Szia Tomas. Már nincs meg a cég, de bármelyik ponyva- gyártó elkészíti. Budapest. XX. Kerület Grassalkovich úton és Dunavarsányban tudok ilyet. Google keresőbe sokat találsz ha rákeresel, és kiválaszthatod a hozzád legközelebbit. ;)
Nincs vele sok tennivaló. Mondhatni kivételesen jó állapotú példány. A szigetelő gumicsíkok cseréje lesz esedékes. A forrást pár oldallal visszább meg is találtam.
30éves skif m2 felújítással kapcsolatos terveim/kérdéseim:
1, skif m1 elősátor cső elosztója el volt törve. Hegesztése sikerült, vagyis a 30 éves orosz anyag még nem spéci új dobd ki ötvözet. Ez is volt az elvárásom, hogy ez még hegeszthető lesz. Érdekelne ha valaki hegesztette az utánfutó kasznit, az hol és hogyan csinálta (van a fedélen itt ott egy rozsda lyuk amit javítani kell majd), vagy más megoldásal tapaszt hegesztés helyett?
2, utánfutó ülőtér átalakítása alvásra. Vettem egy kemping asztalt az obiban CMI Kempingasztal 70 cm x 55 cm, láb magasság 65cm ami 25cmre rövidíthető, ezt kellene egy szintre hozni az utánfutó ülő részeivel, ilyennel kapcsolatban valaki már próbálkozott? Mik a tapasztalatok?
3, elősátor toldása. Van egy extra elősátor rudazatom ezzel bővíteném ki az elősátrat. Van-e ötletetek hol vágjam ill toldjam ki az új résszel a ponyvát? Milyen sátor ponyva anyagot javasoltok toldásnak?
4, tető box az utánfutó tetejére. Tervezem egy HAKR BC1 300literes tető boxnak az utánfutóra szerelését. Hasonlót csinált már valaki? pro és kontra? felfüggesztés illetve menet tulajdonságok változása vontatáskor?
Szia, kíváncsi vagyok hogyan válik be neked a luxus csoda. Én apósomtól kértem el a sziffet, az nem annyira luxus (nincs benne beépített tűzhely és mosogató). Azt kezdtem most újítgatni, hogy mi is kipróbálhassuk a vándor életmódot, mi 5en vagyunk, 2 felnőtt és 3 gyerek (11,7,1). Neked kel még valamit újítani, vagy azonnal használható?
Nekem van egy megkímélt állapotú CT6-2W típusú sátras utánfutóm. 1989-es évjáratú. Négy alkalommal, összesen kb. két hónapot használtuk. Húsz éve zárt, fedett garázsban áll. Minden eredeti rajta. Kell rá két új gumi (a férjem szerint a ráfutófék fékbetétjét is ki kell cserélni, mert valószínűleg elöregedett), és használható. Műszaki vizsgája nincs. Szerettük, de rá kell jönnünk, hogy ha az elmúlt húsz évben nem használtuk, már nem is fogjuk. Budapesten, a XIV. kerületben lehet megtekinteni. Eladási ára 100.000 Ft.
Szia, a ponyvák hol készültek magyarországon? Érdekelne engem is egy ponyva rész utángyártása. Van 2 elősátor rudazatom, azt összerakva hosszabb lenne az elősátor, azt kellene kitoldani ponyvával.
Szeretném megjavítani/lecserélni az utánfutóm hátsó részét, amit egy kamion eldeformált. Ez egy Camptourist ct5-3. A hátsó "konyha" részre lenne szükségem. Ha valki tud roncs, ponyvátlan, vagy bármely más okból kis értékű esetleg használaton kivüli példányt, annak várom a jelentkezését. Ha valaki ismer más forumokat, helyeket ahol ilyesmit fel lehet lelni, annak is nagyon örülnék.
Camptourist ct 5-3 eladó. Fel kell újitani, vagy donornak. Belseje jó állapotban van, sátor is. Sok pótalkatrésszel. Sajnos időhiány miatt nem tudok vele foglalkozni. Műszakis, rendszámos, 65 ezerért vettem klubtársak elvihetik MOST 50 ezerért !
Némileg bosszant, hogy a CT6-2W-n az ülőpad alatti tárolókhoz csak úgy tudok hozzáférni, hogy ki kell nyitni a futó tetejét. Ez miatt ezt nem lehet a garázsban csinálni, ki kell húzkodni a szabadba, és két ember kell hozzá... ráadásul, ha a zsanér oldalon kényelmesebben akarok rendezgetni, még a sátrat is ki kell nyitni valamennyire...
Azt találtam ki, hogy jó lenne ha lenne rajtuk oldalajtó, hogy csukottan is bele tudjak nyúlni....
Üdvözlök mindenkit.Egy barátom a fülembe ültette a bogarat igy tegnap megleptem magunkat egy 1986-os camptourist ct5-3 al,egy idős kempingezős házaspártól.Már első látásra nagy szerelem alakult ki,szinte makulátlan a szerkezet.Kisértetiesen hasonló az én esetem is apáméval,ugyanis ő a peca miatt vett kabinos vitorlás hajót,és a végén a hajó maradt a peca elmaradt.Én a terepjárózáshoz használtam sátras pihenő alkalmatosságot,de érzem a kempingezés lesz a fő csapás irány :)
Üdvözlöm! Hmmm... esetleg e-mail-ben elkérhetném Öntől a két utasítást? :) Innen sajnos nem lehet nagy méretben letölteni... és épp most lettem gazdija egy ilyen ufónak, hátha ad némi támpontot. :) Kösz: Tamás
Helló. Maga a szerkezet orosz, a ponyvák pedig Magyarországon készültek hozzá. :) Mi harmadik évtizede használjuk. Ha vigyázol rá, és időközönként (2 esetleg 3 hónap) kiszellőzteted, nem fog berohadni, és csodás pihenésekre használhatod sokáig.
(CT-5-3) 110.000 Ftért érdekel valakit sátras utánfutó lerjárt okmányokkal? Műszakival 160.000 Ftért? Vannak hibái, 10 éve nem volt használva. Egy helyen beázott a sarkon a az utánfutó teteje, a faanyag megrohadt alatta, de nem olyan nagy a probléma mint amilyennek hangzik. Sátor elég jó állapotban van. Személyes megtekintést igényel! Van képem is ha valakit komolyabban érdekelne. Az ár fix garázsban áll, jó helyen. színe: vajszín, barna, bordó kombináció.
Újabb segítséget kérnék tőletek. Ma vettük elő téli álmából a Camptourist ct6-2w futónkat. Szerencsére tökéletes állapotban van, de észrevettük, hogy a vonófejen lévő gumiharang eleje elszakadt. Holnap mennénk vele műszakira....
Meghúzhatják ezért? Illetve tudja-e valaki a gumiharang pontos típusát és beszerzési helyét?