Keresés

Részletes keresés

quad-imádó Creative Commons License 2009.01.15 0 0 3267
Ez a teszt jobb, mint az IQ teszt

A te találatod : 11 a 11-bõl
A te eredményed: Csak 3 ember volt eddig, akinek ez sikerült!
Simon Evans által kidolgozott besorolási rend alapján

Ezek a válaszok nem csak a jelenlegi intelligenciádat árulják el, hanem szerelmi életed jövõjét is:

A te szerelmi életed jövõje: A te életed virágzik

Előzmény: Törölt nick (3266)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 3266
Egy idő után mindenkiről kialakul egy benyomás az emberekben, ami egy ideig elasztikus, de rendszeres megerősítést követően - természetes módon - evidenssé válik. Ezzel nincsen semmi probléma, ez így működik.
Én most kompetencia alatt konkrétan a szövegértési készségre gondoltam. Egy ideig tényleg azt hittem, hogy direkt csinálod, de aztán hamar összeállt a "kép", amit el is könyveltem gyorsan, a mérlegegyezőség elvét is szem előtt tartva -> a másik serpenyő még üres! ;) (az önkéntes szemétszedés ott csak akkor ér, ha önzetlen...)
Végezetül, egy jópofa oldal: gondolkozz :)
Előzmény: quad-imádó (3260)
quad-imádó Creative Commons License 2009.01.15 0 0 3260
Látszik rajtad a túlképzés, kár volt annyi pénzt rád költeni, csak elméleti síkon lettél kiképezve. Nem tanultad meg az emberi oldalt figyelembe venni. Szánalmas, hogy a sok iskola csak erre volt elég....... Ne aggódj a kompetenciámmal kapcsolatban, én sem aggódok a tiéddel, egyszerű eset vagy. A tárgyalóteremben lehet hogy megy minden, meg a gép előtt, de az élet ettől kicsit bonyolultabb. Te elkönyveltél engem úgy ahogy, én meg téged úgy ahogy. Kvittek vagyunk. Ettől én még jól érzem magam......
Előzmény: Törölt nick (3257)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.14 0 0 3257
>Gyenge a felfogása valakinek....
Segítek: nézz bele a tükörbe. ;)
Tudom, hogy nehéz feldolgozni amikor a saját szempontjaiddal szembesítelek. Nem is vártam, hogy újfent felismered az összefüggéseket... Úgy látom, egy középiskolai kompetencia-felmérés komoly kihívást jelentene a számodra... ne is erőltessük. Nem megy ez neked. Maradjon minden az eccerű fejedben ott, ahol van. Téma lezárva.
Előzmény: quad-imádó (3253)
quad-imádó Creative Commons License 2009.01.14 0 0 3254
Ja, és nyugodt lehetsz, az én lelkiismeretem igen rendben van. Dolgozom. Ennyi. CTRL copy bajnok.....:-)))))))))
Előzmény: Törölt nick (3251)
quad-imádó Creative Commons License 2009.01.14 0 0 3253
Gyenge a felfogása valakinek.......Nekem ez a MUNKÁM!! Dolgozom, és úgy megyek napi sok-sok kilométert. Akár -10, akár +30. Mennem kell és kész..... És még élvezem is......
Előzmény: Törölt nick (3251)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.14 0 0 3251
>szinte mindennap ""csapatok""50-70 kilométert
quad-imádó válasz | megnéz | könyvjelző 2009.01.08 20:19:58 © (3107)
Ha annyi gumit kéne összeszednem, amennyi kárt okoztam a környezetemnek, akkor néhány darabbal megelégedtem volna. Csakhogy tudod nekem a lelkiismeretem mások miatt is szól. Mint most miattad.
Ha az általad és az utazásaid által kibocsátott károsanyagtartalomban most meg kéne fürödnöd, azt kéne mondanom ne fürgggyé le, mert belefulladnál.


Biztos, hogy minden rendben van a lelkiismereteddel? :-)
(Egyébként - nem fogod elhinni, de mások sem "hancúrozásból" utaznak ide-oda. ;) )
Előzmény: quad-imádó (3250)
quad-imádó Creative Commons License 2009.01.13 0 0 3250

Nem fogod elhinni, de szinte mindennap ""csapatok""50-70 kilométert. Bár nem hancúrozásból. Ez a munkám. És nagyon szeretem. Ez majdnem olyan mint az ausztrálok most meghirdetett melója a ""sziget őrzője"".Csak ez magyar, és nem fizet olyan jól. De annak aki szereti,.......:-)))))))))))))))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (3249)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 3249
Beteg vagy, ember. De a "piszológus" már biztos mondta.
Azért holnap csapass egy jót, hogy megkönnyebbülj, te galamblelkű tündérvirágszál. Amúgy szép történet, csak kár, hogy nem érted. Ezt komolyan gondoltad, erre az előzményre?
Előzmény: quad-imádó (3247)
quad-imádó Creative Commons License 2009.01.12 0 0 3247
Volt egyszer egy kisfiú, akinek igen nehéz természete volt. Az apja adott neki egy zacskó szöget, hogy, mindannyiszor, amikor elveszíti a türelmét, vagy veszekszik valakivel, üssön be egy szöget az udvar végében lévő kerítésbe.

Az első napon 37 szöget ütött a fiú a kerítésbe. Az elkövetkezendő hetek során megtanult uralkodni magán, és a kerítésbe beütött szögek száma, napról napra csökkent: felfedezte, hogy sokkal könnyebb uralkodni magán, mit a szögeket beütni a kerítésbe.  

Végül elérkezett az a nap, amikor a fiú egyetlen szöget sem ütött be a kerítés fájába. Ekkor megkereste az apját, és elmesélte neki, hogy ma egyetlen szöget sem kellett a kerítésbe ütnie.

Ekkor az apja, azt mondta neki, hogy minden nap, amikor megőrzi a nyugalmát, és nem kerül veszekedésbe senkivel sem, húzzon ki egy szöget a kerítésből. A napok teltek, amikor egy nap a fiú közölte apjával, hogy már egy szög sincs a kerítésben.

Az apa elkísérte a fiát a kerítéshez, és így szólt: „Édes fiam, te igen becsületre méltóan viselkedtél, de nézd csak meg mennyi lyuk van ezen a kerítésen

Ez már sosem lesz olyan, mint azelőtt. Amikor összeveszel valakivel, és amikor egy gonosz dolgot mondasz neki, ugyanolyan sérüléseket hagysz benne, mint ezek itt a kerítésen. Belemárthatsz egy kést egy emberbe, majd kihúzhatod azt, de a seb örökre ott marad.
Mindegy hányszor is kérsz bocsánatot, a sérülés ott marad.  

A szavakkal okozott seb is olyan, mint egy fizikai seb.  

A barátok nagyon ritka ékszerek, megnevettetnek és bátorítanak.
Ők mindig készek téged meghallgatni, mindannyiszor, amikor neked arra szükséged van, támogatnak, kitárják előtted a szívüket.

Mondjátok meg nekem, hány szöget ütöttetek be az elmúlt néhány napban???

Én most elkezdem kihúzgálni. Sosem lesz olyan mint azelőtt, de mégis.

 

 

Talán tanulsz belőle....

 

 

Előzmény: eke (3238)
quad-imádó Creative Commons License 2009.01.12 0 0 3246

A stressz csak egy példa volt, én például elmék pecákolni, ha feszült vagyok. Nem konkrétan a stressz lehet feloldásra váró dolog, van aki menni szeret, világot járni, annak az az izgalom kell, nevezhetjük utazási adrenalinnak, újat látni, megismerni. Ki repülővel, ki hajóval, ki gyalog, én speciel quaddal (meg gyalog, meg bringával, vagy akár motorral, és mégegyszer normális módon).

No meg nemigen lehetek stresszes, ebben az évben ÖT ! alkalmasságim volt, amiben mindannyiszor volt piszológus. PÁV I.kategória, korlátlan. Talán ennyi elég.

Előzmény: Törölt nick (3244)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 3245

Semmi jogom beleszólni, de célszerűbb lenne megszüntetni a stresszed valódi okát. Tanulságos lenne egyszer szembenézned vele, talán azonnal megszűnne, és ebben az esetben alkalmas volnál arra, hogy kevésbésbé romboló hobbit válassz magadnak.

Akarsz beszélni róla? Mármint, hogy mi okozza nálad a stresszt?

Előzmény: Törölt nick (3244)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 3244

Azt hiszem, értelek. Stresszes az életed, és ezt csak úgy vagy képes levezetni, hogy mások életét is stresszessé teszed. Tényleg úgy gondolod, hogy így viselkedik egy kultúrember?

Máshogy fogalmazva:

Dögöljön meg a szomszéd tehene is? (Ez persze elég általános errefelé.)

Előzmény: quad-imádó (3242)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 3243

Azt hiszem, nem felcserélted -most nem olvasok vissza-  lehet, hogy nem csak te, de mintha ti quadosok, rendszeresen rosszul írtátok volna ezt a szót.

Amúgy nem igazán nagy baj, azt hiszem, nem ezen múlik, hanem az empátia képességén.

A mondandóm lényege pedig ez lett volna.

 

Előzmény: quad-imádó (3241)
quad-imádó Creative Commons License 2009.01.12 0 0 3242

Egyébként meg nézem, hogy másnak vannak szempontjai, pihenni szeretne, ne zavarjam, ne ijedjenek meg a lovak, jószágok( gondolj bárki-bármire), megállok, leállítom a gépet, de lenne egy kérdésem???

 

Az én szempontjaimat ki veszi figyelembe????? Az én stresszel teli életemet ha itt tudom kipihenni,(na nem állat módjára mint sokan mások!!!!!) szépen túrázva az ÚTON!!!! Földúton közúton csavarogva. Csak nekem kell másokat nézni???

Előzmény: Törölt nick (3239)
quad-imádó Creative Commons License 2009.01.12 0 0 3241
Bocs, felcseréltem két betűt, tényleg fejbe kell lőjem magam. Megyek is.....Azért annak örülök, hogy van mégegy nyelvtanárunk, aki figyel minden betűre. Van egy régi szép mondás, jó pap is holtig tanul.
Előzmény: Törölt nick (3239)
quad-imádó Creative Commons License 2009.01.12 0 0 3240

Mért vagyok fáradt? Nem értem...

Eleinte a kevés alvásra és a sok stresszre fogtam, de most végre megtaláltam az igazi okát!
Azért vagyok fáradt, mert túl sokat dolgozom!
Tudniillik 10 millió lakosa van Magyarországnak.
Ebből 3,5 millió nyugdíjas, ami azt jelenti, hogy,a maradék 6,5 milliónak kell elvégezni MINDENT!

Hétszázezren tanulnak, ami azt jelenti, hogy a maradék 5,8 millióra marad az összes munka, de 800 ezren a kormánynak dolgoznak, így marad 5 millió.
Félmillió embert alkalmaz a katonaság.
Lenne még 4,5 millió aktív. 600 ezren még iskola kötelezett kor alatt vannak.
Ha számba vesszük az összes munkaerőt, aki a parlamentben, polgármesteri hivatalokban, állami támogatású intézményekben, dolgozik, megkapjuk ugyebár azt a maradék 1,5 milliót, akire a tényleges munka elvégzése hárul.
Egy adott pillanatban háromszázezer ember fekszik kórházban, van táppénzen, hozzájuk jön a félmillió munkanélküli, s márisláthatjuk: pontosan hétszázezer ember osztozik a terheken.
Ja..., és most olvastuk a legújabb statisztikát: jelenleg 699.998 ember van börtönben, ami azt jelenti, hogy mindössze két emberre maradt minden munka:
Rám és Rád.
Te meg ezt a hozzászólást olvasod.!!!!
Üdv.

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 3239

Igazad van, nézőpont kérdése. Pont nézem-e, hogy másnak is lehet szempontja, vagy nem. Ha nem, hát nem.

 

(Amúgy írásban nem goblein, nem goblejn, sőt egyáltalán nem goblelyn, hanem gobelin. persze valójában mindegy, mint említém vala, a neveltetés ennél sokkal fontosabb. Lenne. )

Előzmény: quad-imádó (3235)
eke Creative Commons License 2009.01.12 0 0 3238
Azért arra fogadtam volna előre hogy egy ilyen kérdésre kavadostól értelmes válasz nem jön.

Miért? Mi zárja ki ezt?
Előzmény: quad-imádó (3237)
quad-imádó Creative Commons License 2009.01.12 0 0 3237

Valaki válaszolt??Hmmmm

 

 

Senki. HIHIHIHI

Előzmény: quad-imádó (3235)
eke Creative Commons License 2009.01.12 0 0 3236
és mi a különbség ha a természetet szervezett formában engedéllyel dúljátok, vagy ha mindezt a tiltások ellenére, titokban?

A természetnek melyik a jobb?
Előzmény: quad-imádó (3235)
quad-imádó Creative Commons License 2009.01.12 0 0 3235
Ez nézőpont kérdése, mint a gobleinezés is, vagy a hímzés, vagy a darts. Mindenki megtalálja a magáét. Ez speciel akár versenyfotó is lehet, készült néhány hasonló az elmúlt három évben. Van aki a versenyt az atlétikai pályán szereti, van aki a világ végén (engedélyezett keretek között!!).
Előzmény: Törölt nick (3234)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 3234
Ez itt egy dicső macsó quados, amint éppen a quadját ugratja? :)
Előzmény: eke (3232)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 3233

Szerintem pedig kultúra, vagy neveltetés kérdése is. Pl.: adott esetben, a rendelkezésemre álló hangszerekkel képes lennék akár hangosabb is lenni, mint egy quad, de nem teszem, mert tudom, mást zavarnék, bár ezzel nem a fizikailag értelmezett természetet rombolnám.

Aki pedig csak úgy tudja elképzelni a szórakozását, hogy az zajos, büdös és természetromboló, háááát.... azt talán be kellene zárni egy karanténba, a hozzá hasonszőrűekkel.

Ott egymás közt biztos jól ellennének.

 

Az erdészeti munka persze ez alól kivétel, arra tényleg szükség van, nem hobbiból csinálják.

 

Előzmény: Törölt nick (3230)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.11 0 0 3231
Nekem semmi bajom a mountain bike útvonalakkal, nincsenek túl sokan ott, meg nem zavarnak, ők is figyelnek mikor megkerülnek, nem csapnak zajt, meg eleve mély földutakon haladnak, így komoly kárt sem tudnak okozni, igazából csak annyit mint a gyalogos túrázó. Meg láttam bringásokat a nem kijelölt utakon is, sima turistautakon is, igazából fingom nincs szabad-e ott nekik, de ott sem zavart.
Előzmény: Álomvédelmi twist (3227)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.11 0 0 3230
Ez nem csak kultúra kérdése, ha meg az is, meg kellene oldani, hogy a hangosabb kultúra ne zavarja a csendesebb kultúrát. Illetve ne tegye tönkre azt amire szüksége van.
Előzmény: Törölt nick (3226)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.11 0 0 3229
Szerintem a bmw-nek a legrosszabb az ár-érték aránya, még a mercedesnek is jobb. Nem azt mondom hogy rossz autó, de ugyanolyan árért sokkal jobb Audit kapsz.
Előzmény: quad-imádó (3223)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.11 0 0 3228
Azt hiszem, ez nem lenne jó. Szélsőértékben képzeld el, hogy egy ilyen macsó, tabletta formájában kapja meg a kéz/lábtörését. Szerinted lehetne azzal villogni?
Előzmény: Álomvédelmi twist (3227)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2009.01.11 0 0 3227

"Volt egy vita korábban arról, hogy legyenek-e kijelölt quad utak. Megkérdeztem hogyan gondolják ezt, nem elég a közút? Erre jöttek mindenféle hablattyal, hogy azok is közutak, meg hogy mint a bicikliút, stb. Világos választ nem kaptam, pedig nem mindegy hogy egyes közutakat jelölnek ki ajánlott quad útvonalnak, vagy mint a mountain bike-osoknak, kijelölnek akár tájvédelmi körzetben, ösvényeken útvonalakat. Mert utóbbit nem tartom elfogadhatónak, legfeljebb egy alföldi telepített akácosban."

 

Nem lehetne ezt a bonyolult kérdést azzal rövidre zárni, hogy a kvad, a mountain bike, a motor, a roncsautó, stb. helyett ezeknek az egyszerű, beteg, szágulás-őrült lényeknek az állam stílszerűen speed injekciók formájában juttatná el az izgalmat (pontosabban annak a legprimitívebb formáját)? Szerintem sokkal jobban járnánk mi is (csökkenne a zaj, a balesetek), és a természet se károsodna.

Előzmény: Törölt nick (3177)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.11 0 0 3226
Ne értetlenkedj, törődj bele, nemrégiben olvastam itt, hogy egymástól eltérő kultúrák találkoztak. Sosem fogjátok megérteni egymást!
Előzmény: quad-imádó (3225)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!