A 2. képen lehet látni hogy a egyik oszlopon a szigeteletlen légvezeték van(8-10)a másikon optikai légkábel
a csupasz légvezeték lehet alu sodrál 7x1x1,35mm,bronz 2mm,3mm vagy staku ami egy vas magra ráhengerelt bronz réteg(ez már nem igen van) a légvezetéket még használják ahol még nem sikerült lecserélni(vagy még nincs villamos vontatás) LB,CB, és vivős áramköröknél (nem rossz a légvez mert az ellenállása kicsi viszont nagyon lopják a szinesfém tolvajok)
a fény kábelt meg szinte mindenre használják amit a rátelepített berendezés tud. (SDH,PCM)
"Valaha már megkérdeztem a Biztosítóberendezéses topikban, hogy milyen vezetékek vannak kifeszítve a vasút mellé, de most megkérdezem itt is, mert itt ON."
Hát lehet hogy légvezeték (alu,bronz,staku) légkábel(fémvezető vagy optika) más nem igen jut az eszembe
2 router. Konkrétan: Ács-Komárom (vagy Komárom-Almásfüzitő). De maradjunk most az elsőnél.
Összekötve MLL 2Mbps transzparens vonallal G.703/X.21 (KR-ben) és G.703/V.35 (ACS-on) konverterekkel. KR-ben teszt Cickó router, Ácson 3Com. Jó ideje a KR-i routerben input errors. Sok. Nagyon sok. Routing protokoll hisztizik. Elmegy-visszajön. Néha portok is down-ba mennek. 15-25 perc telik el azzal, hogy ismét megnyugodjon a kapcsolat 5-8 percre. Hibák: CRC, frame, abort.
Ácsi router köszöni, jól érzi magát.
SDH-n semmi jelenség.
Mit lehet itt tenni??? PFA általában jó vonalat mutat, bár V.35-öt nem tudnak mérni.
Vannak szakaszok, amivel kezdettől fogva kínlódunk.
Valaha már megkérdeztem a Biztosítóberendezéses topikban, hogy milyen vezetékek vannak kifeszítve a vasút mellé, de most megkérdezem itt is, mert itt ON.
Évek óta foglalkozom LB telefontechnikával (helyi telepes, induktrhívású készülékek) - bütykölés, javítás.
A gyűjtemény: 2 féle ZWUS lengyel bányatelefon LB37/II (1940-es évek vége, "50-es évek, fémházas)-vasút is használta LB55 műanyagházas-vasút is használta TESLA-főleg vasút használta, de láttam képet a típusról rádióstúdióban, illetve bányáknál is találkoztam vele TBK M41 katonai (magyar) TAI43 katonai (szovjet) TBK67 katonai (szovjet) TA57 (szovjet) K10 kézikapcsolású kisközpont az 1950-es évekből-magyar szovjet bányatelefon Vannak készülékek melyet vasútmodellezőknek szoktam kölcsönadni, hsozzó modul terepasztalokhoz, illetve a Kemencei Erdei Vasút gyűjteményében van egy látogatói vonal (most éppen nincs, felújítás előtt állnak az alkatrészei): TESLA+pénzbeszedő időzítő (5 Ft=3 perc)+ZWUS bányateló
A központ működőképes, a telefonoknak csak egy része (évek óta szeretnék a kisvasút gyűjteményébe egy, a képen látható kulcsos szerelvényt (a telefon alatti fémdobozt, lehetőleg üzemképesen). Valaki nem tudna esetleg segíteni?