Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.29 0 0 54

Ha tényleg elolvastad ami itt van, akkor légyszives azt mond meg, hányszor került az szóba, hogy nem kell a gyógyszer.

 

Amiről itt beszélünk, hogy a gyógyszer hatékonyságát javítja az életszemlélet, az élni akarás, a hit és a jól megválaszott kiegészítő terápia.

 

Nem tudom, hányszor és hogyan lehetne ezt még leírni.

 

Ha valaki nem elég erős önmagában, akkor igenis külső segítség kell. Legyen az egy pap vagy egy táltos, mert enélkül a hit nélkül a gyógyszer hatása sem lesz olyan jó.

 

Ha ez szerinted veszélyes filozófia, akkor legyen.

 

Ide azok jöjjenek, akik bevállalják azt a kockázatot, hogy tippeket kapnak arra, hogyan javíthatnának a kezelések hatékonyságán.

 

(A Gerzson stb. módszerről is leírtam már a véleményem... )

Előzmény: muzsa (52)
muzsa Creative Commons License 2004.10.29 0 0 52

miből gondolod, hogy nem olvastam el? nem feltétlenül szül véleményegyezést az, hogyha az ember elolvassa, amit írsz. a másik topikot tavaly december óta minden nap - akár többször is - olvasom, és mióta ez elindult, ezt is. így a te bejegyzéseidet is.

nem szeretném az optimistább valóság topikot bomlasztani a hozzászólásaimmal, úgyhogy többet nem is írnék ide, a bevastagított mondatom az, amit szerettem volna mindenképpen leírni nektek.

ne játsszatok más életével, még ha a jószándék is vezet titeket.

nagy felelőssége van annak, aki nyilvánosan publikál - mert ti itt azt teszitek - bármit a rákról.

és ha ezt mindig a szemetek előtt tartjátok, de nagyon szigorúan, akkor nem lehet baj.

Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.29 0 0 51

Szerintem igazad van, igenis meg kell szűrnöd azt, amit anyukádnak meg akarsz mutatni. Túl spk a szemét.

 

Azért sajnálom, hogy Te sem olvastad el amit eddig írtam pl.

Előzmény: muzsa (50)
muzsa Creative Commons License 2004.10.29 0 0 50

Kedves cseresznye,

topikindítóddal azt sugallod, máshol negatív, káros légkör uralkodik. Vajon mire gondolsz? De ez talán mindegy is.

Ennél sokkal fontosabb, hogy amit csináltok ebben a topikban, az kifejezetten veszélyes.

Én mindenesetre nem engedem, hogy anyukám ilyesmiket elolvasson, és óva intek minden beteget attól, hogy amikor éppen lent van, kétségbeesett, reménytvesztett, akkor ide jöjjön. Ilyenkor az ember bele akar kapaszkodni valamibe, és könnyen megesik, hogy nem gondolkozik racionálisan. Akkor aztán hipphopp ott találja magát egy táltosnál, ahelyett, hogy a kemoterápiát csinálná, vagy a sugarat fejezné be.

Ne játsszatok más életével, én csak azt kérem.

Előzmény: Cseresznye (-)
gulyasg Creative Commons License 2004.10.29 0 0 49

Eddig csak olvastalak Titeket, de most írnék is.

 

A másik topicot hébe-hóba nézegetem, ennek jobban tetszik a "mondanivalója", és azonosulni is tudok vele. Nem vagyok érintett a kérdésben, nem tudok róla hogy beteg lennék, és nem tudok arról, hogy rokonaim-szeretteim közül most bárki beteg lenne. Aki volt, az már nincsen közöttünk.

 

Két éve hunyt el nagymamám tüdőrákban, egy éve tiszteletbeli anyósom méhrákban. Mindig is figyelemmel kísértem a kutatásokat (laikusként), hiszen elég sok felmenőmnél okozott problémát ez a betegség.

 

Egyvalamiben azonban teljesen egyetértek, és anyósom halála után kezelőjével sokat beszélgettem: ha valaki feladja a harcot, nincs az a gyógyszer, kezelés, terápia, ami megmentheti.

 

Homeopátiás kezelőnk szerint sokkal jobb eredményeket tudott elérni azoknál a betegeknél, akik nem törődtek bele abba, amit a kezelőorvosuk mondott, nem hajtottak fejet a betegség előtt, hanem küzdeni akartak. Ők maguk. Nem a család vitte el őket, hanem maguktól jelentek meg segítséget kérni. 

 

Mikor anyósomat érte a támadás, kezembe akadt egy füzetecske, amit apósom betegsége alatt (csontrák) vettek. Az van leírva, amit anyósom is megtett: lelkileg engedett utat a betegségnek. És a betegség azt a szervet támadja, ahol az élet-probléma található. Nála egyfajta öngyilkosság volt ez a lépés, különböző pszichológiai okok miatt. Ezért ő nem is reagált a kezelésekre, és meglepően hamar, a pozitív lelet után 2 hónappal már temettük.

 

 

Cseresznye Creative Commons License 2004.10.29 0 0 48
Hát Te nem vártad meg míg leülepszik... Jajj
Veled vagyok és a lényeg, amit mondani akartam ugyanez: Első a hit!
Attól tartok csak, hogy a kicsit támadó hangnem miatt, amit megütöttél, Yaminkánál ez nem fog átjönni, csak az, hogy őt most bántották és megint kezdődik a sértett önérzet - megbántódás kör. Bár ne lenne így!
Még írok ehhez, nem ennyi az összes, amit mondani akartam.
Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.29 0 0 47

hááát... a vallás kérdést inkább gigával beszéld meg:)

 

(Más: én pl. hiszek abban, hogy van valami, ami irányítja a dolgokat - de nem szeretem/tudom/akarom nevesíteni. Szerintem mindenki így érzi, csak a különböző vallások vagy akár a tudósok, UFO hívők más-más nevet adnak neki - így könnyebb hinni benne. Hinni abban, hogy nem vagyunk egyedül és valaki/valami mindig kihúz a xarból és megbocsájt nekünk. Az pedig, hogy valaki paphoz, varázslóhoz vagy táltoshoz megy az én szememben egykutya - most lehet kövezni:)

Előzmény: Cseresznye (43)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.29 0 0 46

Ne haragudj, de először meg kellene tanulnod olvasni! Amit én látok, hogy élből - olvasás nélkül- vagdalkoztok, olyan dolgokat kukába dobva, amit nem lenne szabad.

 

Hát ez az ami nem hiányzik.

 

Olyan nehéz felfogni, hogy vannak esetek, amikor nincs orvosság és olyankor CSAK az orvosokban hinni öngyilkosság? (ld. nincs orvosság: nem azért mert valaki azt hiszi, hogy nem segít az orvosság, hanem mert Tényleg NINCS. Nincs olyan chemoterápiás szer ami hat, az orvosok már csak a fájdalmat csillapítják, nincs műtét, nincs SEMMI!) Csak az alternatív módszerek!

 

Nincs jogotok elvenni az ilyen esetekben a betegek hitét. Senkinek sincs!

 

Sok esetben segítettek már ezek a módszerek! Akinek nincs más lehetősége és élni akar miért ne csinálhatná őket végig?????????

 

Rosszul beszéled le róla az embereket. Nem az a lényeg, hogy ne csinálják, hanem az, hogy menjenek el egy orvos természetgyógyászhoz és beszéljék át, mivel jár a kúra. Egyszóval: csak akkor csinálják, ha pontosan tudják, mibe is vágnak bele. Mik a kockázatok és, hogy adott stádiumban megéri-e ezt a kockázatot vállalni. A felvilágosítás sokszor sokkal többet segít mint a tiltás. (Amit Te csinálsz, az szerintem nem felvilágosítás)

 

Ha meg valaki a lócitromban hisz, higgyen a lócitromban. De abban annyira, hogy az tényleg meggyógyítsa! (tudom, ezt se olvastad, de én is azt mondom, hogy csak orvosi felügyelet mellett)

 

Kiegészítő gyógymódok: Tényleg nem hiszel az antioxidánsokban és a szervezet méregtelenítésében, a testi-lelki egyensúly helyreállításában???????? Sajnállak. Pedig ez az alap. Még az orvosok is ezt mondják. És pl. a filozófusok is - sok-sok-sokszáz - vagy inkább ezer éve! Ezért kell a helyes diéta, a sok és megfelelő gyümölcslé, gyógytea, lelki gondozás. A rák gyógyítása nem a chemoval és egy negatív lelettel ér véget, hanem a teljes életmódváltással.

 

Nem lehet azzal elintézni a dolgot, hogy sok vizet kell inni, az is elég. Ha egy szervezetben ennyire felborult az egyensúly és a szervezet saját maga ellen fordult, rohadtul nem elég.

 

Ezt írtad: "elso az orsovi kezeles (muteti, sugar, kemo, egyeb gyogyszeres), aztan a hit magunkban, hogy sikerul es meggyogyulunk, aztan hit barmi masban, amiben akarunk es amig a takaronk er... Ti ezt a sorrendet boritjatok ezzel. "

 

Igen, ezt.

 

Szerintem pl. első a hit és az, hogy az ember meg akarjon gyógyulni. hit abban, hogy más is van, nem csak a gyógyszerek - és bármi amit az ember magáért és a testéért tesz, az egyensúly helyreállítása érdekében csak a gyógyszerek hatását erősíti.

 

Hit nélkül a chemo sem lesz olyan hatékony. Csak az képes rendületlen akaraterővel végigcsinálni a chemót és a sugarat, aki HISZ benne és tudja, hogy ez csak azért van, hogy meggyógyítsa (nem azért, mert az orvosok ezt mondták és a jólnevelt beteg mindent megtesz amit mondanak neki). A kiegészítő dolgok (mint pl. a napi 3*1 deci céklalé és gyógyteák + kiegyensúlyozott dietetikus által beállított táplálkozás)  abban segít, hogy a chemo hatása megsokszorozódjon.

 

Egyszóval itt nincs sorrend, mindennek párhuzamosan kell mennie - arra ügyelve, hogy a kiegészítő terápiák ne rontsanak a  gyógyszerek hatásosságán. (ld. chemo előtt 1 napig, közben és utána 2-3 napig nem szabad Avemart szedni)

 

Egyébként meg szíved joga oda írni, ahová akarsz. Nekem meg szívem joga megmondani a véleményem, ha nem értek Veled egyet.

 

Én nem írok többet a másikba, szerintem gond nélkül vissza tudjátok állítani a régi állapotot. Komolyan örülök neki, hogy vagytok, sok embernek segítetek. Az érzelmi zsarolásból pedig köszönjük, nem kérünk.

Előzmény: yaminka (42)
Cseresznye Creative Commons License 2004.10.29 0 0 45

Üdv köztünk Méltóság! :-)
Ez még egy nagyon fiatal topik, és kevés a hozzászóló. Aki eddig ide írtak - az egy Yaminka kivételével - mind hozzátartozók, nem betegek (vagy legalábbis nem tudnak róla, hogy azok lennének). A tapasztalatom az, hogy aki mellett nem áll senki, annak sokkal nehezebb minden, sokkal nehezebben őrzi meg a hitét és a küzdeni akarását. Az interneten szerintem nem lehetetlen barátokat, segítőtársakat találni.
Olyan orvost tudok, aki egyben természetgyógyász is, de olyat, aki nem hisz a chemóban és azt ki is meri mondani, nem ismerek.

A Gerson-diétáról: mesélnél részletesebben az ismerősödről, aki a Gersonnal gyógyult meg? Olvastam olyanról, akinek ez sikerült, de személyesen nem ismerek egyet sem. Kíváncsi vagyok, hogy működik ez a gyakorlatban.

Előzmény: Méltóság (41)
Cseresznye Creative Commons License 2004.10.29 0 0 44
Yaminka!
Elolvasom még egy párszor a hozzászólásodat, mielőtt válaszolnék. Megvárom, míg leülepedik bennem és indulatoktól mentesen összeáll a mondanivalóm. Megvárom, míg lesz egy nyugodtabb percem itt az irodában, amikor semmi nem zavar.

Csin! Kérlek, Te is tégy így.
Előzmény: yaminka (42)
Cseresznye Creative Commons License 2004.10.29 0 0 43
Gigafunnynak ott van a vallás, Apunak viszont nincs, talán "ehelyett" jó a Táltos. (Aki hithű keresztény, annak a vallása tiltja a természetfölötti erőkbe vetett hitet. Mármint az olyan dolgokban nem szabad hinni, amik nem Istentől származnak - remélem érthetően és korrektül fogalmaztam...) Amikor megkereszttelkedtem, beszéltünk is erről Apuval. Azt mondta, kíváncsi volt, vallásos lesz-e a betegsége hatására, de nem lett. Viszont a varázslóhoz eljár, de én nem szólok egy szót sem. :-)
Előzmény: Törölt nick (39)
yaminka Creative Commons License 2004.10.29 0 0 42

A vita azert volt, mert nagyon sok alternativ modszer karosan (sot, neha nagyon nagyon karosan) hat az emberi szervezetre. Nem lehet valogatas nelkul beirni egy topikba, hogy hu ez igy jo meg ugy jo, meg probaljuk ki, majd lassuk meg mi lesz a vegeredmeny, es ha meghal a beteg, az ember, akkor a valasz: rosszul kezeltek a korhazban...

ennyi lenne a lenyeg, nem szabad mindent elhinni, es nem szabad mindenben hinni

Rák, avagy egy optimistabb valosag vs Rak, avagy a szomoru valosag, Cseresznye azert ezt nem kellett volna. Legalabb nem ezt a nevet adtad volna. Remelem megfogjatok majd valtoztatni, mint ahogy mar szo esett rola.

Nem veletek volt a bajom a masik topikban sem, hanem az emberi hulyeseg terjesztese miatt. A topikban azok miatt az emberek miatt voltam, akiket szeretek. Akik fogtak a kezem, megovtak a hulyesegtol, es batoritottak mindennel amivel csak lehetett. Mivel Ok mar nem irnak oda, az ertelmetlenseg miatt, igy nekem sincs okom tovabb ott maradni, vagy akar ide irni, kicsit gondolkoztatni az embereket, hogy de ember figyelj mar, ezek a tenyek, ezt csinalja ez meg ez a szervezetedben, ilyen meg olyan karokat okoz, es ne hidd mar el amit az akarki nagynenjenek a szomszedjanak a sogora mondott...

Az igazi csodaszer a hit, de nem mindegy miben hiszunk. Felnott emberek vagytok, ennyire nem lehettek begyoposodottek, hogy ezt nem birjatok felfogni.  A legszomorubb, hogy ezzel a nezettel sikerult az egyetlen magyarnyelvu normalis rakos topikot szetzilalni. Remelem buszkek vagytok magatokra. En ezt mar nem birom tovabb, belefaradtam az allando vitakba. Miert nem lehet megegyezni abban, amit korabban egyszer leirtam? Hogy elso az orsovi kezeles (muteti, sugar, kemo, egyeb gyogyszeres), aztan a hit magunkban, hogy sikerul es meggyogyulunk, aztan hit barmi masban, amiben akarunk es amig a takaronk er...

Ti ezt a sorrendet boritjatok ezzel. Nem azzal van a baj, hogy Ti elonyben reszesititek az alternativ dolgokat. Mert ugye kinek van kedve a kemohoz meg a sugarhoz? Mivel Magyarorszagon a betegnek van onrendelkezesi joga, donthet ilyen olvasmanyok hatasara ugy, hogy nem vallalja az ilyen kezeleseket, es probalkozik massal, aztan amikor rajon, hogy nem segit, mar lehet hogy regen keso...

es ez nem csak az en maganvelemenyem

 

Méltóság Creative Commons License 2004.10.29 0 0 41

Én egy új olvasó vagyok, elnézést, hogy nem tudtam a régi topik sok  ezres hozzászólását végigolvasni. Pont a topik szétválásba csöppentm bele.

Az én ismerőseim között van aki a Gerson diétával, van aki speciális vegetáriánus diétával - 38 kilósan, a kórházból saját felelősségére kijőve - és többen a hagyományos műtét, kemo, sugárral gyógyultak meg. Ami közös volt mindenkiben az a fanatikus hit a saját választásukban, a végtelen élni akarás és az, hogy voltak szerető családtagok akik mellettük álltak.

Ezért azt szeretném kérdezni, hogy a topikon volt-e olyan beteg, akinek nem volt senki, de senki hozzátartozója, családja, barátja, munkatársa aki egy kicsit is segíteni tudott volna akár lelki, aki konkrét dolgokban, ezenkívül még munkája se volt.

A másik kérdésem, hogy létezik-e olyan orvos Budapesten, aki saját meggyőződéséből nem hisz a kemoterápiában és az immunerősítést tudja orvosi eszközökkel vezetni?

Segítségeteket köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.29 0 0 40
Az egyik onnan származó idézet.Az egész cikket már be se mertem tenni:)
Előzmény: salmas (37)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.29 0 0 39

Varázsló? nevetni fogsz.

 

(kis kitérő) A sebészeten (Kistarcsai kórház) van egy Hajni nevű fiatal diplomás ápoló lány. Tele energiával, két lábbal a földön jár. Teljesen racionálisan gondolkozik, semmi hókusz-pókusz.Amikor egyszer a gigától jöttem ki az intenzívről, akkor összefutottam vele a sebészet előtt és beszélgettem vele egy sort. Mondta, hogy egyrészt ne hagyjam, hogy állandóan fektessék - ő speciel még az ekkora műtétek után is felülteti az embereket - és ha giga így folytatja, lesz ott minden a gépi lélegeztetéstől a durva tüdőgyusziig. Igaza volt. Ezt elmeséltem gigának aki erre fel (ld. ha a sima osztályon már rég járkálna, csak a tüdeje miatt tartják az intenzíven -amit mellesleg az ügyeletes intenzív doki is megerősített- ami ha nem kel fel csak rosszabb lesz, egyszóval félre a hisztivel:) még aznap összeszedte magát és felkelt, másnap át is vitték az osztályra.

 

Na szóval varázsló. Ez a Hajni mesélte akkor, hogy ő igazi csodákat látott azoknál, akik Táltosokhoz fordultak segítségért. Sok beteget látott már és akik táltosokhoz fordultak azok ledöbbentően jól gyógyultak. (daganatosokról beszélt!)

 

Ennek egyébként megvan a racionális magyarázata - egy: testi gyógyítás. ha jól tudom, gyógynövényeket stb. alkalmaznak. Lelki - ez a legfontosabb!- szellemi vezetőként öntik az élni és gyógyulni akarást az emberekbe - a többit meg már elvégzi a természet. Valószínű, hogy azoknál az embereknél akik nem tudnák egyedül összeszedni magukat (túl sok csalódás, gyengeség stb.) hatalmas lelki támaszt jelentenek - egyfajta testre szabott pszichológusként.

 

A párom ezen csak nevetett, de ha valaki hallotta volna a Hajnit ahogy róluk beszélt az több volt, mint meggyőző.

 

(Figyelem: serintem marha sok kókler lehet köztük is és egy ilyen kókler táltos csak a pénzt viszi és még az is lehet, hogy többet árt mint használ - arról nem is beszélve, hogy megintcsak a páciensnek kell benne hihhi, nem a hozzátartozóknak! Csak akkor működőképes a dolog)

Előzmény: Cseresznye (36)
Cseresznye Creative Commons License 2004.10.28 0 0 38
Kedves salmas (megkérdezhetem, fiú vagy-é, vagy lány? Csak azért, hogy milyennek képzeljelek el :-))
Egy helyen szó is volt arról, hogy túl nagy bátorság volt a részemről megnyitni ezt a topikot, mert a töredékével sem rendelkezem annak a tudásnak, amellyel a másik rákról szóló topik legtöbb régi hozzászólója birtokában van és egy ideig magam is így éreztem és még szégyenkeztem is amiatt, hogy idecsábítok embereket, akiknek aztán nem tudok érdemben segíteni. Aztán valahogy helyretettem magamban a dolgokat.
Ugyanúgy, ahogy a jó természetgyógyász nem beszéli le az embert a műtétről és egyéb kórházi kezelésekről, én sem beszéllek le Téged a másik topik látogatásáról, sőt! Vedd úgy, hogy a tárgyi tudást ott szerezheted meg, mert ott vannak olyan emberek, akik nagyon sok konkrét infóval rendelkeznek a dolgokkal kapcsolatban, itt inkább elbeszélgetünk a tapasztalatainkól és energiákat cserélünk. :-)) (És persze itt van Csin, aki a pozitív hozzáállása mellett még egy csomó mindenről tud is ám!!)
Hogy miért jutott eszembe mindez? Azért, mert az előző hozzászólásodból az derül ki, hogy nagyon sok szempontból hasonló cipőben járunk. Amikor Aput a tüdődaganatával műtötték, mi is elkezdtük hozzá cipelni a mindenféle szereket, de azonnal leállított bennünket, és azt mondta, most azt fogja tenni, amit a pilótaiskolában tanítanak, arra az esetre, ha elkezd zuhanni a repülőgép. És mit tanítanak - kérdeztük mi - mit csináljon ilyenkor a pilóta? - Hát épp ez az - mondta apu - hogy először semmit, hanem gondolja át, mit is akar csinálni. Lehet, hogy Anyukád is szeretne egy kis időt gondolkodásra, mérlegelésre. Én azt javaslom, Te magad állíts fel egy fontossági sorrendet a különböző neki szánt szerek között és kezdj el beszélni róluk, de ne egyszerre mindről, mindig csak egyről-kettőről. Várd meg, hogy leülepedjen benne az információ. Ne adj be neki semmit úgy, hogy "nyeld le szépen, ez segít majd", mindig tudnia kell, az adott szer miből készül, hogy segít, melyik testrészt célozza meg, milyen hatást fejt ki a szervezetben. Hozz neki cikkeket a szerről. Fontos, hogy Te minél többet tudj az adott dologról és meg tudd válaszolni a kérdéseit. A legfontosabb azonban az, hogy ő is higgyen benne. Ha nem hisz abban a szerben, amit Te favorizálsz, inkább cseréld le egy másikra, csak ő higgyen benne.
Nekem ajánlottak pl. egy nagyon jó bioenergetikust, aki egyben orvos és díjakat is nyert, meg minden. Apunak mindig mondtam, hogy menjen hozzá el, de csak kitérő válaszokat adott (majd, majd...) és végül nem ment. Nem hitt benne. Ez van, tovább kell lépni, mást kell keresni.
Neked is csak ezt tudom javasolni. És persze azt, hogy legyél olyan, mint eddig: Szeretteljes, gondoskodó. pozitív. :-))
Hajrá, hajrá!
Előzmény: salmas (37)
salmas Creative Commons License 2004.10.28 0 0 37
Köszönöm a tanácsokat 4csin és cseresznye.

Az oldalt amit javasoltál 4csin, már ismerem, köszönöm. Talán ez az egyetlen magyar
oldal, ahol használható információk vannak a témával kapcsolatban. Ez váltotta ki a
vitát a másik fórumon? Hááát. Szerintem ott csak tényszerü leírások vannak, még
csak véleményt sem nagyon nyilvánít a szerző.
Abban teljesen igazatok van, hogy neki kell hinni a módszerben amivel gyógyulni
akar és nem nekünk. Sajnos alighanem hibát követtünk el azzal, hogy hirtelen min-
dennel elhalmoztuk amiről hallottuk, hogy segít. Rövid egy hónap alatt beszereztünk
neki: culevitet, nonit, bérescseppet, flavin-7-et, macskakarom teát, meg már nem is
tudom mit. Mindenre ráfogja, hogy rosszul van tőle, kihányja stb. Csak a fájdalom-
csillapítókat szedi (ami szerintem a hányingert okozza).
Egyedül a japán tapaszt hajlandó használni, mert az kihajtaja belőle a vizet meg a
szeleket. Nem volt könnyű meggyőzni arról sem. A másik gond az, hogy én Bp-en
élek, ő meg 200 km-re egy vidéki kisvárosban. Ott lakik az öcsém is, meg a közelben
a két drága néném, a hugai. Most ők ápolják. Holnap utazom hozzá, felvértezve a
tőletek kapott pozitív energiával :) köszönöm.
Egyébként elértem amit akartam. Sok sok információt kaptam, és még remélem
kapok is.



Cseresznye Creative Commons License 2004.10.28 0 0 36
Szia kedves salmas!
Én is olvastam édesanyádrólés én is nagyon sajnálom, hogy mégis kialakult nála az áttét. Az én apukámn esetében műtéttel és sugárzással gyógyították az áttéteket (neki az agyában alakultak ki),de sokat segytett egy Culevit nevű gyógyszer is, főleg, mert Apu hitt benne egy pszichológusnő, akivel imaginációs terápiát gyakorol és egy pszichiáternő, akivel csak egyszer-kétszer beszélgetett, de ezek a beszélgetések nagyon nagy hatással voltak rá, végül és nem utolsósorban pedig - ne nevess ki - egy varázsló, akivel nem is tudom, pontosan mit csináltak. (Nekem ez utóbbit el kéne ítélnem, merthogy vallásos vagyok, de képtelen vagyok elítélni, mert Apu ebben hisz.)
Vannak olyan helyzetek, amikor nehéz optimistának maradni, de hidd el, a pozitív szemléletmóddal nem veszíthetsz semmit, nyerni annál többet nyerhetsz. Legalábbis szerintem. :-)
Előzmény: salmas (32)
Cseresznye Creative Commons License 2004.10.28 0 0 35
Amellett a joghurt nagyon finom is. :-)
Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.28 0 0 34
Ja, és mindez az én privát véleményem volt... 
Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.28 0 0 33

olvastam. Sajnalom:(

 

Léteznek alternativ modszerek, de szerintem azok nagyon brutalak, hatalmas akaratero kell hozzajuk. (Ld. az, hogy csak TE akarod, sajna nem eleg). Es biztosat senki se tud roluk. Raadasul en komoly! orvosi felugyelet nelkul egyikbe se mernek belevagni. (nagyon komoly meregtelenitesrol van szo aminel beonteseket, injekciokat stb. szoktak adni stb., ahol konnyen osszeomolhat egy fizikailag nem eleg eros ember) Csak az tudja ezeket vegigcsinalni, aki magatol szanja ra magat megrendithetetlen akaraterovel.

 

Pont emiatt szerintem az elso, hogy csak olyanba fogjatok bele, amiben anyukad is hisz. Sajnos az a módszer amiben csak te hiszel nem túl szerencsés. Szerintem barkit ra lehet arra venni, hogy latszolag higgyen abban amiben ti is hisztek, de az akkor nem fog segiteni.

 

Csodaszert itt szerintem senki sem ismer igazán (bár az emberi agy/akaraterő jónéhány orvost ledöbbentett már). Én speciel a test es a lelek egyszerre gyogyitasaban hiszek es abban is, hogy az ember neha kepes arra, hogy pusztan az akaraterejevel, na meg egy kis termeszetes immunrendszer-erosito kuraval javitson az allapotan, eselyein (es igy az orvosok is konnyebben tudnak neki segiteni) - meg akkor is, ha egyebkent nem gyogyithato.

 

Ami a legnagyobb segitseg lehet szerintem, ha raveszed, hogy o maga akarjon MINDENARON meggyogyulni. Tudomasul veve, hogy az orvosok lehet, hogy nem segithetnek neki, igy csak rajta mulik a dolog. Beszelgessetek sokat - pl. a jo pillanatokrol es ami a legfontosabb: a felelmeirol. Oszinten. Ha kell, szakember segitsegevel. (Nem tudom, hivo-e: egy olyan pap akiben megbizik lehet, hogy sokat lenditene a dolgon. Ha elfogadja, hogy mi tortenik vele, nem kuzd ellene (a teny ellen, hogy visszajott!) akkor sokkal tobb energiaja marad, hogy a betegseg ellen kuzdjon.) Ne etesse a feszultseggel/felelemmel a rakot. Ez az első és legfontosabb lépés.

 

Ami fontos (Neked!): Szerintem nem akkor eros az ember ha nem sir, vagy nem borul ki, hanem ha egy csapas utan ismet osszeszedi magat es uj megoldasokat keres. (ahogy ezt Te is teszed:)

 

Itt egy link egy erdekes oldalra... igazabol az alternativ gyogymodokrol szol (ez valtotta ki a vihart a masik topikban) Sok-sok elgondolkoztato dolog van benne!
Előzmény: salmas (32)
salmas Creative Commons License 2004.10.28 0 0 32

 

 Sziasztok

 

 Ez itt az optimisták fóruma?

 Mert ha igen, akkor itt a helyem. Próbáltam volna bekapcsolódni a másik oldalon,

 de jókora vihar kellős közepébe cseppentem. Ha ti tudtoka hagyományostól el-

 térő módszereket akkor szivesen bekapcsolódnék a témába. Édesanyám a beteg,

 neki szeretnénk segíteni.

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.28 0 0 31

Más: Néhány apró trükk

 

egy kis természetes hasfogószer enyhébb hasmenésre (pl. Chemó alatt) - ha valaki nem akarja extra gyógyszerekkel mérgezni magát (szigorúan csak akkor, ha enyhe a hasmenés, különben doki stb.)

 

Le kell reszelni egy almát, kipakolni az asztalra és megvárni, amíg megbarnul. Utána pedig megenni.

 

Ugyancsak jó módszer 1 marék megmosott barnarízst egy liter vízben jó sokáig lassú tüzön főzni (akár órákig!) és az így a tetején keletkezett sűrű nyákot meginni. Ez tele van immunrendszer-erősítő anyagokkal is, amellett nagyon jó hatással van a szervezetre is- ráadásul nincs is rossz íze!

 

Ha valakinek pl. a chemo vagy akár csak a stressz miatt (enyhébb!) székrekedése van, vagy csak nehezebben megy a dolog, a dokik néha brutál csodaszerei helyett érdemes a "Hunyadi" gyógyvízzel próbálkoznia (gyógyszertárban kapható). Éhgyomorra 1/2 - 1 deci vizet kell meginni. Apukám ennek köszönhetően a Chemo alatt egyszer sem kellett, hogy gyógyszert szedjen. Frissen műtötteknél is műxik a dolog. (ld. nem okoz hasmenést, csak besegít a természetes folyamatokba). Nem tudom, hogy ez hogy működik az öregeknél, érdemes a doki tanácsát is kikérni.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.28 0 0 30

jja... és a feketét sem szabad kétszer leforrázni mert akkor rákkeltő anyagok szabadulnak ki belőle.

 

A mézet is max. 60 fokos teába szabad tenni, mert az összes jó tulajdonságát elveszti (de már 40 fokon bomlani kezd a dietetikus szerint)

 

Ja igen. Joghurt. Végy egy liter sima tejet, forrald fel, hűtsd le, önts bele egy doboz élőflórás joghurtot (csak olyat szabad venni) ... 1-2 nap és ott a finom (na meg relatíve olcsó és friss) joghurt.

Előzmény: Vegetable (29)
Vegetable Creative Commons License 2004.10.28 0 0 29
Ha már zöld tea: nem szabad forrázni, mint a feketét, legjobb a hatásfoka 75 fokon kiáztatva... :-) Én a jázminos zöldet szeretem, nem tudom a pontos nevét, de valami pléhdobozos kinai tea :-)
Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.28 0 0 28

Mi erre a zsályateát is használtuk, evés előtt 1/8 liter (kis pohár) friss zsályából (ld. ha nincs a kertben, bioboltokban fillérekért kapható).  (Bár giga műtét után szétbarmolt gigája végül egy -asszem- Spedifen nevű gyógyszertől jött rendbe)

 

Egyébként meg fontos a sok folyadék, közte pl. a sok-sok zöld tea. (napi 1-1,5 liter is lehet!)

 

Na itt a zöld teánál azért mindenkit figyelmeztetnék, hogy ne vegyen bizonytalan eredetű (csak, mert olcsó és ez van a sarki közértben) teát, mert pl. Kínában is sokat permeteztek gyomírtóval amit nem kéne ekkora mennyiségben bevinni a szervezetbe. (mielőtt megveszitek, nézzétek meg, hogy szép zöldek-e a levelek - ne legyenek fakó barnák - és kellemes illata legyen. Taázókban kérésre mindig megmutatják a teát, mielőtt becsomagolnák.)

 

Mi pl. a japán Bancha teát isszuk évek óta, ami kicsit fanyar (enyhén, kellemesen) és inkább nyugtat mint élénkít, tehát lefekvés előtt is meg lehet iszogatni. (A legjobb minőségű tea beszerzési helye Bp-en: Big Ben teázó, 10 dkg. asszem 1300 Ft)

Előzmény: Vegetable (27)
Vegetable Creative Commons License 2004.10.28 0 0 27

Ha nem baj, hogy bepüttyögök a partvonalról :-)

 

Szóval nekem mütét és sok gyógyszer tapasztalatom van, de mert ráknál mindkettő előferdül, szerintem használható...

 

Elöljáróban: a dokim nem ragaszkodik a gyógyszertárhoz :-)

 Szóval mütét alatt csunyán megsérült legutóbb a torkom - ezt neked csin már emlitettem, de hátha valakinek beválhat -, és marha rossz volt... A tipp: fogjam meg a szigoruan akácmézet (sebgyógyitó, fertőtlenitő hatása a legjobb mézéknél), meg fogjak egy kanalat, valamint fél deci vizet vagy szobahőmérsékletü teát (sorrend: kamilla, menta, hársfa, amelyiket kedveled). A fél deci löttymőbe evőkanál méz, amig fel nem olvad... Lassan meginni, utána minime 1 órán át ne igyon és egyen az ember... A higitott méz egy része megtapad, és segiti begyógyulni... Ez legalább napi kétszer.

 Késöbb a sok gyógyszertől kezdett kikészülni a gyomrom, akkor ismét a méz... Az előző verzió, de persze itt már több lével, mondjuk 1-1,5 deci... Minden evés elött ugy egy órával - akkor már nincs benne tul sok az előzőből - meginni... Segit regenerálódni a gyomornak. Itt viszont mentát ne használjunk, csak hársfa vagy kamillatea.

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.28 0 0 26

nem igazán, bár óvatosan vele. :) Hízla;oDD

 

Ami jót tesz (nagyon is! - a tejsavas erjedés miatt!) a Joghurt, az minden mennyiségben mehet (roborálásként nálunk pl. 4-5 decit írtak elő naponta), néha a kefír, többször az aludttej és író.

 

Majd a többi tanácsot is bepötyögjük:) (vagyis a giga:)

Előzmény: Cseresznye (24)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.28 0 0 25

ja még annyi: ez a fajta (optimista) hozzáállás nem jön be mindenkinek (ahogy azt már tapasztalhattuk) csak a "még félig tele a pohár" típusú embereknek.

 

A többiek eleve nem éreznék magukat jól a társaságunkban - érthető módon. (ld. ki hogy reagál vészhelyzetben - valaki pánikba esik, valaki takarókat gyűjt, valaki a takarógyűjtőkkel veszekszik, hogy maradjanak nyugton, mert a sok takaró csak helyet foglal és eleve - semmi szükség a takarókra, a sivatagban meleg van és a víz az első számú prioritás) Ez van, különbözőek vagyunk.

 

A tények ettől nem változnak, csak mindenki máshogy éli meg ezeket az élethelyzeteket. (én pl. soha nem vettem még be nyugtatót altatót vagy hasonlót - kibőgtem magam, kibeszéltem a problémám és az élet ment tovább - ami nem nyír ki az megerősít alapon:)

 

És mind a két típusú emberre szükség van.

Előzmény: Törölt nick (21)
Cseresznye Creative Commons License 2004.10.28 0 0 24
Végre egy egészséges nass! A tejföl tilos, mi? :-) Merhogyén azzal szeretem.
No megyek fürödni, aztán én is végre rászánom magam, hogy elmenjek a doki bácsihoz, utána varrónő, meg egy kis munka, szóval csak este jövök újra.
Addig írd tele a topikot, jó? :-)))
Előzmény: Törölt nick (23)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!