Keresés

Részletes keresés

The_Rible Creative Commons License 2015.08.10 0 0 3731

Gondolom ez a Gabela Polje határátkelő, amiről már sok szó esett ezen a fórumon. (a koordinátákat nem néztem meg, csak amit írtál róla)

Előzmény: killmark (3728)
The_Rible Creative Commons License 2015.08.10 0 0 3730

Nekem volt, kétszer is.

Előzmény: pupákdézi (3729)
pupákdézi Creative Commons License 2015.08.10 0 0 3729

Cepikuce-Trebimlja volt?

Előzmény: killmark (3728)
killmark Creative Commons License 2015.08.10 0 0 3728

Szia!

Szombaton jöttem át a Metkovic-i határon,de nem a Doljani-n,hanem itt:

Egy másik kishatárra keveredtem elsőre,de a határőr ezt javasolta.

2 autó volt előttem. Gondolom a Neretva túloldalán a szokásos 3 órás sor állt.

43.059159, 17.657634

Előzmény: pjuli (3724)
pjuli Creative Commons License 2015.08.09 0 0 3727

Köszi az ötletet, lesz amikor jól jön.

Előzmény: monobombola (3726)
monobombola Creative Commons License 2015.08.09 0 0 3726

http://www.hak.hr/info/kamere/#GP    itt szoktam nézegetni a képeket és a forgalmat, ami  (???).

Előzmény: pjuli (3724)
pjuli Creative Commons License 2015.08.09 0 0 3725

Lenne még egy kérdésem, bár vagy 20 oldalt vissza olvastam, de lehet, hogy figyelmetlen voltam, bocsi előre is, ha olyat kérdezek, amire már sokszor válaszoltatok.

Hazafelé szeretnénk Jajcét megnézni, arra viszont még nem jártunk és nézegettem az útvonalakat, hogy melyik lenne érdemesebb. Nem rohanunk, de nem akarunk útközben megszállni. A következőket néztem:

1. Gradac - Baska Voda - Zagvozd - Sestanovac - Arzano - Podgradina- Livno - Bugojno - Jajce

2.  Gradac - Brela - Sestanovac -  Arzano - Podgradina- Livno - Bugojno - Jajce

3.  Gradac -  Mostar- Tomislavgrad - Bugojno - Jajce

4. Néztük még Imotski felé is.

A további szakasz is kérdéses, hogy Banja Luka után merre érdemes haza jönni. Daruvár - Verőce -  Bajcs vagy vissza Bród és Eszék felé?

Köszi minden infót.

pjuli Creative Commons License 2015.08.09 0 0 3724

Sziasztok!

Holnap készülünk a horvátországi Gradacra Szigetszentmiklósról (Budapest alatt) Bosznián keresztül,  a már többször megjárt Udvar-Eszék-Szarajevó-Mostar útvonalo. Olvasgattam a beírásokat és láttam, hogy Metkovic helyett többen Bijacát ajánljátok, aztán olvastam, hogy már Bijacán is hosszú várakozás volt. Van esetleg friss infótok, hogy mostanában mi a helyzet? Érdemes Bijaca felé fordulni vagy maradjunk Metkovicnál?

emojnarode Creative Commons License 2015.08.07 0 0 3723

Mivel írásomban Horvátországi lapértesüléseket vázoltam fel, annak elkerülése végett, hogy mindazok, akik foglalás nélkül kísérleteznek, mire számíthatnak ilyen szálláskeresés közben. Annak nagyon kicsi a valószínűsége, hogy becsapnak és elveszik a pénzt, aztán , ahogy írod is, szállás nuku. Aggódni legfeljebb akkor van okod, hogy netán a kialkudott szállás nem az elképzeléseidnek felel meg. Ez időigényes munka és sok türelemre lesz szükséged. Egy biztos, kövesd a gazdát és ott a helyszínen állapodjatok meg, hogy a kialkudott összeg és az általad elvárt igények összhangban vannak-e. Ez nagy lutri. Én tapasztalatból tudom, hogy lehet csalódni egy ilyen üzletben, hiszen ért nagy meglepetés már így ilyen úton szerzett szállás miatt és még kellemetlenebb volt a már előre befizetett szállás is. Szavaidból azt vettem ki, nincs más választásod, hiszen nem foglaltál időben. Lehetne ezt elemezni oldalakon át, de a tapasztalat azt mutatja, hogy azért mindenki talál magának szállást. Sok sikert!.

Előzmény: enddav90 (3722)
enddav90 Creative Commons License 2015.08.07 0 0 3722

Köszönöm az infót! Az igazat megvallva én tényleg csak a szállás találás miatt aggódom kicsit, az ár az ha 18EUR vagy 20EUR vagy 25 EUR lesz per fő per éjszaka, ismerve magamat a huszonötre is rámondom az áment, ha megfelelő az apartman.

Tehát ha jól értelmezem a válaszod, akkor ők is adnak szállást, csak drágábban? Vagy csak szállást igérnek, pénzt elveszik, de valójában szállás nuku? : D

Előzmény: emojnarode (3721)
emojnarode Creative Commons License 2015.08.06 0 0 3721

Kb két hete írtam a másik fórumon az ilyen helyfoglalás ügyében néhány tájékoztató jellegű sort. Arról van szó, hogy Hr tengerparti városait ellepték az ilyen ügynökök, szállást ígérve az igénylőnek. Ezek nagyon jól szervezet társaság. Elég erőszakos módon közelítik meg a turistát, többnyire lap toppal a kezükben és rendszerint utazási irodák előtt fejtik ki tevékenységüket. Még így is jól keresnek, hiszen a szállásadó tejel nekik, húsz százalék jutalék fejében. Ajánlatos tehát megválogatni, hogy ilyen esetekben ne ügynök legyen a közvetítő, hanem igyekezzünk felmérni, hogy lehetőleg a tulajjal beszélünk-e ? Ezt nem én találtam ki, hanem a horvát sajtó írt róla kimerítő cikkeket. Én csak a lényeget mazsoláztam ki, annak okáért, ugyanis sokan mennek foglalás nélkül, van tehát szállás, csak keresni kell.

Előzmény: enddav90 (3720)
enddav90 Creative Commons License 2015.08.06 0 0 3720

Őszintén megmondva foglalnék is a bookingon, csak mivel ilyen szűkös az idő az indulásig, ezért 20eur/fő/éjszaka árért már nem találtam semmi jót.

Az ilyen helyi nénikben bízok én is, csak találjak egyet is belőlök .  : D

Előzmény: Direkt_ (3718)
oleandro Creative Commons License 2015.08.06 0 0 3719
Direkt_ Creative Commons License 2015.08.05 0 0 3718

Szia. En nem szoktam szallast foglalni, de meg sosem elo hogy ne talaltam volna valami jo szobat vagy apartmant. Pl megkerdezel egy "helyi nenit", tud-e kiado szobat. Biztosan segiteni fog. Ok is penzbol elnek, ilyen esetben a kozos nyelv hianya sem lehet akadaly. 

Turistairodaba meg sosem mentem be, ahhoz nem tudok hozzaszolni. Akkor mar a bookingon is foglalhatnal, ugyanugy leveszik a jutalekot.

Nem szoktam falurol falura jarni, de ne felj megszolitani helyieket sem. Raadasul sok helyen ki is van teve a tabla, hogy van kiado szallasuk. Azert ha nehany szot tudsz, azzal maris konnyebbben tudod "lekenyerezni" oket. Gondolj bele forditott esetben, ha ge adnal ki szallast kulfoldinek.

Előzmény: enddav90 (3700)
ersekildiko Creative Commons License 2015.08.05 0 0 3717

kösz, akkor csak a térképen tűnik "bonyolultnak"

Előzmény: The_Rible (3716)
The_Rible Creative Commons License 2015.08.05 0 0 3716

Capljinától néhány perc alatt autópályán vagy (kb 10 km) és onnan végig autópálya Trogirig. Jól ki van táblázva Bijaca felé.

Előzmény: ersekildiko (3713)
Joza70 Creative Commons License 2015.08.05 0 0 3715

Szia Slatka Vila!

Akkor nem olvastam el figyelmesen, mert azt hittem azért írod, hogy a Bileca- Vracenovici-Vilusi szakasz talán rossz. Nekem a Szarajevó-Foca-Bileca-Vilusi-Kamenari az előnyös.Remélem.:) A Stolac-Trebinje szakaszhoz nem fűződik jó élményem. Illetve fordítva Trebinje-Stolac szakaszhoz, mert arra emelkedik nem meredek, de emlékeim szerint jó hosszú emelkedők formájában. :) De lehet tévedek. :)

Nagyon köszönöm a válaszod! :)

Szép napot!

Joza

Előzmény: SlatkaVila (3712)
ersekildiko Creative Commons License 2015.08.05 0 0 3714
Előzmény: ersekildiko (3713)
ersekildiko Creative Commons License 2015.08.05 0 0 3713

Sziasztok!
Szombaton indulunk. 3 nap bolyongás után kedden reggel Capljinából kéne eljutnunk Trogír mellé. Egy darabig mindenképp autópályán kell mennünk, mert egyébként nem érünk oda (meghatározott időre kéne Vinisceben lennünk) A google szerint Capljinából csak elég bonyolultan (Prcavci-n keresztül) juthatunk fel az A1-re) Mi a valóság?

SlatkaVila Creative Commons License 2015.08.05 0 0 3712

Szia Joza! :)

Egyszerűbb szerintem a Popovo polje mellett haladni ( Stolac-tól majdnem :))) síknak mondható a terep, kanyarog, az igaz... de nem vészes! Míg ha Stolac-ból Bileca felé megyünk, akkor azért emelkedő is van bőven, ráadásul hosszabb is :) A Foca-Bileca-Vilusi út az más... én másik kérdésre válaszolva írtam az útvonalat :))) ( az volt a kérdés, h Stolac után Bileca és aztán Trebinje, majd Montenegró felé venni az irányt, én erre írtam h Stolac-Ljubinje-Trebinje stb stb )

Szép napot, üdv :)

Előzmény: Joza70 (3711)
Joza70 Creative Commons License 2015.08.05 0 0 3711

Kedves Slatka Vila!

Olvasom a bejegyzésedben, hogy Bilecát nem ajánlod. Van valmi oka? Eddig a Scepan Polje-i határ felé mentünk mindig, most kis változatosság kedvéért ill. mert Tivatban kellene elintéznem valamit útközben, Foca-Bileca-Vilusi-Kamenari útvonalat gondoltam. Vagy inkább menjünk le Trebinjéig és úgy Vilusi? Köszönöm a válaszod előre is.

Szép napot!

Joza

Előzmény: SlatkaVila (3708)
Mamcus Creative Commons License 2015.08.05 0 0 3710

Kedves Slatka Vila

Nagyon köszönöm az abszolút részletes tájékoztatást.  További szép napot neked :)

The_Rible Creative Commons License 2015.08.04 0 0 3709

Bunánál kell lefordulni Stolac felé, és valóban ki is van táblázva, nem is lehet eltéveszteni. Néhány napja erre mentem.

SlatkaVila Creative Commons License 2015.08.04 0 0 3708

Szia Mamcus! :)

Blagajból el lehet jutni egy kis úton ( számát nem találom sajnos... ) Stolac felé vagy ( megpróbálom megtalálni és akkor megírom! de egyébként ki van táblázva, úgy Te is meg tudod nézni a térképen, h Mostar után, amikor megyünk Capljina felé van egy leágazás Stolac felé, tehát nem kell elmenni Capljina-ig, remélem érthető vagyok... :))) )

tehát aztán Stolac, itt a centrum felé, majd át a hídon, utána Ljubinje, Trebinje, Trebinje-ben az első körforgalomnál balra ( centrum felé ) követed a főutat ( el fog kanyarodni jobbra ) majd a 2. lámpánál balra Niksic, Bileca felé. Kb. 1 km után jobbra tartani Niksic irányába, majd kis hegyes rész és jön a határ :)

A határ után kb. 5 km jobbra elágazás, az öböl felé ( mármint a Kotor felé ) majd ha leérsz az öbölbe ( Risan felett kicsivel ) eldöntheted, h elmész Kotor felé és az alagúton átmész és onnan a körforgalomban balra Budva felé vagy pedig jobbra tartasz ( mármint amikor leértél az öbölbe ) és elmész Kamenari-ig, itt pedig átmész komppal :)

2. variáció lehet még

ha Trebinje-ből a 2. körforgalomnál jobbra mész, Dubrovnik és Herceg Novi felé ( kb. 3 km balra Herceg Novi ) itt lesz a határ után egy fizetős útszakasz ( 3 euró ) majd ha leértél a parthoz, akkor a körforgalomnál balra és irány a komp :)))

Bileca felé nem mennék, hogy kérdésedre is válaszoljak :)

Üdv, szép napot, ha kérdés van vagy nem világos amit írtam, akkor írj még bátran!

Előzmény: Mamcus (3699)
enddav90 Creative Commons License 2015.08.04 0 1 3707

jééé most nézem a nicked, neked is jettád van.  : DD

Előzmény: monobombola (3705)
enddav90 Creative Commons License 2015.08.04 0 1 3706

Bárcsak látnék táblás embereket és már keresni sem kéne. : D

De majd most azt csinálom, hogy a googlemapson is fentvannak az office címek, onnan leírok párat és megyek oda. Sok szerencsét a szállástaláláshoz magamnak. = DD

Előzmény: monobombola (3703)
monobombola Creative Commons License 2015.08.04 0 0 3705

Most azért itt nézelődöm, mert egyenlőre odafelé csak átutazó leszek, de lehet hazafelé már itt is körül fogok nézni.  Csodás, hangulatos kis ország.

ersekildiko Creative Commons License 2015.08.04 0 0 3704

Szerintem a legkisebb helyen is van turista iroda, én is biztosan oda mennék, ha nem foglalnék előre :)

Előzmény: enddav90 (3702)
monobombola Creative Commons License 2015.08.04 0 0 3703

Volt hogy helybeli szólított meg, volt, hogy ki volt írva egy oszlopra, volt hogy nekem nincs, de tudok olyat, volt, hogy szomszéd faluban ajánlottak  (kedvezőbben légkondisat). Volt hogy kempingből küldtek.  A GPS-eshez  lehet poikat telepíteni akár az internetről is. http://poiplaza.com/ és az házhoz visz. ☺

Előzmény: enddav90 (3702)
enddav90 Creative Commons License 2015.08.04 0 0 3702

Huu szupi, ez jó hír. : D

Te is mindig oda mész be vagy apartmanokban is kérdezősködtél már?

Ilyen turisztoffiszok minden nagyobb városban vannak? Esetleg neked konkrét iroda itt a dél-dalmácián?

Előzmény: monobombola (3701)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!