Ma délelőtt egy párbeszéd kapcsán eszembe jutott, hogy gyerekkorunkban hallottunk egy rakás olyan mesét, amit gyakorlatilag mindenki ismer. De hogy mennyire emlékszünk rá, az sokkal érdekesebb. Tegyük próbára, ha van kedvetek. A szabályokat mindjárt leírom, de mindenféle ötletet szívesen fogadok.
Na, most mekkerestem, rátapadtam a hangfalra: két szótag az, és valóban van valami furcsaság az elején, de az szerintem még csak nem is "a", hanem valami furán, előre, kicsit o-ö-vel megnyújtott r betű. Hülyén hangzik, de nincs ott más.
Csak rokfort biztos nem, mert három szótagot mondanak ott (sikerült találnom végre egy lemezjátszótűt). Leginkább "a rokfort"-nak hangzik, ami azér hülyeség, mer a rokfort nem ementáli. Kiskoromban olyasmit értettem, hogy "alapban" vagy "alapra" ementáli, de ez meg nyelvtanilag nem passzol. Többszöri hallgatás után hajlanék akár "a rakpart"-ra is, igaz, nem tudom, miként jönne ide.
Furcsa érzéssel olvastam a tényleges megoldást, ahhoz képest, hogy ezt az egeres mesét tutira nem ismertem két választ is sikerült eltalálni. A kegjobb az, hogy a macska valójában egér, naívan azt gondoltam ez elég nagy blődség lesz erre kiderül,hogy ez az igazság.
Ezt csak egyféleképp tudom magyarázni,ha TVben adták akkor tuti vmi hipnotikus sugárral égették bele a szinapszisaimba.
Várjámán, hol van még a topik vége? Barátocska itt zokog az ellehetetlenített ózja miatt, galendil is szeretne előállni a híres egyfejűvel vagy valami mással. Türelmetlenkecc má.
Nekem van egy ötletem. Szóval hacsak valaki nem akar nagyon-nagyon, van egy tuti mesém, amit majd mindenki ismer. Már csak a változatosság kedvéért. :) Noés részt vettem egy színdarabban, elő is adtuk, úgyhogy színházi fotókkal is színesíthetném a végén. Nos?
Visszatérve a probléma gyökeréhez elárulom, hogy nálam most galedil Pax Mus musculusa és New Cat Cityje, Barát internálótábora és eso tüntető állatvédői a befutók. Ezek hatására több rendbeli ájulás és hat láb mélyre elásás áldozata lettem.
Én majd otthon még egyszer elolvasom, lassan. Így is elég feltünő jelenség voltam ahhoz képest, hogy komoly munkát végzek itt. :) Legalábbis szeretném ezt a látszatot fenntartani.
Igazad van. Meg idétlen is vagyok, amikor csatokat csíptetek az orromra, meg ilyenek.
Mit csináltál??? Na, ezt majd szeptemberben behajom rajtad.
Ezennel leállítatom a spanyol gömbtatu importot, ezekkel csak a baj van.
Esothericát és Eiriket, hamisciprussal együtt meg beutaltatom valahova, mert ha továbbra is olvasnom kell az agyhalálaikat, engem el fognak innen terelni, mert gáz munkaidőben ennyit röhögni. Túl kockázatos.