Tapasztalatból tudom, hogy ez a "nálunk" tartandó tali szervezése nagy felelősséget ró a "házigazdára", és nem kívánom hogy megismétlődjön az, hogy a "házigazda" alig ér rá a talira, de úgy tűnik, Smírónak is Mörfi szabály alapján alig jut ideje az idei évben :-)
Jelentem, Smíró "megtört" a nyomás :-) alatt és döntött...
Barátom, bárhogy csinálom és igyekszem nem találok 85 db rossz tollnál többet. Viszont írtam e-mail a kollegáknak bent akik ezen a héten dolgoznak, hogy gyüjtség össze az összes rossz RUGÓVAL működő tollat és rakják be az irodámba. Ha meglesz a 200 rugó postázom amint küldesz címet. :DDD
Na igen.. én azt szeretném elérni, hogy elég legyen az okostelcsi
Persze mindennek megvan az előnye-hátránya.
Egyébként ehhez ami kell a gyorsulásmérő és a magnetométer ami ha jól tudom már egy belépőszintű Android-os telcsibe is megvan.
Igazából a gyorsulásmérő tutira bennevan mindenbe, ezt párosítom most a mágneses polusmérővel és a "gravity field" mérővel (jó ég tudja mi ez szépen magyarul) így reményeim szerint egyik kombó már jó lesz mindenhol! Egyébként így Android 2.2 lesz a minimum ami szuper mivel 90% még mindig ezzel rendelkezik
(2.3.3-tól lehetne kicsit még szépíteni de jó ez így)
A kamerás része már viszont húzosabb én úgy döntöttem hogy inkább picit többet dolgozok vele de működni fog egy belépő szintű telcsin is.
A másik megoldás fele annyi idő viszont tutira nem fog menni Galaxy S3 alatt semmin
Bár a leg tutibbaz lenne amit pl a CAn busra rá lehetne illeszteni a kormány szög elfordulás érzékeléssel. Ehhez pl párosítani lehetne facelifteseknél a kanyar ködlámpát :) utóbbin agyalok pp :)
A., egyszerűbb de pontatlanabb: kategóriákat adsz meg ahogy te is írtad, nyilván itt nagyobb tévedés is lehet de azért most zárjuk ki picit a szélsőségeket
választhatsz:
- 5 ajtós avagy ferdehátú
- sedan
- kombi
ehhez pedig tipikus 5ajtós,sedan és kombi méreteket veszünk
vagy (bár még pontatlanabb de talán felhasználóbarátabb?) kicsi/közepes/nagy
(aztán egy súgóban definiálom hogy ez alatt mit értek!)
A kamera csak a parkolóhely keresésében játszik szerepet.
A tolatásos parkolásban pedig a kocsi elfordulási szögét és sebességét (illetve a megtett utat) a telefon a különböző érzékelői segítségével találja ki.
Ennek persze utánajártam,eléggé jól definiált ez a tolatva párhuzamos parkolás. (hány fokos szögben "kell" fordulni)
Nyilván máshogy is lehet parkolni de abban nem tud tanácsotadni a program hogyan centizd ki a másik kocsit, hogy beférj :))
Viszont:
- tudna szólna ha túlnagy vagy túlkicsi szögben kezdted el a műveletet és esélyes hogy nekimész a másiknak vagy nem fogsz beférni
- tud szólni ha elkezdheted visszaszedni a kormányt és ha szerinte kb. úgy álsz mint a másik kocsi előtted azaz a kiinduló helyzetben
1-1 rész között vissza vissza nézek,de a csendéletet látva eszembe jut,minden rendes ember ilyenkor otthon alszik,csak én b.szom itt a rezet már megint! :(
Épp most vettem ki a fejem feletti mikroban frissen kipattogtatott kukoricát,és indítom a kedvenc sorozatom 6. évadját a középen elhelyezett 17.3-as tiptopon! :D
Igen tudom,hogy nem szabályos,de a perifériámba benne van és még a tükröket is használom.Immár 7.éve gyűröm így,gond nélkül.
Vasárnap reggel keltem azóta 4 órát aludtam(persze a 11 órás pihenőm papíron megvan,de abból 7 órát rakodtam)és reggel 6-ra a lerakón kell lenni.
A szotyi-tökmag tényleg jó,de ha nagyon KO az ember akkol alvás,min.2-3 óra.
Pedig ugy vettem volna egy HDI-t. :-) erröl is lekéstem, mint a csigárom mijor fel akartam venni.
Ádi,Ádi,Ádi, te kis gonosz.
Biztos azért csinálta, mert ö akarja megvenni, de elötte az árát lenyomja.
Motort átrakja, Jena megdolgozza és máris lesz egy 1,6-os HDI-je.
:D
Ádi hogy van a porlasztó csúcsod, ugy ahogy hagyták, vagy már fel... :-)
Zolisziszi, jövő héten menek.forrasztjuk a bdm-et, és végre szabad lesz a pálya a siemens vezerlos RHR vezerlos faptalanitashoz chippeleshez is, meg végre elhozom már a nyomasmerot Betg-tol is. :-)
Mér' van az , hogy 5 féle mérettel gyártanak szűrőket??
Jena,a láng oldalról meg tudod adni mi kell akkor a 2-es HDI RHS-be (79kW, 107LE)
Nézem Knecht, Bosch. full más méretek olykor... Mindegyik szűrő kéne, hogy melyik jó? Vagy mind jó, ne törődjek vele, hogy más más méretek, úgyis mind jó????
Mivel én csináltam az itinert és egyben válalom a felelsőséget a honlap frissítéséért, így kérdem, hogy mit szeretnél, hogy módosítsak.
Az is megoldás, hogy ha letöltöd és a módosításokat megjelőlve - Fekete alapon fehér betűkkel - visszaküldöd én szívesen módosítom.
Viszont, azt nem tudom, milyen tömítések vannak a MOFÉM fél collos golyóscsap-ban. Én bementem a boltba és kértem, hogy mutassanak nekem fél colos gólyoscsap tömítő készleteket, majd fogtam mindegyikből 2 csomaggal. Összesen 600 Ft-ot költöttem. Vidéken nekiestem, megkerestem a hozzá illőt. Beraktam és azóta öröm és bódógság.
Pedig en sem vagyok rendszeres kavefogyaszto,inkabb alkalmi kaves,mert van hogy 1 evig sem iszom maskor meg naponta,de ram nem hat csak megszokas.Eletemben egyszer segitett,de majdnem ki is nyirtam magam.Fel ora alatt ittam meg 1,5 Liter kotyogos kavet,de akkor szukseg volt ra.Abban az oraban azert megdobogtatta a szivem rendesen:-))
De nem ihatok minden nap ennyit hogy felrazzon:-DDD...a cola meg semmit sem er nekem,pedig ritkan iszom
Zoly,ha megvan az abra amirol dumaltunk,dobd at nekem lecci emilre:djpeter@freemail.hu elore is koszi...
Nekem is kedvet csinált az autója, sőt Nekem már azelőtt meg volt a kedvem amikor még Neki sem volt csipsz. Almádi talin még együtt agyaltunk a szoftver megosztásán. :) Aztán technikai gondok miatt ez elmaradt. Sebaj, majd az SW megkapja a tuingot, ennek meg az új tulaja majd eldönti hogy optimalizálja vagy sem. Erre már nem volna értelme költeni. Ez gyári, biztos van olyan, akinek nem kell a tuningolt autó. :P
Amúgy az Orfűi tali óta nem volt nullázva a compu, kb 1 hete telt meg 9999km-el. Ebben benne volt a nyár végétől a tél végéig, hideg is meleg is. Átlagsebesség 34km/h, átlagfogyasztás 4,7l.
A fogyasztási verseny megnyerése, valószínű nem csak a "kis" autó érdeme..., hanem legalább annyira az ügyes takarékos vezetőé is... :) Ahány vezető, annyi stílus, és persze fogyasztás... :)
Én elégedett vagyok a 5.5-es téli átlagommal, ami jórészt városi rövidtávokból tevődik össze, kb 30% hosszabb táv mellett, és ha jól esik belefér egy-egy "nevelő jellegű" gyorsulgatás is..., főleg mióta Jena kicsit áthangolta... :))) igaz, a kedvet Ádi járgánya hozta meg hozzá... :)
Na de Ádi! Illik ilyet!? Ha már segíteni nem (tudsz) akarsz, ártani miért? Értem én hogy szmájli, meg csak viccelsz, de más ezt tök komalyan veheti. A vezetési stílus tanítható az autónak. Orfűn pár kört mentél vele és már majdnem úgy ment mint a Tiéd. Tuningoltból beülve persze hogy lustának tűnik... De akinek korábban kisebb teljesítményű volt az meg élvezi a 110-et is.
A klub oldalon lévő dokut frissítse, aki magára vállalta a gondozását: A MOFÉM fél collos golyóscsap javítókészletben NINCS olyan tömítés, ami az egy csavaros csatlakozáshoz kell.
Most visszatettem ami benne volt, alaposan letisztítva mindent azon a környéken, de ereszt most is.
Lelazítottam a tágulási tartály tetejét, hogy legalább nyomás alá ne kerüljön a rendszer. Hogy a tökbe tudott elcsesződni a tömítés? Úgy van rögzítve minden alkatrész ott, mint a csoda, mozogni nem tud, legfeljebb a hőtágulás miatt, de a két csatlakozó anyag egyformának tűnik, az sem lehet jelentős....
90 fok fölé - a mutató szerint - eddig még nem ment a hőmérséklet, nem igazán szükséges, hogy a túlnyomás miatt legyen módja 100 fok fölé menni forrás nélkül.
Utánanézek gyári tömítésnek, de ha nem kapok, 'sten biz bekenem gumiámmal és úgy rakom össze.... :-(
Hogy fog a hűtőfolyadék kiszáradni a szőnyegből? Olajos tapintású cucc, nem tűnik túlzottam párolgó hajlamúnak.
Többen keresnek itt "kis" autót. Elgondolkodtam! Az évek óta fogyasztási verseny győztes "kis" autómat megfelelő ajánlat esetén, SW-re cserélném, vagy eladnám.
2004.10 havi 1.6HDI 110 ló 5 ajtós X-Design NO FAP, szürke, garantáltan 130.482 Km. Fogyasztása ( fogyiversenyen 3,7) városban 4,8 kívül 4.
Nekem volt egy melóhelyi Balatonmegkerülős túra, 4-5 állomással, Bp-i indulással és érkezéssel, az állomásokon szereltünk. Nem akartuk elhúzni, két napot kértünk rá, megcsináltuk egy nap alatt a másik nap ajándék. Gondoltam én. Veszprémnél a teherautó ébresztett fel a pirosnál, dudált mert nem indultam, hazafelé az M7-esen a fehér csík berregett a kerék alatt...920km volt pedig csak, de közben megállni, megcsinálni a melót, vissza tovább indulni...nem volt jó.
Egy másik alkalommal utánfutóval a hátam mögött jöttem hazafelé, még nem volt végig M7-es, az egyik szakasz végénél a sárga lámpa világított a pofámba ami jelzi, hogy vége a sávnak. 1-2mp kimaradt, de elég is volt. Beálltam egy benzinkútra, megtankoltam, de kiderült, hogy a kút zárva van csak valamit rosszul zártak le, lehetett tankolni :)) Ottmaradtam aludni.
Én utálom a kávét, sosem ittam. És igen, a redbull-t sem üdítő ék használom, ezért engem élénkít, ha iszok - évente kb 5-6 0.3-as dobozzal. Nem vagyok hozzászokva, ezért működik. Igaza van Zolynak...
Emlékeztek mekkora balhé volt, amikor a hosszú távú vezetés kapcsán bedobtam a 200-as adrenalinfröccs módszeremet? Kaptam a pofámra :-)
Már el se merem mesélni... Pedig nekem működik :-)
En is probalkoztam mar mindennel,de ha elotte kipihened magad az segit,de a tul sok alvas elotte engem pont faraszt.Szoval idealis alvasmennyiseg elotte es ha lehet,ne boritsad fel az eletciklusodat vele.Persze en is jartam ugy legutobb,hogy futoval 15 ora melo utan jottem-mentem max. 100km/h es par ora alvas es pakolas utan visszaindultam.2400km oda-vissza 4 ora alvassal.Olyankor nekem nem segit semmi.Ha erzem faradt vagyok ami hajnal 1 es 4 kozott kap el akkor 1 ora alvas segit nekem,de ha extrat nyomok akkor 2-3 megallas es 1-1 ora alvas segit.Energiaital,kave nem segit.Olyan mar volt hogy futottam,ugraltam 5 percet meg az is jobb volt...
Van egy spéci eszköz erre. Figyeli a vezető szemmozgását, pupilatágulást-szűkülést és ebből számolja ki, hogy mennyire vészes az elalvás.
Ha kritikusnak látja, akkor az üléspárnából egy bazi nagy tűt szúr a vezetőbe. :D Az első egy-két elalvás után tuti érbren akarsz majd maradni mindenáron. :D
Azt én is tanúsítom. - bár nelem nem volt olyan, hogy egyedül kellett volna több ezret, Stockholm volt 2200 km és nagyjából felesben tesómmal, viszont én nem tudok aludni és pihenni kocsiban:(
Energiaital csak 1x segít, második fáradtságnál már nem. 900km volt a legtöbb, persze ez sem egyben.
előtte kell nagyon rápihenni.... a többi tanács is jó, de csak addig tudsz ilyen-olyan módszerekkel pluszt kivenni a testből, amig van honnan... tapasztalatból mondom, 20-22 órás vezetésekkel a hátam mögött (egyben 2000 km). még jó módszer lehet, ha teheted, hogy olyankorra időzíted az utat, amikor egyrészt kisebb a forgalom, vagy egy rázós szakaszon épp nyugi van, na meg a napi bioritmushoz... nekem a halálom a hajnali 4-6-ig tartó szakasz volt mindig, ez ellen egyszerűen semmilyen módszert nem tudtam kitalálni: ha előtte egy csomót vezetnem kellett (azaz nem hajnalban indultam), akkor törvényszerűen jött a kómázós, bealudni akarós két óra, amikor minden 10 másodpercnek örültem, amit túléltem :( szóval muszáj volt megállni, és bealudni legalább egy fél órára.
Köszönöm Mindenkinek a tanácsokat, a versenyzés kivételével ki fogom próbálni azokat. Ha versenyezni szeretnék, akkor keresnék egy olyan autót, amilyen egy ismerősömnek volt 22!!! évvel ezelőtt, egy kis sorozatú 3 literes Opel Omega. Tőlünk indult Tatáról a nagybátyámmal és 16! perc alatt voltak az akkor még álló Osztyapenkó szobornál. Ki lehet számolni az átlagsebességet, ha a megtett kilométer kb. 70 km városi szakasszal együtt.
Csak egy tutit tudok ajánlani, hosszú tapasztalatom alapján, ha nincs kivel beszélgetni, csipegess kaját, ez csak átmeneti mert jóllax, aztán jöhet az igazi, a szotyi, na az bevált.......
Sokat kell hosszú útra menni és hozzászoksz , mondjuk egy seggel Budapest London , aki melettem ült az teljesen kikészült , az tény hogy a nagyobb sebességnél éberebb vagy ha túléled:D:D
Ha már nagyon fáradt vagy 3 óra alvás nagyon sokat tud segíteni , de kb 3 óra ,a 4 nem jó mert az már egy következő alvási ciklusban van , ezt nem én találtam ki .
A legveszélyesebb a hajnali 2-3-4óra ilyenkor van a legtöbb elalvós baleset .
Kávé energia ital csak egy darabíg hatásos , ha nem egyedül vagy és éjszaka mész valaki ne aludjon , ha végigbeszélitek az utat könnyebben átesik az ember a holtponton , én egyedül szoktam menni kb 1000-1200knél van nálam a kritikus pont ha azon túlvagyok és sikerül átesnem a holtponton akkor még 500-600km bírok, de ez baromi egészségtelen .
Van ismerősőm aki egy seggel többszőr elment már Madrid-ig (2500km) de az nem normális dolog .
Hm...akkor én az utóbbi kettő vagyok egyben :):)Én vigyázok rá tényleg, mindig mindent megjavíttatok, mindenből kap újat, és úgy örülök neki mikor kész, mint amikor először megláttam, és azt találtam mondani hogy ő kell :):) és 3 napig tart a "csoda", aztán kezdődik minden előről. Lassan nincs olyan cucc benne ami nem lett volna kicserélve, persze hogy berágok.A gumi külső fele kopott meg, de úgy, hogy minimum két új befigyel, holnap meg felcsörömpölök egy másik helyet, ahol futóművet állítanak. Egyébként nem tudtok valakit aki minden csavart ismer ebben a márkában, és az ember bátran rábízhatja ha valami gikszer van? Bp vagy környéke?Köszi fiúk!!! :)
persze, tolod neki.száguldassz (ja bocsi.1.4olyat nemtud) :D
felmegy az adrenalin, és.attól jobb serkentő nincsen, mondjuk.ezt a.labancoknal csak ittott alkalmaztam, de.a bahnon toltam 2kiloval egy darabon.és.fitt.voltam egy pár.órát, az a fasza ha van valaki aki húz pici.versengés
Szia! Nekem öt éve van meg, a szokásos olaj, szűrő stb. cseréken kívül az alábbiakat cseréltem:
- első féktárcsák és betétek (egyszer illetve kétszer)
- hátsó fékbetét ( kétszer, hátsó féktárcsa szabályozva lett)
- "kutyacsont" mindkét oldalon
- gömbfejek mindkét oldalon
- katalizátor és lambda szonda (kb. két három éve)
- meg a vezérlés kompletten, vízpumpával együtt
- a klímahűtő már lyukas volt amikor megvettem, azt cseréltem bontottra
Az enyém kombi, ma is egy Tata-Schwechat-Tata úton 7,1 literes fogyi volt, itthon autópálya 115-120 km/h, kint pálya nélkül 100 illetve városi forgalom. Többségben városi fogyasztásnál télen evett 8-8,2 között, de ekkor a város kb. 70-75 százalék.
Mindenkinek van valami baja az oroszlánnal, van aki nem foglalkizik vele, van aki bevalja, de nem foglalkotik vele, van aki bevalja és foglaljotik vele és van aki bevalja és felgyújtaná.
Mindennek van oka, és nem az okozatott kell megszüntetni, hanem az okot.
Ha a gumi külsö felulete kopott akkor tuti, hogy befele néz a kerék, ha a belseje akkor meg kifeké. Ha volt futómü állitás akkor azt elb...zták, de lehet egy kátyú is.
Mindenesetre futómüveshez vidd el.
annyi pacihoz már ilyen jár, ha már nem nagy legyen szép és erős :) ez szép kívül belül és elég erős is, viszont normál használatban sem éhes Esetleg csak egy picit éhesebb az 1.4 től
Szép....a 4000 km-enkénti fékbetét cserét túlzásnak érezném. És az is, ha a futómű ennyire képes "elmászni" csak úgy. Na mindegy. KösziTöbbek között a stablilizátor pálcának van köze az ilyen jellegű módosulásokhoz?? Ezt lehet szorosabban, gyengébben, vagy mittudomén valahogy berakni?? Nem értek hozzá. Érdekelne nagyon hogy mindenki ennyit szív ezzel a típussal, vagy csak engem tisztel meg? Már kezdem ezt hinnni! És már nagyon unom. Ezzel nem lehet egy tisztességes távot menni sehova. :O
Aztán kapok a fejemre, mert az már volt! Amúgy szerintem nagyon jó kisautó, én nagyon szerettem, három évig Matizoztunk, még költöztünk is vele. Igaz én anno újonnan vettem, azok meg már elég lefingottak manapság (1999).
A fülcimpás nyómást kipróbáltam , a harapásos jobb :DDD
A kerezes leirást annyira nem értem.
A puha részt,vagy a csonos részt kell nyomni, küldenék képet,de nem tudok csatolni a telefonon keresztül,s laptop meg messze van.
Egy fényképes jó lenne.
Na mintha tesómat hallanám :))) Öregebb vasat nem akarok venni. Még el sem vitték, kár a fejemnek ugrani :) A másik Pug megmarad, az fiatalabb, és elég nagy egy nyaraláshoz. A mindennapos rohangáláshoz meg kicsit túl nagy egy kombi, amikor 90%-ban egyedül használom, ez eddig is így volt, csak most jött el a lehetőség meg az idő, hogy válthassak. Kisebbet szeretnék mindenképpen.
Hello mindenki. Távollét után kicsit sokára olvasom újra a fórumot, ezért előre bocsi, ha olyat kérdeznék, amit esetleg időközben megválaszolt valaki. Problémám: kb. három hónapja volt (többek között) első fékbetét-tárcsa szett csere 307 őméltóságának. Normális az, hogy az új cuccok is "visítoznak" esős időben (első hallásra ugyanannál az egy keréknél) ? Illetve gyakorlatilag azóta folyamatosan világít az ABS visszajelző, ami annyira nem zavarna, mert (nem tudom miért) de amikor kell, akkor éppen működik. És ami még nagyon zavar, hogy a fékpedál nyomkodásakor nem az a bizonyos "hozzáérsz fejreállsz jelenség történik, hanem nyomod nyomod már padlóig hogy álllljjjj már meeeg" :):):)A másik: két éves gumiabroncsaim vannak fenn, kb. két hónappal ezelőttig úgy néztek ki (kopásilag) mintha újak lennének. Egészen mostanáig: a két első keréken (de a bal elsőn meg főleg!!!) a gumi külső oldala gyakorlatilag csumára van kopva, míg a belső fele olyan mintha új lenne. És a bal első keréken kétszer annyira kopik (ráadásul felemásan) a gumi??? Az autó nem húz semerre, kátyúba nem megyek (erre amúgy is harapok). Futómű, fék vagy mi a franc?Mit tudtok erre mondani?
egy katasztrófa, annyit eszik mint egy 1.6, de nagyon szarul megy, meg ha rányomod a klímát még minusz 5kw
egy igazi barom volt aki kitalálta
amúgy meg nem értelek, ha már van egy ismert jó autód, és csak azért lecserélnéd egy fiatalabb ugyanolyan ismeretlen előéletű lehet 3 szor tekert órásra hogy másik legyen
ha már változás kell, tuti nem azonos márkát vennék
amúgy én naponta tudnék másik autót venni, sokfélét megkívánok, meg meg is unom ami van, és akkor elkezdek elméleteket gyártani miért is kellene nekem lecserélni feltétlen, de aztán nem telik rá így marad ami van, de ha telne nagyon sokfélét szeretnék, de ami biztos hogy ugyanazt a tipust mégegyszer már nem akarnám, főleg gyengébben
a lényeg piszokul utálnád az 1.4et, én inkább néznék egy leon cuprát 150es pd mocival :) pl. vagy rs ocitit ugyanezzel a mocival, vagy ha nagy autót akkor C5 II. maradandó élmény az a futómű (na most dagadhat a Betg mája) vagy vagy stb. bár én pl, keveset fogyasztó mániás vagyok, így nekem elképzelhetetlen egy 9 literes fogyi így a benzin motor is , fertőz az l200 is bitang jó tank, csak a fogyi sok, vagy ha már kis fogyi akkor lupo 1.4pd szóval kimeríthetetlen a tárház
Derékfájás ellen két tipp, két pont amivel hathatsz rá:
fülcimpádat szorítsa össze a párod és nagyon lassan engedje ki
a másik pedig a kezeden van: jobb tenyeredet lefelé fordítod a bal kezed két ujjával a nagyujjad mögötti területet erősen megnyomod és nyomva tartod amíg a derekad nem kezd kicsit bizseregni.
Próbáld ki.
Amúgy nyitott gerincem van, ami ilyen téren lehetséges, már túl vagyok rajta. Elektromos kezelésektől kezdve minden volt már nálam, két héten át tartó becsípődés is, nem tudsz újat mondani :(
Ellenőriztem a kluboldalon lévő "Nedves szőnyeg" dokuban is, és ott is van az egycsavaros rögzítésről kép.
Ha már fetrengtem az autó körül, megnéztem alaposabban a benzintartály aljának környékét. Újabb lyukasztás megelőzés szempontjából.
Úgy találtam, elegendő egy A4-esnél alig nagyobb lap, mert van eleve egy kis takarása a tank aljának, és a kocsi közepéig befelé nem kell takarni, mert odáig úgy sem ér be a gazember keze. Szerintem házilag megoldható pár ezer Ft-ból max.
Halkan jegyzem meg, fúrás ellen csak valami spéci acéllemez védene - megkérdem a céget, ahol ilyen védőlemezt ajánlottak, az övék miből van. Normál acél, alu, esetleg műanyag nem gátolja a fúrást, csak a késsel kibökést.
HA tutibbat szeretnél akkor a maradék két csavar helyére is tegyél egy-egy csavart anyával együtt és húzd meg rendesen. Elvileg meg is fogja a gondodat oldani végérvényesen. :)
Nedves lábtér: lebontottam a burkolatokat, a csatlakozásnál volt nedves. Meghúztam azt az egyszem csavart ott középen, járattam kicsit a motort, nem láttam, tapintottam újabb nedvességet a csatlakozóknál.
Erősen remélem, ennyi volt a gond.
Ezt a balf_sz konstrukciót, két csőcsatlakozáshoz középen egy rögzítés, olyan helyen, aminél a hőingadozás 100 fok....csoda, hogy eddig bírta.
Most még nem raktam vissza a burkolatokat, hogy tudjam majd ellenőrizni, amikor megyek pár km-t.
Tisztelt Smíró kolega.
Hogy állunk a szállással és az idöponttal?
Más:
A tegnapi vezetés a Marizban maradandó volt. Kimentem nagyszükökhöz hogy lecseréljem az olajat, amint kiszáltam a Matizból beállt a hátam. Igy a szerekés fasza volt. Kocsival még haza, maj átülni a kényekmes oroszlánba.
Most egyenlöre nyomom az ágyat, mert az átleg sebességem 3m/perc. Viszont párom maszirozása után, már az 5m/perces is képes vagyok elérni, ha wc-re kell menni:-)
Csak hogy felcsigázzam az érdeklődést: beltéri pingpong asztal is vihető, akár egyszerre. Skif-re szerelve nem lesz nehéz. Ebben az esetben természetesen az asztalt nem kell feltétlenül felállítani. Mivel van 4 kereke, akár a Skif után is köthető. Oldalirányú-szélmentes helyen szabad csak így közlekedni. Az asztallal ajándék pingponglabdát adok.
Amennyiben valakit érdekel: sátras Skif lejárt műszakival feleslegessé vált - apósomé -, útban is van és sporttársi áron eladó. Érdeklődés esetén vállalva a testi épségem kockázatát felállítom (a sátrat pickos banda:-)) és fotózok. Egyéb esetben - érdeklődés hiányában - a feledés homályába merül az ajánlat.
Extra: piros szín, igen keveset használt, és vagy 20 éve garázsban áll felnyitás nélkül.
Irányár: 10.000.000,- HUF.
Itt az alkalom, hogy igen jelentős!!! árengedménnyel jusson valaki egy 10 millás eszközhöz!!!! Ehhez képest az áruházi akciók.... nos, qtyaf@a... Akinek tehát van rá ennyije, az járuljon hozzá a lányaim kistafírozásához, akinek meg nincs, és lelkiekben szemet vetetett eme páratlan lakóhelyre, kezdje el a tizedesvesszőt bal irányba tologatni.
Fro-ban meg a németeknél sokszor volt olyan köd vagy pára, amitől sokszor nem látszott az előttem lévő autó rendesen, a ködlámpa viszont sok lett volna. Ez a 10 Wattos helyzetjelző még nem vakít, de messzebbről látszik ilyen helyzetben.
persze hogy megrogyott a lámpád hisz időszámításunk előtt 1500ban, mikor ezt tanultad/tanították pont arról az óráról hiányoztál mikor azt tanították hogy nem felejtünk patát sem a fék sem a kuplung pedálon :DD
Már bocsáss meg a szavakért, de mi a tök éghet ki?
Szerintem két gond lehet: műszakin feltűnik, hogy nagyobb a fénye, illetve nagyon szerencsétlen esetben a lámpatest melegedhet túl. Bár ha belegondolsz, hogy a 21W-os féklámpa is ugyanabban a lámpatestben van, ez szerintem valószínűtlen eset.
Annak nem látom nagy esélyét, hogy a vezetékezés vagy a foglalat csatakozás bánná azt a plusz 5W-ot, az kevesebb mint fél Amper, nem egy lényeges terhelés, azok a vezetékek ennek többszörösét elviselik.
Mindezek mellett azt javaslom, a topiktárs cserélje le a szabályos 5W-osra....
Csak óvatosan ha ennyire szar benne az olaj , könnyen csapágyas lesz vagy már az, csak a kátrány tömít , semmiféle adalékot nem raknék bele , legolcsóbb olajjal menni vele 50-100km utána megint csere aztán kiderül mi a helyzet , az ennyire elhanyagolt motornál nem szabad hirtelen fellazítani a trutyit mert könnyen dugulást okozhat az olaj csatornákban , van rá tapasztalat láttam már opel astrát 50ekm es olajjal , vagy 4 éves suzukit ami soha nem volt még szervizben, és miért nem megy?
Motortisztitó olaj adalékot tervezek beleraki.
Jobb ötletnek tartod a fékolajat, az jobban tisztit?
Az a 20km táv elött kell belerakni, vagy mikor kiértem a szerelés helyére.
Ok de mi van akkor ha a külsőből is kettő félét hoz ki minden kereső?
Már naggyon régen nem voltam a kocsi alatt. Lassan muszáj lesz alábújni csak engedjen az eső.
:) :D
Mivel ellopták tőlem a használatomban lévő Audit, így 5 éve a vidéki temető-járathoz (nagyszüleim sírját rendezzük ilyenkor) kölcsön kértem egy autót. 74 km-re a fővárostól lerohadt alattam az autó. Főtengely-csapágyas lett. Siófoki szerelő mondta, hogy nyugodjak meg, nem az én hibám, ez attól jöhetett ki, hogy el volt hanyagolva piszkosul a verda...
Na kapaszkodjatok. Ez annyira durva nekem, hogy meg kell osztanom veletek.
Egy kis OFF:
Anyumnak van egy Daewood Matiz-a. 800 cm3 2004 évjárat.
Beszélgettem ma vele és tanácsot kért gumi cserével kapcsolatban. Continentál gumikat javasoltak neki 11 eFt-ért a 13 felnikre.
De nem is ez a lényeg.
Kérdeztem tőle, hogy mikor volt a kocsi szervizben, vagy foglalkozott-e vele valaki.
Mondta hogy senki. Egyből kinílt a szemem akkor érdeklődök 1-2 dolog iránt. Olaj, szürők, akku, stb.
2010 márciusában volt műszaki a kocsi akkor cseréltek olajat és szürőket, azóta NEM. Nem tudta megmondani mennyit ment vele, de éves színten 8 ekm-10 ekm között megy vele.
Egyből lerohantam a kocsihoz. Már akkor fura volt, mikor a nívó pálcát alig bírtam kihúzni. A pálca végén trutyi. a pálcát vagy 30 mp-ig takarítottam, míre le tudtam tisztítani. Az olaj színe a k..va fekete árnyalat. Takarítás után vissza a helyére. Megint ki.
Nem tudom leírni mi is volt. A két színt jelző között volt valami olajnak látszó massza.
Holnap megyek veszek olajat, szürőt és motor szisztító adalékot. Adalék a motorba és irány Nógrád (20 km) addigra az adalék dolgozik (remélem). Csere és vissza. Remélem nem történik semmi gond.
Külső a gömbcsukló belső meg az axiál.2-2 db ennyi az egész kormányű csuklós része.Ezt mind kicseréled+futóműállítás és egy darabig le van róla a gond.
A hálón a felső füleket, az SW-ben felül kétoldalt kell befordítani,az alsó részt pedig a padlón levő gyűrűbe kell beakasztani és a csattokkal kell megspanolni,h feszes legyen.A sima ötajtósban nincs felül kialakitás a hálónak sajna.
Hogy nincs ctrl+c, ctrl+c amit 0.8 sec alatt csinál a bal kezem anélkül hogy tudnék róla... Amikor elveszik a szöveg, ctrl+v és ott van amit írtam. Szokássá vált.
iPad új most nekem, és a széfti textbekáp kópipészt végrehajtása tudatos odafigyelést igényel, majd további 10-18 másodpercet mire kipötyögöm a fenti rutinműveletsort :-) ennyi
Köszönöm szépen, meg fogom nézni! Egyébként figyeltem a hűtőfolyadék szintjét, de nem látom, hogy vészesen fogyna..., hólé meg nem lehet, mert jó gumiszőnyegem van... :)
Lekapjátok az takaróműanyagot, beindítjátok az autót és a fűtést, behajoltok egy zseblámpával a padlólemezhez és skubiztok. Ha csöpög a radiátor összetételnél vagy valahol máshol azt lehet látni. Ha nem láttok semmit akkor hólé. Ha csöpög akkor hűtővíz.
HA az összetételnél csepeg akkor első körben kell két + csavar és anya amit beaplikáltok a helyére meghúzzátok és újra ellenőriz. Ha nem csöpög megvárjátok a nyarat és akkor kicserélitek vagy megigazítjátok a tömítéseket.
Attól, hogy olyan helyen dolgozom ahol van 2 spéci szárító? :() Egy nap alatt ki tudom szárítani az autót? :) MOst ezért kell bántani a kicsit állandóan? :() :D Brühühüüüüüü.
Érdekes, mert nekem is a vezető oldalon nedves a szőnyeg, és tulajdonképpen a szönyegben levő gumi taposó szokott vízpárás lenni..., én is elvégeztem a "kóstolós próbát" rossz íze volt, de nem édes...
Igen,leesett:D Ott az 5 ajtósnál nincs felül,h beakadjon a tartóba a háló.Hirtelen akartam segíteni :D:D Ez nekem való lenne de már van hálóm.Igaz másfajta.:))
Ja igen, a másik a fényerő illesztés problematikája, ami LED-nél nem egyszerű. Nem is csak az, hogy kevesebb, de hogy se több se kevesebb ne legyen, ha már kiváltom... mármint az autónál.
A lakásban is sokat kellett kísérleteznem, mire legalább akkora megvilágítottságot elértem egy-egy helyiségben, mint amit a megszokott izzó vagy fluoreszkáló fényforrások nyújtottak adott lámpatestből. Kevesebbet nem akar az ember, többet meg nem akar elb*szni a ledekre, amint ami kell.
Már csökkent éves szinten a villanyszámlánk :-) pedig csak 5 helyen alakítottam át a "plafoni bucit" LED-esre.
A belső világítás nekem kicsit gyenge volt, vágytam rá, hogy több fény legyen, ügyelve arra, hogy a vezetőt ne zavarja a nagyobb fény. A szinhőmérsékletet szándékosan 5000K környékére emeltem a megfelelő led választásával és ügyeltem arra, hogy akkor már homogén legyen az utastér világítása, mindehova ugyanolyat szereltem. Most jobb a fény az utastérben, nem is az a sportcsarnokvilágítás, elégedett vagyok vele :-)
Pár éve valamiért elkezdtek kiégni a W5W izzók a rendszámtábla világításban, rendszeresen cserélgetni kellett. Amióta LED-es a cucc, azóta kuss van, nem égett ki többet, harmadik éve vannak bent a LED-es W5W-k a T10-es foglalatban. Közben a jobb első is kiégett egyszer, oda is bedobtam LED-eket, még jobban is tetszik, mert a kékes fénye passzol a xenon lámpa fényéhez. Ennyi :-)
Affenét, tény,én is csak a számat jártatom. Pár hete nekifogtam ennek a témának, hogy LED-es féklámpa (csak a gyorsabb felvillanás motivál), de bonyolultnak és nem egzaktnak találtam a kérdést annyira, hogy nem akartam azt a pár ezer Forintot sem rászánni. Ráadásul azt olvastam több értékelésben is, hogy ezeknek a pár ezer Ft-os LED fények fényereje alacsonyabb, mint a normál 21W-os izzóé. Ráadásul ezen a kocsin a CAN busz tovább bonyolítja a dolgot....
Amúgy az egyik oldalon a párhuzamosított ellenállás meg van oldva, hisz a 3. lámpa simán párhuzamosan van kötve - ha jól olvasom a rajzot - az egyik oldali féklámpával.
Szóval szerintem ha csak a harmadik lámpát akarja valaki LED-esíteni, nem is kell semmilyen ellenállás. Annyi fog történni, hogy ha az az oldali normál féklámpa égő ég ki, akkor nem fog világítani a harmadik lámpa sem.
...hacsak nem olyan okos az elektronika, hogy figyelembe veszi a két oldal eltérp normál terhelését.....
Jut eszembe, ha folyik a fűtéscsap, melyik oldalon áll a víz?
Nálam most a vezető oldal tocsog, de nem tudom, hogy a korábban bevitt hó olvadt bele vagy a csapot eszi a fene....
Az mindegy is, én speciel a hasonló anomáliák miatt nem LED-esítem a fék lámpákat, hátsó helyzetjelzőt, indexet... elég nekem a belső világítás, első helyzetjelző meg a rendszámvilágítás...
Rákerestem erre a LED - ellenállás témára, a gyakorlatban, nemcsak ahol gondolkodnak róla :-)
Ezt találtam például:
I learned a whole lot of what does not work. I began this whole journey because I wanted the fast-acting LED brake lights. So I bought a kit from Stunner Lights and proceeded to install and experiment. I didn't like that the 6 Ohm resistors got so hot. So, I thought I knew better and installed a 25 Ohm resistor. 25 Ohm doesn't work. So I put two 25 Ohm resistors in parallel to get 12.5 Ohms and it worked. I was feeling good now. So I ordered 15 Ohm resistors and found that they didn't work either. Now, I'm feeling pretty stupid so I ordered some 10 Ohm / 50 Watt resistors. I installed two resistors on the driver's side brake lights and it worked . Then I installed two more 10 Ohm resistors on the passenger's side and found that it did not work all the time. I found that if I pressed on the brake peddle along with the right turn signal on it would produce an irratic flashing pattern. It would flash normally, then flash quickly, then back to normal again. It sounds like I was on the threshold of current draw and the computer was having trouble making a decision on weather the light was burned out or not. So, once again, I caved and installed the supplied 6 Ohm resistors. Now the car has 6 Ohm resistors on the front two turn signal bulbs and the passenger's side brake bulbs. I left the 10 Ohm resistors on the driver's side brake lights.
Az nem derült ki, hogy milyen autóval szenvedett a figura....
Igazából az anyagot nagyon jó árban sikerült beszerezni, és a szerelőn keresztül, így nem kellett vele foglalkoznom.
Szétszerelés után sajnos már látszott hogy a lendkerék is cserés, ez volt a leghúzósabb tétel, de legalább sachs ment bele és 2 órán belül leszállították.
Egy ellenállás elég, ahogy Zoly is írta, de nem kell akkora terhelés és a teljesítmény nem stimmel. 181R már eléggé terhel, de nem kell akkora teljesítmény. P=U*I, U-t tudjuk, 12V. I=U/R vagyis 12/181=0.066A. Tehát P=12V*0.066A=0.792W, tehát kell az 1W-os ellenállás.
Ha R=120, akkor I=U/R=12/120=0.1A, P=12*0.1=1.2W, azaz a Zoly által javasolt 0.5W ellenállás le fog égni :-) :-P
Nagyjából 100-tól kezdett elemelkedni az ablaktörlő az ablaktól. Amikor rajta volt, akkor jól törölt. Viszont azért 130-nál nem hátrány, ha látod az utat. :)
Smíró kérem az áldásodat az alábbiakra, nem tudom hogy igaz, de úgy gondoltam megosztom.
"Büntetési tarifák 2013 áprilisától
Hetvenezerbe kerülhet, ha a sofőr nem kihangosítóval telefonál Fix tarifák lépnek életbe bizonyos szabálysértések esetén április közepétől, a rendőrrel tehát nem lehet majd alkudozni. Egy most készülő kormányrendelet tervezete szerint a helyszínen harmincezer, szabálysértési eljárásban hetvenezer forintos bírságra számíthat majd, aki kézben tartott mobillal telefonál. Hasonló büntetés jár a gépjárművel vagy segédmotorral behajtani tilos tábla jelzésének figyelmen kívül hagyása, valamint az elsőbbségre vagy előzésre vonatkozó szabályok és a jobbra tartási vagy irányjelzési kötelezettség megszegése, a záróvonal átlépése, a gyerekülés vagy bukósisak használatának elmulasztása miatt is. A helyszínen negyvenezerbe, egy későbbi eljárásban már nyolcvanezerbe "fájhat" a kanyarodás szabályainak megszegése. Ennyit kell fizetni, ha valaki például rossz helyre sorol be, esetleg levágja a kanyart. Ugyanennyi a szmogriadó miatt elrendelt forgalomkorlátozás megszegésének az "ára" is. Ennél többe - ötven-, illetve százezer forintba "kerül" - a megfordulásra és a tolatásra vonatkozó előírások megsértése. Ugyanennyi, ha valaki az autó vezetését olyan személynek engedi át, akinek nincs jogosítványa és ennyit kell fizetni akkor is, ha az utánképzés elmulasztása miatt szünetel a vezetési jogosultság. Autópályán nem illik tolatni vagy megfordulni, de egyirányú utcában sem tanácsos ilyen manővert végezni, aki tehát esetleg eltéved, jobb, ha kerül egyet, mert úgy olcsóbban jön ki - feltéve, hogy van rendőr a közelben. Nem lesz olcsó jogosítvány nélkül vezetni: a helyszínen ötvenezer, szabálysértési eljárásban százötvenezer a tarifa. Valamivel kevesebbet kell fizetni, ha valaki például személyautóra érvényes vezetői engedéllyel ül motorkerékpár nyergébe, mert negyven-, illetve nyolcvanezer forinttal megúszhatja. Lejárt műszaki vizsgával sem érdemes közlekedni, mert egy hónap után harmincezret kell fizetni a helyszínen, de ha a rendőr nem éri be ezzel, és feljelentést tesz, hetvenezerbe kerül a feledékenység. Három, majd hat hónap után a büntetési tétel tíz-tízezer forinttal emelkedik, így ilyen szabálysértés esetén a büntetés felső határa százezer forint lesz. A megkülönböztető jelzés engedély nélküli felszerelése esetén a rendőrnek szintén fix tarifát kell alkalmaznia: emiatt negyven-, illetve nyolcvanezer forint szabható ki. Ilyen felszerelést az autóban sem érdemes majd tartani, mert már a jogosulatlan birtoklása is szabálysértés. Ha a közeg a kocsiban kék lámpát talál, már önmagában azért harminc- vagy hetvenezer forintos bírság szabható ki. Ha valaki nem fizeti ki a bírságot, azt is becsukják; ilyenkor ötezer forint egy nap elzárásnak felel meg. Egy ugyancsak most készülő kormányrendelet szerint az elzárást büntetés-végrehajtási intézetben hajtják majd végre - a Csongrád megyeiek így akár a Csillag börtönbe is bekerülhetnek -, de a szabálysértőket a bűncselekmény miatt elítéltektől elkülönítve kell tartani. Nekik egyébként úri dolguk lesz, hiszen a saját ruhájukat viselhetik, és a börtönön belül viszonylag szabadon mozoghatnak. A fegyintézet általános rendje viszont rájuk is vonatkozik, például dolgozniuk kell. Ugyanakkor sokan abban a tudatban tölthetik a büntetésüket, hogy bármikor szabadulhatnak: ha kifizetik a még le nem töltött napok után az ötezer forintokat, máris mehetnek haza."
Többek között :-)
Már a h.o.d. rövidítés feloldása is a marketing vonal erősségét mutatja, és egy jó terméknek nem kell olyan elnevezés, ami egy másik jó termék nevére hajazva, annak továbbfejlesztett voltának illúzióját keltve akar megélni :-) miközben 100 éves technikának alapul :-)
Smíró, írtam egy hosszú szöveget, hogy miért nem érdemes foglalkozni ezzel hód izzóval, aztán elveszett idő túllépés miatt, nyűves ipadon nincs ctrl+a, ctrl+c kombináció... demoralizálódtam, b*ssza meg sztivi bá.
Mindenkinek: ezt ismeritek? H.O.D. izzó. Valakinek tapasztalat? Fórumán olvastam, hogy forgalmaznak E jelzés nélkülit, ami ugye tilos, de van E jelű is...
A kezifekkel torteno bepordulesi rekrdot amit tavaly ev vegen allitott fel valami kinai,most megdontotte egy British ficko 13.1cm-el volt nagyobb a hely mint az auto...
"...minimálisan szükséges hely 2 kocsi között, párhuzamos parkoláshoz: 7.65méter..."
Uhh. Kinek kell akkora hely?! :-D Én már beálltam két kocsi közé úgy, hogy a 4.43 méteres autó előtt és mögött 15-15 centi maradt, vagyis be lehet állni akár 4.8 méterre is :-) hacsak nem hiányzik még pár körülmény :-)
Köszönöm a segítséget, úgy tűnik, a tisztítás megoldotta a problémát! És kb egy óra alatt megvoltam vele :)))) Én hülye meg majd egy éve szívok egy ilyen egyszerűen megoldható dolog miatt :( Miért nem jutott eszembe hamarabb, hogy tőletek kérdezzek??? Mégegyszer köszi!!!
Martinka, rendeltem a nejem autójába meg Neked is egy pár LED W5W-t a rendszámvilágításhoz. Ha jó így, szólok ha megjött. Szerintem próbáld ki, ha lesz tapasztalat már könnyebben döntesz...
Lassan akutális lesz a napi klímahasználat. Tényleg lassan:)
Van most a Pug szalonban van most tisztítás akció 2900Ft ért. Rákérdeztem a töltésre és 14000Ft -ot mondtak. Sajnos, mint ti azt jobban tudjátok Nálam, hogy a hűtőközeg mennyiséget, csak lefejtés után tudják megmondani. Van ötletek, hogy vmiféle hőmérsékletméréssel megmérni, hogy eléggé hűvös levegőt fúj-e ki, vagyis, hogy megállapítani, hogy megfelelő a hűtőegység mennyiség.
Megnézem délelőtt "élőben", aztán majd meglátom :) De amúgy "ügyes" kezem van, meg amúgy is meg kellene már néhány dolgot tanulnom az autókról... Mindenesetre köszönöm szépen :))))))
Sziasztok! Kb egy hete feltettem itt egy kérdést, de sajna senki nem válaszolt :((( Lécci segítsetek, mert tanácstalan vagyok. Ha más nem, legalább egy megbízható szerelőt ajánljatok a közelben. Szóval: van egy 307 1.6-osom, a 109 Le-s. Kb egy éve ha magasabb fordulatszámnál hirtelen kinyomom a kuplungot, akkor leáll a motor. Mostanában egyre gyakrabban és egyre alacsonyabb fordulatszámnál is ezt teszi. Ha oldani akarom a kuplungot (nem csak egy gyors váltás idejére), akkor csúsztatnom kell, és csak kb 1400-1200 környékén nyomhatom ki teljesen. Tudnátok segíteni, mi okozza ezt?
Kamera , amit ebayről rendeltem, már páran vettek, ugyanonnan és meg vannak elégedve vele. Én is csak azért mertem belevágni. Ha megjön , teszek fel videót. :)
Ha majd eljön az idő, és tényleg rendelni akarsz, segítek. Vannak buktatók: sokára jön meg (ez annyira nem gáz), nem kapod meg - erre van buyer protection, rossz/eélromlik - na ez gáz, bukta.
Pont ezért mentem be én is oda! Vaterán olcsóbb 5-6K-val, mégis a gar miatt bementem és lebeszélt. Ez viszont egy totál más típus. Magamat nyugtatom azzal, hogy ránézésre is sokkal minőségíbb mint azok. Vaterán dupla pénzért megvehetném de arra sem vállal gart a srác. Akkor inkább megrendel(tet)em. :)
Akkor en lemaradtam,mert amit eloszor neztunkaz kevesebb szemelyes volt.
Ja,a lampam miatt penteken megyek ismeroshoz.A megyeben o a top szaki.Nagy volt erre a ho 10 napja es lehet,hogy a hatso hidnal lesz a gebasz.Az ismerosnek is van okosgepe azt is radugja,meglatjuk aztan ha nem lesz semmi, kanna benzin meg szalonna azt gyujtom fel a gepet:-DDD
Sokkal jobb a képminősége mint a korábban említettnek, de a megbizhatósága miatt ezt is valszeg kiveszik a listából, és nem fogják árulni. Elvileg még érkezik valamikor de erről is lebeszélt. Túl őszinte volt. :) Ezt megvettem volna. Mindegy. Most ez a befutó. Csak olcsóbban. :P
Ha nem a sima, hanem a SICT verziót veszed, akkor mindenképpen próbáld be az autóba, mert szerintem az a két plusz ütéselnyelő légpárna miatt nem fér el a 307-esekben.
Römer Kidfix. Nagyon bejön a minősége/használhatósága. Mindkét csemete (4,5 és 8) ilyenben csücsül, és remélem ezek már kitartanak, amíg gyerekülésre van szükségünk.
holnapután lesz 30 nap, és már nagyon dolgozni kellene vele, ha ideér szerintem még a te ecu-d belével is közelebbi kapcsolatot létesít :) kimondottan a siemensekhez venném, irtam az eladónak, a nyomonkövetésnél nem mutat semmit, a case nem hangzik túl egyszerűen, de több mint húsz rugó ez az átalakító szett, úgyhogy muszaj lesz, szóval holnap utáni 13.napora készülj mert el kell navigálnod, naptárba már most húzd ki azt a napot, telefonba programozhatod hogy az napra az összes bejövő hívást az enyéman kívül tiltsa, sőt a háznak meg progizd be hogy előtte este ne engedjen huncutkodni, csipogjon meg villogjon, mert ha huncutkotsz anyával még véletlen fáradt leszel másnap, akkor a nagykapura is gondolj, hogy csak akkor nyiljon ki ha reggel távozik a család, és még egy fontos a pelus, mint a kinai gyárakban, bár egyefene tuti van térérő a wc-n is :D
és akkor jön a kérdés minek az embernek ellenség :D
Sajna kicsi lesz Nektek. Mi is nagyobbra váltottunk.
Britax Römer Duo Plus, Felix mintázattal. Sérülés, fakulás, foltmentes, újszerű. ISOFIXes, minden kiegészítőjével, papírjával. 9-18 kg között használható, kb. 1-től 4 éves korig.
A fizetestol számított 45 napon belül lehet visszaigényelni a lóvét, 45 napon belül segít az eBay buyer protection. Ha nem jön meg 38 napon belül akkor írj az eladónak hogy ez van, mit javasol, ha nem akar segíteni akkor egy case-t kell indítani hogy adja vissza a pénzt, de ezt legkésőbb a 43. v 44. napon...
De nyugi, nekem mar jött meg cucc 50 napra is :-( de addig ne várj, mert akkor az eBay nem fog tudni mar segíteni.
Milyen ülés? Ha publikus, jöhetne infó. Mi épp felfelé cserélnénk. Van egy hiperszuper Maxi Cosi Toby ülésünk de a gyerek lassan kinövi. 36kg keresünk valami jót.
Nekem H 1 izzó a tompika, annak a foglalata égett meg és be is füstölte enyhén belülről a burát. Ha képen rákeresel, akkor látod az izzó + lábát. A vezetékről le kellett vágni az összeégett csatlakozót és egy olyan sima csatlakozó került rá, amibe simán beledugható, míg az izzó tányérjára került a test, hasonló megoldással. Ez ott car, hogy a jó hungarisztáni utakon van, hogy lerázódik a test, na olyankor elszáll a bal oldali izzó, amíg meg nem igazítom (vissza nem rakom) a test vezetéket. Bármerre járok, és autó villamossági boltot látok, megpróbálok venni - eddig sikertelenül. Forrasztgatni nem akarok, mert ha meg az izzó ég ki menet közben, akkor megint kókányolhatok, mint ahogy most is van. Emiatt lenne jó egy LED H 1 típusban, a Homasitánál láttam - ha legközelebb ott járok, valószínű beruházok 2 tompikára is a helyzetjelző-rendszámvilágítás mellé (amennyiben jó a verdába).
Szerintem keres egy másik márka szervízt ahol elő is akarják keresni a raktárkészletből ezt a csatit, mert szerintem ez pótolható. Csak gondolj bele autód elöl sérül, a lámpád törik vele együtt a csati is tropára megy, akkor új vezeték köteg kell az autóba? Szerintem nem volt kedve 1 ilyen filléres alkatrészt rendelni inkább lepattintottak.
A pp2000-ben ahol lehet választani a kijelző beállításoknál a külső hőmérő kijelzést, oda nem neged be.Ott nem engedi a hozzáfárést. Arra érted?Még a akku saru levételt ugyan nem próbáltam. :)Már arra gyanakodtam, hogy ez is olyan, mint a tempomet aktiválás, hogy 2 helyen kell. De én csak egyet találtam. Illetve ebban a kocsiban így egyet sem. Enyémbe meg simán bemegy.Futtattam hibakeresést is, de semmi.
Valószínűleg az előző gazdája már próbálta ezt a bajt orvosolni mert a rugó már nem igazán "rugó". nekem most égett ki először az izzó bal oldalon, jobbról már többször is, és most tünt fel hogy szét van égve a csati és valami ragasztóval van megjavítva. Én szeretném kicserélni a csatit, de úgy látom nem lesz egyszerű.
Megnézem majd, én mit és mennyiért tudok kókányolni, s ehhez képest mit kínálnak 20 ezerért. Időm van barkácsolni, épp munka nélkül vagyok :-( Most épp az a megoldás, a Pug áll az udvarban, nejem autója pedig az utcán. Sajna csak egy autóval tudunk beállni.
Sziasztok! Régóta bele-bele olvasgatok a fórumon található hozzászólásaitokba és már sok ügyes trükköt tanultam tőletek! De most egy olyan problémám van amely segítséget igényelne: hogyan lehet a bal első lámpát kiszerelni, ugyanis az izzóra rámenő műanyag csati szétégett és ennélkül az izzó nem marad a helyén. A hely meg hát nem igazán nagy, így arra gondoltam ki kellene venni a komplett lámpát. Persze ez nem tudom, hogy házilag mennyire kivitelezhető? Vagy bízzam inkább a szervízre? A kocsim egyébként 2002-s 1.6 benzines, 4 éve van nálam és egy nagyon megbízható autónak tartom. Remélem nem fogja meg a dícséret, de nagyon szereti épp ez miatt az egész család. Válaszaitokat előre is köszönöm! Cody
Régen én mindíg a forgalmival együtt adtam a 2-3 E Ft. Sohan nem volt rossz élményem. Most már szerencsére nem tudok adni mert a vizsgabiztos a gyerekori barátom. Tudom, hogy nem így kellene működnie, de kibaszni nem akarok magammal.
Vadászboltban is kaphatsz éjjellátó távcsövet, nem nagy cucc. Szomszédom vett egy orosz gyártmányút, használja már vagy öt éve és még nem cserélt benne elemet... :D
Én nem sokallom a 20- ast. Ha alu a védőlemez, az anyag ára kb 8 eft. Tisztességesen rögzítve tartózva nem kókányolva 2,5-3 óra munka. Én sem csinánám olcsóbban. Végül is 1 tank benzin ára. Láttam már ilyet ötletes szerkezet amivel az üzemanyagot lopják. Suzuki- nak legalább csak a betöltő gumicsövét vágják el.
Ezen az oldalon van róluk valós teszt videó. Az üzlet Nagykanizsán van, bementem és elég alaposan elbeszélgettem a bolt tulajával. Ő készítette az összes tesztet, így véleményt tudott mondani. Mivel vebáruház is egyben, rengeteget adott el belőle, a reklamáció is sajna ennek megfelelően rengeteg volt, ezért meg is szüntette az értékesítését.
Ígéretemhez híven megnéztem ma Szanazugot, elég rendesen a víz alatt áll. A haver azon a lépcsőn áll, ami levezet a partra és egyben a stéghez... A ház kihalt, egy telefonszám sincs kint, de azt megszerzem. A többi képen nem kellene víz alatt lennie a fotózott résznek, de most ez van. Ha emelkedik a víz, akkor nagy valószínűséggel elönti a házat is, de volt már ilyen a múltban, ez nem újság. Szóval kitartás, ahogy tudok kapcsolatot felvenni írok árról, időpontról, fotók lesznek szobákról - de azt korábban tettem már fel, évekkel ezelőtt. Valaki ügyes lebányázhatná:-)
egyelőre egy 512est tettünk bele, akku feltölt és működik.
magyar menü, hang foto és videokészítés.
visszajátszás meg minden amit tudnia kell.
aztán majd mesélek ha elkezdem használni
csak be kell applikálni
meg rájönni hogy működik pl. a mozgásérzékelésre bekapcsolás, felvétel átfedése tehát végtelenítés ha betelik a memo akkor kezdje újra ha nem töröltem vagy másoltam át.
Nekem 2002-es van és ezt használom lassan 16 hónapja. Sajna az első szett megtetszett valakinek így megdurrantották. a második szett van fent és meg vagyok vele elégedve. Igaz a végzáró kupak néha elhagyja magát de megelőzhető egy csapp pillanatragasztóval.
A kampós végűekre simán föltehető, a többiről nem tudok nyilatkozni.
650 és 710 a két lapát de a két 710 -es is elfér egymás melett.
én itthon vettem. Vateran van majd mutatom, hd mozgásérzékeles meg infra és jó képet vesz 32es kártyára 5és fél órát. Akku is van meg kis képernyő kínai. 7 ropi postával de memo nélkül.
Nincs képes, színes-szagos leírás, hogy cseréljünk sw-n rendszámtábla pilácsot, úgy hogy ne törjük el a burát/rögzítőfület? :)
Fűtőtt garázs vagy nyári meleg kérdése... Egyébként csak a perem alá kell nyúlni körömmel vagy lapos csavarhúzóval, és kibillenteni. Könnyen kijött az enyém is. Bár nekem még nem ledes. De ami késik az a volánbusz.
Sztem nem kanosba is jó /lány? :) / , legalábbis többi jó szokott lenni.
Kiváncsi vagyok a dupla ráncfelvarrott 307 (=308)-ba is bejelezne-e hibát, hasime ledet raknék. Sztem nem, mert ha minden igaz egyik rendszámtábla pilács nem ég és a szuper jó és óccó obd diag azt mondta nincs semmi hiba tárolva. :)
Nincs képes, színes-szagos leírás, hogy cseréljünk sw-n rendszámtábla pilácsot, úgy hogy ne törjük el a burát/rögzítőfület? :)
Nekem nagyon tetszik a rögzítése. Közel a szélvédőhöz, sokkal kisebb az esély, hogy becsillogjon. Nem tud remegni, mozogni, dőlésszöge tök jól állítható. Elfér a tükör mögött, nem zavar a kilátásban. Kicsi diszkrét. Kell!!! :)
Egyébként jut eszembe, a vastag lemez csak tovább tart a fúrónak, de két vékony lemez... az szopás! Nem vagyok egy "szinyor lákátos', de ez rémlik :-) próbálj meg egyszer átfúrni két egymáshoz szorított 1-1 miliméteres lemezt :-)
Ez egyébként tényleg így van, a minap láttam valami autóra üzemanyagtartály-védőt felszerelni, amit bizotsan Ő tervezett és kivitelezett is... egyszerűen eszméletlen a pali :-)))
Tudtommal a legtöbb tank a kocsi szinte teljes szélességében elterül... Egy kellően vastag védő lemez úgy érzésre szerintem nem lehúzás... Informatikus vagyok, én nem ott dolgozom :-D
Nem tudom hol dolgozol. De ha magánban akkor tudnod kell mi merre. Ha nem akkor elmondom,...
Havi minima 70 e állambácsinak és akkor nagyon minimálbéres vagy..
ezt szorozd be emberek számával
Kellene fizetés is ugye....legyen 150 e
szorozd be az emberek számával
Ha cég vagy az első 30 napos betegácsi téged terhel amit ki kell termelned
A szabadságodat előre ki kell termelned mert azidő alatt nem kapsz egy fillért sem és fizetned kell a TB-t
rezsiköltség
beszerzése az anyagoknak tárolása stb.. csak a legfontosabb.. akkor ezek után mond azt h lehúzás.. és tudod engem rohadtul idegesít ez a szó mert ha a másik oldalon vagy akkor mondod ha meg emezen akkor meg kevés a lé.. érdekes szitu nemde??
A dolog jellegéből adódóan, állandóan felszerelt céleszközre van szükség, jó lenne megúszni egy huszasból, de szerintem nem fog menni :-(
Volt már a kezemben pár fajta, amelyekben találtam ezt-azt ami kizárta, hogy megvegyem.
Nem egyszerű... :-) van így is 2-3 olyan kamerám, ami nem esne le onnan :-) de nem erre valók.
Nekem sajnos ez későbbi történet lesz :-(
Január 23 :-) ez is közel van, bár nekem csak B, de mar előtte is vezettem, csak stikában :-) azóta is vezetek, egy ideig számoltam a km-t, már nem, olyan 350ekm lehet...
Szerintem van a tisztességes haszon és a tisztességtelen lehúzás.
Az a gyanúm, hogy egy újságpapírnyi méretű lemez rögzítése a benzintank alá 20 ezer Forintért a második kategória. Csodálkoznék, ha 20 percnél hosszabb művelet lenne az emeléssel-leeresztéssel együtt, az anyagköltség pedig aligha számottevő.
Azt hiszem s.k. megoldás lesz belőle, csak legyen már száraz idő....
Nekem már zsebbe volt az ára, de nem volt készleten az a kamera amit akartam venni. Aztán meggyőzőtt hogy sok gond volt vele, vegyek más típust. Így még nincs ilyen kamerám, de hamarosan lesz! :)
Igen vezetek is azóta ,minden nap ...Bár tehert (szintén MHSZ)Kevesebbet,abból talán 400 e km tartok,szgk pedig bőven felül van a dupláján)))Pedig erősen gyúrok)))
Zsolti én meg 77 óta.Gondolhatod mennyit láttam:))Legutóbb egy fazon lusta vót körülmenni a körforgón,bevágódott balra az első útra.Mondtam is az asszonynak ,látod igy kell km-rt spórolni:D:D:D
Voltál GK-in? Mi a pálya ott?A gki kártyát mikor adják?Hol is van ez?Látod annak idején a szakmásítót el kellett végezni akinek nem volt szakma kapcsija az autóval.Ugy vállalhattunk munkát,az tette hivatásossá a jogsit.Kib@cás most meg kezdjük előről...q..letbe.
Már láttam hogyan futnak :-) rendszeresen nézek ilyen videókat...
Egy ideje már én is vágyom egy ilyen kamerára, de amíg az igényeim szerinti kamera ára és az általam rászánt összeg nem találkozik, nem lesz belőle semmi :-)
Ami a vicces, hogy még a pug márkaszervízben is olcsóbb árat mondtak a gyári ablaktörlő lapátra. Mert én mielőtt felhívtam vna őket rápillantottam a honlapra, egyből látom ott, hogy "tavaszi szervíz akció -30% ablaktörlőre is" telefonálok hát íziben, hogy most akkor ez mennyi lenne 10ezer vmennyit mond, kérdem én h akkor ez lista ár vagy ebből jön le még a 30% kedvezmény? (persze h nem is hallott róla, aztán felvilágosítom, hogy a honlapon így szerepel ez és ez, erre elkezdi ő, h JA IGEN, de ez csak új beszerzésre vonatkozik. Mondom jó és be lehet szerezni? Persze. És beszerzi? Nem, mert még van raktáron.... :D Mondom magamban jóvan süsd meg akkor, de nekem van főnixem, az se jó? Nem. Akkor nincs rá semmilyen kedvezmény? Ja de. 20%ot tud adni.... Ecsém, komolyan én érzem már magam hülyén, h már egy márkaszervízben is úgy kell alkudoznom, mint egy piacon, és még így is a 30% helyett csak kevesebbet kapnék, az már kérdés h még ígyis olcsóbb lenne mint mondjuk a homasitában. azt már tényleg csak zárójelben jegyzem meg, h az a 20% kedvezmény kb meg is egyezik a főnixessel kb... Ja és kérdem h az milyen márka? - gyári. Jó, mondom, de mégis... Milyen Bosch? Igen, bosch :DDD Hát mit ne mondjak, vicces volt... De a vége az lett, h ~8700+1000ft lenne szereléssel, ami mégis kedvezőbb mint a 11...)
Én ma egy BMW 116i-t láttam az M3 bevezetőn kb. 120km/h-val tépett a 80-as táblánál és hátúl a lukverc lámpa villágított mindkét oldalon. A rendszám tábla és egyetlen piros sem, még fékezéskor sem. Utólértem a lámpánál, de nem volt hajlandó lehúzni az ablakot, hogy kommunikálni tudjak vele, pedig nyomtam neki egy kemény pantomimot.
Zöld lámpánál belelépett a gázba - én meg üza spórólásban voltam fedcom alapján volt még benne 110 km-re elegendő és még messz onnan Vác - és otthagyott. Iylenkor jut eszembe, hogy lenne egy jó Chip tuningos HDI-m olyan mint Ádibébié, csak 1,6-ban és leturnám az útról.
Az oroszoknál kártérítési perek ellen vannak fent a videokamerák a kocsikban.
1-2 vionál látható, hogy odasétálnak a zebránál a kocsihoz és felugranak a motorháztetőre, majd nyavajognak, hogy elütötte öket a kocsi. Mire a sofőr kiszáll és ordítva közni a sráccal, hogy videokamerával lett az egész rögzítve. Látnád, hogy fut a srác :DDD
Nem semmi a video, én sokat nézek ilyet, mert szerintem lehet belőle tanúlni.
Szerintem a srác a konténer oldalán lógott potyautasként, és ütközéskor átkapaszkodott a másik kocsira, hogy könnyebben le tudjon lépni az úttestre. :DDD
Ezt a plexitrukkot meg nem is lattam,de nem rossz,bar en nem tennek ilyet.Nekem rossz elmenyeim vannak a rendorokkel,biztositokkal meg minden ilyesmivel kapcsolatos hellyel,mert akkorakat szivtam mar miattuk.Aki nincsen benne el sem hinne miket megengednek maguknak.Az egyik balesetemnel kirugtak a rendorsegrol az egyetlen tanut es eltusoltak az ugyet.A masiknal meggyanusitottak,hogy ismerem a tanut,a harmadiknal nem jottek ki a redorok.A negyediknek nem akart fizetni a biztosito meg a jogeros itelet utan sem.Amikor meg majdnem megdoglottem mas hibajabol engem akartak felelossegre vonni.Tiszta horror ez az orszag egyre jobban...
Amugy lehet,hogy csak en vagyok szerencsetlen,de ahanyszor kpm-re mentem szopoagon voltam a beszolasos kocsogsegeik miatt,mint peldaul a mostani peugeot miatt is.Elore felkeszulve mentem pedig papir kitoltve rendesen,+2 ules hatul patent minden stb.Kijon a ficko fotozni par kerdes stb.Annyit emlitettem neki,hogy mivel treleren kozlekedett a kocsi igy a fektarcsa nagyon rozsdas volt es lehet,hogy fekpadon majd kell 2-3 proba,de mondtam neki ha kell itt az udvarban rendszam nelkul megvasalhatom.Azt mondja nem kell...
Toltjuk az idot beszelgetek bent es odaszol nekem bentrol a melyen tisztelt kpm-es,hogy lesz-e vonohorog?Neztem butan es nem ertettem mivel gyari horog van rajta,latta is gondolom nemet papiron is van,mit hitt,leszerelem 2 perc alatt miatta??Szoval mondom neki,igen termeszetesen lesz....erre lebaszott es orditozott,mert hogy le kell neki fotoznia es nincs rajta egyik kepen sem amit keszitet,pedig volt vagy 40 foto...
Haaaat nyeltem egy nagyot es elszamoltam tizig mire valaszoltam neki,de azt hittem lerugom mint a tyukot...Majdnem megkerdeztem tole kettonk kozul ki fotozta az autot,de kibirtam rohoges nelkul...vegig ereztetik ok a kiskiralyok es elet-halal urai...meg jo,hogy a tiz evvel elote tortenteken mar tul vagyok amit szinten naluk tortent.
Hát én a múlt héten végeztem egy autócserével másfél hónap ment rá, a méltánytalan beszámolás nálam 4 kilóval a piaci ár alatt történt volna.
A végén rájöttem hogy nem fog menni kereskedővel, így már meg sem néztem a kereskedő által kínált autókat, hanem rámentem a magán személyesre, és felhívtam az összes szóba jöhetőt, rákérdeztem a beszámításra és 10bők csak kettő zárkózott el mereven tőle, és így is lett meg az az egy akinek nagyon passzolt az elképzelésébe az én autóm, meg az övé is az enyémbe, azóta már át is van íratva mindkettő, mostmár az alváz mosás, nagyszervíz van hátra, de azzal kivárom a jóidőt
Az biztos, hogy egy másik fórum is kevés lenne ezekre a témákra. A műszakin nem megy át hivatalosan semmilyen, sötétre szinezett első üveg. Ezért szoktak (műszaki bázison)1 plexi üveget vágatni. Leengedik az ablakot majd odateszik a helyérek, persze csak kb. a plexit és úgy fényképezik le a műszakihoz, mert fényképezni mindenképpen kell. A fénykép feltöltésre kerül a Közlekedés Felügyelet oldalára. Miután minden mérési adat, fénykép, stb. átküldésre került, ha megfelelt a felügyelet megadja az engedélyt a műszaki adatlap kitöltésére. Ha ellenörzést kap a műszaki bázis csak akkor tudod meg, amikor az adatokat átküldted a felügyeletnek, és nem kap műszaki lapot csak egy hibaüzenetet, na akkor szar van a lecsóban,mert az autót eltüntetni már nem lehet, álltalában pár perc múlva megjelenik az ellenőrző bizotság aki többnyire már az utca környékén tanyázik, online figyeli a műszakiztatást laptpról. Újra végig kell vinni az autót a vizsgasoron, ha komoly gondot találnak a műhely engedélyét azonnal bevonják. Nálunk 1 hónap alatt 2 x voltak.
Én rendszeresen nézek ilyen videókat, már láttam korábban ezt a teherautóból kiszaltózós felvételt... Nem semmi mekkora mákja volt a srácnak :-)
Szerintem sok tanulságos felvétel van, látszanak a tipushibák, amiket a népek elkövetnek, az életben már a helyzet kialakulása előtt tudsz tenni ellene, ezért (is) érdemes nézni őket szerintem...
1.Nekem is ez a Bosoko lapátok vannak rajta 17 hónapja.Nagyon jó,ha nem kapartatsz vele jeget !))
2.Nekem volt 18 e. két éve a 206 sw ,aminek a hátsó szélvédője fekete)) Visszont az elsőn volt sötét csík (amit a kpm is elfogad),de csak a napellenző széleségében.Plasztik kártya nélkül szóba se szabad állni senkivel,a gari az nekem is volt talán 5 év...
Ja nekem az "A-B" oszlop közt is fekete volt,ez megdrágította)))Új műszaki+bünti)))
Elnézést kérek tőle de már nem emlékszek ki ajánlotta de kérdezd meg itt hogy mennyi.1,5 éve az 5 ajtós körbe 24eft-volt llumar fóliával műbizonylattal ami természetesen a B oszloptól szól.Nekem megérte Fehérvárról elmenni Győrbe.Centrum Fólia Kft. 9022 Győr, Rákóczi u. 67 (Árkád mellett) Tel.: 30/415-8921 centrum-folia@hotmail.com www.centrum-folia.5mp.eu
Nekem kb 2 éve van LED a helyzetjelzoben es a rendszámvilagitasban, meguntam hogy folyton kiégtek... :-) azóta nem "égtek ki" :-) szerintem megfelelően megvilágítja a rendszámot és elől is jol világít.
Tudna valaki segíteni Citroen ügyben? Kellene egy cikkszám amit a márkaszervíz sem talál meg immáron 2 hete. Xsara Picassora egy lökhárító alkatrész kellene de alvázszámra másfajta lökhárítót ad be... 2 hete nem jutok dűrőre ez ügyben a szervízzel. A motorháztető alatti fekete elem kellene, de elnyelte a világűr! Bocs, h ide írok, de a Citrom fórum kicsit halott :)
Csatlakozom AmbreeTesóhoz:-) Kicsit tavaszoltunk Villach-ban, mivel az autópályás hóakadály miatt Pesten ragadtunk anno. A tavaszolásból telelés lett, főleg Szlovéniában, ahová kirándulni mentünk. Ha nem lett volna kikapcsolható az ESP, még mindig valamelyik hágón kínlódunk. Így szuper volt, főleg kézifék nélkül, mert ugye az be volt fagyva.Feladat: amint időm lesz, cseréltetem a kéziféket "felvarrottra", mert létezik olyan, ami már nem fagy be. Még egy télnek nem megyek neki ilyen carral.
Más: Holnap megpróbálom a tulajt elérni, este hírt adok a szállásról.
Megint más: kiégett az egyik rendszámvilágításom, 2Y szerint dobjak be LED-es izzót. Létezik W5W-ben, de a boltos haver arról nem tud, hogy külön van-e CAN buszos. Esetleg infó erről? 2YTesó? Cikk számot nem tudnál dobni? LED-se van helyzetjelzőben is? Láttam külhonban néhány verdát LED-es rendszámvilágítással, korrekt módon megvilágítja az autó hátulját, igazából a "... látszani" elv miatt raknék be olyat, ha már csere, meg mert 2Y javasolta:-))