Akik előreláthatóan részt vesznek a vezetéstechnikai tréningen azoktól kommentben szeretnék kérni egy pólóméretet és egy nevet melyre majd az okelvlelet kiállíthatják
Ja! És itthon. A garázsban. A nem tudom már milyen készülékből kiszerelt villany motorra rakott sokszor varrott polírozó koronggal. A hozzá való barna majd világos kék polírozó rúddal.
Jaj Phfilip már megint kötekedsz. Köztudott hogy a processzorok tetejét polírozzák, hogy jobb legyen a hőátadása. Biztos a csárli is azért polírozta vizes 2000-sel. :))
Csak valahogy nem értem mit kell ennyit molyolni a hátsó fékkel ? Ez nem bicikli.
A hátsó féket azért használjuk hogy jobb legyen a lassulás, merthogy a két fék együttes működtetése hozza a legjobb lassulást, de nem tudom miért kellene szélsőséges elvárásokat várni tőle.
DE ! Versenypályán alutárcsát raknak a féktárcsa helyére, hogy könnyebb legyen a hátulja és mert persze nem használják. DE ezek versenykörülmények. Te meg utcán használod.
Nekem Zephyr-em van 750-es. A hátsó fék pontosan ilyen amilyennek leírtad. Élég érzéketlenül adagolható,pedig én már csumára szétszedtem mint ahogy az elsőket is mert fel lettek polírozva.
De semmi hibát nem láttam és a fékcsöveim is fém fékcsövek.
De valahol olvastam hogy nem is szabad túl hatékonynak lenni a hátsónak.
Na, megtaláltam a cetlimet, amire felírtam. Bridgestone BT-45. Jókat írnak róla, és erre kapok jelentős kedvezményt, mint törzsvevő. Így fog annyiba kerülni, mintha az árgépen a legolcsóbbat nézném :) De legalább nem kell vele vacakolnom, felrakják, minden.
Kivéve, ha mondtok valami nagy okosságot itt nekem.
pontosítás és egyeztetés miatt még egyszer felteszem
A tavaly sikeres vezetéstechnikai tréningen felbuzdulva idén is szeretnénk ha csoportosan tudnánk elmenni Tibinek az alkalmas időpont április 30 Május 1 Ez elfogadható a csoport számára? kellene egy körülbelüli létszámot maghatározni ( nem csak márkatrásaknak ajánlott)
ilyesmi hibát a nem megfelelő betét és tárcsa párosítás szokott okozni az első és hátsó féknyergek azonosak a megcserélésükkel lehet egy próbát tenni ha van változás akkor a nyergben lakik a hiba a karmanytyú nem látható horonyrészei is tiszták?
Hát szerintem vlm. hibakódod lesz .. :-( Nekem is ER-5 volt előtte , és annak a hátsó fékjéhez képest a ZR-7 lényegesen (!) jobban fog és jobban is adagolható ! (Ahogy el is várható a dobfék és a tárcsafék közötti összehasonlításban) Legalább is nekem egyértelműen komoly javulást hozott a típusváltás - ebben is :-) A full szinteres betét csak megeszi majd a tárcsád, főképp hátul nem sok értelmét látom...
Alapjábavéve durván 40 éve motorozom ezt a típúst 1,5 éve nyúzom most raktam rá új hátsó gumit
Metzeler z-6-ot mivel az elsőm is ilyen na meg a régim is ilyen volt!
Még tapasztalatom nincs mivel az idő még nem volt oly kegyes egy keveset gurultam már az új gumival
de nem igazán éreztem jobb fékhatást az új kevésbé ki öregedett gumihoz képest!
Igazából azért vetettem fel ezt a kérdést hogy igazából típus hibáról lenne szó??- vagy valami egyéni problémámról?
Mert szeretnék utánna járni! Ahhoz képest hogy tárcsa fék nem érzem túl hatékonynak,pedig minden viszonylagosan fém tiszta ahogy azt féknél elvárná az ember!
Már elnyűttem egypár vasat előtte ER-5-öm volt de még annak is a dobfékje kezelhetőbb volt!
Szakmámat tekintve autószerelő vagyok és láttam és ültem is egypár két-és négykerekűn de ezt valahogy
el lehet koszolódva a karmantyú hornya de alapvetően a hátsófék nem fog máshogy működni mintahogy leírtad főleg nagyobb sebességeknél olyannal kéne megnézetned akinek van tapasztalata a tipussal és van összehasonlítási alap helyileg merre vagy?