Na, csak azt ne mondd, hogy pl. a totoja pénzeli az adakot, azér' áll elöl hosszú évek óta... Mellesleg ölég, ha figyeled, mik állnak az út szélén v. utazgatnak tréleren.
Felkarcolom magamat kétrendbeli kanyarodósávból való egyenesen tovahaladásért. Ami enyhítő körülmény (lenne), az araszoló dugót próbáltam kikerülni sajátos "ittsevagyok" móccerrel.... :))
Na meg majdelfelejtettem, felírnám azt a két rendőrt és a felettesüket, akik tegnapelőtt az Árpád híd alatt láthatatlan embert játszva (sárgamellény nélkül) állítgatták meg az autókat. Ha visszakettő kövérgázzal (vagy nagyobb lendülettel) kerülöm ki az általuk előttem leállított verdát, akkor valószínű, hogy a balesetin fejezte volna be az egyik a szolgálatot.. Felettesüket, meg azért említettem, mert ennyi esze lehetett volna, hogy nemoda állítatja ki őket, hanem mondjuk +/-50 m-re :)
Ezt nem tudom felfogni, hogy meg tudják csinálni, mindenkit szopatnak, az ottlakókat, nem tudnak parkolni, szemetelnek, a környéken lakók nem tudnak hazamenni autóval, a trolival/villamossal sem egyszerűbb, mert azok is szívnak, a teherautóforgalmat felterelik a városba...
Tvaly is írtam, hogy a az a picsa aki nyilatkozott, hogy ez milyen jó, a háza elé kéne egy nagy konténert kitenni, vagy egy teherautót, hogy ne tudjon kijönni, és majd mi örülünk hogy milyen jó ...
Ha jól emlékszem, az egy feleletválasztós teszt volt, a, b, c, d válaszokkal. Sztm egy csimpánzt is meg lehet tanítani 1 perc alatt, hol találja az a, b, c, d gombokat. :)
Azt hittem, hogy Békéscsaba környékén vannak a legveszélyesebb biciklisek (kivilágítatlan bringa, szép szabályos szinuszhulllám formátumú útvonal, mindes kétszámos főúton).
Nem kell ehhez olyan messzire menni. Nekem múltkor Szigethalmon sikerült találkoznom késő este Józsi bácsival, aki polgári folglalkozására nézve a helyi antialkoholista ligában dolgozik, mint elrettentő példa, és a hobbija az eksztrém sportolás (banzsi bicajozás - ezt nyolc feles után szokta). Igazából nem is az a legérdekesebb, amikor csak úgy kígyózik előtted, hanem amikor meghallja, hogy jössz, és néz is hátra, és remek koordinációjából adódóan a kormányt is fordítja a fejével együtt, eközben körülbelül úgy tartja a száját, ahogy nemrég látta a szomszéd tehenétől, és közben valószínűleg hangot is ad ki. Van ez is olyan izgis, mint a Dúm 3: a bácsinak két élete van, egyszer, amikor elütöd, és másodszor, amikor agyon, (ha még van ilyenje).
Aztán este leül a gépe elé, és jól felír, mint ámokfutót :)))
Lehet, hogy nem egészen jó helyre írok, de nem vagyok egy nagyon autós, és nem ismerem az itteni földrajzi viszonyokat :-). Azt láttam, hogy ez itt nagyon járt topik, tán csak nem lóg ki nagyon belőle az írnivalóm:
Ma újra feltűnt nekem egy híradásban, hogy immár valóban és véglegesen be fogják vezetni a KRESz-vizsgákon a számítógépes vizsgáztatást. Amivel az a gondom, hogy szerintem talán túlzás elvárni azoktól, akik gépkocsit akarnak a jövőben (frissen szerzett jogosítvánnyal) vezetni, hogy a számítógépeléshez is okvetlenül értsenek.
Értem én, hogy a jövő útja a szgép, meg hogy a valódi vezetésben sincsen túl sok idő reagálni és/vagy korrigálni a helyzetekben. Ezenkívül van jogsim is és a szgépelés alapvető elemeit is ösmerem.
- Tudja valaki, hogy vajon ténylegesen csak egyszerű gombnyomogatást kell "megtanulniuk" - igen-nem - a jogsira áhitozóknak? :-o
- Az egy perces reagálási idő engedélyezését sem egészen értem, bár csak azért, mert emlékeim szerint ezen a vizsgán nagyon sok olyan kérdés is volt, amiben azért mégsem annyira a gyors reagálás a lényeg...
Nem habzó szájjal támadni akarok, csak véleményekre lennék kíváncsi.
Ha én letetetek egy konténert a ház elé, akkor azért fizetnem kell, mert közerületet foglalok. Plázsék kicsesznek mindenkivel, lehet szívni a dugóban, ők meg közben szépen kaszálnak a hülye kocsmáikkal. (Mellesleg ha bármelyik kocsmáros kitesz a járdásra asztalokat - annak is fizetni kell.)
De ez csak az egyik dolog. A másik, hogy még a tavalyi takarítás 11 milliós díját se fizették ki a Főkefének. Azt mondták majd az idei bevételből... Aha. És az idei takarítási díj? Azt miből?
A Főkefe az önkormányzat cége - vagyis nem elég hogy a plázs ingyen használja a területet, de még ingyen is takarít utánuk a Demszky. Képviseli az érdekeinket, jól gazdálkodik. Hogy az a magasságos... :)
Ugyan nem gondolom, hogy én lennék a világ közepe, és rajtam fut át minden indormációmorzsa, de én nem tudtam, hogy ingyen kapták meg ... írtam már párszor, de ez egy ilyen ország, higyjük el, hogy kizárólag az észak-déli forgalmat lebonyolító kvázi gyorsforgalmi úton esik jól felbüfögni a dréhert ...
példálóznak Párizzsal, csak ott a macskaköves, fallal leválasztott, évszázadok óta gyalogosok által használt részen csinálják. Nem tudom, mit szólnának, ha a mellette lévő gyorsforgalmira feküdnének be ...
A plazst miert nem a Margitsziget deli vegere telepitettek? Ott ugyis allandoan strandolnak a nepek, nem zavar senkit, es a homokot se kell eltakaritani :)
Budapest polgárai meglepődve tapasztalhatták, hogy Budapest Plázs helye még szeptember első napján is a forgalom elől elzárt terület. 2004.09.01 14:02
Mint ismeretes, a rendezvény augusztus 8-tól augusztus 29-ig tartott, a Főváros illetékes bizottsága a hozzá beérkezett területfoglalási engedélyt augusztus 5-től augusztus 31-ig adta ki térítésmentesen.(??!!)
Budapest közlekedésének teljes megbénulását a rakpartok forgalomelvezető útjai akadályozhatják meg. A város észak - déli átjárhatóságát biztosító pesti alsó rakpart elzárása olyan városvezetői felelőtlenség mely ellen minden budapesti autós joggal tiltakozik. A forgalom korlátozásával járó rendezvények amúgy is megnehezítik az előrejutást, azonban a határidők be nem tartásában testet öltő hanyag nemtörődömség teljességgel elfogadhatatlan.
Az oktatási intézmények szeptember elsején tartják a tanévnyitó ünnepséget. Tehát közlekedési szempontból is kiemelkedő nap a mai, mivel a családok utazása hatalmas forgalmat generál.
Szerintem ez bukott projekt lesz, vaddisznót már elhasználtuk másra, meg nekem lassan kezdődik a daráló, ősz felé mégnagyobb az uszoda, kell a lóvé... Telket azért megkérdem, hogy adott-e még a lehetőség, anno kemping voilt, így terület meg zuhanyzó/WC van. Mindez Zamárdiban jól.
Furcsamód én nem hordom hetente a szervízbe, mert ide-oda csöppent az alvázvédő gletyma. >;))Egyszer összerakom, utána jó. :))
Egyébként meg ha anyám -aki a saját autójában 80-nál már pánikban van- ebben nem fél 130-nál(természetesen autópályán, mielőtt leámokfutóztok), akkor nem lehet olyan félelmetes.
Én elmentem a "behajtani tilos" kordon mellett, és leparkoltam 20 méteren belül. (ezennel felírtam magam) Faxxom fogja a fél fizetését a parkolórába dobálni...
Hátakkor mondok én egy variációt, amit nagyon elméleti síkon tessék érteni.
Nemtom milyen messzire hajlandó lemenni a társaság, de nekünk pl. van egy telkünk Révfülöpön (Balcsi északi part, kb Lellével szemben, 150 km saccperkábé), ahol van víz, villany, meg egy töküres pince, ami hűtőnek kiválóan funkcionál.
Közel van a civillizáció, van bót, miegymás. Bográcsozásra, tábortűzre kíválóan alkalmas, és még a Balatonparton is lehet sétálni.
Autókból 10 biztos elfér, de sztem több is.
Ha rábólint a társaság, akkor megbeszélem szülőkkel, aztán ha őkis rábólintanak, akkor le kell menni kicsit rendettenni, meg ácsolni egy új pottyantóst, mert a régit a pincefelújításkor eldózerolták. :)
Csatlakozom, én is megpróbáltam arra jönni, de aztán végül záróvonalas megfordulás /önfelírás detto/ lett a dologból, meg mellékutcák. (kb. tizedmagammal döntöttem úgy, hogy kapják be...)
Ajjaj, már 1 ócska Passat-tal is emberkednek a delikvensek??? Elmennek a sunyiba! Eddig 3 ilyen esetem volt, de az mind Mercedes... :o)))
Egyszer a tükör ért össze, egyszer a zenyim bal eleje a ző jobb hátuljával. (A második beállt elém ferdén keresztbe a lámpánál -első voltam a sorban- gondoltam is magamban, "Ha elég gyorsan elindulsz, nyerő vagy, de ha még itt leszel amikor a lámpa piros-sárgára vált, akkor neked megyek!". Nem volt elég gyors... Csak egy picit mentem neki a koptatócsíkkal, nem is tudom, minek ordibált utána annyira? ;o) Mindenesetre a rendőrség emlegetésére lecsihadt, sőt ő csitította a luvnyát, aki addig a J1-ről osztotta a "kurv@nyád"- at. Nem is merek belegondolni hány hulla lehetett a csomitartóban?!) :o)))
Ui. Ja tudom, nem voltam elég toleráns. Nem kell mondani... ;o)
Hát, lassan olyan hosszúan az ujjam, hogy háromszor körbe tudom ölelni magam :)
Egyébként abszolút esedékes a tali, mert most mg egy ujjat sikerült majdnem amputálnom. Ez még nem is lenne gond, de a sajátomat...
Szóval, voltak itten mindenféle szók valami jahnonál sts gulyáságyújával történő főzőcskézésről... Ki hogy emlékszik rá, mikor akart volna menni?
Tetszik a hozzáállás. Tisztességes munka elfogadható fizetségért, normális hangnem. Szerintem ezek kellenek egy autószerelőnek, meg persze a szakmai tudás. Tíz év alatt össze tud hozni egy csinos műhelyt 2-3 alkalmazottal, normális jövedelemmel és minden pillanatban legalább öt javításra várakozó autóval az udvaron. Persze, lesznek, akik jobban értenek hozzá, esetleg nem akarják megfizetni a munkádat, de kit érdekel, a hátuk mögött ott fog toporogni másik kettő, akik igénylik és meg is becsülik a tisztességes szolgáltatást.
Nagy betűkkel felírom a Fővinformot, mert azt írják mától járható lesz az Újpesti alsó rakpart. Hát a lónak a f@szát. Elvettek a háromnegyed órát az életemből.
Akkor eme helynek ez egy eszevesztett emberek találkozóhelye, mert én is állok a sorban , elég lehetetlen helyzetben szük helyen tolakodnak bohóckodnak, egyszercsak a marharépa bmw-s a kanyarodóra állított kifordított autóm kerekének egyszer csak nekimegy, erre fülem feletti részen megkopogtatom a fejem. Néz , mint a sütttök , oszt tovahalad.
Hat egy frontalis utkozest lehet, hogy mas se nagyon veszelt volna at jobban... Vagy ugy, hogy osszetori a masik autot meg jobban. Egyebkent a sofornek mi baja lett?
"Mindezt egy olyan helyen ahol a delikvens nap mint nap közlekedik."
Hat igen, az ember ilyenkor hajlamos azt hinni, hogy az auto mar magatol is hazatalal, kozbe' meg nem. Bezzeg dedapam lovai tudtak az utat hazaig, sot feluton a kocsmanal is maguktol megalltak. :-)
Gratulálni szeretnék Merlini úrnak a tegnapi produkciójához: sikerült remekül megbénítania a környék közlekedését. Legközelebbi bebetonozásánal szívesen segédkezek, garantálom hogy benne is marad...
Azért érdekelne, hogy ki engedélyezi, hogy ilyen marhaság miatt hidakat zárjanak le, közlekedési káoszt okozzanak?
Viszont nagyon tetszett, hogy az alagút előtt az Attila út kereszteződésénél ugye két sáv van. Egyik megy tovább az alagútba, a másik pedig jobbra kanyarodik. Na ebben a jobbra kanyarodó sávban próbáltak nyomulni a siető (fontos) emberek, a rendőr pedig közölte velük, hogy márpedig most szépen elmennek jobbra... Ez a pedagógia!
Itt törte össze majdnem a Xsarámat egy zöld Passatos, egyhén mumifikálódott külsejű topmanager, mivel úgy döntöttem, hogy akkor sem engedem be, ha összeszarja magát. De ő csak jött, én is. Nem tudom hány centi volt a két kocsi között amire rájött, hogy nem fogom hagyni magam. Nem tudom miért gondolják egyesek, hogy az ő idejük drágább mint az enyém?
Passz, csak ennyit tudok a sztoriról, a szervíz szerint tuti a benzin miatt. Eindították a kártérítést, beszéltek a shell területi vezetővel, és elkezdődött az ügyintézés, viszonylag együttműködőnek tűntek, fejleményeket majd írok ha lesz.
Szerintem ez szetszedheto lenne (bar emlekeim szerint szegecselt), de a balos tavaly eltort, es mivel akkor egy parat vettem, a jobbos meg mar nem volt olyan jo eroben, inkabb kicsereltem. Ez meg megy tartaleknak :)
Valszeg te vagy, és a többi normális ember aki tud gondolkodzni.
1: Én még emlékszem arra az alakra, aki annakidején lehülyézte apámat, mert a karburátort javította meg, holott ő előre megmondta, hogy a gyújtás rossz. Mivel apám nem tudott hibás alkatrészt felmutatni, ezért feldúltan, fizetés nélkül távozott, hogy őt átverték.:)
2: Emlékszel még arra a naplós tesztre, amikor kivertek egy tv-ben egy biztosítékot? Aztán jól felháborodtak, miért nem őszinték, meg milyen árakat szabnak egy 50ft-os alkatrészre. Kiszállási díj, meg szerelő ideje fel sem merült náluk, csak az alkatrész ára.
Gorcsev: szerinted mire kell a 2 futónyi alkatrész? Kell aközé lengőkar, meg szilentblokk is.:)
Félreértés ne essék, nem arról beszélek, hogy márpedig át kell vágni az embereket, és többet számlázni. Csak arról, hogy a reális árat sokszor másképp kénytelen az ember indokolni.
"Felírom azt a vicces kedvű piros scaniast"
Ezt a pirost hogy érted? Indián volt vagy simán vörös hajú? :))
"ha nem mutogatsz neki törött dugattyút, szétégett vezértengelyt, 10%-uk nem is fizet"
Na, ha bevinném hozzá a kocsit mondgyuk futóműállításra, aztán 1 törött dugót kezd mutogatni, tuti szétrúgnám a v@l@gát! Úgyhogy csak mértékkel :)))
Autószerelőkről általában nincs rosszabb véleményem, mint egyéb bármilyen iparosokról, csupán azt gondolom, hogy meg kell találni azt, amelyikben megbízhatsz, aztán annál jó alaposan ki kell tartani.
Én két szerelőhöz járok: Egyikhez viszem a céges autókat, ez szakszerviz, szinte mindig gyári alkatrészeket tesz bele, csak akkor szól, ha nagyon drága a gyári és szerinte elég lenne az utángyártott is. Ekkor is sok esetben a gyári mellett döntök, de volt már példa arra, hogy beleraktak egy utángyártott kipufogót (rezgéscsillapító), aztán két hónap után gariban kicserélték szó nélkül gyárira (ami torok+rezgéscsillapító+dob). Persze ennek a kulcsa a rendszeres odajárás, korrekt kapcsolat, miszerint ő jól dolgozik, mi időben utalunk :)
Másikhoz viszem a saját autómat, nem szakszerviz, hanem egy autószerelő, akire cc 10 éve mindig számíthatok, mindig gyári alkatrészt tesz bele, soha nem volt vele problémám, ha kell, vasárnap felhívom, beöltözik és nekiáll az autómnak. Megjegyzem, ezt csak akkor tenném meg vele, ha tényleg indokolt lenne. Szóval itt is a kulcs a bizalom, korrekt viszony.
A Te esetedről az a véleményem, hogy kétségtelen, a benzintankkal és környékével nem lehet játszani, de az is igaz lehet, amit a szerelőd mondott, hogy kipróbálta és teljesen jónak tűnt. Gondolom, Te is ismered az emberek ama szokását, hogy ha valamit olcsóbban meg lehet venni, akkor ragaszkodnak ahhoz, ha akármilyen vacak is. Nem tudom, hogy a szerelőd tudja-e, hogy Te nem ilyen típus vagy, az enyémnek eszébe sem jut, hogy nálam ilyet tegyen, de persze az elején nem volt így.
Kicsit hosszú lett, bocs. Remélem az autód már rendben van :)
Nem mondtam, hogy gányold össze, sőt. Ezen eszközök csak az indokláshoz kellen, mert ritka madár fog neked kifizetni injektortakarításért 300ft-nál többet. De majd rájössz...
"Ha eccer leszek annyira hülye, hogy annyi pénzt adjak egy rendszámért, akkor annyi lesz, hogy TEODOR :)))"
Megnyugtatlak hogy magyarországon nem tudsz annyira hülye lenni mert csak 5 betű 1 szám lehetséges és vagy 4 betű 2 szám. Szóval sokmindent lehet, de mindent azért mégsem. :)
Ha eccer leszek annyira hülye, hogy annyi pénzt adjak egy rendszámért, akkor annyi lesz, hogy TEODOR :))) .... mer akkor már minek variáljunk itt a számokkal, mikor sokkal eccerűbb megoldás van :)))
Amúgy biztos végtelenül naiv vagyok, de nem tudom elfogadni, hogy ha valamit kb ugyannyi energiabefektetéssel tisztességesen is meg lehet csinálni, akkor miért kell összehányni.