A sok egyforma külsejű gépek közt egy kis eligazodást szeretnék létrehozni ,miszerint nem a külső és a márka számít hanem a belső szerkezet ! Várok ide mindenkit aki már látott ilyen gépet szétszedve és készített képet róla ,vagy van robbantott ábrája hogy mások is tudjanak jól választani a sok egy kaptafára készült gép közül !
8 millióért egy elektromos szerintem marha drága ,viszont nem kell tankolni ! Nagy kérdés -10,ben meddig jut el ! A hibrid meg megfizethetetlen kategória . A házunk árában lenne ((::!! edig a filmen 9000 dolcsit mond hát az nem 8 milla ,még a felese nagyon
Szerintem az olaj egy elpusztithatatlan valami,ami aranyárban vetegszik. A Juingok is milliomosok lettek,vagy aki csak a kereskedelmében picit is érintett......
A Mol ingyé fogadja a sok kis ember sok kis olaját. Elviszik a finomitóba,megszűrik,adalékozák,csomagolják,és kincstári áron eladják,újból,és újból...... Szerintem,ezért tilos a tüzelése !!!!!!
Ittvan például egy autó története,mááááá csak azért rakok ide ilyet,mert lásd a példád. Egy porse benzin zabáló,vagyis környezetszennyező a javából,mégis gyártják.
De rácsesznek a meteor bombázás ellen nincs védelem és sokáig nem is lesz ! Egyszer láttam hogy az űr állomáson is néha lyukak keletkeznek amiket foltozni kell ,mert kiszökik az oxigén ha nem keresik rendszeresen a lyukakat . Ezek a gyorsan közlekedő meteorok mindig érkeznek valhonnan . Csak telibevágja a gazadok állomását egy nagyobb féltégla úgy 200 000 km/h val ((::!!
Elég volna csak a napenergiát, a szelet és a vizet normálisan kihasználni, nem kéne itt erdőket lemészárolni évente, hiszen az sem úgy nő ki a földből, mint a csicsóka.
Tudod erre csak annyit mondok, hogy az okosok (?) alkottak egy törvényt, ami elvileg a mi érdekünket szolgálja, aztán a "nagyok" általában sz..nak rá és valahogy kibújnak alóla, a kisembereket meg megbüntetik ha bútorlappal tüzelnek mert be akar fagyni a "sejhajuk"...
Erről a környezetvédelemről jut eszembe az űrkutatás.
Az "emberiség érdekében" milliárdokat áldoznak rá, közben a valódi cél az, hogy mire élhetetlen lesz a Föld, az elitet (aki meg tudja fizetni) át tudják telepíteni egy másik bolygóra vagy űrállomásra.
De mivel az elit ott sem akar majd dolgozni ezért szintén az "emberiség érdekében" milliárdokért fejlesztik a mesterséges intelligenciát és robotikát, hogy majd legyen ami kiszolgálja őket, napelemmel feltölthető és nem fogyasztja a drága oxigént mint egy halandó melós...
Ha ezeket a pénzeket valóban az emberiség érdekeire fordítanák, sokkal jobb világ lenne itt a Földön és nem kellene a pusztuláson gondolkodni...
Füstgáz elvezetés: A lehűlt füstgázok egy kéményrendszeren keresztül távoznak a szabadba. Fontos, hogy a kémény megfelelő méretű és kialakítású legyen, és rendszeresen ellenőrizzék a károsanyag-kibocsátást, hogy megfeleljen a jogszabályi előírásoknak. Egyes rendszerek füstgázszűrőket is alkalmaznak a kibocsátás további csökkentése érdekében.
Nagyon köszönöm a megnyugtató,és preciv válaszod,bár vélhetően te megtaláltad a törvényt,amit az okos ember megalkotott,és ezt másoltad ide. Elgondolkodtam,mert szerintem ez csak fél igazság........
Van egy mondás : Előbb a környezetünk megy tönkre,majd jövünk mi emberek,vagyis az ember önmagát pusztitja.....!
Irtam az első mondatomban okos ember jelzőt.
Csernobil szennye ugye,ha jól tudom 70év alatt semmisül meg....?
Kb félidőben tartunk,vagyis már megfeleződött a kis méregzsák....!?
Csak egy egyszerű kérdés : Melyik mérgezőb,az olaj elégetése,vagy a tüzifával behordott csernobil szennye,aminek melegénél melegszünk,döntjük neki a leleg radiátot oldalának a hátunkat !!!!?????Fűrészeléskor tüdőnkbe szivjuk a radióaktiv szennyet........!!!!!
A radiátor,ami ugyebár nem ólomból készült,ami átengedi a rádióaktiv vitamint szervezetünkbeeeeeeee !!!???
Ugye érdekes eszmefuttatás !?
A gáz,meg az áram lenne a legegészségeseb fűtő energia,de köztudott,hogy ez csak néhány embernek adatik meg,a kisember ezt megfizetni képtelen !!!!!
Nem akarok olajjal tüzelni,csak a FACEBOK közösségi oldalon olyan nyiltan mutogatják egymásnak a házi barkácsolású fáradtolaj égetőiket,hogy azthittem,legálissá vált ez a fűtési mód,ezért kérdeztem rá......!
Sőt,gyári , kazánhoz való fáradtolaj égőfejeket is látni a világhálón,sőt,kinai gyártmányokat is beengedték. Hát ezért kérdeztem rá. Vagy ezek égésterméke vitaminná válik,én érdekesnek tartom..........
90-es évek elején dolgoztam pár évet egy kórház műszaki osztályán. Ebben az évben állitották le a pakura égetést. Ugye érdekes,évtizedekig használták a nyersolaj végtermékét tüzelésre,minden bizonnyal ez egészségünket szolgálta,hisz egészségügyben történt !!!????
Tilos ! Le kell adni a benzinkutakon ! Sőt hamarosan oda érünk hogy ha a kocsiban cserélnél azt házilag nem teheted meg ,mert a fáradt ollajjal el kell számolni !
"Alapvetően csak tiszta, természetes eredetű tüzelőanyag – például száraz tűzifa, fabrikett vagy pellet – használható. Ezek égése során kevesebb káros anyag jut a levegőbe, így megfelelnek a környezetvédelmi és egészségügyi előírásoknak. A nedves fa használata ugyan nem tilos, de nem ajánlott, mert rossz hatásfokkal ég, fokozza a koromképződést és a légszennyezést.
festett, lakkozott, pácolt vagy ragasztott fát (bútorlap, rétegelt lemez, forgácslap);
textilt, rongyot, cipőt vagy bármilyen szintetikus anyagot;
papírt, kartont és újságot nagy mennyiségben (kis mennyiség gyújtósnak még elfogadható, de nem tüzelőanyagnak);
vegyszerrel kezelt mezőgazdasági hulladékot (növényvédőszer-maradékos szalma, fólia);
veszélyes hulladékot (akkumulátor, olajos rongy, festékes doboz) eltüzelni.
Ezek az anyagok ugyanis égés közben mérgező gázokat, nehézfémeket és koromrészecskéket bocsátanak ki, amelyek súlyosan szennyezik a levegőt, valamint károsítják az emberi egészséget és a fűtőberendezést is.
A szabályok megsértéséért akár 100 ezer forintos bírságot is kiszabhatnak."
Tudtommal a fáradt olajhoz speciális/an átalakított/ égető kell. Kérdés, hogy van-e annyi olaj amiért érdemes pénzt beleölni és rizikózni...
"A kenőanyag egészségre ártalmas anyagokat tartalmaz, ezért a Környezetvédelmi Törvény előírja, hogy a megvásárolt kenőanyagok minimum 70%-át az erre engedéllyel rendelkező cégeknek kell átadniuk a kenőanyag vásárlóknak. A veszélyes anyag begyűjtésének, feldolgozásának, megsemmisítésének engedélyét szigorú feltételekhez kötik. (A fáradt olajjal való fűtés veszélyes hulladék megsemmisítésének minősül. Erre NEM AD ENGEDÉLYT A KÖRNYEZETVÉDELMI HIVATAL!)
A hulladékgazdálkodási bírság mértékéről szóló kormányrendelet alapján a bírság összege függ a meghatározott alapbírságtól, valamint a hulladék jellegétől és mennyiségétől. Ez azt jelenti, hogy a legenyhébb büntetés esetén 9 000 Ft-os alapbírsággal kell számolni, amely a hulladék veszélyes jellege miatt egy tízszeres szorzóval párosul. Tehát a legkisebb büntetés 90 000 Forintot jelent. Amennyiben az ellenőrzést végző hatóság úgy ítéli meg, hogy a mulasztás miatt a szabálysértő veszélyezteti a környezetet, úgy a bírság közel félmillió Forintra is rúghat.
2014. január 1. óta a kenőanyagok jövedéki megfigyelt termékek. Ez azt jelenti, hogy bizonyos mennyiség feletti kenőanyag vásárlásról a NAV jelentést kap az online pénztárgép rendszerén keresztül, tehát a kenőanyag vásárlásról, vásárlóról pontos nyilvántartása van."
Ha nincs 15 ledolgozott éved akkor semmit sem kapsz ! Ez már így van régtől ,mert a tesómat le se százalékolták mert nem volt meg a 15 éve csak 13 évet tudtak összeszedni neki és nem kaphat semmit sem . Ha majd betölti a 65 évét akkor lesz neki majd nyugdijja kb 28 600 forint ennyi a legkisebb nyugdijj az öregségi 65 évet betöltöttnek . Az ápolásira viszont nagyon jól fizetnek ha sok évig azon van valaki . A 96 éves bácsi lánya két éve lett nyugger és 3 év munkaviszonya volt a többit ápolásin volt és 176 lett a nyugdijja ami már 200 felé ért az emelésekkel . Nem azt mondom hogy sok de amit tett ahozz nagyon jó ! Ezért nem fogok már melózni és megyek a nyesre , minek sokkal több nem lessz anyugdijjam ha 45 évet melózok ,de már így is 42-43 évem van ! Bőven elég amit eddig dolgoztam .
Kell neked agoloknál lakni ((::!! Te nem oda való vagy ,lehet a 66-se éred meg ((::!! Sorra halnak a kollégáim 66 tájékán ,de olyan is van aki meg sem érte fél évvel előtte meghalt mielőtt betöltötte volna a 65 évét . Az iskola társaimból már alig élnek és nem csak a férfiak a lányok sem és csak én is 61,5 éves vagyok . Az átlag életkor itt van 61 év környékén ,én már nyerésre állok épp mert ezt már fél évvel meghaladtam .