Az alábbi képen látható úr, amúgy a világ harmadik leggazdagabb embere is szereti a Rolexet, de a befektetéseket illetően inkább szénhidrogénben utazik. :-)
Én is csak azért használtam eddig a forgatót, mert a folyamatos hétköznapi használat mellett a hétvégenként többnyire nem volt rajtam a mű és a péntek estétől hétfő reggelig, azaz a ca. 2,5 napig tartó nyugalmat már nem bírta áthidalni az óra járástartaléka. Ezért mindig állítanom kellett.
Csak most hosszabb időre pihentetném (banki széfem) és azt hallottam, hogy az nem tesz túl jót a benne lévő olajnak, ha sokáig nyugiban van. De feleslegesen viszont nem koptatnám a szerkezetet a folyamatos forgatással-járatással (ha az egyáltalán kopik vagy ha a rugó gyengül...). Nincs tapasztalatom, ezért is kérdeztem.
Régebben én is forgatón tároltam, de igazán sokat nem számít az sem ha áll illetve az sem ha folyamatos mozgásban van. Ráadásul a Te esetedben még a dátum állításnak sincs jelentősége mivel meg van a gyors állítás lehetősége. A forgató esetleg jól néz ki, de egyébként pedig egy felesleges faxság, már rég nem használom. Amennyiben megáll, beállítás után fogom és felhúzom. Persze erre majd a tudósok azt fogják mondani, hogy ez nem tesz jót a korona menetének ésatöbbi, de ez is csak egy bullshit szöveg. A sajátom most lesz hétéves, néhány hónap múlva aktuális lesz az első szerviz. Rendszeresen kapott "mindent". Hideget, meleget, tengert, Balatont, szaunát más hasonló egyebeket. Hetente egyszer legalább állítottam általában, mégis tökéletesen működött mindig és a tokot még valszeg most sem kell majd polírozni. Kíváncsian várom mit mondanak majd a szervizben? Ezek a használati körülmények mennyire befolyásolták a szerkezet kopását? Most borítékolom a választ: semennyire! ;-)
Elnezest, lehet anno elkerulte a figyelmem hogy irtal. Segitek szivesen, kerdezz nyugodtan.
Ami teny, hogy en Marciusban, a Basel-i bemutatas napjan, a bemutato utan egy oraval hivtam a kereskedest hogy feliratkozzak, aztan hamarosan be is mentem hogy lecsekkoljam. Igy kaptam meg az orat junius vegen...
Nemreg bent voltam a kereskedesben, hogy rakerdezzek a fekete Daytonara. Azt mondtak, hogy uj vasarlo eseten 5 ev a varakozas, nekem, mivel mar koltottem ott penzt kb 2 ev lenne...egyelore nem irtam fel magam.
Tobb helyen is lattam (nem hivatalos Rolex dealernel) Svajcban kirakatban mindket verziot, 17000 CHF koruli aron, ami praktikusan a net-es ara...1-2 nap utan el is adtak ezeket amiket lattam, tehat a piac kifizeti ezt az arat.
En nem akartam eddig...meg igazan most se...plane, hogy tovabbra se vagyok meggyozodve a fekete verzio leolvashatosagarol:-)
Igen, írtam neki is itt a fórumon, hogy írjon rám egy privit, szerettem volna tőle a svájci üzlettel kapcsolatban kérdezni,de úgy néz ki csak "megmutatta" , és eltűnt :)
Svájcban vettem üzleti uton, Rolex márkaboltban, standard áron, ca 12k chf.
Ami érdekesebb, hogy ugy tunik jo döntés volt a bemutatás napján hamar telefonálnI, az elsö tizben voltam a várólistán, azt mondta az eladó hölgy...
akkor még nem voltam 100%ig biztos hogy szerelem elsö látásra, de gondoltam befektetésnek nem sok jobb dolog van manapság (praktikusan nincs...) mint egy ss daytona :-) a piaci értéke most és még egy darabig kiváló...
Most már van szerelem az biztos...ugyhogy marad a gyüjteményben :-)
Végülis csak az érik el ezzel, hogy beleszarok ;) Nem létszükséglet,de ha az 1. vásárlásnál(előtt) ezt tapasztalja az ember, akkor vajon visszamegy abba az üzletbe?
Látod lehet, hogy pont ez a baj! Mármint, hogy több helyen is jelentkeztél. A fairplay szabályaira hivatkozva én már rég kizártalak volna! ;-)
Komolyra fordítva azért furcsállottam mert mintha valaki itt írta volna régebben, hogy Svájcban valami egy vagy két hónap után megkapta. Mondjuk a második vásárlása volt az adott helyen.
KB. 10 helyen íratkoztam fel. Ausztriában, Németországban , Olaszban,Angliában (itthon is,de itthon szinte esélytelen, és a listaár is 13.000 nem 11xxx) és amerre jártam.Érdekes módon sehonnan nem szóltak vissza, szóval ez a viselkedés nem egyedi, ezért is gusztustalan az egész.
Ott íratkoztam fel először, ahol most a subot vettem. Ez így van , hogy sokan üzletre veszik. Egyébként kicsit "érdekes" az üzletpolitikájuk, hogy telibe szarják a vásárlót.Kb. 2 éve jelentkeztem a régire, fel is írtak. Utólag még csak annyit sem írtak, hogy kapjam be.Mikor rákérdeztem, akkor közölték ,hogy felejtsem el mert megszűnt,de ettől még az új listán nem kerültem előrébb, mondjuk úgy, hogy nulláról indultam.Érdekes ,nem?
Mondjuk én a helyedben most /vagy most is/ jelentkeztem volna. Mármint a Submariner vásárlással egybekötve. Lehet, hogy így más lenne a dolgok fekvése. Bár az egy év az így is elég húzós. Mondjuk azt sem zárom ki, hogy sokan tovább értékesítési szándékkal vásárolnának. Azt hiszem jelenleg cirka 2.000-2.500. euróval magasabb áron kínálják a Chronon a listaárhoz képest.
Végül is lehet, hogy így van, de Te is tudod, hogy a darabszámot mesterségesen fogják vissza. Ebben azért van "némi" mozgásterük. Tehát amikor éppen a kedvük tartja, vagy más egyéb okok miatt, mondjuk rosszabbul megy a bolt egy kicsit, azért lehet, hogy gyorsabban pörög az a várólista. És pont amiatt, hogy mindig tudnak várólistázni, akár még a dátumos Submariner esetében is, szerintem simán árat fognak emelni. Szóval most már valóban kíváncsian várom ezt is meg, hogy a kollégát mikor fogják értesíteni a Daytona ügyében.
Egyébként nekem is a régi van és valszeg egyelőre még nem is cserélek. Mert nem teljesen véletlenül nem érzek olthatatlan vágyat az új iránt. ;-) És már csak azért sem mert a réginek még mindig emelkedni fog az ára. Talán másfél éve valamivel 8.000. alatt is hozzá lehetett jutni, manapság pedig 9.000. felett is még csak a tartozékok nélküli "hulladékok" vannak.