Keresés

Részletes keresés

chupi Creative Commons License 2005.04.12 0 0 697

Csak most vettem észre, hogy az előző hozzászólásomban "előreláthatóbb"-at írtam "előrelátóbb" helyett. Elnézést mindenkitől, akinem szemet szúrt. :D

 

Köszi, Zitka, az útbaigazítást, azt hiszem lesz egy utam hamarosan valamelyik bioboltba! Amúgy iszonyatos mennyiségeket ír az eredeti recept. 70 deka ricotta, vagy fél kiló cukor... Egyből Nigella jutott eszembe róla. (Fél liter tejszín + 8 tojás sárgája...)

Előzmény: Zitka (696)
Zitka Creative Commons License 2005.04.12 0 0 696

Naná, hogy kedvet kaptam! :-)

Búzát a bioboltokban kapsz. Én pl. a Szabolcska M. utcai NAP-RA-ban szoktam venni decemberben a Luca-búza vetéshez. Jókat röhögcsélnek magukban az eladók, mikor kérek 10 dekát.... :-)))))) Ugyanis a bioőrültek kilószámra viszik természetesen.

Azt kell még kitalálni, hogy hány deka nyersből lesz 30 deka főtt búza...

Előzmény: chupi (695)
chupi Creative Commons License 2005.04.12 0 0 695

Hát ez az, amit még nem tudok. Lehettem volna előreláthatóbb és kereshettem volna konzerv főtt búzát az Auchan Pompei-ben :)

Egyelőre azt sem tudom, hogy honnan veszek nyers búzát. Van valami ötleted? Úgy látom, amúgy, hogy Te is kedvet kaptál a Pastiera Napoletana (hurrá, már a nevét is tudom) elkészítéséhez. Vagy tévedek? :))

Előzmény: Zitka (694)
Zitka Creative Commons License 2005.04.12 0 0 694

chupi, a búzát egyszerűen megfőzöd? Ahogy olvastam a recepteket, kint lehet kapni konzervben főttbúzát... Mennyi ideig kell főzni?

Előzmény: chupi (693)
chupi Creative Commons License 2005.04.11 0 0 693
Angyal vagy, Zitka! Igen, ez lesz az! Nagyon köszönöm! :))) A www.pastiera.it oldalon angolul is megvan, úgyhogy most már meg tudom sütni. Szerintem már a hétvégén... Már nagyon hiányzik az ízvilága. :))
Előzmény: Zitka (692)
Zitka Creative Commons License 2005.04.11 0 0 692

Ciao chupi! :-)  Bocsánat, hogy ilyen sokáig nem reagáltam, de sajnos nem ismertem ezt az édességet. Most végre volt időm, bepötyögtem az olasz gugliba, hogy grano cotto meg Pasqua, és kiadott néhány találatot.

Nézd meg, hogy erre gondoltál-e:

www.casertamusica.com/rubriche/cucina/20_pastiera.htm

(a weblap nem engedte kimásolni a képet)

Aztán itt:   http://www.fateefate.it/pasqua/ricette.htm#torta is van egy recept, Pastiera Napoletana néven, sztem ez is vmi hasonló lehet a főtt bűzával...

Itt egy harmadik recept is:

http://www.theitaliantaste.com/italian-cooking/dessert/torte/dolci_002_pastiera_napoletana_ita.shtml

 

Ja, és csak most bukkantam a lényegre. :-))) Miért is ne lenne ennek saját weboldala...   http://www.pastiera.it/

 

Segítsek lefordítani?

Előzmény: chupi (691)
chupi Creative Commons License 2005.04.06 0 0 691

Ciao tutti!

 

Egy olasz húsvéti süti - pontosabban torta - receptjét keresem, vagy legalább is a nevét, hogy tudjam egyáltalán keresni. Omlós tésztája van, a töltelékében pedig többek között túró és főtt búza, vagy valami hasonló található. A teteje be volt a maradék tésztával rácsozva. Baromi jó volt, és szeretném itthon is elkészíteni.

 

Köszi a segítséget előre is.

Böbsi Creative Commons License 2005.03.01 0 0 690
Köszi, köszi! Olyan büszke vagyok rájuk, és annyira jól sikerül a tejfölös, hogy csak na...  és nagyon eltaláltam az ízeket. Este jól bezabáltunk, aztán ma reggel jött a kocogás... (de megérte)
Előzmény: Zitka (689)
Zitka Creative Commons License 2005.03.01 0 0 689
Gratula! Milyen gyönyörűen megmintáztad a szélét! :-)
Előzmény: Böbsi (687)
H_G Creative Commons License 2005.03.01 0 0 688
Gyönyörű!

Előzmény: Böbsi (687)
Böbsi Creative Commons License 2005.03.01 0 0 687

Szia Zitka! Megcsináltam a calzone-t, nagyon fincsi volt....puszi érte!

 

Előzmény: Zitka (679)
Dittka Creative Commons License 2005.02.28 0 0 686
Szia Zitka! Köszi, hogy beírtad ezt az oldalt :-) A fiam imááádja a pizzát. Dittka
Előzmény: Zitka (684)
Böbsi Creative Commons License 2005.02.27 0 0 685

Köszi...bekukkantottam, igaz hogy tejfölös az nincs, de  ott is csak simán rápakolják a hozzávalókat, és slussz.

Mégegyszer, köszi a segítséget.....

Böbsi

Előzmény: Zitka (684)
Zitka Creative Commons License 2005.02.27 0 0 684

Böbsi, tiszta lökött vagyok! :-) Hát itt van groccen weblapja magyarul!

http://grocceni.fw.hu/o/pizza.html

 

Keress rá a calzone szóra, van vagy 5-6 recept!

Zitka Creative Commons License 2005.02.27 0 0 683
Angol???? :-O Nálam olasz. :-))) Bocs, ezt elfelejtettem hozzátenni. Persze a képek magukért beszélnek. :-)  A keresőbe beírtam, hogy calzone, és kiadott vagy 10 találatot. De sajna a receptek is olaszul vannak. Ha csak egy két szó kell, szívesen segítek, de az összes lefordítását nem vállalom. :-)
Előzmény: Böbsi (682)
Böbsi Creative Commons License 2005.02.27 0 0 682
Drága Zitka! ez angol!!! jaj nekem....megpróbálok a keresőbe valamit beütni!!!
Előzmény: Zitka (679)
Böbsi Creative Commons License 2005.02.27 0 0 681

Já,já,já!!!! CALZONE!!!!

Nehezen született meg...de segítettetek!

Néha szoktunk rendelni, és a töltelkéke ami  tejfölös,stb:. na mindegy.... (imádom)

és ezt szeretném itthon a szeretteimnek elkészíteni.

Most átkukkantok a pizza oldalra..............puszi :-))

 

Előzmény: Zitka (679)
moes Creative Commons License 2005.02.27 0 0 680
én próbáltam, nem folyt el
Előzmény: Zitka (679)
Zitka Creative Commons License 2005.02.27 0 0 679

Ja, szóval calzone-t akarsz csinálni? :-) A félbehajtott, töltött pizzának ez a neve.

Az a trükkje (hogy ne folyjon ki a töltelék), hogy amikor félbehajtod, akkor az íves szélét az ujjaid között - sorban végigmenve - elvékonyítod, és egy picit felhajtod és összenyomkodod. Úgy 2-3 cm-enként. Nehéz ezt írásban visszaadni. Nem egy bonyolult mutatvány. :-)

 

http://www.pizza.it/lnk_ricette.asp   itt találtam képeket is. :-)

 

 

 

 

Viszont abban nem vagyok biztos, hogy erre a célra jó-e a tejfölös töltelék. A tejföl ui. a hő hatására vizet ereszt, és esetleg eláztatja belülről a tésztát. :-( A töki pomposnál a tetején van  a tejföl, tehát a vizenyő el tud párologni belőle.

Előzmény: Böbsi (677)
moes Creative Commons License 2005.02.27 0 0 678

rá oszt kész :)

én a sima hagymát javaslom. mondjuk előtte kicsit besózhatod, az jót fog tenni neki. nem ördőngősség, hidd el :)) és át fog sülni. de ne felejtsd el kiolajozni. ha sütőpapírra teszed, azt is!!!

Előzmény: Böbsi (677)
Böbsi Creative Commons License 2005.02.27 0 0 677

Nagyon aranyosak vagytok hogy ilyen hamar válaszoltatok. Még egy picit segítenétek?

 

Én arra gondoltam van nekem egy jó kis pizza receptem, azt is itt kaptam "tőletek"

és megcsinálnám a tésztáját és megtölteném ezzel a pl:.tejfölös-hagymás tarjás sajtos "dologgal" ez jól is hangzik, és összehajtanám, és akkor lesz egy félkör.

De ennek van valami trükje?.. vagy csak rá....oszt kész?

Nem kell valahogy előkészíteni? és milyen hagyma? gondolom fokhagyma.

És rendesen át fog sülni, így hogy duplán vastag?

 

 

Előzmény: moes (676)
moes Creative Commons License 2005.02.26 0 0 676

én azt csináltam a múltkor, hogy megcsináltam a stahljutka rozmaringos-olajbogyós kenyerét, kis lepényeket formáltam belőle, tettem bele tejfölt-hagymát-tarját-sajtot, összeragasztottam és megsütöttem.

 

fontos! ha tepsiben csinálod, olajozott tepsibe kell rakni a lepényeket!

 

itten meg a kenyérrecept:

7 grammos élesztőpor + 4 evőkanál meleg víz -> a tálban összekever

másik edényben: 3 deci meleg víz, 1 evőkanál olivaolaj, 2 teáskanál cukor, 1 evőkanál só, 1 evőkanál rozmaring összekever, majd az élesztőhöz ad

beledolgoz fél kiló lisztet, ami juditunk szerint rétesliszt, szerintem meg mindegy, de talán vegyesen a legjobb

ezt kell dagasztani kb. 6 percig a géppel, de legalábbis amíg összeáll.

aztán mehet bele az aprózott olajbogyó, a mennyiségre nem emlékszem. ad lib.

kicsi olaj a tetejére, és mehet kelni (kelesztőtálban vagy lefedve tiszta ruhával, folpackkal, ki mire esküszik)

 

ha megkelt, kézzel átgyúrni kis liszttel, formázni (kenyérformára vagy kis lepényekre), újra keleszteni, de ez már úgyis gyorsabb lesz. cukros vízzel kentem én meg, aztán a 190 fokos sütőben sültek 25 percet. ja, forró sütőbe kell betenni! a második kelesztéshez pont jó is, ha közben már bekapcsolod a sütőt.

Előzmény: Zitka (675)
Zitka Creative Commons License 2005.02.26 0 0 675

Szia Böbsi! Arra a lepényféleségre gondolsz, amit kirakodóvásárokon, Mesterségek Ünnepén "Töki pompos" néven árulnak?  Ez tkp. egy kenyérlángos (azaz magyar pizza :-)))) ), régen a kenyérsütésből megmaradt tésztából sütötték, a "maradék" kemencemelegben. Az externetes konyhalistán találtam ezt a leírást, szerintem ráillik:

 

> Kenyerteszta megkelesztve kb. ujnyi vastagsagban tepsibe tettek a
> tetejet vastagon megkentek igazi hazi tejfollel es megszortak apro
> kockara vagott elotte fokhagymas sos vizben kicsit megfott husos
> szalonnaval. Az egeszet betakartak alufoliaval es a kemenceben
> sutottek amig a szalonna meg nem sult a tetejen. Gondolom a vegen
> azert egy kicsit levehettek az alufoliat, hogy a teteje egy kis szint
> kapjon. Nagyon finom volt frissen, melegen. Szerintem rendes sutoben
> is meg lehet csinalni.

Szilveszterkor ettem utóljára, az még hagymakarikákkal is meg volt szórva.

Egyébként a németek is ismerik, elzászi lángos néven. Elég sokféle töltelékkel szokták készíteni.

Előzmény: Böbsi (674)
Böbsi Creative Commons License 2005.02.26 0 0 674

Sziasztok! Szeretnék csinálni tejfölös pizzát, vagyis szoktunk rendelni lepényt, ami tejfölös "valamivel" van megtöltve.

Ha tudnátok abba segíteni, hogy kell csinálni a tejfölös "belevalót" már bocsi a esetlen mondataimtól.

A lepényt hogy kell elkészíteni? Egyszerüen csak nyersen össze kell hajtani a pizza tésztát megtölteni és sütni? köszi...

snejderfáni Creative Commons License 2005.02.14 0 0 673

Eltűntél a vargánya óta, mi lett?  :))) (Ugye még egyben vagytok?)

Ha kis szerencsém van, holnap járok arra, addig kíváncsian várom a fejleményeket.

fáni

Előzmény: dalia (672)
dalia Creative Commons License 2005.02.12 0 0 672
Sziasztok,

itt biztos jó hír lesz, hogy a Cora-ban olasz hetek címmel hihetetlen olasz kajaalapanyagokat lehet most épp kapni, nem a szokásos barilla, stb. egyencucc, hanem eredeti olasz termékek, tészták, sajtok, felvágottak, ecetek, olajok, szószok, stb.
Nem akciós áron, de megfizethető és egész jó kis választék van, érdemes benézni. Én főleg torteliniből tankoltam fel, volt friss is, vargányás, az lesz a vacsora, kiváncsi vagyok...
papri Creative Commons License 2005.02.11 0 0 671

sajnos még nem,ritkán járok a nagyfaluban.

a hirdetésüket láttam a konyhaművészetben

eszembe jutott egy jobb http://www.tnagytamas.hu itt tuti van.

Előzmény: amber (670)
amber Creative Commons License 2005.02.11 0 0 670

papri. kosz a tippet!:))

jartal mar naluk?

Előzmény: papri (669)
papri Creative Commons License 2005.02.11 0 0 669

fogalmam sincs.

csak egy tipp: http://www.labottega.hu/

Előzmény: amber (668)
amber Creative Commons License 2005.02.11 0 0 668

Sziasztok!

 

Eppen pecorino ugyben akartam erdeklodni, hogy hol lehet beszerezni, merhogy sehol nem latok, az eladok asse tudjak mifan terem. A Gerloczy u-i bolt eselyes lehet, azt megnezem majd en is.

 

Előzmény: Zitka (518)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!