Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
Mondtam én, hogy ugye! Pedig nem néztem utána a dolognak. Jó kis matek kellett egy átmérőn egybeérő mintát csinálni! De legalább volt miből fejlődni :-) A hamisok még lehet, hogy használják ezt a kütyüt, és kézzel élesítik a drehakést :-D
Imádom amikor hosszabban leírom ami a küldéskor a semmibe vész !
Tömören, a cnc a lusták elektronyos birkája ;-D
A xvi. században már mekkvót a mechanikus annnyja a témának, és englisben is van egy rend azóta akikhez csak illen géppel lehet beigazolni->díszeszterga.
Olyan struktúrákat gyártottak ami elképesztő volt akkoriban elektronyos programok nélkül , kizárólag mechanikusan !
Csakhát a mai " nagyeszűek " bizony eztetet elfelejtették...
Cirka 1530 derekáról datálták bizonyítottan dokumentálva, a giluzsálógép is akkortájt fogalmazódott mekkg ;-)
A folyamatosan gyorsuló spirálokat akkortájt már az inasok is reszelgették , csak a gyújtás nem volt meg a seggükben hozzá ;-D
Itten van egy illen gép-díszeszterga amivel akármit IS! lehet készíteni a mekkfelelő készülékekkel, min1 cnc-vel , csakhát a vezérlés még szafaládéval megy nem árammal.;-D
Értem az ál iróniát! :-) Hétvégén találkoztam egy értelmes, tanult, veled korabeli sráccal, aki a 80-as években a velünk szemközti házban lakott. Tehát földi, ugyanazok az ingerek érték, és még egy iskolába is jártunk általánosban. Meséltem egy jó, és érthető viccet neki, és nem értette. Nagyjából az volta szitu, mint egy kabaré jelenetben:
Egy férfi elmegy az orvoshoz, bekötött lábbal. Kérdi az orvos:
-Mi a problémája?
-Jajj doktor úr! Nagyon fáj a fejem!
-Akkor miért van a lába bekötve?
-Mert lecsúszott!
Aztán kiderült, hogy az édesanyja magyar tanárnő volt, és meg kellett kívülről minden kibaszott verset tanulnia, és helyesen írni. És ez a megfelelni akarásnak lett ez az eredménye.
Csak azt áruld el nekem, hogy miért ragaszkodsz a légüres térben mért parabólikus, egyenletes sebességű röppályához? Mert az olyan szimmetrikus? Jól hangzik? ;-)
Nem a holdon élünk, és nem a marson. Nem vagy Te Palik! ;-)
Ha csinálnál két egyforma összeillesztett fogaskereket, aminek a középpontjától egy irányba a két fogaskerékbe egy kimarást csinálnál, akkor a két fogaskereket a középponttól eltolva is tudnád használni, csak periodikusan változna a meghajtott fogaskerék forgása. Megfelelő hasonlóan eltolható fogaskerék áttétellel véleményem szerint egy exponenciális csigavonal is marható lenne. Biztos vagyok benne, hogy ezt már valaki kitalálta a gyakorlatban, de amióta van ez a CNC dolog, sokkal egyszerűbb leprogramozni egy ilyen projektet :-)
Bár én reggel elengedtem a témát, hogy a Robi presztizse ne sérüljön ;-)
De, ha már így beleálltatok a dologba, akkor idéznék egy rendőrségi tanulmányból, illetve olvassátok végig, ha van időtök, de a 20-33. oldalig érdekes, és engem igazol a tanulmány:
Az egyenletes sebesség is a pillanatra érvényes, mert a külső behatásoktól-változók miatt már csak egyenlőtlenül csökkenhet .
Kérdés, mihez képes egyenletes a folyamatosan változó, mi mutat egyenleteséget egy folyamatosan változó ciklusban egy megadott pályán.
Nagyon rövid pillanatra lehetne a gyorsulás és lassulás alkotóinak a lebontása és annak külső változói behatása, mert szerintem nincs azonos és egyenletesség a változóban.
A légüres tér is felépül valamiből amiben van ellenállás viszonyításképpen, ha estlegesen beszélünk valamiről ami mozog vagy sem benne .
Mikor a fogaskerekeimet csináltam a geometric-us chuck-omhoz ( a vésnökgolyó mögött van a lentebbi fotón , számodra ,-) ) ,
minden egyes fogszámnál és átmérőváltozásnál marótárcsát kellett váltanom, ( 2,25-ös modul ).
Annál sem lehetett beszélni egyenletesen változó ívről sem pályáról , mert szerintem nem az, ezért vannak 9-es sorozatban a fogaskerékmaró tárcsák mert minden legördülő kerék értékei változóak és nem azonosak , még ha a görbe azonos is.
Tehát folyamatosan változó, és minden csak nem egyenletes. ;-)
Már ne haragudjatok, de mi köze van a vákuumhoz a földi légkörben kilőtt lövedékhez? A vízszintesen kilőtt lövedéknek kapásból esik a pályája változó íven, és annak is csökken a sebessége. Szeretném, ha a 7.5J-hoz viszonyítanánk, és nem az 0.50-es BMG-hez ;-)
Nem is értem, hogy kaphattál edzői papírt, ha ezt sem érted. :-)
Ezen a képen a röppályagörbe szerinted milyen? Egyenletes ívű, vagy egyenletesen változó ívű? Mondhatnám, hogy klotoid ívű, de nem mondom, mert itt a lövedék sebessége nem állandó, hanem egyenletesen lassuló.
Miből gondoljátok, hogy az a tető akácból van tákolva? Bontottam már én is régi tetőszerkezetet, ami keményfából ácsolódott. De nem fűrészáruból, hanem
vékonyabb szálfákból A parasztság régen se volt hülye. Hogy a csontkemény rönköket felvágja pallónak a tetőhöz. No meg milliomos se, hogy teljen neki
készen megvenni.
A képen tényleg egy nettó idióta barkácsol, de az más kérdés...;-)
Az a tető max. habszivacsot tud majd megtartani.:-D
Nehéz gyerekkora lehetett a Robinak. Nála az egyenes, az egyenes! Pedig, ha tudná, hogy a lövedék változó sebesség mellett változó íven halad. :-) Főleg, ha még a szél is fúj.