Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

kisatila Creative Commons License 2018.10.31 0 0 6566

ha csak nem teszel belé egy újabb hardvert is 

Előzmény: .MitoGábor. (6564)
Steeef Creative Commons License 2018.10.30 0 0 6565

Szia! Ki kell szerelned a lámpát. üdv,Steeef

Előzmény: ohkazo (6563)
.MitoGábor. Creative Commons License 2018.10.30 0 0 6564

Látom, megy a navi téma. Bocsánat, annyira nem vágom, hogy pontosan milyen típusok vannak. 2011-es F11-em van, kis kocka navival. Road Map Europe West MOTION 2015-2 van rajta. Ha jól értem, akkor ugyanezt tudom csak felrakni rá, csak 2018-as verzióban?

ohkazo Creative Commons License 2018.10.29 0 0 6563

Sziasztok! F10-ben szeretnék xenon izzót cserélni, de a védőkupakot nem tudom letekerni két rögzítő csavar miatt (csatolt képen csak az egyik látszik). Tudja valaki milyen fej kell hozzá? Köszi!

Rumcice Creative Commons License 2018.10.29 0 1 6562

Mi felháborító? Mégis mi kéne, új autó a régi helyett? 1,6 millió autó EGR hűtőjének és szívócsövének cseréje igen sokba kerülne a világ legpénzéhesebb autógyárának, nem csoda, hogy vonakodnak. Ez nem egy japán/dél-kóreai márka, ahol ilyenkor a vezető kiáll, és földig hajolva bocsánatot kér, majd fizet a károsultaknak.

 

Ha megbontják az EGR-t, akkor kiderül, hogy minden úszik odabent a szívócsőben a koromban, olajban, kezdve a turbótól az összes kanyargó műanyag és gumicsövet, intercoolert, EGR-t, szívócsövet, hengerfej szívócsatornáit. Ezt az odaégett kormos olajat nem lehet ám csak úgy lepucolni. Rengeteg munkaóra, nagy megbontás. Ha 10 évig csinálja Európa összes BMW márkaszervize, akkor se érnek a végére. Ha meg arra hivatkoznak, hogy csak pénzért csinálják meg, mint pl. a vezérlés cseréjét, akkor csak az EGR hűtő és a szívócső kapásból félmillió forint.

 

Ezért inkább lapítanak és takaróznak a lejárt garanciával. Akié még garis volt, azt kártalanítják. De a 8 éves autók tulajai mit akarnak? Ha kigyullad az autója, hogyan fogja rábizonyítani a BMW-re, hogy konstrukciós hiba volt? Sehogy.

 

És amúgy ha elindulna is ez a kártalanítás, mégis hol állna majd meg a lavina? A láncszakadt motorcserés autók tulajai is konstrukciós hibára hivatkoznak majd? Akkor nekik is jár a kártalanítás, nem? Miért nincs előírva futásteljesítmény a vezérlésre? És akiknek még nem szakadt el a lánc? Azok mikor kapnak visszahívást ingyenes lánccserére?

 

El kéne már engedni végre a BMW-t. Prémium és minőség volt rá jellemző régen. De ez már több, mint 10 éve. De lehet, hogy 20 is. Mostanra csak az iszonyatos pénzlehúzásra utaznak, szervizigényes problémahegyeket gyártanak.

 

Van sok jó autógyár, akiknek az autói nem szaggatják a vezérlést, és nem gyulladnak ki. Gondtalan ember vagyok, mióta nem kell állandóan szervizelnem, és locsolnom a pénzt a BMW-nek.

 

Na nem offolok tovább, kívánok mindenkinek minél kevesebb meleg helyzetet.

Rumcice Creative Commons License 2018.10.29 0 1 6561

2018. augusztus 2-án írtam ab32 hozzászólására válaszul. Le lettem hurrogva.

 

Én az ilyenek miatt pártoltam el a márkától. Vezérlés, kuplung, lendkerék, ékszíjtárcsa, munkadíjjal másfél millió? Ugyan már.

 

Szép autók, nagyon jól használható autók, de iszonyatos szervizköltségek és hatalmas értékvesztés járnak vele.

Előzmény: Rumcice (6473)
Veszpremi Creative Commons License 2018.10.29 0 1 6560

https://totalcar.hu/magazin/kozelet/2018/10/28/olvastam_a_totalcar_cikket_tudtam_hogy_a_bmw-mnek_vege/

https://totalcar.hu/kozosseg/rsvptc/2018/10/29/tibor_megmentette_a_bmw-jet_a_tuzhalaltol/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Felháborító a bmw viselkedése, amikor emberéletekről van szó! Pályán ma elgondolkodtam, 110e van a vasban, hosszú kamionsort előzök, esélyem sem lenne kisorolni, ha jelez a motor, nincs 10 másodpercem hogy kiálljak és kimeneküljek, az biztos.

Előzmény: kisatila (6556)
Self-confidence Creative Commons License 2018.10.27 0 0 6559

Annyi megjegyzésem lenne, hogy nem kell feltétlenül 64G pendrive. Egy kisebbre fel kell másolni az első néhány mappát, ami felfér. Frissítés közben ha megette a fájlokat, akkor kérni fogja a többit. Ilyenkor beadod neki a következő adagot és szépen folytatja. Én pl egy 32-essel és egy 8-assal csináltam meg.

 

Az akksi nekem is lemerült, amikor egyszer nem menet közben csináltam. Indult, csak kiírta, hogy alacsony a fesz. Rá pár hónapra meg is döglött, szóval esélyes, hogy nálad is meg fog dögleni hamarosan. 4-6 évet bírnak, leginkább a stop-start használatától függően.

Érdemes a frissítést egy legalább 40 perces úttal összekötni.

 

Ha lifetime FSC kódot vettél, akkor azt nem fogja soha többé kérni. Állítólag nem minden lifetome FSC örök, van ami csak néhány frissítést enged. Én a régi autómat négyszer lefrissítettem, nem volt gond vele.

Előzmény: bmw525xd (6557)
kisatila Creative Commons License 2018.10.26 0 0 6558

Baró...!

Gratula!

Kösz!

Előzmény: bmw525xd (6557)
bmw525xd Creative Commons License 2018.10.26 0 1 6557

Megcsináltam a navigáció frissítését és gondoltam kirakok egy szerintem szájbarágós leírást , hogy más user-nek  ne kelljen annyit kisérletezni mint nekem tehát  ezek az Én tapasztalataim köszönöm a segítséget Navigáció frissítés menete NBT Next 2018-2  navigációnál (a saját tapasztalataim ) /köszönöm a segítséget azoknak a fórumtársaknak akik segítettek  / :

  • először a navigáció verzióját kell megnézni , a BMW (navigáció) menűjében lehet megtalálni  (NBT, CIC, NEXT stb. )
  • VIN szám feljegyzése (alvázszám utolsó 7 karaktere ), az FSC kód vásárlásakor kell , 
  • FSC kód vásárlása e-bay (én egy aknight720 nevű felhasználótól vettem   3900 Ft-ért , bankkártyás fizetésnél 15 percen belül megjött az FSC kód ..erre  később lesz szükség. 
  •  a térképfájl letöltése (https://www.bmwmvideos.com/bmw-navigation-updates-latest-bmw-road-map/) én innen töltöttem le a saját verziómnak megfelelő legfrissebbet (NBT-NEXT  Europe 2018-2)  a számítógép “ letöltés” mappájában benne lesz a fájl (esetemben ez ekkor 62Kb)  , 
  • ezt egy torrent alkalmazással “ megnyitjuk”   (le lehet tölteni torrent alkalmazást a netről..én az  u-torrent-et használtam ) …ez a megnyitás gyakorlatilag a frissítési állomány letöltését jelenti ez már komolyabb adatmennyiség lesz 24Gb  tömörített ZIP formátumban .
  • Ezt a tömörített állományt én kibontottam és a számítógép tetszőleges könyvtárában tároltam  , ez a kicsomagolás után  úgy néz ki , hogy van egy mappa  , amiben van 5db  6Gb körüli mappa és 3 db NFM,PKG,SIG fájl… 
  • na ekkor kell elővenni a 64 Gb  USB portot  és formatálni Fat 32 re  /számítógép/USB meghajtó  jobb egérgomb formázás / fájlrendszer /    A  Fat32  egy régiebbi fájl forma  az én gépemen  nem is volt , ezért egy fat32-formatálót is le kellett töltenem … amikor az USB  formázást elvégezzük az USB-n lévő összes adat elveszik (ami nem baj , csak előtte érdemes gondolkodni ha van rajta valami  ) !!  
  • ezután a kibontott állományból csak az 5 db 6GB -t körüli mappát és a 3 NFM,PKG,SIG fájlt másoljuk az USB re (így lesz gyökérkönyvtár belőle) … szerintem a sorrend fontos , mert én először erre nem figyeltem   nem is fogadta el az autó és jött a “ manipulált fájlok”- szöveggel , miután újra rámásoltam a fent említett fájlokat egyből elfogadta …lehet nincs összefüggés de ez az én tapasztalatom .
  • az autót gyújtás állapotba raktam (a navi bekapcsol) , a navigáció menübe léptem  beledugtam az USB-t   portba Nálam ez a könyöklőben van … a rendszer automatikusan felismeri a frissítést …és onnan írja is mit kell csinálni ez kb 40-50 perc  és már működik is a frissített verzió  (….ismét saját tapasztalat , hogy nemárt beindítani az autót , mert nekem rendesen lemerült az akksim a végére /ment a világítás és a rádió is / meg gondolom kezdi feladni a küzdelmet az akksim is  ),
  • az FSC kódot nekem később a 3-4-ik indítás után kérte … ezt értelemszerűen be kell pötyögni , és kész is .

 

 

kisatila Creative Commons License 2018.10.24 -1 0 6556

A 2018. október 23-án, a BMW gépjárműveket érintő tűzesetek kapcsán az európai piacra is meghirdetett intézkedésekkel kapcsolatban küldött levelére hivatkozva az alábbiakról tájékoztatjuk:

A BMW AG-tól, mint a gyártótól kapott információk szerint a szóban forgó visszahívási akció az EGR modul vizsgálatát és esetleges hibás alkatrész esetén annak cseréjét írja elő az érintett BMW gépjárművek esetében. A BMW AG által kiadott angol nyelvű sajtóközlemény alapján az érintett gépjárművek listája kibővítésre került, erről a következő weboldalon tud részletesebben olvasni:

https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0286151EN/bmw-group-expands-technical-campaign

A korábbi sajtóközlemény pedig az alábbi linken érthető el:

https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0283855EN/bmw-group-information-regarding-a-voluntary-technical-campaign

Amint a BMW Group Magyarország információval fog rendelkezni arról, hogy mely magyarországi autókra vonatkozik az intézkedés kibővített változata, arról az esetlegesen érintett ügyfelek a megfelelő csatornákon keresztül hivatalos értesítést fognak kapni.

Szeretnénk megjegyezni, hogy a BMW Group Magyarország csak a Magyarországon új autóként értékesített, az intézkedésben érintett gépjárművek listájával fog rendelkezni, a külföldről, magánimporttal behozott járművek esetében márkaszerviz partnereink tudják majd ellenőrizni az alvázszám alapján, hogy a kérdéses visszahívási akció vonatkozik-e egy adott autóra vagy sem. Amennyiben BMW gépjárművét új autóként vásárolta valamely hivatalos magyarországi BMW márkakereskedésben, abban az esetben is lesz lehetősége – akár már a hivatalos értesítés megérkezéséig is – bármelyik márkaszerviznél információt kérni, hogy a kérdéses gépjárműre van-e meghirdetve bármilyen visszahívási vagy műszaki akció.

Tekintettel arra, hogy a visszahívási intézkedés kibővítéséről csak a napokban született döntés, pár hetet igénybe vehet, mire a gyári rendszerekben elérhetővé válik az erre vonatkozó információ, ezért javasoljuk, márkaszerviz partnereinket kérdéseivel leghamarabb a jövő hét folyamán keresse fel (elérhetőségeiket honlapunkon itt találja).

Reméljük, válaszunkkal segítségére voltunk, és bízunk benne, hogy a BMW Group Magyarország, illetve a hivatalos BMW Márkakereskedések szolgáltatásait továbbra is teljes megelégedéssel tudja igénybe venni.

 

 

 

 

 

ohkazo Creative Commons License 2018.10.24 0 0 6555

16gb a térkép, valószínű kell neki a biztos 64 gb :D :D :D

Előzmény: BMW5harminc (6550)
kisatila Creative Commons License 2018.10.23 0 0 6554

Holnaptól a dízeleseknek lehet hívni a márkaszervizeket (?)

bmw525xd Creative Commons License 2018.10.23 0 0 6553

ok! köszi.

Előzmény: kisatila (6552)
kisatila Creative Commons License 2018.10.23 0 0 6552

Nem vagy publikus :(

Előzmény: bmw525xd (6551)
bmw525xd Creative Commons License 2018.10.22 0 0 6551

Igen az vagyok   23-a után jelentkezem !! köszi 

 

Előzmény: BMW5harminc (6550)
BMW5harminc Creative Commons License 2018.10.22 0 0 6550

inkább 64gb pendrive-t használj,mert a 32re nem fér rá!Ha siófok környéki vagy segíthetek

Előzmény: bmw525xd (6549)
bmw525xd Creative Commons License 2018.10.22 0 0 6549

köszönöm szépen !!! 

Előzmény: ohkazo (6548)
ohkazo Creative Commons License 2018.10.21 0 0 6548

Igen, letöltöd egy torrent klienssel (pl. uTorrent), letöltött fájlt kitömöríted és felmásolod egy 32 gb-os FAT32 fájlrendszerű pendrivere. Erről tudod telepíteni ha kesztűtartóban lévő csatlakozóba szúrod. FSC kód kell hozzá, ebay-ről meg tudod venni kb. 4000 forintért egy korlátlan frissítésre szólü kódot. Ebay-re írd be: "bmw lifeteime fsc code"

Előzmény: bmw525xd (6547)
bmw525xd Creative Commons License 2018.10.21 0 0 6547

És ez hogy működik , letöltöm stb .... rá valami adathordozóra ... feltölt ... FSC kód kell hozzá  ? köszi 

 

Előzmény: ohkazo (6545)
BMWretrofit Creative Commons License 2018.10.18 0 0 6546

BMW F10 CIC átépítése  G30 navira :

 

https://www.youtube.com/watch?v=0GKJcFFkHmo

 

ohkazo Creative Commons License 2018.10.16 0 0 6545

Lent belinkeltem a torrent fájlt, azzal le tudod tölteni

Előzmény: plusz-mínusz (6544)
plusz-mínusz Creative Commons License 2018.10.15 0 0 6544

Szia.

nekem eltudod, küldeni térképet?

köszönöm

Előzmény: ohkazo (6530)
BMW5harminc Creative Commons License 2018.10.14 0 0 6543

Szia!

 

Akkor ez már más mint az 520-as volt igaz?A váltóolajat ebben is lecserélted?Én mult héten cseréltettem le,meg volt még egy kis légrugó cserém is!

Előzmény: Self-confidence (6520)
kisatila Creative Commons License 2018.10.14 0 0 6542

Szerintetek mi lehet-

Rakok bele egy másik ugyan olyan akksit (másik atóból 2018) , regisztrálom de már másnap kiírja hogy tőccsem fel az akksit.

Illetve hátul nem az index hanem csak a piros lámpa villan fel.

IBS szenzor (szerintem) jó. Lehet nem alszik be a kocsi vagy meghülyíti a negatív sarura tett erősítő kábel? 

kisatila Creative Commons License 2018.10.14 0 0 6541

? nekem szólhatott..? 

 

 

Előzmény: BMWretrofit (6533)
BMWretrofit Creative Commons License 2018.10.12 0 0 6540

2011 BMW F10  be  BMW Adaptive LED lámpa beépítése :

 

https://www.youtube.com/watch?v=JbPpYxNn5cw

 

kisatila Creative Commons License 2018.10.11 0 0 6539

Köszönöm!

Előzmény: ohkazo (6537)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.11 -1 0 6538

Hátha valakit érdekel egy olyan autó, aminél nem kell remegni, hogy na vajon mivel basztak át, és nem is kell azonnal szervizzel kezdeni. :]

 

https://joautok.hu/hasznaltauto/bmw/5-os-sorozat-gran-turismo/530d-gran-turismo-aut/s8bkhjk/

ohkazo Creative Commons License 2018.10.10 0 0 6537
Előzmény: kisatila (6536)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!