Keresés

Részletes keresés

originalqszi Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92537

Kevés borom lett az idén,

Elvitte a barna penész:(((((

7 üveggel lett, az is 7 decis,

Íze se túl jó, színe, nem is,

Üledékes az alja,

De unokám jónak tartja,

Ő metsszte a lugast,

Szomszéd qtyája meg ugat:DDDD 

BZoltan Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92536

Igen, már az első hullám idején mondták a virológusok, hogy az ilyen kórságok idővel mindig megszelídülnek, mert evolúcióbiológiai kényszerük van erre. De hogy ez fél éven vagy négy éven belül fog megtörténni azt nem tudták. Kis mázlival ez az omikron már jó lesz.  Eleve állítólag ez nem viszi el a szaglást :D Ami ontopic szempontból máris egy hatalmas előrelépés.

Előzmény: naivkezdo (92531)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92535

"(a 3-4 havonta oltódás nem az)"

Amikor nem megy ki hozzád a mentő amikor autóbalesetet szenvedsz mert éppen kovidos betegeket szállít, amikor már három éve vársz a térdprotézisre, mert az összes sebész a kovid osztályon intubál, amikor a kórházban levő rokonod napokat fekszik a saját szarjában, hugyában azért mert összes nővér a kovidos intenzíven dolgozik... akkor szerintem egy fél évenkénti oltás egészen csábító alternatíva lesz.

Előzmény: Hepci (92533)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92534

Ez az "embereknek most már elegük van a vírus parából" egy kicsit olyan minthogy az embereknek elegük van a klímaváltozás parából... és persze, jó jó, pár évig szelektáltuk a hulladékot és néha bringával mentünk dolgozni és nem barna hanem zöld pólót vettünk fel, meg kimentünk kétszer is Greta Thunberg tüntetésre, de most már elég volt, meguntuk és kérjük vissza a SUV-unkat meg had menjünk rájeneerrel londonba minden héten és had vásároljak két hetente új ruhát.

 

Ez a vírus para nem fog elmenni és bár valószínűleg le fog csillapodni valamilyen kevésbé killer mutációvá ez a vírus, de a klímaváltozás és a civilizáció versus vadon pár év múlva ki fogja termelni az újabb vírust. Egyszerűen hozzá kell szokni, hogy ha jön egy ilyen járvány akkor pár hónapra bezárkózunk ameddig el nem készül az oltás és ha megvan az oltás akkor egy 80-90% átoltást pár hónap alatt el kell érnünk.

 

 

"akar tudatosan is azt mondjak, hogy ezert hajlandoak kockaztatni."

 

 

Látod, még te is elköveted azt a hibát amit mások is. Nem az egyéni kockázat a fő probléma... persze az is egy fontos szempont, de a fő probléma az, hogy ha van 40% aki nem oltatja be magát és hajlandó kockáztatni az úgy odaver az egészségügynek, hogy egy ágyéksérv műtétet sem fognak rajtunk elvégezni. Ameddig az én neurológus főorvos nővérem szkafanderben szopik a kovid osztályon addig nem fogja ellátni a szakorvosi rendelésén a fejfájós nagymamák ezreit. Ez a fő probléma.

Előzmény: altimus (92532)
Hepci Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92533

Ezt mondták még az elején hozzáértők: a megoldás az (is) lehet, ha kialakul egy viszonylag veszélytelen verzió és ez kiszorítja a többit.

Mivel közben gyakorlatilag kiderült, hogy más tökéletes megoldás nincs (a 3-4 havonta oltódás nem az), most lehet reménykedni.

Kérdés, hogy ez az omikron tényleg nem okoz-e súlyos betegséget, vagy a 180 kilós, mekdönci-törzsvendég, amerikai négerek ebbe is belehalnak.

*

Az egészségügyi logisztikánk újabb csodájaként tegnap kaptam egy levelet, amiben felhívták a figyelmemet, hogy menjek oltódni a 3. oltásra. Ez azok után történt, hogy október 2-án kaptam meg a 2. Pfizert, viszont oltási igazolást nem kaptam azóta sem.

Előzmény: naivkezdo (92531)
altimus Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92532

Azert eleg sok aspektusa van ennek a kerdesnek. 2020-elejen az elso hullamban kiurult Budapest. Estenkent neptelenek voltak az utcak, az emberek otthon maradtak. Maszkot azert nem hordtak az elejen, mert nem volt. Aztan lett, es hordtak is. Ha ma megnezzuk a covid hullamok lefutasat mo-on akkor azt latjuk, hogy az elso hullam semmi nem volt, (pl halalos aldozatok szamaban), a tobbihez kepest.

 

Aztan azota lassan eltelt ket ev es az embereknek nagyjabol eleguk is lett a virus parabol. Nemcsak mo-on, hanem sok masik orszagban is. Sokan akarjak vissza a normalis eletuket, szinhaz, mozi, koncertek, barati tarsasag, munka, utazas ... es akar tudatosan is azt mondjak, hogy ezert hajlandoak kockaztatni.  Elfogadja a tarsadalom a halalos aldozatokat ...

 

Epp ezert nehez megtalalni a megfelelo kompromisszumokkal megkotott kozeputat. En pl. utaltam a maszkot, de most a 4. hullam idejen siman felvettem pl. vasarlashoz akkor is, amikor nem volt meg kotelezo, es ezzel egyatalan nem voltam egyedul. Szoval normalis, konzekvens, kozeputas kormanyzati dontesek kellenek. Amik nem probaljak a zero fertozodottseget es terjedest elerni, hanem a tarsadalom es az eu rendszer altal toleralhato savban tartjak a helyzetet. Pl. szerintem a rendkivuli allapotot el kellene engedni, mert ez direktben veszelyeztetheti pl. a 22-es valasztas tisztasagat. Ugyanakkor pl. bejonni latszik a regisztracio nelkuli oltas, ugyhogy az oltopontok folyamatos uzemeltetese szukseges. Hasonlokepp az oltobuszok hasznalata is szukseges lenne. Szukseges lenne elerni ezzel a hatranyosabb kistersegeket ...

Előzmény: BZoltan (92530)
naivkezdo Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92531

Ha az omikron tényleg enyhe tüneteket mutat, akkor nem utazási korlátozást kell bevezetni, hanem ingyenes letelepedési kötvényt kell adni a dél afrikai fertőzötteknek:D 

 

A 4 havonta oltás és a személyenkénti karantén hosszútávon kontraproduktív. Rövid távon persze időt életet nyer.

Előzmény: BZoltan (92530)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92530

Azt szerintem senki nem vitatta, hogy a maszkviselés, közösségi távolságtartás, közösségi helyek korlátozása ne működhetne és ne lenne hasznos. Nézzél vissza az első hullámra, hogy különböző országokban mennyire mások voltak a számok pusztán ezen módszerekkel. De itt a társadalom szabálykövető képessége és készsége kulcskérdés.

 

Azokban az országokban ahol a társadalom megértette, hogy akkor most otthon kell maradnia és maszkot kell hordania kevésbé is terjedt a járvány és kevésbé vert oda az egészségügynek.

 

De amióta van oltás és főleg amióta bejött a harmadik meg negyedik hullám és vannak mérhető adatok is az oltás mint módszer hatékonyságáról azóta épeszű ember számára világos, hogy minél magasabb az átoltottság annál lassabban terjed a járvány és annál kevesebben kerülnek kórházba és halnak bele.

 

Ahogy azt is mindenki tudja, hogy ezek nem alternatív megoldások, hanem egymást erősítő megoldások. Vagyis a legjobb az amikor magas az átoltottság _ÉS_ maszkot hord mindenki és mindenki továbbra is kerüli a tömegrendezvényeket.

 

Arra gondolok, hogy a csirkepaprikásnak nem alternatívája a nokedli, hanem a körete... jól lehet lakni persze csak az egyikkel és finom is lehet mindkettő. De a legjobb együtt :)

Előzmény: Hepci (92523)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.05 0 0 92529

A NER propaganda nem újságírás. Ebben ideológiától függetlenül konszenzus van a valódi sajtóban. Nem arról van szó, hogy gyáva lennék index cikkre klikkelni, hanem mint tudatos online tartalomfogyasztó hozok egy döntést, hogy milyen tartalomgyártót támogatok a klikkelésemmel és milyent nem. A NER nem egy alternatíva... a NER nem a jobb oldal egy jobb-bal felosztásban. 

 

Teljesen téves azt gondolni, hogy az Index, Origo, Pestrisrácok, 888 meg a teljes közmédia az egyik oldal a Magyar Hang, 24.hu, Telex meg a 444 pedig a másik oldal. Én előfizetője, támogatója vagyok jobbos, balos és vegyes sajtónak is. Olvasok jobbos és konzervatív újságírókag is meg liberális és baloldali újságírókat is. Szó sincsen arról, hogy csak egy oldal sajtóját követném. A kormánypropaganda nem sajtó.

 

Az alt-right helyett valóban írhattam volna mást is, de Trump előtt ilyen magas szintű képviselete nem volt ennek az eszmének, hogy a 2*2=5 az egy alternatívája a 2*2=4-nek.

 

 

Előzmény: Daeril (92525)
Daeril Creative Commons License 2021.12.04 0 0 92525

Fenomenális olvasni, amit az alt-rightról írsz. Szó szerint ugyan ezt a véleményt olvasni vissza a progresszívekről a másik oldalon. Miszerint a progresszív gondolkodásban 2×2 néha 5...

Főleg miután kattintani sem merészelsz 'NER média' interjúra :)

Az ujságírás az ujságírás legyen bàrmilyen színű. Elég sok szemét van mindkét oldalon, ahoz hogy korlátozzad magad egy világnézetre. De kinek a Pap kinek a Papné.

Előzmény: BZoltan (92522)
altimus Creative Commons License 2021.12.04 0 0 92524

Borzasztoan nagy a variabilitas a covid terjedesben orszagonkent, evszakonkent, ... ugyhogy a fene se tudja. Az biztos, hogy tavolsag tartassal, maszk viselessel, a nagy tomegrendezvenyek tiltasaval ... hatekonyan lehet szabalyozni a terjedesi sebesseget. (ha betartjak az emberek a szabalyokat.)

 

Mostanaban sok kubai youtube-os vlogot nezek, mert egy ideje szabad nekik vlogolni es feltenni a videokat a youtube-ra es baromi erdekesek a videoik. Elkepeszto latni, hogy milyen magas szintu a szabalykovetes. _Mindenki_ hordja a maszkot, a leheto legeldugottabb faluban is. Amugy sajat erobol kifejlesztettek ket vakcinat, amik allitolag igen jol mukodnek.

Előzmény: Hepci (92523)
Hepci Creative Commons License 2021.12.04 0 0 92523

Nem állítottam semmi abszurd dolgot, meg nincs semmi közöm az alt-right eszmékhez, ha ezeket eszmének lehet nevezni.

Pusztán azt állítottam, hogy szinte mindig szinte mindennek van alternatívája, még akkor is, ha politikusok ennek az ellenkezőjét hangoztatják.

A jelenlegi honi betegszámot például egészen biztosan elő lehetett volna állítani további oltások nélkül, más módszerekkel is, például ha a hős vezérkar nem azt állítja, hogy az oltásnak nincs alternatívája, hanem szeptember első felében fokozatosan enyhe korlátozásokat vezet be, újra kötelezővé teszi a maszkhasználatot és funkciót ad az oltási igazolványnak.

Én egyébként nagyon nem szívesen hallok az egészségügy "terheléséről", amióta a 6ökör Kásler miniszter tavasszal kijelentette, hogy az egészségügyünk rezzenés nélkül állta a terhelést, és ez akkor azt jelentette, hogy szinte kivétel nélkül mindenki meghalt a kórházakban, aki rossz állapotba került. Egyfajta tömegmegsemmisítés, mint a "terhelés állása": hát ehhez csak gratulálni tudok a mélykeresztény, humanista miniszternek.

 

Előzmény: BZoltan (92522)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.04 0 1 92522

"semmi különösebben durva nem volt benne."

 

Szerintem sem. De ez egy olyan kérdés amiben nem az én véleményem a mérvadó.

 

 

 "a kormánymédia és az ellenzéki média egyaránt uniszónóban tolta azt a baromságot, hogy oltani mindenkinek, aki értelemmel rendelkezik, kötelessége, sőt, erkölcsi kötelessége, a többieket (felelőtlen, hulladék emberek) pedig üstöllést meg köll fosztani emberi jogaiktól. "

 

 

Egyrészt az, hogy oltani kellene mindenkinek az mint kiderült nem baromság, hanem kőkeményen a frankó igazság. Arra nem emlékszem, hogy bárki, bárhol azt írta volna, hogy aki nem olt az meg kellene fosztania emberi jogaiktól.

 

Amiben te is tévedsz az egy mostanában meglehetősen bosszantó eszme. Ez az alternatív tények újdonsága. Ez valahol itt intézményesült. Az alt-right politikai mozgalommal jött képbe az a teljesn abszurd elvárás, hogy az 1+1=2 az csak az egyik alternatíva és az 1+1=3 az egy alternatíva ami kiköveteli magának az egyenlő bánásmódot. Lényegében kifli képviseli ezt itt a topikban a leghatározottabban, hogy minden tényszerű dolgot hitkérdésnek akar beállítani.

Az 1+1-nek nincsen alternatívája.. ahogy a gravitációnak sincsen alternatívája és az energiamegmaradás fizikai törvényének sincsen a mi fizikai univerzumunkban alternatívája. Nagyon sok dolognak nincsen alternatívája.

 

De segítek... az oltás nem azért fontos mert az megakadályozza a vírus terjedését hanem azért mert bizonyítottan _LASSÍTJA_ a terjedését és ezáltal csökkenti az egészségügyi ellátórendszerre nehezedő nyomást.

 

Ez az amit amit mindenkinek meg kellene értenie. A covid-19 legnagyobb problémája nem az, hogy megöl, nem az, hogy belehalsz, hanem az, hogy egyszerűen összeroppantja még a legfelkészültebb, leggazdagabb egészségügyi rendszereket is.

 

Tény, úgy értem értelmes, józan ember által vitathatatlan tény, hogy minél magasabb egy közösségben az átoltottság annál kisebb a nyomás az egészségügyön.

Előzmény: Hepci (92515)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.04 0 0 92521

Nagy kár :( sajnos elvi okokból erről így lemaradok. Nem fogyasztok NER médiát.

Előzmény: Daeril (92514)
kifli Creative Commons License 2021.12.04 0 0 92520

belegondolni is szörnyű:)

Előzmény: Hepci (92516)
Hepci Creative Commons License 2021.12.04 0 0 92519

Pfaffl Grüner Veltliner Hund 2018 Weinviertel

Kincskereső tevékenységem (próbálok olyan tételeket venni kevésbé presztízses borvidékekről, amik fél- vagy kétharmad áron felveszik a versenyt a wachaui és kamptali csúcsborokkal) egyik állomása, eredményként felemás.

Illatban sárgadinnye és trópusi gyümölcsök (ananász), az első korty pedig annyira borsos, hogy pezsgésre (széndioxid) gyanakszom. Gyönyörű sárga szín, szép savasság, de a vastagság és az intenzitás nem tükrözi vissza a színt és a 14%-os alkoholt. Másnapra kisimul, az ízek erősödnek, de azért nem jut közel a legutóbb nyitott, 9000 forintos Birgit Eichinger-tételhez (Gaisberg Erste Lage 2017).

6 pont, 6250 Ft (KisBécs)

van_Persil Creative Commons License 2021.12.04 -16 0 92518

Az elején még igaz lehetett, hogy az oltott nem terjeszt, de a koronavírus a természeténél fogva mutálódik (szemben a Mér Kell Y állításával, miszerint nem), új utakat keresve, a delta nagy veszélye pont az az amúgy kegyetlen alfa(?) variánssal (amelyik angliából jött) szemben, hogy az oltottakban is ugyanúgy fel tud szaporodni, max nem tesz (nagy) kárt agazdaszervezetben, de a környezetét ugyanúgy be tudja fertözni. ezért kellett volna kötelezö maszkhasználatot és távolságtartást elrendelni, ezért hibbant dolog úgy csinálni a vendéglátásban, mintha nem lenne járvány, etc.

Ami meg a legnagyobb hiba volt, végig azt sulykolni, hogy ez csak az idös, alapbetegséggel rendelkezöket betegíti meg. azon kevés információmorzsa alapján, amit el lehet csípni, fiatal oltatlanok tömege van kórházban. Sajnos.

Előzmény: Hepci (92515)
Hepci Creative Commons License 2021.12.04 0 1 92517

Annak nincs semmi sportértéke, ha faszfejnek nevezek olyat, aki saját bevallása szerint is faszfej. :)

A döglött kismacskára történő gyíkverés emlegetése még meggondolható...

Előzmény: BZoltan (92509)
Hepci Creative Commons License 2021.12.04 0 0 92516

Képzeld el, hogy milyen szar lenne, ha a töröltetés után megint meggondolnád magad és mégis egyetértenél korábbi magaddal. :)

Előzmény: kifli (92510)
Hepci Creative Commons License 2021.12.04 0 0 92515

Láttam azt a hozzászólást, nagyjából emlékszem is rá, de nem tudom, hogy mire gondolsz - semmi különösebben durva nem volt benne.

*

Az Azonnali hozzáállásában a témához én pont az ellenkezőjét, pozitívumot láttam. Nem volt ott vírustagadás, én még oltásszkepticizmusnak is csak részben nevezném: nem csatlakoztak a kánonhoz és ez szerintem jó/érték, amikor a kormánymédia és az ellenzéki média egyaránt uniszónóban tolta azt a baromságot, hogy oltani mindenkinek, aki értelemmel rendelkezik, kötelessége, sőt, erkölcsi kötelessége, a többieket (felelőtlen, hulladék emberek) pedig üstöllést meg köll fosztani emberi jogaiktól. Hát egy nagy, ámbrás faszt!

Írtam már itt egyéb témában, de erre is igaz: amire azt mondják, hogy nincs alternatívája, annak (is) mindig van alternatívája. A pufajkás Gyulának is volt, a talán besúgó Árpibácsinak is volt, a nyurga pápai bolondnak is volt, ennek a töpszli és nagyon lopós felcsúti diktátorfélének is van. És természetesen az oltásnak is van, bármit is mond bárki, vagy a Merkely Béla.

Az oltásnak alternatívája/kiegészítője az értelmes mértékű lezárás/korlátozás/maszkhordás. Ez utóbbi óvhatja meg csak azok életét, akik koruknál vagy pechüknél (genetika) fogva erősen sebezhetőek, vagyis oltva is belehal(ná)nak a betegségbe. Ma már senki nem tagadja, hogy vannak ilyenek.

A másik dolog az, hogy az oltást egyetlen igaz útnak nevezni akkor lehetne, ha az oltottak egyáltalán nem terjesztenék a vírust és logisztikailag megoldható lenne, hogy egyszerre a népesség 90+ százaléka legyen védett. Ez utóbbi csak akkor lenne így, ha nem használtak volna itthon szar vakcinákat (is), valamint az oltás legalább egy évre kiterjedő védettséget adna. Hónapok óta tudható, hogy egyik feltétel sincs meg. Amíg nem létezik normális kormányzati kommunikáció és nincs egyértelmű tudományos igazság sem, felelősségteljes média nem tolhatja teljes erőbedobással a kormányzati eredetű vagy máshonnan származó, oltástálib mantrákat.

Előzmény: BZoltan (92508)
Daeril Creative Commons License 2021.12.04 0 0 92514

Ők csinálták az interjút náluk lehet elolvasni. Így mennek ezek a dolgok...

Előzmény: BZoltan (92506)
kifli Creative Commons License 2021.12.04 0 0 92512

Látod ezek is hit kérdések…

Előzmény: BZoltan (92511)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.04 0 0 92511

Nem mindenki bír az önreflexióra és önkorrekcióra való hajlandósággal és képességgel :D Alapvetően ezek nem is kötelező képességet. Van aki ad erre, van aki nem. Tudod olyan ez mint a korona oltás beadatása... az is olyan, hogy vannak akik belátják, hogy ez jó nekik és a közösségnek amiben élnek és vannak akik ezt nem látják be.

Előzmény: kifli (92510)
kifli Creative Commons License 2021.12.04 0 0 92510

Én nem szoktam töröltetni még azokat a hozzászólásokat sem amitket megbánok, vagy később nem értek magammal egyet, hiszen ez is írói munkásságom része

Előzmény: BZoltan (92509)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.04 0 0 92509

Amennyiben ezt az illető nehezményezi és magáról ő nem állítja más nyilvános forrás szerint, hogy faszfej lenne úgy igen. Rólam például nyugodtan írhatod, hogy faszfej vagyok, mert ezt több alkalommal, online/offline én magam is megerősítettem. De azt nem írhatod le, hogy döglött kismacskákra verem a gyíkot, mert erről én nem szoktam nyilvánosan beszélni.

Előzmény: Hepci (92503)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.04 0 0 92508

Sunyi módon befújtam magamat a moderátornál és kértem annak a hozzászólásnak a törlését. Ugyanis nem illik nagy nyilvánosság előtt érzékeny IRL információt leírni.. főleg ha az nem is igaz.

Előzmény: Hepci (92502)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.04 0 0 92507

A somlói juhfark megreformálás egy óra alatt körbesétálható borvidék 70-80 hektárján történt. Az olaszrizlinget meg négy megyényi területen 3000 hektáron kellene megváltani.

 

Az, amit  az osztrákok csináltak arra igazolás, hogy Magyarország egy irgalmatlanul fasza hely lenne... a magyarok nélkül.

Előzmény: Hepci (92505)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.04 0 0 92506

Meg van ez a tartalom valahol máshol? Nem szívesen kattintok a NER indekszére :(

Előzmény: Daeril (92489)
Hepci Creative Commons License 2021.12.04 0 0 92505

Ha valami jó, bármilyen előéletet és előítéletet le lehet bontani vele, sok melóval és türelemmel.

Kb. 20 éve még Somlóról és a juhfarkról azt gondolták a népek, hogy az egy ihatatlanul savanyú fos. A soproni kékfrankosról meg azt, hogy felmarja a betont, nem kell mellette fúrókalapács.

Azt osztrákokról meg azt gondolták, hogy egy borpancsoló nemzet...

Előzmény: BZoltan (92501)
Hepci Creative Commons License 2021.12.04 0 0 92504

Nem drágállom a Krauthaker-olaszt 4 rugóért, csak nem ismerem.

A Figula Sóskút, Száka és Sáfrán, amiket referenciának vélek, ilyesmi árban vannak, a komolyan vehető labanc arcok olaszai meg jóval drágábbak.

Rendelek majd pár palackot a Pannontól.

Előzmény: mbukovics (92500)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!