Commons License 2006.10.01 0 0 524
Én csak írok, nem olvasok :))))))))
Előzmény: Zitka (523)
Zitka Creative Commons License 2006.10.01 0 0 523
Ezt bátorkodtam írni az 514-ben. :-)
Előzmény: KukacAV (522)
KukacAV Creative Commons License 2006.10.01 0 0 522
Igaz, ráadásul Ázsiában - ha jól tudom - inkább agar-agart (japánul kanten) használnak arra, amire mi a zselatint.
Előzmény: Zitka (521)
Zitka Creative Commons License 2006.10.01 0 0 521

Én ne tudnám....? :-))))))))))))))))

 

Látod, itt is érvényes lehetne az a mondás, hogy ha valamit szeretsz, ne akard megtudni, hogyan készül. :-)))))))

 

(egyébként szerintem is keményítőt használnak, már csak azért is, mert néhány kaja panírozásához úgyis az kell. Ráadásul a zselatint sokkal macerásabb is megfelelő sűrűségűre "beállítani".)

Előzmény: KukacAV (520)
KukacAV Creative Commons License 2006.10.01 0 0 520
Azért csodálkozom a zselatinon, mert sztem keményítővel süríteni olcsóbb, márpedig egy kínai vendéglősnél nincs fontosabb szempont.

Azt tudtátok, hogy a lemészárolt bocik és malacok fogából, medencecsontjából, gerincéből stb állítják elő a zselatint? Ha legközelebb túrótortát eszel, jusson eszedbe...

(Elnézést... :))
Zitka Creative Commons License 2006.10.01 0 0 519

Nem az én receptem, komment nélkül copyztam be. :-)  Kínai étteremben soha nem ennék ilyen ki-tudja-mi-van-benne cuccot. :-)))))))

 

A zselatinozás elég elkeserítő. :-((( Nem vagyok paranoiás, használok zselatint (OFF: túrótorta, joghurttorta, stb.-be   ON), de amibe nem feltételnül kell, ráadásul lehet kapni a megfelelő terméket, vajon csak az olcsóság miatt használnak helyettesítőt? :-(

Előzmény: nicko (517)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!