Keresés

Részletes keresés

index27 Creative Commons License 2010.05.11 0 0 764

Végül is hol találták meg a portód? Miért húzódozol a has plasztikától, másoktól hallottam, hogy kevésbé volt megterhelő mint a gyűrű beültetése, és elvileg a TB által támogatott.

 

Előzmény: mézesmackó (762)
index27 Creative Commons License 2010.05.11 0 0 763

Tegnap voltam dolgozni is. Az elején még szédelegtem egy kicsit a végére meg már csak a gyomrom maradt görcsbe, ami ma reggelre elmúlt. A vanília ízű antibiotikumtól már hányingerem van. És a drasztikus fogyás is megállt végre, akár csak a bélmosó utóhatása.

Az azért érdekes, hogy a Péterfybe mennyire komolyan veszik az egészet, bár most néztem meg a papírjaimat, és mily érdekes a 42000Ft-os gyomortükrözésről kapott lelet mégsem kellett, vagy legalább is az orrváladék vizsgálat eredményeivel a dossziémba maradt:(

 

mézesmackó Creative Commons License 2010.05.11 0 0 762
ha igy maradnék már jó lenne. csak ugye van hasam az meg inkább bőr nem akar eltünni.
de azért szenvedek, mert nem merek nagyon tágítatni, attól félek h utána visszajönne... de nem baj ha még fogyok pár kilót, mert szeretnék babát és azzal feljön min.10 kiló ha szerencsés vagyok ha nem vagy 30.
Előzmény: index27 (760)
mézesmackó Creative Commons License 2010.05.11 0 0 761
én nem kaptam, azért csodálkozom.
Előzmény: genyanya (759)
index27 Creative Commons License 2010.05.10 0 0 760

Azt írtad leadtál 75-80kg-ot mennyi a cél, hogy még mindig szenvedsz?

Előzmény: mézesmackó (758)
genyanya Creative Commons License 2010.05.10 0 0 759
mert hozzá tartozik.
Előzmény: mézesmackó (756)
mézesmackó Creative Commons License 2010.05.10 0 0 758
hahhaaa majd később rájössz kinek találták ki az 1 dl-es joghurtot
sok is lesz :)

gyümölcslevekről meg annyit h én két éve rá se nézek brrrrrr akkor a mütét után megittam egy életre valót
de mondjuk ez igy van még vagy jópárszázféle kajával, itallal...

megint annyira szűk vagyok (pedig nem voltam szűkítésen) h a víz is visszajön.. már kaját szinte semmit... csak ha már nagyon muszáj (ugyis visszajön) ugyhogy itt melóhelyen minden nap tejet iszom... aztán este otthon probálok valami keményebbet is, de nem sok sikerrel.

van egy 5 hónapos unokahugom, azon vigyorgok h egy szinten vagyunk, étkezési és büfizési szokásokkal :)

neked meg kitartást.. lassan túl vagy a nehezén... innen már csak a koplalás jön, na meg persze aa siiiiiiiiiiiiiiker
Előzmény: index27 (755)
mézesmackó Creative Commons License 2010.05.10 0 0 757
a hason alvás.. az soha de soha többet nem fog menni.. a port gondoskodik róla...
egy ideig a másik három oldal sem igen
nekem csak a jobb oldal játszik, mert balra van a port....

ja és ha túl szűk leszel akkor éjszaka még arra is felébredhetsz h visszajön minden....
Előzmény: index27 (754)
mézesmackó Creative Commons License 2010.05.10 0 0 756
ez miért kell?
Előzmény: index27 (750)
index27 Creative Commons License 2010.05.09 0 0 755

Tegnap már sétáltam egy kicsit, bár lehet hogy nem a legjobb ötlet volt egy vásárba sétálgatni, pláne nem cipőt próbálgatni de túl éltem. Tegnap már nem volt belső fájdalom , csak a varrat húzódott. Ma még az sem ezért lenyírtam a füvet de a vége felé már éreztem, hogy fogytán az erőm. A gyümölcs levektől már herotom van, de még egy hónapot ki kell bírni. Vettem egy nagy csomag rágót állítólag csökkenti az éhség érzetet, meg a rágóizmaimat is "edzésbe" kell tartani a lébő kúra alatt. Reggelire vettem 2dl kakaót és Actimelt. Ezek fogyasztásától azt remélem, hogy a keddi hashajtó hatását végre megszüntetik. Fel nem fogom ésszel még így is hogy 2dl-es a gyomrom, hogy ezeket Actimeleket milyen beteg ember tervezte 1dl-re. Kinek készülnek ezek a kiszerelések? Kinek elég 1dl joghurt??? A rágó pedig meghozza az étvágyat, nem vált be.

Ma megpróbáltam lezuhanyozni túsfürdővel. Előtte jól körbe tekertem magam folpack fóliával. Amíg a zuhanyzóba léptem még egész jó ötletnek tűnt, jól rám feszült. De amint meleg víz érte a szélei megereszkedtek, és ahelyett hogy kizárták volna a vizet inkább tölcsér szerűen befelé vezették. Ez nem jött be:)

 

index27 Creative Commons License 2010.05.08 0 0 754

Múlik a fájdalom. Most inkább az zavar, hogy nem aludhatok hason. Immár 2. napja kelek derékfájásra. Hiába próbálok a jobb illetve bal oldalamon feküdni kényelmetlen.

A mozsár nagyon jól bevált. Csak arra kell vigyázni, hogy mindig szárazan törje fel vele az ember a gyógyszereit, majd szép kör-körös mozdulatokkal finom porrá lehet őrölni a tablettákat. Persze nem véletlenül írhatta fel a doki a vaníliás ízű antibiotikumot (szerintem ennek az íze a teába áztatott háztartási kekszre emlékeztet) mert a műtét előttről maradt C-vitamin tablettáim porrá törve, felvizezve iszonyatos ízűek.

Tegnap már zuhanyozhattam. A Bende doki szerint érheti víz a sebet  csak ne legyen benne vegyszer (szappan, túsfürdő) a házi dokim szerint kerüljem a vízet. A Bendével történt újabb egyeztetés eredménye érheti víz a sebet. És jegeljem. Persze ezt is sikerült elszúrnom. Én kis jégkockákat tettem a sebre közvetlenül, holott műanyagba kellett volna tenni és törülköző közbeiktatásával, hogy ne égesse fel a sebet. Ezért is vettem meg tegnap a hideg-melegterápiás párnát, bár ez nem tart olyan sokáig a mint a jégkockák, de kíméletesebb.

index27 Creative Commons License 2010.05.07 0 0 753
Milyen bunkó vagyok meg sem köszöntem nektek a biztató sorokat (mézesmackó, duccika)...THX
Előzmény: duccika (741)
index27 Creative Commons License 2010.05.07 0 0 752

Ma felkerestem a háziorvosom. Kaptam egy bőrfertőtlenítőt ha gennyesedne a seb, egy Algopyrin injekciót a fájdalom csillapításra, ezt vízben oldva meg lehet inni. Ha már bementem a gyógyszertárba vettem még egy hideg-melegterápiás párnát a seb hűtése végett. Egy sebgyógyulást elősegítő kenceficét, és a már korábban ajánlott Supradyn F pezsgőtablettát amit hamar el fogok felejteni mert a doboz 10db-ot tartalmaz csak.

Majd hazafelé beugrottam a TESCO-ba vettem egy mozsarat a gyógyszereim összezúzására, mert a két kanál közül óhatatlanul mindig szerte szét repül az elroppanó gyógyszer, és legvégül egy csomag kötszert ami méretre vágható. Mondanom sem kell a tegnapi összeget sikerült elköltenem újfent.

 

 

index27 Creative Commons License 2010.05.07 0 0 751

És most pár szót a gyógyszerekről. A dokitól(asszisztensétől) két receptet kaptam búcsúzóul, meg egy jó tanácsot, hogy a kórház előtti gyógyszertárba érdemes kiváltani, mert itt biztosan van máshol pedig csak megrendelés után hozzák. Egy antibiotikum, és a véralvadásgátló injekció a szett tartalma, de mivel az injekció előtt érdemes lefertőtleníteni a felületet egy bőrfertőtlenítő spray-t is kértem. A szett ára ~7000Ft :(

 

 

index27 Creative Commons License 2010.05.07 0 0 750

Sose gondoltam volna, hogy képes leszek magamat megszúrni.

Még a kórházba vonulás előtt is egyeztettem a háziorvosommal az injekció beadásáról. De aztán persze ember tervez isten végez...

Hihetetlen de nem érzek semmi fájdalmat amikor magamba bököm a tűt.

Még a szúnyogcsípés is többszörösen fájdalmasabb ennél. A tesóm aki hazahozott majd elájult amikor meglátta mire készülök, de hát nincs mese minden nap adott időben be kell adnom magamnak :)

 

 

index27 Creative Commons License 2010.05.07 0 0 749

"A szépségért meg kell szenvedni"

 

Velem együtt műtöttek egy idegen anyanyelvű hölgyet is akivel a nyelés röntgenen találkoztam új fent és bár nem sok szót tudott magyarul, azt az értésemre adta hogy ha tudta volna hogy ennyire fáj akkor nem vállalta volna be. A jelentkezésem napján pedig egy frissen műtött hölggyel futottam össze az végig sóhajtozta azt a másfél órát amíg a doktorra vártunk. Ennek ellenére én hittem, hogy nekem nem okoz akkora fájdalmat.

És végül is vissza gondolva... ahh nem telt el még elég idő hozzá, hogy megszépüljön,

viszont már most 6kg-mal könnyebb vagyok:)

 

És elérkezett az injekció beadásának időpontja:(

mézesmackó Creative Commons License 2010.05.07 0 0 748
ja h nem mondtuk??? de az hagyján.. jó sokáig fáj.. nekem utána még hetekig
Előzmény: index27 (743)
index27 Creative Commons License 2010.05.07 0 0 747

A varratok:

 

index27 Creative Commons License 2010.05.06 0 0 746

Műtét utáni délután:

 

index27 Creative Commons License 2010.05.06 0 0 745

A szobám:

 

index27 Creative Commons License 2010.05.06 0 0 744

1.nap
 
Kedd délelőtt reggel 8-ra kellett beérnem a sebészetre. 14 új felvételes volt, ezért egy óra várakozás után mutatták meg a szobámat. Egy egyszemélyes felújított szobát kaptam, saját Tv-vel HBO-val, meg persze külön bejáratú WC-vel és fürdővel.
3 orvossal beszéltem hosszabban, megvizsgáltak levették a vért, a többi időm tévézéssel telt. De a Bende főorvosra hiába vártam nem köszönt be:(
Kezdtem is megijedni, hogy esetleg valamilyen más műtétet hajtanak végre rajtam, hisz ki képes 14 embert a fejében tartani. Karszalagot sem kaptam, pedig mintha az is divatba jött volna mostanában az elcserélt műtétek kapcsán. Még délelőtt megkaptam a 2 liter bélmosó folyadékot, de a nővér közölte, hogy nem lehet ízesíteni mint ahogyan számítottam rá, maximum citrom lével. Citrom nem volt de 2dl HoesC narancs igen. Így egy korty narancslével megízesítettem a számat, majd 2-3dl gyomormosó folyadék, majd közvetlen rá narancs segített az elfogyasztásában. Az íze és állaga valóban sós, kesernyés volt, meg sűrűbb mint a víz. 2x-3x vissza is öklendeztem. Brrr.
18 órakor megmutatták, hogyan kell beadni magamnak az injekciót. Mivel nekem nem volt bátorságom csak tartani, a nővérke egy ütéssel kedvesen rásegített. És valóban nem is fájt. Este megkaptam a szokásos nyugtatót amit 10-kor be is vettem, plusz az antibiotikumot és a vérnyomáscsökkentőket.
 
2.nap
 
Éjjel 2-kor keltem és hiába próbáltam vissza aludni nem sikerült. 2-3 alkalommal meglátogattam a nővért de olyan jóízűen aludt nem volt szívem felkelteni:)
Így reggel 6-ig fetrengtem az ágyamba. Az antibiotikumnak, vagy a meleg párás időnek köszönhetően reggelre csupa víz volt az ágyam leízadtam ezerrel. Reggel az éjszakás nővér próbálkozott felkelteni de akkor már talpon voltam. Egy nőt műtöttek előttem, így rám csak 8-kor került sor. Előtte megkaptam injekció formájában az esti nyugtatót, mondanom sem kell nem igazán nyugtatott meg. Majd jött a betegszállító leborotvált és elindultam a műtőbe. Átcsúsztam a műtőágyra. Lekötözték a kezem de mivel a kézfejen nem találtak vénát a könyökhajlatomat preparálták meg. Ezután következett a maszk.
Akárki mesélte eddig mindig 2-3 légzésre emlékszik. Na én evvel szemben vagy egy percig tüdőztem de az istennek nem történt semmi. Cserébe viszont hallgathattam a családi problémáját valamelyik beszédes embernek. Végre elkezdtem szédülni...
 
Az ágyamban keltem fel holott az mondták nekem kell majd visszamásznom az ágyamba.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire fárasztó a műtét. 13-óráig aludtam fel-fel ébredve, Ekkor a nővér jött be, hogy az édesanyám keres telefonon. Nosza keljünk fel, hisz megfogadva a nővérke tanácsát mindent elzártam a szekrénybe. Mivel én még elég gyengének éreztem magam a nővér kivette a telefont a szerényemből. 2-3 óra körül próbáltam meg először felülni. A nővér és a kapaszkodó segítségével ment is, a felülés mert annyira gyengének éreztem magam és szédültem is hogy inkább visszafeküdtem.
Rá egy órára próbálkoztam megint, mert a kacsát akarták hozni. Ekkor már inspiráltan sikerült kitámolyognom a WC-re, majd estig még 6x mindig könnyebben, a rossz szájízt én is gurgulázással próbáltam megszüntetni. Az éjszakát megint ébren töltöttem, mert én világ életemben a hasamon aludtam, de most féloldalasan sem ment , mert húzódott a seb vagy a ragtapasz(ezt még nem sikerült eldöntenem). Meg persze egy műanyag tartály is lógott ki belőlem, és a preparált vénába meg csöpögött az infúzió, később meg biztos ami biztos bent hagyták így csak kinyújtott kézzel tudtam aludni.
 
3.nap
 
Hál istennek én nem éreztem szomjúságot, így a 8-kor sorra kerülő nyelés röntgen hamar eljött. Persze mivel nem találták a papírjaim, (amit én megtaláltam délelőtt a párnám alatt) ez sem ment simán. Végül is lenyeltem az ánizsos folyadékot, és a "nekem teszik üzenettel" visszaindultam a szobámba. Mivel a tesóm csak délután tudott jönni értem. Ezért az 13-kor sorra kerülő átkötözésen és a zárójelentés átvételén kívül továbbra is tévéztem.

index27 Creative Commons License 2010.05.06 0 0 743

Megjöttem, túléltem, de azt elfelejtettétek mondani, hogy ez mennyire fáj!

Mintha valaki folyamatosan gyomorszájon ütné az embert, ha az előző hatása már kezd múlni:(

De menjünk szép sorjában:

mézesmackó Creative Commons License 2010.05.06 0 0 742
hajrá :)
azért vagyunk olyanok is egy páran akik nem bántuk meg!!!!!!!!
remélem te sem fogod, rajtad múlik :)
Előzmény: index27 (740)
duccika Creative Commons License 2010.05.04 0 0 741
Csakhogy tudd Veled érzek, és szurkolok Neked!!! :)
Jelentkezz ha kikerültél onnan!
És meg ne feledkezz a gyűrűdről, és első nap bele ne harapj egy szép piros almába, mert úgy jársz mint én.... rájössz, hogy az elején még bármi lemegy....
Üdv a gyűrűsök közt! és sok sikert!
Előzmény: index27 (740)
index27 Creative Commons License 2010.05.03 0 0 740

Holnap fekszem be a Péterfy kórházba. Sok nehézséget sikerült legyűrnöm,

de most a célban elbizonytalanodtam. Lehet, hogy a Naturwell negatív hangvételű

fórumától, vagy a kardiológus csípős megjegyzésétől, de felmerült bennem a kérdés

valóban szükségem van-e erre? És miközben elkészítettem magamról a kiindulási

képeket rájöttem....IGEN!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(vagy mégse?)

 

 

index27 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 739

A bennünk élő szörny:)

mézesmackó Creative Commons License 2010.04.26 0 0 738
csak vigyázni kell a porttal :)

annyi a változás h most ha már rád néz a doki nem egyből azt mondja h fogyjon le, hanem esetleg utána néz h mi is lehet a bajod....
Előzmény: Melles-leg-nő (737)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2010.04.23 0 0 737
Azért akad még pár örömforrás a nevezetteken kívül is:)
Előzmény: index27 (736)
index27 Creative Commons License 2010.04.23 0 0 736

Mivel az orvosok szerint minden tünetem, betegségem a túlsúlyra vezethető vissza,

remélem varázsütésre megoldódik mind :)

Mivel nem dohányzom és antialkoholista is vagyok.

 

Úram isten semmi örömöm nem lesz az életben:D

Előzmény: mézesmackó (735)
mézesmackó Creative Commons License 2010.04.22 0 0 735
:)
te már a műtét előtt egész kóreset vagy, jó ki vizsgálgatnak... hehehe
mi lesz akkor utána :)
Előzmény: index27 (734)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!