Keresés

Részletes keresés

Szilard Kigyo Creative Commons License 2011.02.19 0 0 2611

Nehogy mar kapjon barmit is. Ez abszurd lenne.

Előzmény: Detonátor (2609)
Detonátor Creative Commons License 2011.02.19 0 0 2610

Azonnal szabálysértési őrizetbe kellet volna venni és most nem lenne ez az egész hajcihő...

Előzmény: Törölt nick (2607)
Detonátor Creative Commons License 2011.02.19 0 0 2609

A biztonsági őr lehet, hogy többet fog kapni mint a tolvaj...

Előzmény: Antisystem (2606)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.19 0 0 2607

épp arra gondoltam, hogy a tárgylásig való hetekben, hónapokban még néhány embert magával rántott volna

Előzmény: Antisystem (2606)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.19 0 0 2606

és az ítéletből, tárgyalásból nem jött volna így át, hogy Bakács mennyire megvezette az őt védőket is!

Ezzel nem értek egyet, szerintem sokkalta ütősebb lett volna azzal szembesíteni teszem fel, hogy "Tibor, te egy 2000 Ft-os szalámiról beszéltél, az itéletben 5000 Ft  kár van, akkor hogyis van ez? Mit és mikor loptál még?" - mint hogy egy legalábbis kétes eredetű videón vitázunk... amin még akár jól is járhat az érintett, mind anyagilag, mind erkölcsileg...

ők lettek idejében intve amúgy.

Ebben viszont lehet valami.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (2605)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.19 0 0 2605

nem tudom.

Bakács egy közösséget vezetett meg, a médiát használta emberek befolyásolására.

nem ugyanaz a helyzet. ebben az esetben szintén hasonló úton lehet megmutatni mennyire nem úgy vannak a dolgok, mint ahogy állítja. a rendőrség nem tette volna így ki a felvételt és az ítéletből, tárgyalásból nem jött volna így át, hogy Bakács mennyire megvezette az őt védőket is!

és ez a legfontosabb: sok ember vehette volna még a védelmébe addig, míg ez törvényes úton kiderült volna és akkor ezek az emberek úgymond "kígyót mellengettek volna a keblükön"

ők lettek idejében intve amúgy.

Előzmény: Antisystem (2603)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.19 0 0 2604

Látom előre megválaszoltad, amit írtam:)

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (2602)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.19 0 0 2603

kész lettem volna felhasználni valaki ellen, hogy az igazságot védjem. Akkoris, ha ennek következményei lettek volna rám nézve.

Az OK de hogyan? Úgy, hogy átadod az érdekelteknek és az illetékes hatóságoknak, vagy úgy, hogy kiteszed a youtube-ra? 

és hozzáfűzöm,mert ez a legfontosabb: egy picit sem az én érdekemben, hanem egy közösség érdekében. Semmilyen anyagi és egyéb érdekem nem fűződött hozzá.

Ez is OK. Csak hát itt - egy kiderült, folyamatban lévő ügyben - pont a közösség valós érdeke nem látszik. A közösségnek abból semmi haszna, ha így 2 héttel előbb tudja meg, hogy Bakács nem mondott igazat, mint ha a nyilvános ítéletből tudná meg, jogszerűen. Nem látom a jogsértésből származható valós közösségi előnyt.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (2601)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.19 0 0 2602

igaz a másik fele a véleményednek logikus, de türelmetlen lehetett akár, vagy csak saját cáfolatának érezte a felvételt, érts úgy, hogy ő tudta már akkor, hogy Bakács nyilatkozatai hamisak.

Előzmény: Antisystem (2600)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.19 0 0 2601

"De egyfelől azt gondolom, utána nem házaltál vele a bulvármédiánál..."

nem erről van szó.

kész lettem volna felhasználni valaki ellen, hogy az igazságot védjem. Akkoris, ha ennek következményei lettek volna rám nézve.

és hozzáfűzöm,mert ez a legfontosabb: egy picit sem az én érdekemben, hanem egy közösség érdekében. Semmilyen anyagi és egyéb érdekem nem fűződött hozzá.

igaz: erkölcsi előnyöm később származott de ez akkor és ott nem számított.

ezért merem írni amit írok a biztonsági őrrel kapcsolatban. Mivel nem ismerhetjük, igenis kiindulhatok akár a saját tapasztalatomból. Persze kétesélyes: vagy igazságérzet, vagy haszonszerzés az indok. Csak ugye még egyik sem bizonyított

Előzmény: Antisystem (2600)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.19 0 0 2600

de tudod rögzítettem már beszélgetést úgy, hogy vállaltam a következményeit az igazam érdekében.

De egyfelől azt gondolom, utána nem házaltál vele a bulvármédiánál...

Másfelől meg magam sem vagyok vaskalapos önkéntes jogkövetés fan, sőőőt... tehát alapvetően el tudom fogadni azt, hogy adódhatnk olyan élethelyzetek, amikor az ember tudatosan hág át szabályokat. Nade szerintem annak alapkritériuma, hogy abból valami nagyobb jónak kell kell származnia, mint amit az adott norma betartása hozna. Tehát mondjuk egy kiszivárogtatásnak is lehet értelme, ha az ugye a watergate ügy... vagy a Wikileaks (bár erről már megoszlanak a vélemények), tehát pl. olyan dolog, amikor valami féle hatalommal szemben ultima ratioként marad a nyilvánosság ilyen formája.

De annak, hogy egy folyamatban lévő szabálysértési ügyben bárki is szivárogtasson, annak a világon semmi értelme, az igazságérzet nevében majd a jogerős nyilvános ítélettel is lehet szembesíteni Bakács előzetes nyilatkozatait... azon a világon senki nem nyer semmi érdemit, hogy erre mondjuk 3 héttel előbb kerülhet sor...

Ugye a másik értelem, ha az illető ezzel akar magának munka nélkül hasznot szerezni. Az meg amellett, hogy bűncselekmény,  erkölcsileg sincs még annyira sem rendben, mint az, amiről szivárogtat...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (2599)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.19 0 0 2599

hogyne.

tisztában vagyok a biztonsági kamera által rögzített felvételekre vonatkozó szabályokkal, legalábbis annyira, mint akinek van.

tudom, hogy jogszerűtlenül került ki.

de tudod rögzítettem már beszélgetést úgy, hogy vállaltam a következményeit az igazam érdekében.

Előzmény: Antisystem (2598)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.19 0 0 2598

Persze... vagy azonosítási célból, de akkor ottan virít ugye kínosan a GYANÚJÁVAL szó is, vagy a beleegyezésükkel.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (2591)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.19 0 0 2596

Pontosan, és ez így normális...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (2593)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.19 0 0 2591

meg sokszor van a médiában bűnözőkről rögzített felvétel bemutatva.

Előzmény: Törölt nick (2582)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.19 0 0 2590

A munkáltatója nem köteles tudni,

Miről, hogy mihez van joga a munkahelyén????

és y bizonyitani is tudja,  akkor  nem követtek el személyes adatokkal való visszaélést, mivel a köznek joga van tudni, milyen ember is valójában az, akire rábizza a városvezetést.

Ez pontosan így van. És bizonyítani ugye az adott ügyben született jogerős fegyelmi/szabálysértési/bírósági döntéssel tudja, ami adott esetben nyilvános. Látsz itt ilyet?

De gondolj már bele kicsit... van egy rakat helyen köztéri kamera. A te logikád szerint, ha X.Y azzal foglalkozó alkalmazott lát mondjuk tilosban parkolókat (ugyanolyan szabálysértők, mint az ontopic) akkor azt joga van egyből az internetre is postolni. Hát nincs.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (2589)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2588

Megjegyzem: joga is volt hozzá.

Te adtál neki? Mert ugye sem a munkáltatója, sem a yard nem tud erről a jogáról....

A köznek jogában áll tudni, hogy ki tolvaj, ki erőszakoló, ki rabló, már csak az önvédelem okán is.

Így van, ezt a célt szolgálja az ítéletek nyilvános volta, meg az eljárások mérlegelés alapján nyilvános volta.

Viszont a köznek ez a joga nem korlátlan. Gondolkodtál már azon, hogy miért nincs a bírósági ítéleteknek publikus kereshető adatbázisa szinte sehol a világon?

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (2586)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2587

Nem, hát a tárgyalás és ítélet nyilvánossága az fontos garancia minden érdekelt fél számára, az ugyanúgy lehet érdeke a vádlónak is meg a vádlottnak is adott esetben*. A kaloda az kicsit más, az ugye a "megalázó büntetések tilalma" alá esik.

ÜdV

ps: persze dönthet úgy bíróság akár polgári akár büntetőperben, hogy a nyilvánosság vélhetően több kárt hozna mint hasznot, és rendelhet el zárt tárgyalást is. Az ítélet akkor is nyilvános.

Előzmény: Törölt nick (2583)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2580

Nyugi, az ő esetében nem videora fogja venni, és ki fogja plakátolni a média, hogy hogyan vett át tőlük mondjuk zsét a videóért - már ha átvett persze - hanem a bíróság fogja eldönteni, hogy mi jogos, és mi jogtalan.

A másik meg az, hogy az valóban közérdek, hogy a szabálysértőt elkapják és felelősségre vonják, olyan méltányolható közérdek viszont NINCS, hogy mindenki ezen csámcsoghasson a bulvárirodalomban... ezen az alapon a piactéri kalodát is visszahozhatnád*...

ÜdV

* mondjuk a közvagyon milliárdos talicskázóival szemben szívem szerint én is visszahoznám... de nem villamoson bliccelőkkel, parkban huggyozókkal, meg bolti szarkákkal szemben...

Előzmény: Törölt nick (2574)
ISFC Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2578

"Az igazság kiderülése viszont közérdek"

Ebben speciel tévedsz, nem lehet a biztonsági kamera képét kiadni csak a rendőrségnek. Az igazság kiderítése, a bizonyítás ilyenkor már a rendőrség és a bíróság dolga.

Előzmény: Törölt nick (2574)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2577

Na ya... de hát vannak sokan .... Clintontól Bakácsig... akik nem ezt az utat választják, és még sokkal rosszabbul járnak, mint annakelőtte...

ÜdV

Előzmény: kátyja (2575)
evil1023 Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2576

Nem irtam hogy  bűnöznék, hanem ha véletlenül előfordulna, arra az esetre. Akkor azt akarom, hogy velem is az történjen, amit most helyesnek látok a bűnözökkel.

De nyugodj meg, számomra meg az ennyire érthetetlen,  hogy a bűnözést közszemlére tévő bűnösebb a bűnözőnél is. :)

Előzmény: Antisystem (2571)
kátyja Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2575

Semmit ne vallj be!!!!!!!!

Még azt sem, hogy megszületttél........

Előzmény: Antisystem (2567)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2573

Kifelejtetted, hogy a fonok tartozott a beosztottnak azzal a penzzel regota, ezert is itelt a biro ugy ahogy.

A szelektiv informaciokozles tevutra visz. De hat ezt biztos tudod...

Előzmény: Munchausen (2359)
kátyja Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2572

Nem kell lopni.

Oszt kész.

Előzmény: evil1023 (2570)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2571

Nézd, ez így jól hangzik, csak a világon semmi értelme, már bocs, de totál skizo gondolatmenet. Te most bűnöznél, de közben azt akarnád, hogy ez nyilvánosságra kerüljön?

ÜdV

Előzmény: evil1023 (2570)
evil1023 Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2570

Kérdést tettél fel, hogy szeretné-e az illető a saját adataid a blikkben látni? erre válaszoltam, hogy én igen, amennyiben adócsalást követek el, a saját adataimat szeretném viszontlátni a blikkben. 

Ha pedig szalámit lopok, és sajtot pakolok ki sunyin a zsebeimből, és erről felvétel van, azt is szeretném látni a médiában.

Előzmény: Antisystem (2568)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2569

Ja, ezt benéztem, az eggyel felette való jáccik:

Visszaélés személyes adattal

177/A. § (1) Aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével jogtalan haszonszerzési célból vagy jelentős érdeksérelmet okozva

a) jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel,

b) az adatok biztonságát szolgáló intézkedést elmulasztja,

vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő az is, aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével az érintett tájékoztatására vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget, és ezzel más vagy mások érdekeit jelentősen sérti.

(3) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha a személyes adattal visszaélést különleges személyes adatra követik el.

(4) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha személyes adattal visszaélést hivatalos személyként vagy közmegbízatás felhasználásával követik el.

ÜdV

Előzmény: Contempt (2540)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2568

A logikád ott van fordítva bekötve a témában, hogy amire bíztatsz, az sima önbíráskodás, mondjuk ÉN úgy döntök, hogy TE adócsaló vagy, és kiplakátolom... azt, hogy te csaltál-e vagy nem, azt a bíróság tiszte eldönteni, nem az enyém. Az ÍTÉLET az meg nyilvános, közérdekü adat.

ÜdV

Előzmény: evil1023 (2564)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2567

Bocs, közben el kellett húznom...

Mi volt a társadalomra veszélyessége a nyilvánosságra hozatalnak?

A példa, amit mutat. Már írtam... dolgozom egy adóhivatalnál mondjuk, úgy vélem, hogy XY másként él, mint az adóbevallása mutatja, és akkor elküldöm az adóbevallását a Blikknek?

(ez még a jobbik eset, a rosszabbik úgy hangzik, hogy ezen akarok keresni, és úgymond "közérdeklődésre számot tartó" adóbevallásokkal üzletelek a bulvársajtóval)

Ennek a magatartásnak SZVSZ milliószor nagyobb a társadalmi veszélyessége mint egy hazug bolti szarkának, mert a közbizalom aláásására alkalmas.

ÜdV

Előzmény: kátyja (2543)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!